Norrland

Stockholmsvistelsen avslutades med en natt på Värmdö. Vi tog bussen till Gustavsberg och kom vid 18 hem till Hennie och Martin. Väldigt mysigt ställe. Det blev fördrink och sen började vi med grillspetten. Kött, korv och grönsaker och nypotatis till. Gott! Getingarna verkade också uppskatta det vi åt och drack. Efter maten blev det ett dopp i en sjö i närheten. Varmt i vattnet! Senare på kvällen blev det Vienetta med hallon och melon. Vi spelade sen Lika par leka bäst. Inte helt förvånande vann Hennie och Martin. De har ju ändå varit ett par längst. Några roliga svar och frågor.

Härlig kväll!Martin vattnar blommorna med sprit...allt ska de ha.Jimmy och Hennie

Vid tiotiden efter frukost på tisdagen åkte vi norrut. David körde till första mackpausen. Sedan fortsatte jag till ett campingmatställe vid Hudiksvall. Inte högsta kvalitén på maten, men den gick ner. David fortsatte sen upp till Umeå och jag och Jimmy tog bussen till Skellefteå. Halv tio var vi hemma hos Vivi. Det blev äggmackor, räkor och mycket annat. Mycket snack och sen somnade vi och sov länge.

Onsdagen ägnade vi en del åt bilen. Vivi fick en gratistvätt och vi hämtade vinterdäcken. Det blev en runda förbi stugorna i Falkträsket och sen förbi där pappa har växt upp. När vi kom hem blev det Röding med potatis och romsås. Väldigt gott! På kvällen gick jag och Jimmy en runda längs med älven. Vienetta med blåbär åt vi när vi kom hem.

Jimmy posar på Sveriges längsta träbro för biltrafik.

På torsdagen åkte vi ut till Falkträsket. Jag plockade lite blåbär och tog ett dopp i Falkträsket. Inte så varmt, men eftersom det var så länge sedan jag badade där, kände jag att jag ville. Vivi hade bakat cookies till oss och vi åt kyckling i ugn med färsk pasta. Vi gick sen till Trästocksfestivalen. Först lyssnade vi på Melissa Horn. Fina låtar och ett bra framträdande. Vi strosade runt och tittade på resten av festivalen. Vid 20 var det dags för nästa artist. Hästpojken. Inte lika bra, men kände igen en låt. Dessutom började det ösregna. När de var klara gick vi hem och värmde oss med att äta glass!:)

Blåbär!Jimmy väntar i vår nya bil med Falkträsket framför sig.Melissa HornJimmy!

På fredagen begav vi oss hemåt. Först fick Vivi en Kalla av oss. Hon var hur snäll som helst mot oss och vi blev verkligen bortskämda. Körningen gick bra. Jimmy körde mest. Vi stannade först i Hudiksvall och åt på Frasses. Gott, men inte riktigt så gott som vi trodde då Ida och David höjt upp förväntningarna. Tyvärr kunde vi inte stanna i Sandviken på vägen hem och Annelis nycklar hade vi lämnat. Vi fortsatte köra mot Borås och stannade och sov ute vid Mariestad.

Vivi visar sin nya jacka

Vivi med sin nya jacka

På lördagen var vi i Borås vid åtta. Vi stannade först på ett konditori och åt frukost. Sedan hälsade vi på Jari, en före detta arbetskamrat till Jimmy. Vi åkte till Knalleland och gick i affärer. På eftermiddagen åkte vi hem. Jimmy fick köra nästan hela vägen, för jag blev trött så fort. En paus på Laxbutiken. Riktigt, riktigt gott med grillad lax, nypotatis stekt i smör, tzatziki och sallad. Vi var hemma vid 18. På kvällen blev det en sväng till Tröls med Peter och Celia.

Cool bilförare!Jimmy med solglasögonen som ingick i bilköpet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0