Ki-Box

Tänkte att jag skulle fortsätta att vara duktig och träna. Får bibehålla formen sen höghöjdsträningen i Alperna. Idag när jag vaknade var jag på ett Ki-Box pass på Heleneholm. Skönt att vakna till liv direkt. En del riktigt jobbiga övningar. Jag fick krampkänningar i låren, som fortfarande känns. Slag och armhävningar, så även armarna fick sin träning. Skönt väder ute. Börjar kännas som riktig vår. Synd bara att det ska blåsa så mycket.

Nu väntar jag på finalen i Mästarnas Mästare. Såg förra veckans avsnitt igår. Mindre än tre minuter i jägarstolen låter inte så bra. Själv klarade jag över 17 förra året!:) Heja Louise, men jag tror Armand vinner! Sen ska jag till jobbet och äta påskmiddag!

Fotbollsträning

Kan knappt minnas när jag var på en fotbollsträning sist, men igår var det dags. Vi var bara 10 stycken. De andra vet jag inte vad det gjorde. Kanske var de slitna efter träningslägret. Kul att se Louise igen! Vi började med teknik. Driva en boll runt koner. Jag och Jessan körde ihop. Utsida, insida, höger, vänster. Några idioter. Sedan var det dags för passningsövningen där man står fyra på en rad. Stundtals fungerade den väldigt bra. Vi hade sen skotträning. Det gällde att sätta skotten utanför konerna i målet. Ibland på marken och ibland i luften. Även den här övningen gick bra. Vi avslutade med att driva förbi några koner och skjuta. Träningen avslutades med spel i straffområdet med sjumannamål. Alla var tvungna att vara över mittlinjen för att målet skulle godkännas och var inte alla försvararna över så blev det två mål. Mål blev det bara om man sköt längs marken utanför konerna. Olinda, Sabina, Jessan och Louise var i mitt lag. I det andra laget spelade Pilan, Stina, Malin, Elin och Lottie. Vi trodde att vi skulle få svårt motstånd, men så blev det inte. De började starkt, men sen lyckades vi göra mål och Malin var lat och var på fel sida. Sen rullade det på. Vi försvarade oss bra och fick in en del mål. I slutet gav vi dem ett tröstmål, innan vi gjorde 8-1. Riktigt utklassning!;) Själv kändes det skönt att träna fotboll igen. Ibland kändes det som jag lyckades bra med det vi skulle göra, medan ibland det blev helt fel. Bara att träna mer. För att folk ska tro att jag verkligen var och tränade kommer här bildbevis!

Lottie blev nertryckt av segerlaget!

Grattis Jimmy!

Vissa har det bra och är kvar nere i snön. Vet att du har haft en jättehärlig dag. Tror inte du hade kunnat önska dig så mycket mer på en födelsedag än en massa nysnö. Hoppas bowlingen gick bra! Synd bara att jag inte kunde vara där och visa hur man ska göra...;) Ska bjuda på något gott när du kommer hem!


Dags att sova

Efter en lång resa hem från Val Thorens och jobb hela natten är det äntligen dags för lite sömn!

Högst upp på en topp (3200 möh)!

Stockholm

Tidigt i måndags åkte jag x2000 upp till Stockholm. Hela dagen gick jag omkring längs Drottningsgatan och i Gamla stan. Efterhand blev det ganska kallt och tungt att dra omkring på väskan. Jag var inne i hur många affärer som helst, så nu har jag gjort det för ett tag. Konstigt att det kan löna sig att ha samma affär på flera ställen längs samma gata. Vid halv sex träffade jag Anneli på Hötorget. Vi hämtade ut biobiljetter och gick hem till henne. Hon bor i en liten etta på Kungsholmen. Det man mest lade märke till var den gröna väggen och loftsängen. Mysigt! Vi gick ganska snart ner till Södermalm för att träffa Sara och äta på Koh Phangan. En thailändsk restuarang med allt som hör till. Det var en timmes kö för att komma till ett bord, så väl där fick vi stressa. Riktigt god mat, men lite dyrare än vad det var värt. Anneli och Sara åt en stark gröncurry-gryta och jag tog thaiwok med kyckling. Vi tog sen tunnelbanan till bion och tittade på Remember Me. Väldigt bra, men för tragisk för min smak.

Sara och AnneliJag

På tisdagen var jag ute och gick i det kyliga men soliga vädret. Jag tittade på Barnens vasalopp. De åkte på en del av banan där Slottssprinten skulle gå. Även Per Elofsson var där och höll i något jippo. Sen gick jag en sväng till Djurgården. Inte så mycket folk som på sommaren kan jag gissa. Jag gick förbi Vasamuséet, Gröna Lund och Skansen. På kvällen var vi bjudna på mat hos Cornelia och David. Lilla Ida var fem veckor och väldigt söt. Men hon hade inte en av sina bästa kvällar och var lite ledsen. Daniel hade gjort en god pastasås och till det var det någon typ av tortillini. Gott! Till efterrätt blev det glass. Vi tittade på tv och på en massa kort med Ida.

Slottet och riksdagshusetVintern var kvar i StockholmPer ElofssonStadshusetLilla Ida

På onsdagen bestämde jag träff med Lasse. Jag lurade med honom på Slottssprinten. En totalt sportointresserad kille, som fick sig en ny upplevelse. Mycket folk så det var svårt att se bra, men det fanns storbildsskärmar. Kul att det gick bra för många svenskar. Tre tjejer i final och fyra killar. Northug stakade hela vägen och konstigt nog räckte det till en andraplats. Roligast var att Anna Olsson vann. Det var hon värd! Kul att se så många världsstjärnor på nära håll. På kvällen gjorde jag och Anneli taco. Vi åt chips och kollade på Valentine's day. En riktig romantisk komedi. Lite rörig med alla paren, men annars precis vad man kan förvänta sig av den genren.

Vallateamen hade fullt upp!Ida Ingemansdotter och Charlotte KallaJämnt i semin. Justyna Kowalczyk, Ida, Kalla, Hanna Brodin och Marit Björgen

Kul att hälsa på Anneli. Får se till att göra det snart igen!

Domarutbildning i Borås

Jag, Marlena och Jilan åkte upp till Borås med Micke. Vi var framme Grand Hotel i Borås vid tre. Vi fick våra rum. Jag delade rum med Alicia. En tjej som dömer i ettan och hade dömt ganska länge. Vi hade sen introduktion och blev indelade i grupper. Det gällde att komma fram till vad man tyckte vad viktigt inom olika områden. Det vi kom fram till skulle vi sen fokusera på under resten av helgen. Senare på kvällen var det dags för löptesten i Ryahallen. 6x40 meter, där man skulle klara en sträcka under 6,8 sekunder. Själv sprang jag på 6,3 första gången och sen lite snabbare de andra gångerna. Julia var snabbast. Det kom fram att hon tränade friidrott, vilket inte gick att missa. Vi fortsatte sen med de långa intervallerna. Det här var jag inte särskilt orolig för. Det gällde att springa 150 meter på 35 sekunder och sen fick man gå 50 meter på 45 sekunder. Detta skulle man göra 24 gånger, alltså 24 varv på 200 meters banan. Det kändes lite speciellt att springa med lutande kurvor. Några föll ifrån tidigt, men många försökte kämpa sig kvar. Jag och Tess klarade det i min grupp. Tyvärr var det bara runt hälften som klarade det. Känns som fler bör klara det, men de får se till att göra det när det blir ett nytt försök. Jag tycker själv inte jag har tränat mycket löpning, men konditionen har jag ju från skidåkningen. Till nästa gång ska jag se till att hårdträna, så blir det som ett lugnt träningspass.:) Vid nio blev det mat. En god kött bit med massa goda tillbehör!

På lördagen gick vi upp vid halv åtta. Frukost och sen var det föreläsningar under stora delar av dagen. Ingrid höll i mycket. Även en tränare och en som föreläste om spintso (en ny domarutrustning). Vid femtiden var det dags för regeltestet. Några lite kluriga frågor, men de flesta var självklara svar på. Det visade sig att alla klarade provet. Riktigt kul och det hade tydligen aldrig hänt tidigare. På kvällen var det dags för teknikträning på Borås arena. Först löpvägar och löpningar som AD. Sedan hade vi tre olika stationer. Tekniskt område, frispark-mur och muntlig erinran/varning/utvisning. Rolig och givande träning med mycket skratt.

Linda, Camilla, jag, Lovisa, Sandra och Irma.

på söndagen gick vi igenom regelprovet. Vi domare sammanställde även en domargenomgång. Därefter kom en fyscoach. Först teori och sedan praktik ute på en konstgräsplan. Själv gillade jag framför allt träningen ute. Flera bra tips och roliga övningar. Sedan var det dags för utcheckning. Vi samlades en sista gång i konferensrummet. Vi pratade om domarobservatörernas roller. Deras förväntningar på oss och tvärtom. Vi avslutade med en god lunch.

Riktigt givande och rolig helg. Instruktörer som verkligen brinner för det här och man lär sig massor. Roligt att träffa flera nya domare. Vi var fyra som var med på steg 2 i Halmstad i somras och här var 18 domare. Alla verkar trevliga och man har fått riktigt bra tips.


Grattis pappa!

Idag fyller pappa år. Eftersom jag inte har tid att ta mig till Sandby idag eller under resten av mars, så gav jag, Anneli och Mikael honom presenter i söndags. Han fick en träningsoverall och ett par halvlånga shorts. Hoppas du får en bra dag!


Indoor Walking

Har tänkt att träna någon förmiddag nu när jag börjar klockan ett, men jag har sovit för länge tidigare. Idag ställde jag klockan på nio och har varit på ett pass på friskis. 75 minuter cirkelgym/indoorwalking. Cirkelgym har jag varit på tidigare. Nu var det två gånger på varje maskin, men bara ett varv. Vissa maskiner är jobbigare än andra, men sen beror det på hur mycket tyngd man lägger på. Jag har aldrig varit på indoor walkningn innan. Ganska lätt och inte lika jobbigt som spinning, fast man kan lägga på mer motstånd så blir det jobbigare. Kändes ovant att gå utan att hålla i sig och sen gällde det att se upp för stavarna. Jag fick någon smäll av dem!

Nu hoppas jag att jag inte ska få någon träningsvärk, för det är löptest på fredag.

Hallands Nations FF - Köpingebro IF

I söndags var jag på Klostergården och dömde en träningsmatch. Hallands kom med ett a-lag, medan Köpingebro ställde upp med ett ungt u-lag. Det visade sig ganska snabbt. Hallands hade högre tempo, bättre passningsspel och var fysiskt starkare. Tidigt stod det 2-0. Köpingebro kom upp i några kontringar, men annars hade Hallands bollen mest. I pausen stod det 3-0.

I andra halvleken fortsatte Hallands föra matchen. Köpingebro försvarade sig bra och det blev bara ett mål till för Hallands. 4-0 slutade matchen. Hallands hade nog förväntat sig tuffare motstånd. Det lät inte som de trodde de skulle möta Köpingebros u-lag.

Mina ben kändes inte så bra under matchen. Riktigt tunga sen DM-matchen dagen innan. Det är väl sånt man får ta när man inte har tränat så mycket fotboll. Hoppas bara det inte märktes allt för tydligt att jag ont i benen. Försökte i alla fall att springa lite...;)

Melodifestival

I lördags efter matchen kom Beckis hit. Det blev pizza och Andra Chansen. Vi hade inte många rätt när vi tippade duellerna. Med Pernilla kom ju en "riktig" schlagerlåt med till finalen. Jag hade hellre sett hårdrockstjejerna där. Jessicas låt är väl fin, men inte någon riktigt bra ballad. Anna Bergendahl förlorar kanske en del röster på att det kommer med en tjej till i finalen med en ballad, men Annas låt är mer speciell.

Får se om jag kan se finalen när jag är i Borås, men jag överlever nog annars också. Får väl erkänna att jag har Darin som favorit med Anna tätt där bakom. Många helt ok låter, men inga stora favoriter så det kan bli spännande.

Storvinst i DM

Dags för tävlingsmatch och min första och enda match på länge. DM-match mot Jonstorp IF FK. Ett ungt division 5 lag, som vi inte visste mycket om. Strålande sol och det börjar så smått kännas som vår. Vi hade mycket folk borta på grund av sjukdomar, resor, jobb och annat, men vi kom ändå till start med ett bra lag och hade två spelsugna avbytare. Vi startade med Emma L - Tilda, My, Emma H, Jessan - Pilan, Malin - Lina - Stina, jag, Kajsa. Lottie och Johanna började på bänken.

Hela laget!

Vi tar direkt tag i matchen och det är mycket spel på Jonstorps planhalva. Det är bra rörelse och vi försöker hitta fram till bra målchanser, men ofta misslyckas vi med den sista passningen. Många djupledsbollar blir alldeles för långa och går ut till inspark till Jonstorp. Vi har några skottförsök, men det är aldrig riktigt nära. Efter ett tag sitter ändå 1-0. Lina bryter en inspark högt upp och spelar till mig. Fri med målvakten tåar jag in bollen. Jonstorp har fortsatt problem med sina insparkar under hela matchen och vi får många lägen på dem. 2-0 kommer inte långt efter vårt första mål. Emma H slår en långboll, som Lina nickskarvar perfekt till mig. Jag blir fri igen och sätter bollen i mål. Kajsa och Stina skapar stora problem för backarna med sina löpningar på kanterna. Stina har ett riktigt bra inlägg, som Lina är väldigt nära att nicka in. Tilda och Emma slår flera hörnor, som också skapar stora problem för Jonstorp. 3-0 kommer på en frispark ute från högerkanten. Jessan slår in den framför backlinjen. Jag får ett jätteläge vid första ytan, men missar helt. Tur är kanske det, för bakom kommer Lina och slår enkelt in bollen i mål. Jonstorp har inte mycket lägen under första halvleken. Backlinjen håller ihop det bra och låter inte Emma i mål få visa vad hon kan så många gånger. Hon gör två riktigt bra fotparader, men annars har hon det lugnt. I slutet har jag ett bra läge, efter att Stina har spelat till mig. Jag får till ett skott mot första stolpen, men målvakten gör en bra räddning. 3-0 blir halvtidsresultatet, men med lite mer fokus så borde det ha varit några mål till.

I andra halvlek kommer Lottie in på en ytterbackplats och Johanna kommer in på kanten i anfallet. Vi börjar andra halvlek bra. Vi har hög press och motståndarna har svårt att komma in på vår planhalva. Tidigt gör vi också några mål till. Pilan spelar till mig och jag kan finta av en back i straffområdet och rulla in bollen i öppet mål. 5-0 gör jag efter att ha fått ett inkast av Lina ute på vänsterkanten. Jag vänder upp, får med mig bollen och sätter den vid första stolpen. Lina slår sen ett perfekt inlägg till mig från högerkanten och jag kan skarva in bollen i mål. Malin gör dagens snyggaste mål. Stenhårt i mål från straffområdetslinjen. Målvakten hann inte ens reagera. Mellan alla mål har vi flera bra chanser. Stina har en bra chans efter att jag kommit runt längs högerkanten. Johanna har också ett jätteläge, men målvakten flyttar över och får bollen på sig. Vi har flera bra lägen på hörnor, men måste bli bättre på att komma på bakre ytan. Stina är sen nära att göra 8-0, då hon kommer fri mot målvakten. Målvakten kommer ut och täcker bra, men inte bättre än att jag kan få tag i bollen och rulla in den i målet. Tyvärr har vi en svacka i slutet av matchen. Vi hjälper inte varandra och låter Jonstorp få komma närmare och närmare vårt mål. Till slut får de in en kvittering. Väldigt onödigt. Vi har flera chanser att rensa undan bollen i vårt straffområde, men vi tvekar hela tiden. Jonstorp blev väldigt glada för sitt tröstmål. I slutet sätter Lina slutresultatet 9-1. Efter en hörna från Emma, vinner Pilan bollen. Hon spelar till mig och jag passar bak till Lina, som slår upp bollen i nättaket.

En bra genomförd match av alla. Det är inte helt enkelt att hålla uppe koncentrationen i 90 minuter, när man möter ett lag med lägre tempo. Egentligen känns det som vi borde ha vunnit med det dubbla. Emma har inte mycket att göra i mål, men är ändå bra med och sätter i gång spelet snabbt när hon får bollen. Emma H håller ihop backlinjen bra med sitt snack och är säker i sina brytningar. Det kändes även bra när hon kom in på mitten. Vi behöver fler som snackar! My är duktig och samarbetar bra med både Emma och Jessan från sin mittbacksplats. Jessan, Tilda och Lottie sköter sitt jobb både defensivt och offensivt. Några gånger blir det luckor ute på kanterna, men det tar lite tid att komma in i det nya spelsystemet. Pilan och Malin sliter på mitten och vinner hela tiden mycket boll. Lina visar sin speluppfattning gång på gång och ligger bakom väldigt många mål. Stina sprang väldigt mycket under hela matchen och var värd att få göra ett mål. Kajsa och Johanna kom också bra på kanterna och skapade problem för Jonstorp. Själv måste jag säga att det var riktigt kul att få spela match och jag ska försöka behålla målsnittet sen i serien också...;)

Två glada linslusar!

Träning

Ki-Box med Malena var inbokat i onsdags. Fortfarande lite öm i kroppen. Väldigt trött och hade helst gått och lagt mig efter jobbet. Kom hem fem på morgonen och började jobba sju. Sov en del på vägen hem, men det är ingen bra sömn. Väl på Parkmöllan gällde det att ge allt, annars fick man Roine på sig. Jobbig träning, men inte alls som förra gången, då jag hade träningsvärk i fem dagar. Det började med en del fys. Mest armhävningar och vi skulle göra "riktiga". Ner med hela bröstet i golvet. Sen fortsatte det med slag och sparkar. Roliga övningar. Jag känner mig betydligt starkare i sparkarna!:) Passet avslutades med mer fys. Armhävningar och övningar för magen.

I torsdags var det smidighetsträning med laget. Armhävningar, situps, rygglyft och upphopp. Vi fortsatte med att lyfta benen, plankan och jägarstolen. Vi vilade mellan övningarna med armhävningar, upphopp och situps. Jägarstolen är rena vilan, jämfört med de andra plågorna. Vi delade sen in oss två och två. Jag och Lina körde. Först några brottningsövningar. På knä, på alla fyra och ståendes. Vi fortsatte med hopp över den andra på två och ett ben. Sen hoppa över och krypa under. Sedan var det dags att bära den andra och göra knäböj eller tåhävningar. Träningen avslutades med hopp och olika löpningar fram och tillbaka. Jobbig, men rolig och givande träning.

Hade tänkt att träna i fredags, men orkade inte. Får se hur det blir kommande veckor. Nästa vecka jobbar jag eftermiddag/kväll och ska på domarutbildning. Veckan efter ska jag hälsa på Anneli i Stockholm. Sen ska jag, Jimmy, Malena och Mackan till Val Thoréns. Mycket kul, men lite synd att jag missar en massa träning, matcher och träningslägret...


VASALOPPET

Vi steg upp strax efter tre och åkte vid fyra. Lite otäckt att köra, då det snöade ganska mycket. Vi var framme i Sälen lite innan sex. Där hämtade vi våra nummerlappar och förberedde oss för starten. Jimmy som egentligen inte skulle åka, hade blivit mer och mer sugen under de sista dagarna och svullnaden på armen hade gått ner ganska mycket. Han hade bestämt sig att åka från början och se under loppet om han skulle bryta eller inte. Vi satt i bilen och värmde oss, medan de andra hade uppvärmning med Friskis&Svettis.


Det snöade och blåste lite vid starten. Ungefär 5000 startade och vi ställde oss i slutet av kön. Startskottet gick och alla började åka. Vi körde förbi startlinjen vid 7.15. Massan åkte i ganska lugn fart bort mot första backen, där det stoppades upp. Uppför i 2-3 km. Det gällde att vara försiktig med stavarna och ha koll på sina skidor i trängseln. Jag och Jimmy kom även ifrån varandra lite, men det var lätt att hitta varandra igen. Väl uppe på toppen, högsta punkten på banan, började det gå att åka i ganska bra fart. Jag och Jimmy höll ihop. Han höll bra fart till första kontrollen i Smågan (11km). Vi var där efter en timme och en kvart och vi laddade upp med sportdryck.

Sedan fortsatte vi. Nu hade det blivit lite mer luckor och man kunde åka i sin egen fart, om man bara bytte spår. Jag kände att jag kunde åka lite fortare än Jimmy och efter två mil bestämde vi att jag kunde åka före. Jag ökade tempot och åkte om många åkare. Sen hände något väldigt hemskt. Jag såg flera skotrar och några som ställt skidorna i snön vid sidan. En åkare hade antagligen fått problem med hjärtat och flera försökte få i gång det igen. Jag åkte förbi och i backen precis efter möter jag en skoter. Den kommer mot mig väldigt snabbt i mitt spår. Jag får panik och vet inte vad jag ska göra. Ska jag svänga åt höger, vänster eller stå kvar. Det slutar med att jag sätter mig. Kändes som jag skulle bli överkörd, men i sista stund svänger skotern och jag klarar mig. Trodde att jag skulle bli påkörd och det var inte långt ifrån. Några funktionärer frågade hur det gick med mig och jag klarade mig ju bra, men det var riktigt otäckt. Jag fortsatte mot Mångsbodarna (24 km). Sista biten var mest utför och jag var framme efter drygt 2,5 timmar. Nu blev det blåbärssoppa och bulle.

Nedförsbackarna fortsatte och jag åkte på bra. Tyvärr märkte jag att mitt glid inte var det bästa, utan många åkare svischade förbi mig. Innan Risberg (35 km) var det en brant och ganska lång uppförsbacke. Jag hade bra ork och fäste och åkte förbi många åkare. Mellan varje kontroll gick tankarna på om det skulle bli sportdryck eller blåbärssoppa. Skönt också att se nedräkningen av antalet kilometer kvar. När jag kom till kontrollen hade det gått 3,5 timmar.

Mellan Risberg och Evertsberg (47 km) var det ganska platt. Bara några småbackar. Efter fem timmar var jag i Evertsberg. Det började kännas skönt, eftersom jag hade åkt halva loppet.

Nu var det nästan bara utför till Oxberg (62 km). Det gick fort att åka, men samtidigt kändes det sämre för mig, eftersom alla gled förbi. Framme i Oxberg var det "bara" 28 km kvar och hade gått drygt 6 timmar.

Sista delen av loppet gick mest på vilja. Jag var trött, men samtidigt var det riktigt kul att åka. Halvvägs till Hökberg (71 km) var det en extra vätskekontroll. I Hökberg hade jag mindre än två mil kvar och det hade gått 7 timmar.

Mellan Hökberg och Eldris gick det först utför och som vanligt gled åkare efter åkare förbi mig. Sista 1,5 milen var platt och jag kunde åka förbi åkare igen. Nu var det skönt att se varje kilometer-skylt och man längtade till nästa, så fort man åkte förbi en. Vid sista kontrollen Eldris (81 km) hade det gått 8 timmar och jag drack två glas blåbärssoppa. Jag bestämde mig för att klara loppet på under 9 timmar.

Sista delen gällde det att hela tiden tänka på att ta i. Armarna var ganska trötta. De sista kilometrarna kändes väldigt långa. Inne i Mora var det mycket folk ute längs spåret som hejade. Längs upploppet var det helt fullt. Riktigt härlig stämning! I mål kom jag på 8.49.47. Jag är riktigt nöjd med den tiden med tanke på att jag hade riktigt dåligt glid. Nästa gång jag åker ska jag ha bättre valla och då får jag sikta på en bättre tid!:)

Jag blev kall ganska snabbt efter målgången. Tog bussen och hämtade ut mitt ombyte. Duschade och hämtade ut diplomet. Jag hade ingen koll på var Jimmy var, om han åkte eller hade brutit. Jag frågade och fick reda på att han hade passerat i Eldris och skulle komma i mål 18.28. Jag ställde mig vid målet och tittade på åkarna. En del kom knappt över mållinjen, medan andra spurtade riktigt snabbt. Några vurpade precis innan mål. 18.32 kom Jimmy i mål. Riktigt bra kämpat! Trodde inte att han skulle åka hela och det verkade inte som han trodde det själv heller. Han tog en kontroll i taget, men han gav sig inte.

Efter att Jimmy hade bytt till torra kläder, åt vi en hamburgare och tog bussen till Sälen. Efter lite problem att få upp bildörren begav vi oss hem till Branäs, unvek en älg och var hemma vid tolv. Helt slut och med kroppar som hade ont lite överallt, var det väldigt skönt att sova.

Branäs med Jimmy!:)

Äntligen tid för lite uppdatering. Hela vecka åtta var jag i Branäs och den här gången blev det mycket tid med Jimmy och en hel del OS på kvällarna. Tidigare har han mest jobbat hela dagarna. Nu var han sjukskriven, efter ett fall i matsalen för kanske en månad sedan. Hans armbåge fick en smäll och svullnade upp. På måndagen när jag kom upp var hela underarmen och fingrarna svullna. Han hade fått tömt armen två gånger på vätska.

På tisdagen tog vi det lugnt. Vi var en sväng till apoteket och vårdcentralen, för att Jimmys arm skulle kunna återhämta sig. På eftermiddagen var vi inne och lyssnade på trubaduren på Brants och sen blev vi bjudna på mat hemma hos Moa. Emma var också där.

På onsdagen kände jag att det var dags att ta tag i längdåkningen. Det blev en mil med pappas skidor. De var riktigt bra glid på dem, men jag var för lätt så jag fick inget fäste alls. Istället provade jag Jimmys skidor. De var precis tvärtom hur bra fäste som helst, på bekostnad av glidet. Jag fick verkligen ta i för att komma framåt. Båda rundorna tog drygt en timme och jag bestämde mig för att ta mina skidor nästa gång. Jimmy som började känna sig uttråkad fick för sig att gå hemifrån och uppför berget (drygt en mil).

1 mil med mina skidor på 51 minuter och jag bestämde mig för att ta dem på Vasaloppet. På eftermiddagen hade Jimmy bokat 2,5 timmars skotersafari. Själv hade jag lätt kunnat nöjt mig med att åka bakom honom, men han ville att vi skulle köra varsin. I början gick det inte fort alls. Vi körde på ett led och hamnade bakom några holländare. Efter en timme var det dags för grillning. Tre korvar och saft blev det för mig. Det började bli lite kallt ute och det gällde att röra sig för att hålla värmen. På vägen hem gick det lite snabbare. Det var kul att köra, men lite snabbare hade inte varit fel. Jimmy var lycklig som ett litet barn. För att värma upp oss, åkte vi till badet. Det blev mest bubbelbad, men några längder hann jag simma också.


På fredagen blev det 2 mil i längdspåren och sen afterski.

Lördagen blev en slö dag. Det enda som hände var att vi skulle gå till affären och handla, men väl där så visade det sig att den var stängd. Lite misslyckat...;)

På söndagen var det snowboard som gällde. Vi åkte hela eftermiddagen. Riktigt kul! Jimmy ville att vi skulle åka offpist. Eftersom det hade snöat mycket i veckan, så var det gott om snö i skogen. Själv är jag ingen van offpist-åkare och fastnade naturligtvis några gånger. Jimmy var inte sen att ta fram sin kamera och filma, istället för att hjälpa mig loss. På kvällen blev det korvstroganof och våfflor, som uppladdning till Vasaloppet. Tyvärr kom vi inte i säng, så tidigt som vi borde.

Vasaloppet avklarat!:)

Det gick lättare än vad jag trodde det skulle göra, trots att jag hade uselt glid. I slutet kände man av en del i kroppen, men jag orkade ändå hålla uppe farten. 8.49.47. Under nio timmar så jag är nöjd. Jimmy klarade det också, fast han egentligen inte skulle åka pga sin armbåge. Han är min hjälte!

RSS 2.0