Domarutbildning i Borås

Jag, Marlena och Jilan åkte upp till Borås med Micke. Vi var framme Grand Hotel i Borås vid tre. Vi fick våra rum. Jag delade rum med Alicia. En tjej som dömer i ettan och hade dömt ganska länge. Vi hade sen introduktion och blev indelade i grupper. Det gällde att komma fram till vad man tyckte vad viktigt inom olika områden. Det vi kom fram till skulle vi sen fokusera på under resten av helgen. Senare på kvällen var det dags för löptesten i Ryahallen. 6x40 meter, där man skulle klara en sträcka under 6,8 sekunder. Själv sprang jag på 6,3 första gången och sen lite snabbare de andra gångerna. Julia var snabbast. Det kom fram att hon tränade friidrott, vilket inte gick att missa. Vi fortsatte sen med de långa intervallerna. Det här var jag inte särskilt orolig för. Det gällde att springa 150 meter på 35 sekunder och sen fick man gå 50 meter på 45 sekunder. Detta skulle man göra 24 gånger, alltså 24 varv på 200 meters banan. Det kändes lite speciellt att springa med lutande kurvor. Några föll ifrån tidigt, men många försökte kämpa sig kvar. Jag och Tess klarade det i min grupp. Tyvärr var det bara runt hälften som klarade det. Känns som fler bör klara det, men de får se till att göra det när det blir ett nytt försök. Jag tycker själv inte jag har tränat mycket löpning, men konditionen har jag ju från skidåkningen. Till nästa gång ska jag se till att hårdträna, så blir det som ett lugnt träningspass.:) Vid nio blev det mat. En god kött bit med massa goda tillbehör!

På lördagen gick vi upp vid halv åtta. Frukost och sen var det föreläsningar under stora delar av dagen. Ingrid höll i mycket. Även en tränare och en som föreläste om spintso (en ny domarutrustning). Vid femtiden var det dags för regeltestet. Några lite kluriga frågor, men de flesta var självklara svar på. Det visade sig att alla klarade provet. Riktigt kul och det hade tydligen aldrig hänt tidigare. På kvällen var det dags för teknikträning på Borås arena. Först löpvägar och löpningar som AD. Sedan hade vi tre olika stationer. Tekniskt område, frispark-mur och muntlig erinran/varning/utvisning. Rolig och givande träning med mycket skratt.

Linda, Camilla, jag, Lovisa, Sandra och Irma.

på söndagen gick vi igenom regelprovet. Vi domare sammanställde även en domargenomgång. Därefter kom en fyscoach. Först teori och sedan praktik ute på en konstgräsplan. Själv gillade jag framför allt träningen ute. Flera bra tips och roliga övningar. Sedan var det dags för utcheckning. Vi samlades en sista gång i konferensrummet. Vi pratade om domarobservatörernas roller. Deras förväntningar på oss och tvärtom. Vi avslutade med en god lunch.

Riktigt givande och rolig helg. Instruktörer som verkligen brinner för det här och man lär sig massor. Roligt att träffa flera nya domare. Vi var fyra som var med på steg 2 i Halmstad i somras och här var 18 domare. Alla verkar trevliga och man har fått riktigt bra tips.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0