TFK Nova Eslöv - HDFF

Studentvecka och många borta. Efter mycket jobb av en del, lyckades vi ändå få ihop elva spelare. Vi startade med Elin - Lottie, Emma H, My, Anna R - Sabina, Louise, Erika, Emelie - Milan, Johanna.

Trogen publik!

Nova som har ett väldigt ungt lag, börjar bäst. De är snabba och har bra teknik. Ganska tidigt gör hemmalaget 1-0. Ett mål som jag tror Elin tar på sig.;) Ibland är de enklaste bollarna, de svåraste. Vi försöker spela på marken, men vi flyttar inte upp spelare tillräckligt snabbt så Milan och Johanna är oftast ganska ensamma i anfallet. 2-0 kommer efter att en spelare tar sig in i straffområdet och spelar in bollen framför mål. Där är anfallaren först på bollen. Elin gör sen några riktigt bra räddningar. Hon är bra med på hörnorna och boxar iväg bollen. Backlinjen börjar hitta rätt och Nova kommer inte igenom så många gånger. Lottie har ont i ryggen och är ute i säkert tio minuter och får massage, men Nova lyckas inte utnyttja att de är en mer. Hela laget krigar. Louise och Erika vinner mycket bollar på mitten. Sabina och Emelie kommer med bra fart på kanterna. Milan är säker med bollen och är den av anfallarna som kommer ner och möter, medan Johanna ligger längst upp och stressar Nova. Tyvärr kommer 3-0 innan pausen. Ett hårt skott in vid bortre stolpen. Omöjligt för Elin att ta.

Sandra fixar flagga, kamera och coachning med bravur!

I pausen ger Sandra några tips, som verkar hjälpa. I tidigare matcher nu i slutet har vi tappat i andra halvlek, men nu spelar vi istället upp oss. Milan och Erika byter positioner under en del av andra halvlek. Erika gör snyggt 3-1 på ett skott utifrån straffområdeslinjen. Emma tar med djup och Nova har svårt att skapa chanser. De lyckas ändå komma igenom och göra 4-1. Vårt passningsspel ser riktigt bra ut. Bra rörelse och flera väggspel leder till att vi tar oss igenom Novas försvar. Plötsligt känns Nova stressade. Då kommer nästa skada. Sabina får ett stenhårt skott i bakhuvudet och går ut. Vi tvingas till att spela med 10 spelare ytterligare ett tag, men löser det bra. Elin har mycket mindre att göra i andra halvlek, men får ändå göra en riktigt bra benparad och rädda några skott utifrån. Erika får sen ett bra skottläge utanför straffområdet, men Nova lyckas ta bort läget. Domaren blåser frispark. Milan är kylig och lägger in bollen i bortre krysset, när målvakten försöker få rätt på sin mur. På en hörna får Erika sen en knuff och vi får straff. Milan kliver fram och sätter säkert 4-3. Nu är vi mycket nära en kvittering, men istället kontrar Nova och avgör matchen med 5-3.

Milan sätter säkert straffen i mål!

Riktigt bra jobbat av alla! Vi vinner andra halvlek och alla spelar upp sig. Fortsätter vi så här, så kommer snart nästa vinst!