Branäs

Förra måndagen begav jag mig till Branäs igen.

Jimmy delar ut diplom till fyraåringarna!

På tisdagen blev det längdåkning. Det gick ganska trögt att åka, eftersom det snöade hela dagen. Två mil innan lunchen och sen en efter. Det tog drygt en timme per mil.

På kvällen blev det 1,5 timmes innefotboll med säsongarna. Jätteskoj. Vi spelade med tre lag med sex spelare i varje. Bara jag och en till tjej. Mitt lag spela två oavgjorda och vann fyra. Jimmy lyckades göra en tunnel på mig, men annars fick han jobba för att ta bollen..;)

På onsdagen var det inte så kallt och jag åkte bräda på förmiddagen. Jag tänkte ta gondolen upp i tid för att äta lunch med Jimmy. När jag kom dit, stod den still pga hård vind. De trodde inte den skulle börja gå och det skulle komma bussar. Det tog längre tid än de flesta trodde. Jag stod i en kö och väntade i 1,5 timme. Kom inte med första bussen och fick ta den när den gjort en runda upp på berget. Mindre kul och jag var uppe två timmar efter jag hade tänkt. Frusen och hungrig! Resten av eftermiddagen låg jag inne och läste. Det blev ett åk ner för berget, men det var isigt och blåsigt. Jimmy skulle öva med skidlärarna på kvällen och jag satt inne och läste och surfade.

På torsdagen var Jimmy ledig och då åkte vi till Hundfjället för att byta bindningarna till hans längdskidor. På väg hem körde vi förbi en skylt som gjorde reklam för en älgpark. Precis bakom stod en stor älg. Jag var helt säker på att det inte var en riktig, men då vänder den på huvudet. De är inte direkt små. Vi hade tänkt åka längdåkning på kvällen, men vi blev lata. Vi gjorde istället kyckling med klyftpotatis. Det blev pannkakor med glass till efterrätt. Vi tittade på Brokeback Mountain.

Älgen hann gömma sig lite innan kameran kom fram

På fredagen blev det tidig uppstigning, då Jimmy skulle åka med skidlärarna klockan åtta. Själv åkte jag först en timme på snowboarden. Sen blev det längdåkning. Mycket bättre före. Jag åkte två mil innan lunchen. Efteråt åkte jag först en mil. Jimmy och jag skulle sen åka tillsammans, men han fick hoppa in och ta en privat snowboard. Då åkte jag en mil till. De fyra milen tog bara 3 timmar och 45 minuter. Det blev en lugn kväll med Let's Dance, På spåret och Skavlan.

Lördagen var min sista dag. Den började väldigt disig, men avslutades med sol. Spåren kändes isiga och det var bra glid. Jag hann med att åka två mil innan lunchen. Sen blev det hemfärd. Först taxibuss till Torsby. Sen tåg till Karlstad. Buss via Oslo hem. Mindre kul att åka den lilla omvägen, men jag lyckades sova den mesta tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0