Team Sandby - HBK

De flesta kunde idag och vi var laddade för derby. Team Sandby kom med ett väldigt ungt lag. Planen var lite förstörd på sina ställen efter allt regn, men annars var det bra förutsättningar för match. Vi startade med Emma - Elle, Lina, Emma, Jessan - Stina, Olinda, Pilan, Malin S - Helen, jag. Wea, Erika, Louise och Anna R började som avbytare. Mästerfotografen, Sandra, var på plats, så jag har lånat bilderna av henne.


Jag får iväg ett skott!

Vi startar som vanligt ganska försiktigt och har motvind i första halvleken. Sandby rullar runt bra och rör sig mycket. Vi ligger långt ifrån våra motståndare, men håller ihop bra där bak så Sandby skapar inga farliga målchanser. Jag får vår första chans. Helen slår en hörna, som jag blir helt fri på vid första stolpen. Tyvärr går min nick en meter över målet. Vi skapar en del målchanser. Jag har några skott utifrån och kommer runt några gånger längs kanterna, men tyvärr når inte mina bollar någon framför mål. Sandbys nummer sju är riktigt duktig där bak och hon bryter mängder av farliga chanser. Lina får nästa kanonläge. Återigen är det en hörna från Helen. Lina är helt fri framför mål, men får inte träff på bollen. Vi börjar ta över matchen och har några fina spelkombinationer. Malin spelar ut till Stina, som är nära på att få in bollen vid bortre stolpen. Helen fortsätter att slå bra hörnor. Lina är på en med huvudet, men inte heller nu vill bollen in i mål. Wea kommer in i anfallet och Helen flyttar ner på mitten. Helen har många bollar som bryts i sista stund. Erika kommer in på kanten och Stina flyttar in i mitten. Alla jobbar på bra och det känns som vi är nära ett mål. Trots många bra målchanser, står det 0-0 i halvtid.

Erika vann mycket boll!
Erika vann mycket boll

I pausen pratar vi om att fortsätta att jobba och ta mycket löpningar speciellt på kanterna. Wea får ett friläge precis i början av andra halvleken. Målvakten kommer ut snabbt och täcker bra. Vi är mycket mer på tå nu och vinner de flesta närkamperna. 1-0 kommer ganska tidigt i andra halvlek. Pilan spelar mig och jag blir helt fri. Målvakten är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in vid vänstra stolpen. Vi fortsätter att trycka på. Helen kommer in igen. Det dröjer ett tag innan vi gör 2-0. Jessan kastar ett inkast till mig, som tar mig in i straffområdet och spelar till Helen. Helen sätter bollen vid närmsta stolpen. Sedan känns matchen avgjord och vi pressar Sandby. Sandbys målvakt gör några kanonräddningar. Erika får till ett bra skott, som målvakten tippar till hörna. Lina får sen ett nickläge på en hörna från Helen, men målvakten räddar. Nästan allt spel är på Sandbys planhalva, men de kommer upp i några kontringar. De får ett läge där det en mot en. Jessan faller bra och Sandbys spelare vet inte vad hon ska göra. Stina jobbar hem bra och bryter. Erika gör sen 3-0. Jag får en boll av Pilan och blir helt fri till höger i straffområdet. Jag spelar snett inåt bakåt till Erika, som lägger in bollen vid bortre stolpen. 4-0 kommer efter en av Helens fina hörnor. Jag når bollen först vid första stolpen och med högerklacken slår jag in bollen i mål. Nästan som Zlatan tyckte Lina. Sandby har ingenting nu. Det börjar åska och sen öppnar sig himlen. Några tjejer blir rädda, men jag tror inte det var så nära. Wea kämpar fram bollen till mig i kamp med deras mittback och jag kan utifrån straffområdet skjuta in bollen vid bortre stolpen. Anna R kommer in som vänsterback, Louise som vänster yttermittfältare och Olinda kommer in igen som innermittfältare. Sandby får en frispark i bra läge. Emma är bra med på skottet, men bollen går över mål. Det dröjer inte länge innan Louise får göra årets första mål. Jag kommer runt och lyckas spela snett inåt bakåt till Louise. Själv tappar jag balansen och hamnar i länghoppsgropen, så jag missar Louise skott. Precis i slutet får jag bollen i mitten och kommer förbi deras back. Wea är bra med, men jag uppfattar att hon är offside så jag fortsätter själv. Från nära håll räddar målvakten till hörna, men jag hörde efteråt att jag borde ha spelat Wea där. Helen slår in hörnan framför mål och bollen träffar min axel och går in vid bortre stolpen. 7-0 till oss. Efter avsparken blåser domaren av matchen.

0-1Jag tar mig in i straffområdet och spelar fram Erika.Erika sätter bollen vid bortre stolpen.Louise gör mål och jag ligger i längdhoppsgropen.På väg framåt!Emma fick visa sin klass några få gånger.

Äntligen fick vi till vårt spel. Andra halvlek var riktigt bra. Kul att göra många mål och hålla nollan. Emma är stabil i målet, men utsetts inte för speciellt många farliga chanser. Det jobbigaste för henne var åskan. Hela backlinjen håller ihop bra och speciellt Elle är väldigt offensiv. Pilan dominerar i mitten och övriga på mittfältet spelar också bra. Stina och Malin tar många bra löpningar och har flera fina framspelningar till anfallarna. Erika kommer in och vinner närkamper, visar vilja och är alltid målfarlig. Helen vinner mycket boll och har flera fina framspelningar. Alla hörnor var riktigt bra slagna. Wea gör sin första match för hösten. I första ligger hon lite för långt ner, men i andra flyttar hon upp. Hon tar många bra löpningar och vinner mycket boll. Hon borde ha fått göra ett mål. Anna och Louise tar för sig bra i slutet av matchen och visar att vi har bra bredd i truppen. Kul med mycket publik! Nästa helg väntar tuffare motstånd i form av BK Kick!


Regnet öser ner, när vi tackar för matchen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0