Höllvikens GIF - HBK

En riktigt skön kväll för fotboll. Planen var bra och vi kom med en bra trupp till matchen. Emma L - My, Elle, Lina, Malin S - Stina, Helen, Pilan, Olinda - Erika, jag. Wea, Louise, Elin, Anna R och Sandra E var avbytare. Höllviken som vi knappt förlorade mot i premiären, har haft en riktigt bra vårsäsong och låg i toppen av tabellen.

UppvärmningVissa ser mer aktiva ut än andra.Sandra gjorde årsdebut!:)

Tyvärr börjar matchen riktigt dåligt för oss. I första anfallet bryter en spelare in från vänsterkanten och skjuter ett skott som går in vid bortre krysset. Tungt, när vi vet att Höllviken är riktigt bra. Vi måste vara på tå och inte släppa till så. Höllviken fortsätter att spela bra. De rör sig mycket och spelar på få tillslag. Vi täpper till framför mål och de lyckas trots sitt spelövertag inte skapa så många chanser. Ofta missar de den avgörande passen. Själva har vi inte mycket anfallsspel. Vi har svårt att hålla i bollen högt upp och när vi väl har bollen där uppe har vi inte mycket folk där. 2-0 kommer en bit in i halvleken. Vi lyckas stoppa anfallet först, men inte bättre än att en spelare får bollen en bit utanför straffområdet. Vi sätter inte press på henne och hon får god tid att sikta. Hon skjuter in bollen precis under ribban. Vi gör en hel del byten under första halvleken för att försöka hitta rätt. Anna R kommer in på vänsterkanten, Elin som mittback, Wea i anfallet och Louise på en ytterkant. Höllviken har många hörnor, men med undantag av en så har vi bra koll och är först på bollarna. På den hörnan som blir farlig, lyckas deras lagkapten slippa markering och får stå helt ensam framför mål och nicka. Tur för oss så nickar hon utanför. Vi har en hörna, som blir ganska farlig. Helen slår den och Lina är på bollen. Stina lyckas vinna bollen ute på andra sidan och slå in bollen mot mål igen, innan Höllviken rensar undan. Vi har också några frisparkar från långt håll som Elin lyfter fram. En av dem skarvas vidare och målvakten får gå ut och rädda. Helen har en frispark från en bit utanför straffområdet. Hon slår den hårt, men tyvärr går den precis över målet. Vår bästa chans kommer i slutet. My kastar ett inkast till mig. Jag tar mig in i straffområdet, men mitt skott/passning går rakt genom straffområdet. Wea är på väg fram, men når inte bollen. Det står bara 2-0 till Höllviken i första och det resultatet får vi vara nöjda med om man ser till hur spelet var. Vi hade väldigt svårt att få tag på deras lagkapten, som tog ytan mellan deras mittfält och backlinje. Nästan alla bollar gick via henne.

Elle får frispark mot sigUtspark av EmmaHelen håller bort motståndarenJag håller också bort motståndaren. Erika se och lär...

I andra halvlek är vi mer på hugget. Vi stressar Höllviken till fler misstag och kommer högre upp i banan. Det känns som vi är nära att reducera, men istället ställer Höllviken om. En spelare kommer fri. Emma kommer ut och täcker målet, så skottet går bara i stolpen. Vi är sen där och försöker få undan bollen men en hemmaspelare lyckas ändå peta in bollen. Återigen ett tungt mål att släppa in, när det kändes som vi var på gång. Vi fortsätter att spela bättre än i första halvlek. Alla tar fler löpningar och vi ligger närmare motståndarna. Deras lagkapten har svårare att styra deras spel. Vi kommer närmare och närmare ett mål. Jag får bollen ute på vänsterkanten, viker in och skjuter mot bortre delen av målet. Bollen träffar kryssribban och går ut. Wea stör backarna med sina löpningar och det är också hon som är delaktig i vårt mål. Vi vinner bollen på en inspark från Höllviken och bollen går mot Wea. Hon missar bollen, men det ställer deras mittback. Istället kommer jag nästan helt fri. Jag går förbi en back och kommer helt ensam mot målvakten och kan sätta bollen vid stolpen. Det är 20 minuter kvar och det känns som det kan bli spännande. Tyvärr är vi inte riktigt på tå, när deras lagkapten sätter fart. Via ett väggspel med en medspelare blir hon helt fri och rullar säkert in 4-1. Sista delen av matchen spelar vi bra. Vi tar många löpningar och vinner bollen högt upp. Elle har flyttat upp på yttermittfältet och tar för sig där. Bästa chansen kommer efter väldigt fint passningsspel. Pilan spelar bollen till Malin. Jag får sen bollen av Malin och spelar vidare till Elle som kommer med fart. Från straffområdeslinjen har hon en jättechans, men bollen går utanför. Vi stressar Höllviken, men efter deras 4-1 mål så kändes aldrig deras seger hotad.

Jag sätter 3-1.

3-1 sitter!

Vi förlorar mot ett bättre lag. Vi släpper in några mål som är väldigt psykologiskt jobbiga. Första halvlek var inte bra, men i andra höjer sig alla och den får vi ta med oss till fortsättningen. Emma gör flera bra räddningar och säkra ingripanden. Backlinjen håller för det mesta ihop bra och håller Höllviken borta från många riktigt bra lägen. Mittfältet kämpar och i andra halvlek fungerade det riktigt bra. Vi anfallare hade det jobbigt med få bollar i första halvlek, men även vi tar för oss mycket mer efter pausen. Höllviken har spelat upp sig betydligt från premiären och för mig är de seriens bästa lag. Nu laddar vi under sommaruppehållet och hoppas på en bra höst!

Erika visar upp nya klädmodet.Wea vill inte vara sämre...