Grillning i Bunkeflostrand

Igår var vi hemma hos Jimmys bror och åt grillat. Kvällen började som vanligt med hopp på studsmattan och lite brottning med Jennifer och William. Efter maten blev det Guitar Hero. Själv vågade jag mig på medium på mitt tredje försök och klarade det.

Träning trots allt

Egentligen skulle jag inte träna i torsdags. Jag skulle gå på linjen i matchen LdB - Bröndby, men Bröndby fick inte ihop lag, så matchen blev inställd. Det blev träning istället. Vi var inte så många. Vi började med tre varv i ösregn. Sedan var det idioten och hopp med ryck. Därefter var det spel med 5-manna mål. Jag, Elle, Kajsa och Camilla mot Sofie I, Lina, Jessan och Pilan. Stundtals bra spel, men med lågt tempo. Vi missade mycket chanser, men till slut blev det vinst när det blev sista målet vinner. Sofie I ser riktigt pigg ut för att inte ha tränat på så länge. Vi fortsatte med skott och nu såg det bedrövligt ut. Camilla släppte inte in många bollar och tyvärr berodde det inte på att hon var så bra utan mest för att vi var så dåliga på att skjuta. De flesta skotten gick över eller rakt på henne. Vi fick några löpningar och utfallssteg som straff. Sen var det dags att springa. 20 20-15 och 10 15-15. Själv blev det inte så många snabba, då det inte kändes bra i ljumsken. Surt att ha löpövningar och inte kunna ta ut sig. Vi avslutade träningen med 5 varv cirkelträning. Armhävningar, upphopp, plankan, lyfta benen och situps. 30 sekunder på varje. Rolig träning och nu hoppa jag vi blir fler i fortsättningen. Match mot Harlösa på måndag. Det ska bli riktigt kul!

Ki-Box

I onsdags var jag på första Friskis-träningen på över en månad. Det blev Ki-Box med Jimmy. Tyvärr hade jag fått ont i höger ljumske, sen träningen dagen innan. Med undantag av det gick det väldigt bra. En massa styrka och boxningsövningar. Väldigt kul och jobbig träning och träningsvärken efteråt visar väl att jag måste gå oftare. Efter passet hade vi tänkt att åka ner till Ribban och bada, men det blev mjukglass istället!:)

Första träningen!

Äntligen dags för träning igen. 12 stycken som tränade och Elle var där och höll i den tillsammans med Olle. Kul att se Camilla och Sofie I på fotbollsplanen igen. Båda gav verkligen allt. Inte varje dag vi är två målvakter heller. Vi började med 4 varv. Uppvärmningen fortsatte sen med doppboll. Vi hade Emma som dominerade framför mål. Först två nickar i mål och sen flera som var väldigt nära. Vi ledde med 3-2 i halvtid. Andra delen blev mållös, fram till att Elle sa att sista målet vinner. Efter ett tag fick jag en boll av Erika, som jag lyckades skarva in. Vi fortsatte träningen med Häcken och Real. Häcken gick bra, men Real måste vi träna mycket mer på. Sedan var det dags för Herre på täppan. Stundtals bra spel, men oftast dåligt försvarsspel. Flera snygga mål och själv lyckdes jag med ett väldigt snyggt klackmål. Både Lina och Zlatan borde ha blivit avundsjuka!;) Efter alldeles för kort spel, var det dags för löpning. Först pyramiden och sen 20-15. Riktigt bra kämpat av alla. Känns som vi inte tappat så mycket under sommaruppehållet. Lite kort tid på den sista, för att det skulle ge mig mer, men annars är det alltid skönt att ha konditionsövningar.

När jag kom hem var vår bil såld. 7000 kr för Forden. Det tycker jag vi ska vara nöjda med. Nu slipper vi ha koll på så många bilar...

Nytvättad och fin. Köparen hade svårt att motstå...

Årets Ventur!

Min och Beckis tradition fortsätter. I år blev det bara vi två. Ganska mycket folk hade tänkt att ta båten den här måndagen. Vi trodde vi skulle komma med båten som gick 10.00, men med tio personer framför oss i kön, stängde de grindarna. Lite surt, men det var härligt väder att stå och vänta i. 10.55 gick nästa båt och då var det många som inte kom med. Vi snabbade oss upp till cykeluthyrningen och svängde ner på vår vanliga runda. Vi stannade en stund nere vid havet. Doppade benen, kollade på stenar och åt frukt. Ganska kallt i vattnet.

Beckis spänner sina muskler!Beckis letar stenar i vattnet.Fler som gillar närbilder...

Sedan fortsatte vi, men inte till Kyrkbacken som vi brukar utan över ön till gräsplätten där vi åt förra året. Beckis hade gjort god pastasallad och kycklinggrillspett till. Till efterrätt blev det kladdkaka som jag hade bakat dagen innan, även några av Vivis cookies slank ner. Sedan åkte vi ner till en badplats och badade.

Jag och Beckis - andra försöket. Första blev i bakhuvudet på en liten kille.Hopp!Även Beckis tog sitt förnuft till fånga och hoppade i.

Vi cyklade sen ner till Kyrkbacken och tog en mjukglass. På vägen tillbaka åkte vi ner till badplatsen igen och sen längs vattnet tillbaka till Bäckviken. Klockan var nu 17 och det hade samlats ganska mycket folk. Vi lämnade cyklarna och snabbade oss till kön. Den här gången trodde vi att vi inte skulle komma med båten, men vi hade tur och kunde åka hem 17.30.

Jag och cykeln!Beckis

Våra Venresor blir alltid lyckade och vädret är alltid med oss. På kvällen var jag riktigt trött och hade träningsvärk i armarna efter alla uppförsbackar, som jag fick ta hjälp av armarna för att orka cykla uppför.

Fotboll på Ribban

På söndagen blev det först en lång sovmorgon. Sedan spelade jag fotboll med Lars och company på Ribban. Fem mot fem. Alltid kul! Senare kom det en dansk tjej och hennes son, som var med i varsitt lag. Ganska jobbigt, fast att tempot inte var högt. Det blåste nästan storm och man fick springa långt för att hämta bollen. Jimmy cyklade och hämtade Forden i Eslöv. På kvällen blev det tvätt, uppackning och lite annat.

Norrland

Stockholmsvistelsen avslutades med en natt på Värmdö. Vi tog bussen till Gustavsberg och kom vid 18 hem till Hennie och Martin. Väldigt mysigt ställe. Det blev fördrink och sen började vi med grillspetten. Kött, korv och grönsaker och nypotatis till. Gott! Getingarna verkade också uppskatta det vi åt och drack. Efter maten blev det ett dopp i en sjö i närheten. Varmt i vattnet! Senare på kvällen blev det Vienetta med hallon och melon. Vi spelade sen Lika par leka bäst. Inte helt förvånande vann Hennie och Martin. De har ju ändå varit ett par längst. Några roliga svar och frågor.

Härlig kväll!Martin vattnar blommorna med sprit...allt ska de ha.Jimmy och Hennie

Vid tiotiden efter frukost på tisdagen åkte vi norrut. David körde till första mackpausen. Sedan fortsatte jag till ett campingmatställe vid Hudiksvall. Inte högsta kvalitén på maten, men den gick ner. David fortsatte sen upp till Umeå och jag och Jimmy tog bussen till Skellefteå. Halv tio var vi hemma hos Vivi. Det blev äggmackor, räkor och mycket annat. Mycket snack och sen somnade vi och sov länge.

Onsdagen ägnade vi en del åt bilen. Vivi fick en gratistvätt och vi hämtade vinterdäcken. Det blev en runda förbi stugorna i Falkträsket och sen förbi där pappa har växt upp. När vi kom hem blev det Röding med potatis och romsås. Väldigt gott! På kvällen gick jag och Jimmy en runda längs med älven. Vienetta med blåbär åt vi när vi kom hem.

Jimmy posar på Sveriges längsta träbro för biltrafik.

På torsdagen åkte vi ut till Falkträsket. Jag plockade lite blåbär och tog ett dopp i Falkträsket. Inte så varmt, men eftersom det var så länge sedan jag badade där, kände jag att jag ville. Vivi hade bakat cookies till oss och vi åt kyckling i ugn med färsk pasta. Vi gick sen till Trästocksfestivalen. Först lyssnade vi på Melissa Horn. Fina låtar och ett bra framträdande. Vi strosade runt och tittade på resten av festivalen. Vid 20 var det dags för nästa artist. Hästpojken. Inte lika bra, men kände igen en låt. Dessutom började det ösregna. När de var klara gick vi hem och värmde oss med att äta glass!:)

Blåbär!Jimmy väntar i vår nya bil med Falkträsket framför sig.Melissa HornJimmy!

På fredagen begav vi oss hemåt. Först fick Vivi en Kalla av oss. Hon var hur snäll som helst mot oss och vi blev verkligen bortskämda. Körningen gick bra. Jimmy körde mest. Vi stannade först i Hudiksvall och åt på Frasses. Gott, men inte riktigt så gott som vi trodde då Ida och David höjt upp förväntningarna. Tyvärr kunde vi inte stanna i Sandviken på vägen hem och Annelis nycklar hade vi lämnat. Vi fortsatte köra mot Borås och stannade och sov ute vid Mariestad.

Vivi visar sin nya jacka

Vivi med sin nya jacka

På lördagen var vi i Borås vid åtta. Vi stannade först på ett konditori och åt frukost. Sedan hälsade vi på Jari, en före detta arbetskamrat till Jimmy. Vi åkte till Knalleland och gick i affärer. På eftermiddagen åkte vi hem. Jimmy fick köra nästan hela vägen, för jag blev trött så fort. En paus på Laxbutiken. Riktigt, riktigt gott med grillad lax, nypotatis stekt i smör, tzatziki och sallad. Vi var hemma vid 18. På kvällen blev det en sväng till Tröls med Peter och Celia.

Cool bilförare!Jimmy med solglasögonen som ingick i bilköpet!

Kungsholmen

Idag har vi gått Kungsholmen runt. Väldigt härligt väder och fin natur. Vi hann med ett bad på bortre delen. Skönt i vattnet. Nu bär det av ut till Värmdö!

Jimmy dykerEn gång till, men lite rakare...Sprattelbenoch så lite rakare...UpphoppBaklängesHärligt!

Semester!

I veckan hann jag nästan bara med jobb. Det blev ett skönt kvällsdopp i fredags och i lördags på kvällen hade Jimmys mamma 60-årsfest. Det var trevligt. God grekisk buffé och pärontårta!

Igår åkte jag och Jimmy med Ida och David upp till Stockholm. Vi skulle först till Anneli. Det blev glass och ett dopp. Riktigt skönt i vattnet, men blåsigt. På kvällen blev det taco.

Idag har Anneli åkt till Gotland. Vi får se vad vi hittar på, men det är riktigt fint väder ute. Senare idag ska vi ut till Hennie och Martin på Värmdö. Imorgon åker vi nog vidare norrut!

Bad på KungsholmenPå väg uppSolen skiner

En händeslerik helg!

En åtta timmar lång bilresa på fredagen. Från början i en bastu, men sen något svalare. Förbi Kungsholmen och till slut nådde vi Sandviken. Vi skulle hälsa på Danijella. En tjej som jobbat med Jimmy i Branäs.

På lördagen var vi vid en sjö precis utanför Sandviken. Det var varmt, men molnigt. Jag badade. När man väl hade doppat sig, var det riktigt skönt. Jag simmade fram och tillbaka längs stranden. Kanske 100 meter. Min enda träning inför Vansbrosimningen. Jimmy hade stratagiskt nog glömt sina badbyxor. Efter badet blev det mjukglass. Danijella och Christoffer kom sen och vi gjorde pastasallad. De andra laddade med öl inför Getaway Rock Festival. Själv hoppade jag hårdrocken och kollade på bronsmatchen på O'Learys i Gävle. Jag hade tippat 3-0 till Tyskland. Det blev rätt segrare, men fel resultat. En rolig bronsmatch med några snygga mål. Tyskarna vilade många ordinarie, men ersättarna ville nog visa att de också kunde spela. Måste säga att det var rättvist att Tyskland vann bronset, med tanke på hur de har spelat tidigare i VM.

UpptäcksfärdDet tar tid att doppa sig!

På söndagen begav vi oss mot Vansbro vid niotiden. Två timmar senare var vi framme, men de två sista kilometerna var det kö. Det tog tid, men vi kom till parkeringen. Vi hämtade ut deltagarkuverten vid starten och tog en hamburgare. Vi träffade Isabell, som skulle simma i samma startgrupp som oss. Sen gick vi mot starten, där det var mycket folk. Vi bytte om. Speciellt Jimmy blev väldigt svettig i sin hela våtdräkt. Själv var jag ganska glad över att jag hade korta ärmar och korta ben. Vi hade alla gröna badmössor. En kvart innan var det uppvärmning, men vi valde att hoppa i vattnet direkt. Startrepet gick över hela ån. För att inte få så mycket trängsel valde vi att starta på bortre delen. Repet lyftes 13.15 och alla började simma. Ett grönt hav av mössor. Det gick väldigt bra första kilometern. Det kändes hur lätt som helst. Jag varvade bröstsim, crawl och ryggsim. Varmt om kinderna i solen och man blev torr i munnen. Skönt att få in vattnet i munnen några gånger då och då. Nästa boj som kom var 1500 meter kvar. Själv trodde jag det var 1000 meter. Den sista halvan kändes längre än den första. Man simmade under några broar och med knappt 1000 meter kvar fanns en vätskekontroll, som de flesta hoppade över. När man svängde in i Västerdalsälven var det 850 meter kvar och klockan var då runt 14. Nu simmade vi istället medströms, men det var ganska trångt. Man började simma ikapp flera som startade en kvart och en halvtimme före oss. Jag försökte öka i slutet när man såg målet, men det gick inte så fort. Vid 1.09.23 slog jag i handen i målet. När jag skulle gå upp för rampen, höll jag på att trilla framlänges. Konstig känsla, men det var väl för att man simmat så länge. I målet fick jag medalj och dricka. Jimmy kom i mål 1.17.33. Vi gick och hämtade våra klädpåsar, tog en dusch och satte oss och åt pyttipanna. Jimmy skulle vara trevlig och fråga en tant om det hade gått bra. Men då blev det istället dålig stämning för hon var ledsen över att hon hade fått bryta efter halva och aldrig skulle klara en Svensk Klassiker. Hon berättade att hon alltid fick kramp i det kalla vattnet. Själv tyckte jag att det var skönt och hade kunnat simma utan våtdräkt. I sista delen var det 19,5 grader och jag tror det var den kallare biten.

Efter maten åkte vi hem. Längs Vänerns östra sida vräkte regnet ner och det åskade. Lagom till matchstart var vi i Alingsås. Vi beställde pizzor och tittade på VM-finalen hos Emil och Maria. En väldigt ful final av speciellt Holland. Mycket missade målchanser. Det kändes som det skulle bli straffar, men med fyra minuter kvar tog Spanien guldet när Iniesta avgjorde. Jag hade gissat att Spanien skulle vinna med 2-1. Nu vann jag facebook-tipset tillsammans med många andra och kammade hem hela 97 kronor. Grattis till mig!:) Vi åkte sen hem och den sista biten kändes seg. Vi fick byta förare flera gånger, men vid halv tre var vi hemma.

Vansbrosimningen var helt klart den lättaste etappen hittills. Det går inte att jämföra med Vasaloppet eller Vätternrundan. Det tog mycket kortare tid och efteråt hade jag inte direkt ont någonstans. Nu ska vi börja ladda inför Lidingöloppet. Inför det loppet har vi bestämt oss för att träna riktigt bra!

Simning mellan två broar!De snabba simmarna är snart i mål!Paus på väg mot starten!Orange-uppvärmning!Starten har precis gått!Jag känner mig väldigt snygg i min gröna badmössa!:)

Vi klarade det!

Glada simmare!

Spanien i final!:)

Trodde tyskarna skulle bli för svåra, men Spanien gjorde en bra match! Grattis till Beckis som tippat på Holland och Spanien. Själv blir jag rik om Spanien vinner. Hela 97 kr vinner jag, om det blir spansk seger! Nu hoppas jag bara att jag kan se fotboll i helgen. Det är Vansbrosimningen på söndag.

Imorgon ska jag och Robert fira våra födelsedagar på jobbet och sen bär det av norrut.

Uruguay - Holland

Det blev semifinal i Eslöv hos Petra. Ganska tråkig första halvlek, med undantag av målet som var riktigt snyggt. I andra halvlek hände det lite mer. Ida höll på Uruguay och Petra på Holland. Jag tror inte jag hade någon favorit, inte David heller vad jag vet. Heja Spanien ikväll! Blir det som jag hoppas, så blir ju Petra rik!;) Annars får jag väl gå emot mig själv och heja på Tyskland i finalen...

Grillning i Lund

Det blev en lång promenad för mig och Emma genom hela Lund, eftersom vi missat att 171 inte stannade på Jupitergatan utan först vid LTH. Thomas stod för grillen och efter mycket blåsande, sprutande med tändvätska och borttagande av aska, blev grillningen bra. Grillspett med kött, svamp och majskolvar. Nypotatis, sallad och goda såser till. Gott, gott! Lite kallare än tidigare kvällar, så det var skönt med en tröja på. Katrin gjorde god efterrätt med digestive, vaniljkesella, jordgubbar, hallon och blåbär. Vi lyssnade på "bra" musik, Katrin vann över mig i Memory, lek med Cecilias iphone och mycket snack. En väldigt trevlig kväll!


Fotboll!

Skönt att äntligen sova ut! Jag åkte till Ribban mitt på dagen och vid två var det dags för fotboll med Lars, Dress och en massa andra killar. Det dök upp ett annat gäng som också ville spela, så vi mötte dem. Inte direkt VM-spel, men stundtals riktigt kul och väldigt svettigt. Lars skulle sen se MFF med Rikard och Sofie och jag bestämde mig för att det var dags att äntligen utnyttja mitt domarkort. Ett skönt dopp i havet för att få bort svetten och sen cyklade jag för att se matchen. MFF var inte bra. De hade ganska mycket boll, men slarvade ofta. Moustafa El Kabir vilken spelare. Riktigt snygga mål! Han kommer nog inte vara kvar i Mjällby så länge till.

På kvällen blev det mat i Sandby och så han jag träffa Vivi igen.

Paraguay - Spanien

Jag åkte till Eslöv för kvällens höjdpunkt. Vi grillade hos Ida och David. Beckis var också där. Väldigt gott med lax, majskolv, räkor och ananas. Till det hade de gjort en god sallad. Härligt att kunna sitta ute sent utan att frysa. Sen var det dags för fotboll. Paraguay var bra i första halvlek och Spanien kändes som de inte hittade sitt spel. Ganska tråkig match, men det ändrade sig en bit in i andra. Vilken match det blev och Spanien ska vara glada att de klarade sig vidare.

Ida och Beckis

Klättring

På lördagen hade vi möte med RDD (regionsdamdomare tror jag det står för). Vi åt frukost ute på gräset. Vid tiotiden tog vi oss till Halmstad Klätterklubb. Rebecca var medlem där och vi skulle prova. Jättekul. Vi klättrade själva på mindre väggar och på högre säkrade av Rebecca. Vissa enkla leder, men andra väldigt svåra. Jobbigt för fingrarna och armarna. Efter klättringen bjöd Olga på god köttfärssås och sen åt vi jordgubbstårta, som Sandras svärmor gjort. Mycket smaskigt! Alla träffarna med domarna är väldigt roliga och den här mitträffen i Halmstad var absolut inget undantag.

Frukost i gräset utanför Glada Laxen!De flesta samladeJulia, Lovisa, Ellinor och LindaRebebcca gör mig redo.och så startar viSiktet är högt inställt!En bit uppNästan uppeJag klarade det!:)Röd led avklarad!Rebecca skötte sitt jobb strålande!Camilla och Julia laddar

Vi åkte hem med Micke vid halv tre och trodde vi skulle hinna se det mesta av Argentina - Tyskland. Tråkigt nog fastnade vi i ett vägarbete i en timme. Kanske tur att jag missade matchen, för jag gillar inte Tyskland. De ser riktigt starka ut! Tre missade tips och nu gällde det att hålla tummarna för Spanien. Mitt sista hopp!

Löptest!

På fredagen var jag i Sandby och träffade Vivi som är på besök. Jag hann även med kläd- och biltvätt.

Mitt på dagen var det dags att åka hem och packa inför Halmstad. Vid 14-tiden tog jag tåget. Marlena hoppade på i Lund och Jilan i Helsingborg. Vi blev upphämtade av Sandra och åkte hem till henne och kollade på första halvlek mellan Brasilien och Holland. 1-0 till Brasilien och det kändes som de skulle ta sig till semin. Vi åkte sen till Sannarp för att byta om och värma upp inför löptestet. Väl där hörde vi att Holland vänt på matchen. Oväntat! Det var väldigt varmt, men jag var laddad för testet. De korta löpningarna (6x40m) gick ungefär så fort som det brukar. Tre gånger sprang jag på 6,08 och som långsammast på 6,2. Med den tiden hade jag fått döma i herrallsvenskan!:) Gränsen ligger på 6,8 för att få döma i division 1 och 2 (dam). De långa löpningarna (150 m 35 s löpning, 50 m 45 s gång) 24 gånger, klarade jag utan problem. Jag hade kunnat springa hur många som helst. Det hade varit kul att testa med lägre gränser. Tror faktiskt jag hade klarat 30 s löpning, 35 s gång som är tiderna för herrallsvenskan. Alla klarade testerna utom Marlena som skadade sig. Hoppas hon blir bra snart, för löptestet är inget problem för henne.

Efter löptestet tog vi oss till vandrarhemmet Glada Laxen. Det kändes nästan som man var utomlands med värmen och så hade stället en pool med palmer. Vi beställde mat på sportbaren som låg intill. Baren hade hur många tv-skärmar som helst. Man blev helt yr och visste inte vilken man skulle kolla på. Vi snackade och kollade på Uruguay - Ghana. Inte så spännande först, men vilken upplösning det blev. Stackars Ghana! Suarez kommer för alltid vara en hjälte i Uruguay. Jag beställde en god hamburgertallrik och en glass till efterrätt! Riktigt gott när man var hungrig. Efter matchen hittade vi på roliga smeknamn till alla!

Julia och LovisaAlicia och CamillaHela gänget!

Stattena IF - Vittsjö GIK

På torsdagen blev det tåg hem på morgonen. Snabbt hem och packa upp, vattna och packa igen. Det var dags för min andra match i Söderettan som AD. Sandra var huvuddomare och Jilan AD. Jag fick förtroendet att vara AD1. Ha hand om bänkarna och bytena. Smiljana var där och tittade på oss. Jag tyckte vi skötte det bra. Inte det bästa spelet för att vara i division 1. Vittsjö låg i toppen av tabellen och Stattena i botten, men det märktes inte så mycket i matchen. 0-0 i halvlek och det kändes nästan som det skulle bli slutresultatet. Två starka försvar gjorde så att det knappt skapades några målchanser under hela matchen. I slutet kom dock Vittsjö förbi på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål, där en anfallare var först på bollen och tryckte in 0-1. En del gula kort delades ut, annars var det en lugn match.

Kajak

Onsdag och sista dagen i Stockholm. Det var molnigt på förmiddagen och jag bestämde mig för att springa milen igen. Ingen håll, men jag hamnade lite fel och det blev en jobbig tur upp och ner för klipphällarna. Solen kom också fram, så det var riktigt varmt.

På kvällen var det dags för kajak. Oskar visade oss ett uthyrningsställe. Vi hyrde en tvåmannakajak i Brunnsviken. En timme var vi ute och paddlade. Riktigt härligt! Kanske inte den bästa tekniken, men vi välte inte. Mysigt område vid Hagaparken. Det blir fler kajakturer!

 

AnneliJag tar i...Fin utsikt!Jag lägger till vid brygganEn får paddla, medan den andra vilar...Ombytta roller...FrammeJag är ute på en liten egen tur

 


Semifinaltips

Uruguay - Holland 1-2

Kan gå hur som helst. Forlan är farlig, men jag tror på Holland.


Tyskland - Spanien 2-3

Måste hålla på mitt tips, men Tyskland är absolut favoriter i matchen.

Kvartsfinaler

Rätt på alla lag som tog sig till kvartsfinalerna!:) Får se hur det går i fortsättningen.

Holland - Brasilien 1-3

Brasilien känns starkast och jag har dessutom tippat dem i final.


Uruguay - Ghana 0-1

Uruguay känns lite starkare, men jag måste hålla på "Afrika".


Argentina - Tyskland 2-1

Tyskland känns starka, men jag måste hålla på Argentina och jag tror Messi äntligen kan få göra mål.


Paraguay - Spanien 0-3

Dags för Spanien att visa hur bra de är!

RSS 2.0