Effektiv morgon

En fullspäckad helg. Berättar mer om den sen. Jobbar egentligen eftermiddag/kväll hela veckan, men har bytt lite för att kunna träna och spela match. Imorse fick jag stiga upp tidigt för att hinna med allt. Först var det tvätt som gällde. Tre fulla maskiner. Därefter iväg till skroten. Någon trevlig person hade kört på vår backspegel i helgen och tyckte nog det var vårt fel att den stack ut, så han lämnade den trasig till oss. Eftersom jag skulle ombesikta bilen på morgonen, vågade jag inte chansa utan jag tyckte det var bäst att fixa det direkt. Halv nio var jag på besiktningen med en ny backspegel i bilen. Besiktningsmannen sa att det var ju bra om han hade en hel, men det var inget han skulle göra någon anmärkning på. Han tyckte bilen såg fin ut undertill och tyckte det var riktig ordentligt lagat. Trevligt, nu kan vi fortsätta köra med bilen. Snabbt hem. Hänga upp all tvätt. Byta sängkläder. En snabb dammsugning. Laga lasagne. Hämta tvätten, som fortfarande var ganska fuktig. Cykla till jobbet och hann precis i tid till kl 12. Ikväll spelar u-laget match borta mot Röstånga. Jag förväntar mig att höra om en bra match, som ger tre poäng!:)

Viktig seger!

Idag tog vi säsongens tredje seger. Riktigt härligt! Inte jättebra spel, men vi skapade mer chanser än Hallands och gör fler mål. Försvarsspelet kändes säkrare än på länge. Några viktiga spelare var tillbaka sen sist, vilket bidrog till att motståndarna bara lyckades göra ett mål. Själv borde jag ha gjort några till, men det blev i alla fall två. Erika gjorde sin specialare och är lika cool, som vanligt efteråt. Malin S var närmast ytterligare ett mål med ett bra skott i ribban. Innan matchen låg vi sist i serien, men nu har vi äntligen tagit oss upp över strecket! Nu fortsätter vi ligga där.

25 stycken!

Skönare träningsväder och framförallt mer folk! Kommer inte ihåg när vi var 25 stycken senast. Två stycken som provtränade. Sandra, My och Elle var med och tränade, men tog det lite lugnt. Sandra agerade även som fotograf. Kolla bilderna på hemsidan! Själv har jag lånat tre. Tre varv som uppvärmning. Sen körde vi ryck framlänges och baklänges förbi alla. Snabbhetsträning. Ryck mellan koner. Vi avslutade med krabban. Roligt att se alla andra. Jobbigt att göra det själv. Vi hade sen en övning som kallades Barcelona. Tror vi var nästan lika bra som om de själva hade gjort den!;) Fyra koner och man passade diagonalt till en spelare som kom i en löpning. Från början gick passningarna inte riktigt rätt och var ganska lösa, men sen blev det bättre efter Elin och Rickard sagt till. Vi hade sen skottövning. Två mål. Vi startade vid den högra stolpen. En långboll upp till motsatta sida. Ta med sig bollen och gå på avslut. En del bra avslut, andra högt över. Bra jobb av både Emma och Erika i mål. Vi avslutade med spel på stor plan! Härligt! Rolig träning. Hoppas vi kan vara så här många i fortsättningen också!

Malin visar sin krabbtalang!Elle specialtränarJag skjuter!


Match mot Hallands på söndag. Tyvärr är My vadskadad och Elle har fortfarande ont i ryggen. Skönt att Emma, Pilan, Elin och Wea är tillbaka. Jag hoppas verkligen vårt försvarsspel ska fungera bättre än sist. Hoppas alla är sugna på en vinst!:) På måndag har u-laget match mot Röstånga. Det verkar vara lite problem att få ihop folk, men det ska nog lösa sig. Två vinster hade inte varit helt fel...


Torna Hällestads IF - Teckomatorps SK

Första herrmatchen för mig. Jag var AD tillsammans med Henrik och Dragi var huvuddomare. Det var inte så stora skillnader att gå på linjen i en herrmatch jämfört med en dammatch. Några snabba omställningar, annars var det ganska lugnt. Det är mer närkamper och snack på herrmatcher. Antagligen anledningen till att det blir mer kort. Jag tror det var sex gula kort, en lindrig utvisning och bortalagets tränare blev avvisad. Det var riktigt härligt fotbollsväder. Nästan vindstilla och inte så kallt. Henrik var lite klen och hade en tjock tröja under domartröjan och långkalsonger.;) Samarbetet gick helt ok och inga olika beslut. Matchen vann Torna Hällestad rättvist med 2-0.

Blåsig träning

Riktigt blåsigt uppe i Hardeberga och inte speciellt varmt heller. 16 stycken. Kul att se både Emma och Elin på träningen. Det var ett tag sen sist. Efter tre varv runt planen, fortsatte vi träningen med hälften i mitten och hälften utanför. Först passningar, sen bröst-volley och sist nickar. Vi körde sen snabbhet. Starter liggandes på mage. Vi hade sen avslut. Först väggspel med en vid straffområdet. Sen började vi vid stolparna och skulle runda en kon och skjuta på en passning från motsatta stolpe. Själv fick jag till några bra träffar, men mest så glänste Emma. Hon tog nästan allt. Vi fick först göra situps och sen armhävningar som straff, för att vi inte gjorde tillräckligt många mål. Sen hade vi anfalls-/försvarsövning. Emma hade hjälp av en backlinje bestående av Malin S, Elin, Emma och Tilda. Vi hade två anfallare och fyra mittfältare som anföll. Övningen startade med en pass till en mötande anfallare. Backarna skötte sig bra. Vi hade svårt att komma nära mål och framförallt tror jag inte några bollar gick in. Vi avslutade träningen med 10 löpningar över hela planen. Själv tog jag det lugnt. Känner av baksidan av låret, även om det inte gör ont. Ska se till att det är helt bra till matchen!

BK Vången - HBK

Riktigt varmt väder. Det kändes nästan som det var åska i luften. Planen var som de flesta andra gräsplaner inte den allra jämnaste. Vi saknade flera duktiga spelare, men det gällde att jobba för dem också. BK Vången hade vunnit över topplag och förlorat mot lag längre ner i tabellen. Det var svårt att veta hur bra de var. Vi startade med Anna L - Tilda, Emma H, My, Malin S - Stina, Olinda, Helen, Lina - Erika, jag. Sabina och Malin E började på bänken. Kul att se att Malin E är tillbaka igen!

Vi börjar matchen lite avvaktande och Vången går till anfall direkt. Vi håller ändå ihop laget och hjälper varandra. De får några hörnor i början, men det blir aldrig riktigt farligt. Istället flyttar vi upp vårt spel och efter drygt fem minuter tar vi ledningen. Lina slår en bra pass mellan Vångens backar och jag kommer fri mot målvakten. Jag rundar henne och lägger in bollen i öppet mål. Vi vinner de flesta närkamperna och både första- och andrabollarna. Väldigt onödigt kan Vången sen kvittera. Deras nummer 16 kommer till skottläge utanför straffområdet, men får väldigt dålig träff. Tyvärr slinker bollen in vid första stolpen. Vi fortsätter sen att pressa Vången till misstag och det dröjer inte så länge innan vi tar ledningen med 2-1. Jag får en bra passning från Stina. Målvakten är långt ute och jag skjuter, från en bit utanför straffområdet, över henne och in i mål. Det känns sen som vi har kontroll på matchen. Vi är nära på att göra fler mål. Emma H slår en frispark utifrån vänsterkanten. Erika är först på bollen framför mål och bollen går mot första stolpen. Jag är framme, men målvakten kommer ut bra och bollen går till hörna. Jag slår sen en passning till Stina som kommer med bra fart. Stina når inte bollen. Istället rensar backen undan bollen och är nära att träffa sitt eget kryss. Konstigt nog blir det inte hörna. Vången skapar inte mycket. Lina byter med Sabina och Malin E kommer in på mitten istället för Olinda. Sabina har mycket yta på sin kant och Malin kommer snabbt in i matchen. Plötsligt börjar Vången vinna mer och mer boll och vi blir försiktiga och backar hem. Vången kommer sen enkelt in i vårt straffområde och vi är alldeles för snälla. 2-2. Sen tappar vi helt. 3-2 till Vången när de enkelt tar sig förbi vår backlinje. Kort därefter 4-2 och 5-2. Deras nummer 16 har lekstuga och gör precis som hon vill. Deras fyra mål kommer på drygt fem minuter och det känns väldigt tungt.

I halvleken pratar vi om att vi måste falla och ta djup, för att inte deras anfallare ska kunna ta sig igenom så lätt. Andra halvlek börjar lika dåligt som den första slutade. Deras anfallare rinner enkelt igenom. 6-2. Vi har inget spel alls. 7-2 kommer några minuter senare. Jag vågar sen inte fortsätta, eftersom jag har känningar i baksidan av låret. Missförstånd mellan back och målvakt gör att de enkelt kan utöka, när en bakåtnick når deras anfallare. Ett skott en bit utifrån går sen över Anna och in i mål. 9-2 och 20 minuter kvar. Det känns som förnedringen ska fortsätta, men plötligt tar vi tag i vårt spel. Vi gör en del byten. Malin E får spela back och sköter sig bra. Emma tar mer djup och vi släpper inte igenom Vången till riktigt farliga chanser. Anna kommer ut bra på ett friläge och får anfallaren ur vinkel, så att det inte blir mål. Hon kommer även ut bra några gånger och förhindrar att de gör tvåsiffrigt. Vi kommer upp högre i banan och är ganska nära att få in ett tröstmål. Helen har bra samspel med Erika, Stina och Sabina. Malin S har flyttat upp och kommer med i en del anfall. Erika sliter mycket uppe i anfallet, men oftast är hon ensam då vi inte orkar flytta upp. Matchen slutar 9-2 till Vången.

En match man helst bara vill glömma. Vi får ta med oss första halvtimmen och sista kvarten, så om man slår ihop det gör vi en bra halvlek. Riktigt dåligt att släppa in så många mål däremellan. Det får inte gå så lätt för motståndarna, även om de hade en väldigt bra spelare. De flesta kan mycket bättre än vad vi presterade, men framförallt måste vi fungera bättre som lag. Alla måste komma på rätt sida och ge varandra understöd. Roligast idag var att se Malin E i a-laget igen. Med lite mer träning kommer hon bli en bra förstärkning, för hon har mycket fotboll i sig. Nu laddar vi för revansch mot Hallands Nation! Vi kanske ska satsa på säsongens första nolla? Det är dags för det snart!


Eskilsminne DIF - Mossens BK

Den stora frågan var om mina lår skulle tillåta dömning. En lårkaka på högerframsida och en sträckning eller vad det nu är på vänster baksida. Uppvärmningen kändes ok, men jag vågade inte ta några maxlöpningar. Matchen var en strid i botten, då lagen låg på varsin sida av nedflyttningsstrecket. Eskilsminne hade vunnit två matcher i rad och verkade vara på gång. Marie och Malin var AD. Mossen började riktigt bra och Eskilsminne hade svårt att komma över på bortalagets planhalva. Efter en kvart kommer 1-0 till Mossen. Ett snyggt skott utifrån, som målvakten inte hade en chans på. Ju längre matchen gick, ju mer kom Eskilsminne in i matchen. Mossen hade ändå mest boll, men de skapade inte många målchanser.

I andra halvlek börjar Eskilsminne riktigt bra och är nära flera gånger, men Mossen håller tätt. En ganska snäll match. En del närkamper, men inte mycket fula situationer. Ett gult i andra för en väldigt tydlig tröjdragning. I slutet är Mossen närmast mål, när Eskilsminne flyttar fram och inte har så mycket folk hemma, när bortalaget kontrar. Eskilsminne lyckas inte få hål på Mossen och bortalaget vinner med 1-0. Sett till hela matchen, så var det rättvist. Kul match att döma. Inte mycket snack och spelare som ger och tar emot i närkamper!

Låret ska vara bra om några dagar tror jag. Jag känner av att det är något som inte är riktigt som det ska, men det kändes bättre än på matchen igår. Måste erkänna att jag inte tog några riktiga ryck, men det var nog bäst så att inget går sönder. Vila imorgon, så får jag se hur det känns på träningen på tisdag. Vi har inte match förrän på söndag och då ska jag kunna ge allt!

Grillkväll

Igår på kvällen var jag och Jimmy hos Ida och David. Beckis, Anna och Jerker var också där. Länge sen jag träffade alla. Sist jag träffade Ida var på nyårsafton och Anna var ju hur länge sen som helst. Fast när man väl ses, så känns det inte som det var så länge sen. Vi började med fördrink och chips. Sen blev det förberedning av maten och krocket. Ida var bäst och drog ifrån. David låg från början sist, men i slutet hotade han nästan Ida om vem som skulle vinna. Själv hade jag behövt träna mycket! Sedan blev det mat. Grillspett med kyckling, fläskkött och korv. Till köttet serverades potatissallad, sallad och två goda såser. Efter maten blev det kubb. Olika lag med olika resultat. Några långa omgångar och andra kortare. Kubb är kul! Jag och Ida gick ifrån och gjorde rabarberpaj. De andra fortsatte med kubbet, tills de knappt såg något mer. Sen satt vi inne och åt efterrätt. Kollade på slutet på Champions League. Inte min favoritvinnare precis. Kvällen avslutades med Wii och godis. Bowling, tennis och golf. Kul att prova. Bowlingen var lättare än i verkligheten, inte ett klot i rännan från mig!;) Jimmy var sen trött och vi fick åka hem! Rolig kväll! God mat! Vi borde verkligen ses oftare!

JimmyIda, Jerker, Jimmy och DavidMånga grillmästare! Anna fick största ansvaret...De behövde toppa laget för att ha chans mot Ida, Beckis och mig!;)

Pinsamt

Tror faktiskt aldrig jag har varit med och förlorat en match så här stort. Kanske som flicklag. Vi spelar riktigt bra i en halvtimme och leder med 2-1. Sen faller vi helt ihop och ligger under med 5-2 i paus. I början av andra halvlek fungerar inte mycket och det rullar på upp till 9-2. Det känns som det ska bli tvåsiffrigt, men sista kvarten tar vi tag i vårt spel igen och matchen är ganska jämn i slutet.

Nu tycker jag vi får lösa det här som lag. Se till att vi kan vara med på matcherna. Komma och träna! Vi är mycket bättre än så här!!

Träning

Första träningen med Rickard. Vi var hela 19 stycken. Var ett tag sen vi var så många. Malin E, Lilly och Hanna P var där och det var länge sen jag såg dem. Riktigt kul! Vi började att värma upp med två varv runt planen med boll och ett utan. Sen hade vi snabba starter från olika positioner. Liggandes på mage, rygg, sittandes med eller utan att använda armarna. Själv var jag bredvid Hanna P. Hon var snabbast av alla, undra vad hon har gjort när hon inte varit och tränat med oss?!? Vi gick sen ihop tre och tre. Jag var med Malin E och Kajsa. Vi hade först två bollar och skulle springa fram och tillbaka och passa. Sen hade vi en boll och skulle driva fram och tillbaka och passa med vändningar. Det blev ganska jobbigt, för vi körde i två min. Vi fortsatte sen med skott- och avslutsövningar. I början var inte alla speciellt fokuserade och vi fick höra det. Efterhand blev det bättre. Avslutsövningen började med två mot en back. Även om det blev en del mål, hade vi inte så högt tempo. Vi körde sen tre mot en, tre mot två, fyra mot två och sex mot fyra. Tempot höjdes och rörelsen och fokuseringen blev bättre. En del riktigt fina anfall. Erika stod i mål i slutet och imponerade. Helt orädd och grymma reflexer, men det lär man väl behöva i innebandyn. Vi gjorde sen löpningar över hela planen. 5 stycken. Kajsa var riktigt snabb, men flera var inte långt efter. Vi avslutade sen med 2x15 situps tillsammans. Härlig träning i skönt väder!

6 mil

Igår begav jag mig ut på en ny cykelrunda. Riktigt varmt och kvavt. Jag cyklade samma väg till Genarp som sist. Mer färg i landskapet än sist jag cyklade. Helt gula rapsfält och skogen var riktigt grön. På hemvägen hittade jag en cykelväg från Bara in till Malmö. Skönare att cykla där än på bilvägen. Cyklingen går bra och jag cyklar bara "lagom" fort. Blir inte direkt trött eller svettig. Lyckades få en väldigt fin bonnabränna under de knappa tre timmarna jag var ute. Får se till att smörja mig nästa gång, för är det så här varmt vill jag inte ha långärmad tröja.

Onsdag

Gjorde inte mycket på dagen. Vilade min ömmande kropp! På kvällen var Katrin och Emma här. Cecilia hade nog missuppfattat dagen och var visst i USA. Jag bjöd på kyckling i ugn med klyftpotatis. Till efterrätt blev det smulpaj med vaniljsås. Maten verkade gå ner. Trevligt att träffa dem igen, för det var ett tag sen sist! Vi får se till att det blir oftare i fortsättningen!:)

BK Olympic - HBK

En skön kväll för fotboll. Det blåste en del och planen var inte den allra jämnaste. Vi hade återigen en ny backlinje. Elle, som varit den som hållt ihop backlinjen, saknades, eftersom hon hade ont i ryggen sen Kick-matchen. Emma Larsson var sjuk och Hanna fick förtroendet i mål igen. Vi startade med Hanna - Malin, Emma H, My, Jessan - Stina, Pilan, Olinda, Lina - Helen, jag. Erika, Kajsa, Wea och Sabina var avbytare.

Vi börjar ganska oroligt och Olympic stressar oss till misstag. Det mesta spelet är på vår planhalva, men Olympic skapar ändå inte så många målchanser. Det dröjer inte så länge, innan Olympic får en högerhörna. Den skruvas hårt in mot mål. Malin får bollen på sig och den går in. Tung start. Vi flyttar upp och kommer runt på deras kanter. Det är stora ytor på deras kanter. Vi vinner mer och mer boll. Olinda och Pilan börjar vinna närkamperna i mitten och det gör att vi kommer upp högre. Jag har ett bra läge när jag kommer in i straffområdet från vänster, men mitt skott går utanför bortre stolpen. Sen tycker jag vi borde fått straff, när jag försöker vända upp i straffområdet, men istället får en spark/knä på vaden och inte har en chans att få med mig bollen. Erika kommer in som anfallare och Helen flyttar ner på mitten. Det visar sig bli ett väldigt lyckat byte. Jag lyckas ta mig förbi på vänsterkanten och slår in bollen framför mål. Erika är först på bollen och trycker in 1-1. Kort därefter gör vi ett nästan likadant mål. Den här gången kastar Stina ett inkast till mig på högerkanten. Jag vänder upp, tar mig in i straffområdet och spelar in bollen framför mål. Erika är stark och skjuter upp bollen i nättaket. Det känns som vi har kontroll på matchen. Olympic lyckas inte med sina uppspel. Vår backlinje håller ihop bra och bryter de avgörande passningarna. Hanna är bra med ute på de bollarna som rinner igenom. Vi är bra med på första bollarna, men ibland inte alls med på andra bollarna. Kajsa kommer in på yttermittfältet, istället för Lina. I slutet på halvleken får Olympic en högerhörna. Den slås in bra framför mål och nickas in av en spelare som kommer med fart. Här får jag ta på mig målet, för det var min markering. Riktigt svårt att följa spelarna, när alla springer in mot mål. 2-2 står sig till halvleksvilan.

Vi pratar igenom det som varit bra och vad vi ska tänka på. Det känns som vi ska ta det här. Andra halvlek börjar lika dåligt som första. De får högerhörna. Bollen slås in framför mål. Inte lika bra som de två de gjorde mål på i första. Nu studsar bollen framför mål och på något sätt får vi inte undan den, så den går i mål. Här måste bara bollen bort! Vi försöker glömma målet och jobbar på. Olympic har mer djup i sin backlinje och börjar ha markeringsspel på våra anfallare. Det dröjer ändå inte så länge innan Jessan slår en perfekt långboll till mig. Jag är först på bollen ute på vänsterkanten. Deras mittback och lagkapten är på mig och kapar mig nästan. Jag lyckas ändå få med mig bollen och ta mig in i straffområdet. Deras målvakt kommer ut. Jag tar med mig bollen i sidled och kan sätta den i öppet mål. Mittbacken blir varnad. Vi är på gång och har mycket fart och folk framåt. Erika är tuff i anfallet och vinner mycket boll. Många insparkar plockar hon ner och spelar mig. Helen och Pilan vinner mycket boll på mitten. De har flera fina framspelningar och vågar ta skott. Just när det känns som vi är på väg att göra mål, kommer vårt enda riktiga försvarsmisstag. Vi tror att det är offside och hela laget stannar upp. Olympic fortsätter framåt och kommer nog fyra ensamma mot Hanna. Anfallaren gör inget misstag utan rundar Hanna och slår in 4-3. Vi känner ändå att vi är bättre en Olympic och orkar mer. Vi får en del frisparkar med oss, när Olympic inte hänger med. 4-4 kommer efter att Helen fått till ett bra skott. Målvakten lämnar retur och Erika får bollen utanför straffområdet. Helt stillastående klipper hon till och vilken träff hon får. Målvakten hinner inte reagera och bollen går in vid bortre stolpen. Vi fortsätter att skapa chanser. Olinda och Lina kommer in igen. Själv kommer jag in i straffområdet flera gånger och tycker att jag borde ha fått några straffar med mig, men domaren håller inte med. Jag har ett skott i stolpen, som Erika är mycket när att få in. Stina som tagit mycket löpningar under hela matchen, får mer boll i slutet. Hon är riktigt nära med några avslut. Till slut kommer 5-4 till oss. Pilan slår en bra passning ut till Stina. Hon tar sig in i straffområdet, men kommer lite ur vinkel. Hon lyckas ändå få in bollen vid bortre stolpen. Riktigt skönt! Med tio minuter kvar, känns det som Olympic inte orkar resa sig. Vi skapar mest chanser och var närmare 6-4 än de var 5-5.

Vi gör en riktigt bra laginsats! Alla ska ha beröm. Hanna gör en bra insats i mål. Hon har inte lika mycket att göra som mot Kick och målen är inte så mycket att göra åt. Hon kommer ut bra och undviker på så sätt många farliga chanser. Hela backlinjen var riktigt bra. Elle har tidigare känts som den som håller ihop de bakre delarna, men nu tog alla ansvar och släppte inte igenom Olympic många gånger. Mittfältet fungerade också bra. Pilan, Olinda och Helen vann många bollar på mitten. Pilan är alltid bra defensivt, men nu vågade hon ta avslut och hade flera fina framspelningar. Olinda kämpar, sliter och vinner mycket boll. Helen vann mycket boll och när hon väl har den är hon lugnet själv. Grym teknik, fina framspelningar och tog flera avslut. Stina sprang mycket och det visade sig att det lönade sig att fortsätta, eftersom hon fick göra sista målet. Lina hade lite tufft på sin kant i första, då hon hade en löpvillig spelare mot sig. När hon väl har boll, så ser det riktigt bra ut och vi hade flera fina väggspel ute på den kanten. Kajsa gjorde ett bra inhopp. Hon springer mycket och stoppade upp anfallen på kanten. Erika visar hur man ska göra som inhoppare. Visa att man är värd en plats på plan! En riktig måltjuv. Hoppas vi får se mer av det. Själv tyckte jag det fungerade bättre för mig än på länge. Jag hade mycket folk med mig och Olympic fick oftast använda ojusta medel för att stoppa mig. Nu laddar vi för matchen mot BK Vången på lördag!

Två härliga vinster!

Först blev det seger på Lindängen mot Olympic. De började bäst och gjorde tidigt mål på en hörna. Vi kommer in i matchen och skapar en del bra chanser. Erika gör två nästan likadana mål, efter att jag har spelat in till henne. Innan pausen gör Olympic mål på hörna igen, då jag tappar min markering. I andra halvlek får de en hörna, som de slår direkt i mål. Vi sätter fart framåt och jag kommer runt på kanten och kan sätta 3-3. De tar sen ledningen, efter att vår backlinje tyckt att det var offside och stannat upp. Erika får sen kanonträff på en retur på Helens skott. 4-4. Med drygt tio kvar, så spelar Pilan ut till Stina. Stina har ganska dålig vinkel, men sätter avgörande 5-4. I slutet känns det som vi är närmast ett mål. Själv tycker jag att jag borde haft några straffar med mig, men domaren valde att inte blåsa någon gång. Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Alla kämpar och hjälper varandra. De slog sina hörnor riktigt bra, men vi måste bli bättre på att försvara oss där. Annars ser vårt försvarsspel mycket bättre ut och de spelar inte sig fram till många chanser. Det kändes som vi hade mycket fart framåt, bra löpningar och hela tiden spelalternativ. Vi orkade mer än motståndarna och det tror jag bidrog till dagens seger!

Direkt efter matchen åkte jag till Viktorastadion för final i cupen. Staten o Kapitalet mot måltorka. Vi hade samma lag som igår. Kristoffer i mål, Lukas, Peter, Hanna, Gustav, Julia och jag. Måltorka börjar bäst, men vi håller ihop vårt lag bra. De hittar varandra riktigt bra, men kommer inte till några farliga chanser. Gustav är riktigt bra med på en bakåtnick och får in bollen ur dålig vinkel. Trots bra spel och en del farliga chanser, står sig 1-0 till pausen. I andra halvlek ligger vi lågt och bevakar vår ledning. Kristoffer får göra några grymma räddningar och alla offrar sig för laget. Mitt i deras press kommer jag helt fri och får till ett bra skott in i bortre krysset. Jag aldrig kunna skjuta så bra. Nu känns det lugnt ett tag. Vi spelar bra och har ett kanonläge. Hanna, Julia och Lukas spelar sig fram med riktigt fint passningsspel, men målvakten kommer ut bra och räddar skottet. Efter en hörna gör Måltorka en snabb spelvändning. En pass mot bortre stolpen hittar rätt och de reducerar till 2-1. Vi är riktigt tillbakapressade. Deras målvakt är långt ute och styr deras spel. 2-2 kommer ur ingen chans alls. Ett inlägg träffar Hannas ben och ställer Kristoffer. Nu känns det som vi är illa ute. Jag får bollen av Hanna på kanten och vänder upp. Ingen går på och backen täcker av passningen till Lukas, så jag tar ett steg inåt i banan och tåar in bollen vid bortre stolpen. Riktigt gött, för det kändes som Måltorka var på gång. I slutet pressar Måltorka högt. Vi kämpar och sliter och håller tätt. Kristoffer är bra med på alla skott. Innan slutsignalen når Lukas mig med en inspark. Målvakten är på vår planhalva och deras back når inte bollen. Helt ensam med ett öppet mål, kan jag skarva in 4-2. Riktig härligt att vinna cupen. Måltorka var faktiskt det bästa laget, men vi var effektiva idag och alla gav allt. Jag blev utsedd till MVP, men jag tycker alla i vårt lag gör en kanonmatch!

Glada vinnare!

Vinst i semin

Igår var jag med och spelade semifinal i cupen med Staten o Kapitalet. Vi mötte Skräckslaget. De hade vunnit sin tvåa överlägset. Det visade sig att de spelade med en tjej i mål och då hade fördelen att ha tre killar ute på plan. Skräckslaget hade mycket boll, men vi höll ihop det bra. Gustav fick ganska tidigt in 1-0. De pressar, men skapar inte så mycket. Istället får vi in 2-0. Vi har många bra chanser, men missar i avgörandet. De lyckas reducera innan pausen. I andra börjar de bra, men mitt i deras värsta press sätter Gustav 3-1. Väldigt skönt mål! Julia gör sen 4-1 på en målvaktsretur. Vi har flera chanser att göra fler mål i slutet, men det fick räcka med 4-1. Vi släpper även till fler chanser för Skräckslaget, så Kristoffer får briljera i målet. Riktigt kul att spela! Alla gör en kanonmatch och nu laddar vi för final mot Måltorka!!

Landskamps debut!

Ösregn hela vägen till Kristiandstad, men väl där var det uppehåll och varmt. Vi hade matchgenomgång och uppvärmning. Planen var riktigt tung av allt regnande och på min kant var det vatten längs hela linjen. Inmarsch på planen tillsammans med Sverige och Danmark. Uppställning framför läktaren och nationalsångerna. Först Danmarks och sen Sveriges. Riktigt coolt och man blev lite nervös. Jag dömer inte mycket som linjedomare och det tog ett tag innan det kändes som man var med i matchen. Annika skötte sig bra på planen och det var lätt att hitta henne. Själv fick jag springa innanför sidlinjen, för att inte vara i de värsta pölarna. Det gällde bara att hoppa ut i vattnet när bollen närmade sig. Jag hade inte så mycket att göra varken i första eller i andra halvleken. En offside, en frispark, några hörnor och insparkar, annars mest inkast. Marlena hade mer att göra på sin kant. Bytena blev röriga i andra halvlek, annars fungerade vårt jobb bra. De fick göra sex byten var och Natalie, som var fjärde domare, hade fullt upp. Det gäller att inte slappna av. Inte titta för mycket på spelet utan följa näst sista försvararen. Jag lyckades bra med mina beslut och det kändes bra.

Sverige tog ledningen i matchen, men Danmark kvitterade snabbt. 1-1 i paus. I andra halvlek gjorde Sverige 2-1 och precis i slutet 3-1. Matchen spelades bara 2x40 min. Det kändes faktiskt att den var kortare. Anna Welin (Höllvikens GIF), som vi har mött i serien, spelade hela matchen och var duktig.

Efter matchen fick vi presenter av både Danmark och Sverige. En fin penna, en musmatta och en pin. Vi blev också bjudna på baguett och fikabröd. Maria var domarobservatör och hon är alltid kul att träffa. Riktigt kul upplevelse och ett minne för livet! Får se om man får chansen i fler landskamper!

Ny tränare

Igår fick jag reda på att vi ska byta tränare. Rickard Isberg, Milans man, blir ny tränare. Jag vet inte mycket om honom, men jag hoppas verkligen det här ska vända. Vi gör ganska mycket mål framåt. 13 mål på sex matcher, tycker jag är helt ok. Försvarsspelet är det som inte har fungerat i år. 26 insläppta mål är riktigt dåligt. Flest i serien. Vi har tappat över hela plan och har ofta för stora luckor mellan varandra. Träningsnärvaron på alla har inte varit den bästa. En del kan bero på att vi har olika backlinje i nästan alla matcher. Josse som var väldigt duktig förra året är knäskadad. Elin har varit borta flera matcher på grund av sin ljumske. Sandra som hoppade in en del förra året är gravid. Emma Larsson har inte varit med alla matcher. Det gör mycket om man kan spela in ett lag och bli samspelta. Det skapar trygghet.

Jörgen och Andreas har lagt ner mycket tid. Upplägget fungerade förra säsongen, men i år verkar folk inte nöjda. Att Andreas har haft jobb långt borta och bara varit med på matcherna, har inte varit så positivt. Det har inte varit lätt för Jörgen att hålla i alla träningarna själv. I år har jag missat många träningar och ska väl inte uttala mig så mycket om det har varit annorlunda det här året. Själv vill jag helst bara spela fotboll, så jag är inte så mycket för alternativ träning. Det kan man syssla med själv! Folk har klagat på att de är otränade. För egen del tränar jag så mycket på egen hand att jag inte har det problemet. Snarare att jag tränar för mycket så jag blir sliten av det. I vilket fall hoppas jag det går bra för Jörgen och Andreas i framtiden!

Fredag

Jag har nästan sovit hela dagen. Var uppe vid 13 och skrapade bort tre utåtstående födelsemärken. Otrevlig läkare, som hela tiden beklagade sig att det där inte var hans jobb. Han var lika sur sist jag träffade honom. Sen blev det mer sömn. Gick upp vid 18 och skulle vara på Lilla Torg en timme senare. Hela 18 stycken dök upp under kvällen. Lasse och Moa var nere och hälsade på. Trevligt. Vi var på T.G.I. Friday's. De flesta åt hamburgare. Riktigt gott! Till efterrätt blev det en bananmilkshake. Nästan alla andra drack alkholhaltiga drycker, men själv skulle jag till jobbet senare på kvällen.

Imorgon ska jag till Kristianstad och döma en landskamp. F16 Sverige - Danmark. Jag och Marlena ska vara AD. Annika är huvuddomare och Natalie 4:e domare. Det ska bli riktigt spännande. Själv är jag lite nervös, för jag går inte på linjen så ofta. Nu har vi dessutom observatör och det lär vara en del folk där. Men tjejerna är säkert mer nervösa. Det gäller ju för dem att visa upp sig från sin bästa sida. Vädret verkar inte bli det bästa. Hade varit skönare med sol och uppehåll!

Otursdag?

Kasst väder och vaknar av ett sms att matchen var framflyttad. Inte bra för mig som börjar jobba 21.30. När vi kommer till konstgräset, visar det sig att jag har fått punktering på bilen. Typiskt när man har väldigt bråttom, inte är bra på att fixa sånt själv och dessutom precis ska spela match. Foten kändes inte alls bra på uppvärmingen, men konstigt nog försvinner det när den blir varm och känns bara under några få tillfällen under matchen.

Som tur är har jag världens gulligaste pojkvän. Han kom och fixade bilen under matchen. Vad skulle jag gjort utan honom?!? Hade nog fått ringa pappa...;)

BK Kick - HBK

Matchen flyttades sent till en blöt konstgräsplan vid stadion. Förutsättningarna var inte de bästa inför matchen. Tilda, Stina, Malin, Wea och Anna L var i Prag. Lina var på Rhodos. Emma L i Holland. Elin fortfarande ljumskskadad. My och Olinda kunde inte heller. Det var bara att gilla läget. Vi startade med Hanna - Emma H, Elle, Jessan, Anna R - Sabina, Pilan, Helen, Louise - Erika, jag. Emelie och Johanna startade på bänken.

Kick börjar matchen i ett högt tempo. Vi har svårt att hänga med, men försöker verkligen hjälpa varandra. Alla kämpar och vi håller oftast Kick borta från vårt straffområde. Hanna börjar bra. Hon gör några bra räddningar och är säker på bakåtpassningarna. Elle får sen en rejältryckar av Kicks anfallare och får ont i ryggen vid fallet. Tur för oss så kunde hon fortsätta matchen. Kick får en del hörnor, som blir farliga. Hanna är tuff i målområdet och får undan bollen när den var nära. Vi har inte så mycket framåt, men försöker komma förbi på kanterna. Hanna räddar ett friläge, när hon kommer ut bra. Tyvärr gör Kick 1-0 när vi inte får undan en boll. En Kickspelare får tag på andrabollen utanför straffområdet och lyfter kyligt in bollen i mål. Hanna hinner nästan ifatt den. Helen är nära att kvittera på en liknande situation, fast längre ut. Hennes skott går någon meter utanför, men hade den gått på mål hade den gått in för målvakten var långt ute. Jag är nära att kvittera på en hörna, som Helen slår. Kickspelaren framför mig missar nicken och jag får bollen på höften några meter från mål. Kick lyckas sen rensa undan. Kick har mest chanser, men slarvar en del i sitt spel. Hanna fortsätter att storspela och har även hjälp av sin högra stolpe. Helt ren träffar anfallaren hårt i stolpen. Emelie kommer in som mittfältare på högerkanten i mitten av halvleken. Hon kommer snabbt in i matchen. Vi krigar verkligen och alla ger allt. Ju längre matchen går ju tuffare situationer blir det och mer gnäll på domaren. Resultatet står sig till pausen.

I andra halvlek fortsätter vi att jobba tillsammans. Kick är hela tiden farliga i sina snabba omställningar. Deras spelare är kvicka och har bra teknik. Det blir mer ytor för oss i våra anfall och vi kan hålla bollen längre när vi väl är uppe. Vi pressar lite högre och det leder till att Kick gör mer misstag. Vi får en frispark på vår planhalva, som slås upp bra. Erika får med sig bollen och kommer fri. Målvakten räddar hennes skott, men bollen hamnar hos mig i straffområdet och jag kan kvittera. Tyvärr är vi inte riktigt med på avsparken och Kick gör mål direkt. En bra djupledsboll och en snabb spelare som kommer på kanten. Hon bryter in och rullar in 2-1. 2-1 står sig ett bra tag. Kick blir mer och mer frustrerade på domslut. De vill ha straff med sig, när en spelare faller i straffområdet. En av Kicks spelare blir varnad. Elle får också gult kort. Själv tycker jag att det borde blir gult kort på anfallaren också, som slår tillbaka. Det är mycket efterslängar, fult spel och klagande på domaren. Det känns som han håller på att tappa matchen. I slutet av matchen tröttnar vi en del. Kick får en frispark en bit utanför straffområdet. Spelaren flyttar fram bollen när domaren tar ut avstånd. När jag påpekar det, säger han att då får du väl backa en meter till. Konstig inställning! Frisparken slås hårt mot mål och går över Hanna. 3-1 och det är enda bollen jag tycker Hanna hade kunnat vara på. 4-1 kommer på hörna. Bollen slås mot bortre stolpen, där vi inte är tillräckligt tuffa. Samma spelare som gjorde det första målet håller sig framme och nickar bollen mot mål. Bollen slinker in mellan Emma och stolpen. Johanna kommer in som anfallare istället för mig. Med drygt fem minuter kvar kommer 5-1. Själv gick jag sen, men i slutminuterna hinner Kick göra ett mål och Erika ett. Framspelare till Erikas mål är oklart, men hon kommer fri och rullar in bollen vid stolpen. 6-2 slutar matchen till Kick.

Måste säga att jag är stolt över hur alla kämpade idag. Synd bara att det skulle rinna ifrån lite i slutet. Hanna gör en kanoninsats i målet. Hon räddar kvar oss i matchen flera gånger i första halvlek och är bra med hela tiden. Man kunde inte se att hon knappt har tränat. Elle var grym i backlinjen. Hon fick ta mycket stryk, men gav tillbaka och sprang hur mycket som helst. Elle hade bra hjälp av Jessan, Emma och Anna. Hela backlinjen höll ihop bra, var tuffa i närkamperna och hade bra uppspel. Jessan som inte spelat i a-laget på länge visade att det finns konkurrens i backlinjen. Pilan och Helen kämpade och slet på mittfältet. De vann närkamper och hade mycket boll. Jag tycker deras samarbete ser bra ut. Louise kämpar alltid till 100%. Hennes inställning smittar av sig på oss andra. Sabina var bra med ute på sin kant i våra anfall, men hade tufft mot deras snabba yttermittfältare som stannade kvar högt. Emelie kom in och kämpade bra under hela matchen. Första gången jag ser henne i a-laget och det var inte en lätt första match. Erika gör ett kanonjobb i anfallet. Stark i närkamper och säker med boll. Kul att hon fick göra sitt första seriemål. Johanna fick några minuter i slutet, där hon säkert skötte sig bra. Tråkigt att det ska bli så fult spel och mycket snack när vi möter Kick. Individuellt är jag säker på att de är seriens bästa lag. Kan de bara lägga allt fokus på sitt spel och inte klaga på domare, medspelare och motspelare tror jag de hade vunnit serien överlägset! Nu laddar vi för nästa bortamatch mot BK Olympic!

Oväntade resultat

Vår serie känns ganska svår att tippa just nu. Hammenhög och Höllviken, som inte hade förlorat innan dagens matcher, har varit stabila. Oväntat att Olympic kunde slå Hammenhög. Mindre otippat att ett ungt Höllviken förlorade mot ett väldigt förstärkt Team Sandby. Helt utan a-lagsspelare hade Teamet haft svårt att klara sig kvar i trean, men med några stycken från a-laget höjer det hela laget. Både Sjöbo och Kick, som jag trodde på innan säsongen började, har tappat poäng i matcher jag trodde de skulle vinna enkelt. Hammenhög är nog ändå min favorit. Jag tror Höllviken kommer ha svårt att behålla någon av topplatserna och att Sjöbo eller Kick höjer sig och får kvala.

Efter vinsten i förra omgången, hamnade vi på kvalplats istället för sist. Matchen mot Kick blir riktigt tuff. Tror vi saknar 10 spelare. Så är det när många tar studenten och är i Prag. Några andra är borta av andra anledningar. Tråkigt att Kick inte ville flytta matchen, men de är sånt man får ta. Det gäller att vi som är där ger allt. Vi får hoppas på att Kick är lite trötta efter DM-matchen!

BK Kick - LB07

Det kändes som en tuff match på förhand. Marie och Malin var AD. Min vänstra fot är tyvärr inte bra och under uppvärmning kändes det som det knappt skulle gå att döma. När den väl blir varm så är den ok, men jag hoppas den ska bli bra snart. LB07 tar direkt tag i matchen. De gör tidigt 0-1 efter en hörna. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. 0-2 kommer när en av LB07s anfallare snor bollen framför målvakten och spelar in bollen framför mål. Den andra anfallaren trycker in bollen. LB07 spelar stabilt och det känns som de har kontroll på matchen. Innan halvleken är slut kommer en reducering. En Kick-spelare lobbskjuter kyligt in 1-2, när målvakten är en bit ut.

I andra halvlek startar Kick i ett högre tempo och stressar LB07. De har några bra skott. Närmast är det när bollen träffar stenhårt i ribban efter ett skott från långt håll. 1-3 gör mittbacken i LB07 efter att bollen kommit tillbaka efter en fast situation. I slutet avgör LB07 när de slår ett inlägg från vänsterkanten som går in.

Ett effektiv LB07, som kändes stabilare än Kick. Kick spelar riktigt bra under perioder, då de rullar boll och har bra rörelse. Jag tycker Malin kändes säker på kanten idag. Med från början och ingen tvekan i sina beslut. Marie och jag hittade varandra bättre i andra halvlek. Det kändes som hon hade en ganska lugn dag på linjen.


Vinst för u-laget

U-laget mötte idag Gislövs IF hemma på Knutsvallen. Planen är fortfarande riktigt dålig, men vädret var helt ok. Vi hade till och med avbytare. En men det är fler än ingen. Vi startade med Anna L - Lottie, Jessan, Anna R, Sandra B - Emelie, Malin S, Sabina, Louise - Johanna, jag. Milan började på bänken.

 

Taktiksnack före matchen

Vi startar inte matchen så bra. Gislöv är mer på hugget och stressar oss. De har några halvchanser, innan de får in 0-1. Ett skott som går in vid bortre stolpen. Vi har fortsatta problem att hitta rätt på planen och vi måste hjälpa varandra mer. Efterhand tar vi tag i vårt spel och flyttar upp. Vi börjar att skapa chanser. Jag har ett inläggsförsök, som är nära på att gå in, men bollen hamnar i nättaket. Sandra har ont i sina ben. Milan kommer in som mittback och Anna R flyttar ut som vänsterback. Gislöv känns närmare mål än oss, men istället kvitterar vi. Jag kommer runt på vår högerkant och spelar bak till Louise. Hon får till ett bra skott. Målvakten räddar, men Malin kommer bra på bortre stolpen och slår in 1-1. Inte långt efter får vi en straff. Louise kastar och jag får en knuff i ryggen i straffområdet. Lite onödigt av backen, för det var inte något farligt läge. Jag hade fått förtroendet att ta straffarna och sätter 2-1. Vi spelar nu bättre. Försöker hålla bollen på marken. Gislöv tappar sin aggressivitet. De börjar klaga mycket på varandra och domaren. Även deras ledare klagar på domaren. Väldigt onödigt. Det är inte lätt att vara ensam domare. Det känns som vi börjar få grepp på matchen, men istället kvitterar Gislöv till 2-2. Vi lyckas inte rensa undran en boll utanför straffområdet och en av deras spelare får alldeles för lång tid på sig. Hon skjuter och får en bra båge på bollen. Den går över Anna i mål. Vi måste pressa betydligt snabbare när de har bollen så nära vårt mål. Vi fortsätter att skapa en del chanser. 3-2 kommer i slutet av halvleken. Jag kommer efter en bra passning helt fri. Mittbacken är på mig bakifrån. Jag tappar helt balansen och får aldrig iväg något skott. Domaren blåser straff. Den här gången får Milan äran att göra mål. Lika säkert som alltid slår hon in bollen nära krysset. Helt otagbart. Resultatet står sig till halvleksvilan.


I andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka. Det skapas mycket chanser åt båda hållen. Vi gör 4-2 tidigt. Jag spelar in till Malin, som säkert sätter bollen vid första stolpen. Gislöv har en snabb yttermittfältare och en av deras anfallare är också bra. De gör så att våra backar hela tiden får jobba. De kvitterar till 4-3. 5-3 gör vi sen på hörna. Jag slår in den framför mål och i röran med några av våra spelare och Gislövs hamnar bollen i mål. Om någon vill ta på sig målet, får ni gärna höra av sig. Malin var en av spelarna och hon hade ingen aning. 5-4 kommer efter en hörna. Bollen slås in bra framför målet. Sabina är bra med och nickar undan den. De vinner andrabollen ute på kanten och slår ett inlägg. Vi är inte tillräckligt tuffa framför mål och en av deras spelar kan från nära håll göra mål. De har sen en jättec

hans, när ett skott tar i båda stolparna innan Anna får tag på bollen. Jag har två rena frilägen. De borde sitta, men får skylla på att deras backar var bra på att jobba hem och jag hela tiden hade dem i ryggen. Louise, Emelie och Johanna hade varsitt jätteläge i straffområdet. 5-5 känns som offside, då deras anfallare får bollen helt fri och inte gör något misstag. Nu var det inte så mycket kvar på matchen. Vi ville ha tre poäng med oss, efter alla chanser. Jag får bollen på mittplan. Trots mittbacken försöker stoppa mig genom att dra mig i tröjan i flera meter, kommer jag loss och blir fri. Målvakten kommer ut och jag rullar in bollen vid vänstra stolpen. Deras mittback, som hade varit duktig i matchen, får sitt andra gula kort och blir utvisad. De sista minuterna skapas inte några farliga chanser och vi kan ta hem vår första vinst i femman. Härligt tjejer!

 

Vinnarsången!


Inget skönspel, men en riktigt bra kämparinsats av alla. Anna kan inte göra så mycket på de flesta av målen. Jag tycker hon blir säkrare och säkrare. Backlinjen håller ihop det bra under stora delar av matchen. Milan är lugnheten själv. Står rätt, tar med sig bollen och spelar inte bort många bollar. Jessan är tuff i närkamperna och har bra uppspel. Lottie och Anna stoppar de flesta anfallen på kanterna. Sandra spelade inte så länge, men kul att se henne på plan när hon är hemma. Louise springer nog mest av alla och ger sig aldrig. Emelie är bra med uppe i flera anfall och var värd ett mål. Malin och Sabina hittar efter inledningen rätt i sina positioner och är bra med upp i anfallen. Sabina vågar ta för sig mer och mer. Malin vinner mycket närkamper och blir tvåmålsskytt. Johanna rör sig mycket uppe i anfallet och var även hon värd ett mål. Själv tycker jag att jag borde kunnat avgjort matchen tidigare. Domaren fick mycket klagomål framför allt från motståndarlaget. Själv tyckte jag han tog bra beslut, även om man kanske inte tycker att man är offside alltid.;) Nästa match är mot Röstånga och är inte förrän 1 juni. Vi får ladda med bra träningar inför den!

 

En massa glada tjejer!


Eskilsminne DIF - Derome BK

En match i division 2 Västra Götaland. Eskilsminne hade inlett serien med 3 förluster och många insläppta mål. Derome låg högt upp i tabellen inför dagens match. Karin och Malin var AD. Innan första minuten hade gått ledde hemmalaget med 1-0, efter ett snyggt skott av lagkaptenen. Derome tog sen tag i matchen och hade mycket boll. Eskilsminne kämpade och lyckades hålla borta Derome från att skapa farliga målchanser i spelet. Derome slog riktigt bra hörnor, där flera spelare ställde sig vid målvakten. Till slut satt kvitteringen på just en sådan hörna. Mycket gnäll under första halvlek från Derome, som tyckte Eskilsspelarna använde armarna.

Andra halvlek börjar med ett tidigt mål från Eskilsminne. En frispark utifrån kanten. Lagkaptenen slår den hårt mot mål. Målvakten fångar bollen, men enligt mig tappar hon bollen innan en Eskilsminnespelare trycker till henne och bollen går i mål. Målvakten och Derome hade inte samma uppfattning, efter protester fortsätter spelet. Derome har mest boll, men Eskilsminne stör bortalaget med sina kontringar. Mycket klagande från Deromes spelare, ledare och publik. Derome lyckas kvittera till 2-2. En bra slagen boll och en bra löpning friställer en bortaspelare. Hon försöker skjuta över målvakten, som är på bollen, men den går in ändå. I slutet gör Eskilsminne 3-2. Ett inlägg går förbi en del spelare och når en Eskilsminne-spelare i bortre delen av straffområdet. Hon är helt fri mot målvakten och lyckas få in bollen. I slutet pressar Derome, men Eskilsminne lyckas vinna med 3-2.

Inte en jättevälspelad match, men Eskilsminne var nog nöjda att de krigade till sig 3 poäng. Efter matchen är det mycket negativt snack från Deromes spelare. Målvakten är den som är värst och säger en del saker som man inte bör. Mycket svordomar om hur dålig jag var. Tråkigt att man ska bete sig så. Jag kan absolut diskutera och förstå att man inte tycker lika i vissa situationer, men man får tänka på hur man uttrycker sig.

Som domare kan man fatta beslut som är tveksamma eller felaktiga, men man försöker alltid vara rättvis och bedöma det man ser. Spelare får absolut reagera om man inte tycker det är rätt, men sen måste man släppa det. Det hjälper inte att klaga på en domare, man kommer inte få mer med sig. Hur ofta får en spelare som gör misstag i en match höra hur ** dålig man är?!? Då blir man ofta peppad av spelare och ledare till att fortsätta.

Det är stor skillnad när jag själv spelar. Jag kan göra en hur dålig match som helst, men gör jag något mål och det räcker till poäng, så får man alltid beröm. Som domare är det tvärtom. Jag kan göra en hur bra match som helst, men gör jag ett eller två misstag är jag kass. Ofta tycker det vinnande laget man är duktig och det förlorande laget har något att påpeka. Tror det kan vara lättare att skylla på domaren än det egna laget om något inte fungerar.

Lite tankar bara. Det gäller att kunna tåla kritik när man är domare!

Isabels möhippa

Efter matchen snabbade jag mig hem, duschade och gjorde en tacopaj. Sedan cyklade jag hem till Evelina. Ett helt gäng tjejer hade haft möhippa för Isabel hela dagen. De hade spelat en låt i en studio, spelat boule, ätit brunch, spelat bingo, fikat och haft vattengympa. Temat var tant. Nu hade de flesta tagit med något till kvällen hos Evelina. Några pajer, köttbullar, korv, grönsaker och annat smått och gott. Det blev en trevlig kväll med mycket god mat och mycket skratt. Isabel fick gissa flaggor, vems saker som var vems och svara på frågor om Marcus. Tantfrågesport, där jag, Sabina och Anna W hade alla rätt och vann. Undra vad det säger?!?;) Till efterrätt blev det glass, cocktail-frukter, kolasås och rulltårta. Det blev inte så sent, eftersom tanter blir trötta ganska tidigt. Tror alla hade skoj och Isabel verkade nöjd med dagen.

Dags för matEvelinaEmmaAnna, Celia, Emma S och SofieHär såg man Celia allt som oftastIsabelEvelina viker tröjor! Sjuk grej!;)

Husie IF - Karlskrona FF

Igår dömde jag i division 2. Det var inte så länge sedan jag var på Husiegården och dömde derbyt Husie - Limhamn Bunkeflo. Jag hade igår hjälp av en ung linjedomare, Fredrik, och en rutinerad, Lars. Det dröjde inte länge innan jag blåste straff till Husie. Backen använde sin arm, för att hålla bort Husies anfallare. 1-0. Karskrona tog sen tag i spelet. Hade mycket boll, men skapade inte så mycket chanser. Istället gjorde Husie både 2-0 och 3-0. De var på hugget i straffområdet och lyckades komma rätt till bollen i båda lägena. Tungt för Karskrona, som ändå fortsatte att jobba på. I slutet av halvleken utökar Husie till 4-0. Ett riktigt snyggt mål av Husies anfallare. Hon spelar bort ytterbacken ute på kanten och skjuter sen upp bollen i nättaket. Resultatet speglar inte direkt matchbilden.

Andra halvlek var ganska avslagen. Karlskrona kämpade, men det verkade som de hade gett upp hoppet att komma ikapp. Husie gör 5-0 på en frispark från ganska långt håll. Husie hade betydligt bättre spel än i derbyt.

Kul match att döma och inte så mycket svåra situationer. Lite konstigt resultat. Hade Karlskrona fått första målet, hade det nog kunnat sluta annorlunda.

Träning

Igår var jag inte speciellt sugen på att träna. Kallt och blåsigt. Fast väl där var det kul ändå. Vi var bara runt 10. Uppvärmning med en stor kvadrat där två jagade. Sedan blev det spel med två små konmål var. Jag, Jessan och Helen mötte Sandra, Pilan, Erika och My. Vet inte om det var så rättvis uppdelning. Jörgen tyckte Sandra räknades som en halv. Själv ser jag mer henne som två.;) Spelet var ganska jämnt. Helens långa ben bröt många passningar. Vi lyckades göra fler mål än de andra. Kul och jobbigt. Mycket löpningar upp och ner. Vi sprang sen. Joggga ett varv och rycka fram och tillbaka in i mitten. Själv kände jag mig lite seg och mina fotleder verkar inte gilla det ojämna underlaget. Pilan var i vilket fall bäst! Inte så konstigt, så mycket hon springer på matcherna. Vi fortsatte sen att spela på planen med småmålen. Vi hann med en del situps och rygglyft under träningen. Vi avslutade med skott. Först mottagning på en lång boll, ta med sig och skjuta. Här var jag riktigt dålig. Träffade mest marken. Sen skulle vi skjuta på rullande boll. Här gick det bra för mig. Fick till några hårda skott i mål. Får tacka Erika för fina passningar. Vi avslutade skotträningen med volley. Mest missar, men några fina träffar. Själv fick jag till två bra på slutet. Alla lyckades få in några bollar tror jag. Helen och Erika hade riktigt bra skott. Rolig träning, men det hade inte varit fel att vara några till och att det hade varit varmare.

HBK - Team Sandby

Kallt, blåsigt och inte det bästa underlaget. Förutsättningarna för ett derby var inte de bästa, men det var lika för båda lagen. Wea lämnade ett sent återbud och det blev några ändringar i laget. Vi startade med Emma L - Tilda, My, Elle, Emma H - Stina, Pilan, Helen, Lina - Olinda, Erika. Jag, Louise, Malin S och Sabina var avbytare. Sandby kom med ett ungt lag förstärkt med Höst och några rutinerade spelare.


Jag tar mig förbi Katta

Vi får en väldigt olycklig start. Det hade nog bara gått en minut, när de slår en långboll upp till Höst. Elle är först på bollen och Höst hamnar bakom. Elle faller och det ser ut som hon blir trampad bakifrån. Inte något medvetet, men för oss kändes det som en solklar frispark. Domaren väljer att låta spelet gå och Höst kommer fri mot Emma L. Hon tar med sig bollen i sidled och slår in den i öppet mål. Väldigt tungt. Speciellt eftersom vi har fyra raka förluster. Vi kämpar oss in i matchen. Jag kommer in i anfallet istället för Olinda. Vi försöker spela bollen på marken, men lyckas inte helt med det. Jag har en bra chans, när jag får bollen i straffområdet men skottet går utanför bortre stolpen. Sandby kör mycket långbollar upp på Höst, men oftast är hon alldeles för ensam uppe i anfallet. Elle och My tar effektivt bort henne. Vid ett läge vill hon ha straff efter en långboll och en gång viker hon in från högerkanten, annars skapar inte Sandby några chanser med undantag från deras hörnor. De är riktigt farliga allihopa. De ställer upp i en klunga framför Emma L och alla bollar går in mot mål. Emma L gör det riktigt bra. Hon klistrar några och de andra boxar hon iväg. Det är bara på en hörna som Emma får hjälp av Elle. Deras mittfältare får bra träff och Elle räddar bollen på mållinjen. Själva kommer vi runt några gånger på kanterna. Stina har bra fart idag och slår flera fina inlägg. Efter en kvart sitter kvitteringen. Stina slår ett inlägg som går nära mål. Vi har bra med folk framför mål, men bollen går förbi både Erika och Pilan. Lina kommer perfekt på bortre stolpen och slår i kamp med en Sandbyspelare in bollen i mål. Det är inget skönspel, men det känns som vi har mest boll. 2-1 kommer efter att Lina frispelat mig. Sandby missar i sin markering och jag kommer väldigt fri. Skottet sitter vid närmsta stolpen. Jag har sen ett jätteläge att göra 3-1, efter att Helen slagit en perfekt passning. Tyvärr kommer målvakten ut och räddar skottet med vänsterhanden. Vi håller ihop laget väldigt bra och alla kämpar för varandra idag. 2-1 står sig till pausen.


Jag och Erika på språng

I andra halvlek får inget av lagen till något bra spel. Försvarsmässigt gör vi helt klart vår bästa match. Sandby skapar inte många chanser i andra halvlek. De har ett friläge i mitten efter att Höst frispelat deras yttermittfältare. Hon blir helt fri, men Emma L kommer ut bra och hon skjuter utanför. Det är deras hörnor som känns farliga i andra halvlek också. De har bytt hörnläggare, men hon slår dem minst lika bra. Tur att Emma L äger målområdet. Hon har bra hjälp av utespelarna också. Vi får även tacka domaren, som stod i vägen för ett hårt skott på en boll utanför straffområdet. Vi har fördelen av medvind och har ganska mycket spel på deras planhalva. Helen slår bra hörnor i båda halvlekarna. På flera av dem är vi först, men bollen går inte på mål. Emma H slår en riktigt bra frispark utifrån höger. Perfekt in mellan backlinjen och målvakten. Jag nickar bollen mot mål, men tyvärr går den rakt på målvakten. Lina är sen riktigt nära att avgöra matchen. Jag spelar bollen snett inåt bakåt. Den här gånger placerar hon den snyggt mot krysset, men målvakten är med och räddar. Erika är duktig i anfallet och vinner mycekt boll. Hon håller i den och spelar vidare till spelare med fart. My får sen sin andra varning för säsongen, när hon använder armarna för att försöka stoppa Höst vid mittplan. Hon lyckas inte alls och situationen blir ganska farlig, men vi reder upp det. I slutet kommer Louise och Malin in istället för Lina och Tilda. Malin är riktigt på hugget och bryter fler farliga anfall. Med fem minuter kvar avgör vi matchen. Helen slår en hörna, som träffar mitt huvud. Jag nickar in bollen i nättaket. Riktigt skönt! De sista minuterna händer det inte mycket.


Pilan, Louise och Tilda ger allt i vinnarsången!

Jag tycker vi vinner matchen helt rättvist, även om vi kan spela bättre. Härligt kämpat av alla! Emma är säker i mål, men behövde inte visa sin klass lika mycket som i de senaste matcherna. Elle och My håller ihop backlinjen riktigt bra och håller borta Höst från vårt mål. Tilda och Emma är bra på kanterna. Tuffa i närkamperna och det är inte många gånger Sandby kommer förbi på ytterkanterna. Pilan och Helen kompletterar varandra bra på mitten. Pilan kämpar, sliter och vinner mycket boll. Helen är mer en spelfördelare och slår många fina passningar. Stina tycker jag gör en av sina bästa matcher på kanten. Många bra löpningar och fina inlägg. Lina springer inte lika mycket som Stina, men gör mål och spelar fram oss anfallare flera gånger. Själv tycker jag att det är kul att spela med Erika i anfallet. Hon är tuff och har bra blick för spelet. Bra inhopp av både Malin och Louise. Nu hoppas jag att det har vänt och vi kan kriga till oss fler poäng i fortsättningen! Gött med första trean!


8 mil

Igår var jag ledig och bestämde mig för att cykla. Det såg soligt och fint ut ute, men det var riktigt kallt i vinden. Nu vill jag att det ska bli sommar! Jag cyklade via Bara till Klågerup. Längs den vägen var det ganska mycket trafik. Sen cyklade jag till Genarp. Även det var en bilväg, men här körde nästan inga bilar. Mysiga gårdar, söta djur och skog. Efter Genarp cyklade jag till Dalby och sen Sandby. Drygt två timmar tog det. I Sandby tog jag en paus hos mina föräldrar. Lyckades sätta på larmet och hittade en god glassbåt i frysen. Hoppas det var ok att jag tog en sådan!;) Riktigt god var den. Det var blåbärsglass. Sedan cyklade jag hem via Lund. Mellan Lund och Malmö var det medvind och det tog bara en timme och tjugo minuter hem. Tillsammans blev det nästan 8 mil. Kände mig ganska nöjd och var inte speciellt trött eller svettig.

Jag och Jimmy åt sen bakad potatis och med rabarberkräm till efterrätt. På kvällen blev det Tröls och Elfsborg - MFF. Rolig match att titta på med mycket målchanser. En del riktiga missar. Konstigt att MFF har så svårt med straffar. Det ska bli mål oftare!

Äntligen vinst!

I femte omgången sprack förlustsviten. Riktigt härligt med seger mot Team Sandby! Vi får en tung start när de gör mål efter bara någon minut. Ett mål som de flesta i vårt lag tyckte skulle vara frispark. Starkt att vända till 2-1 innan pausen. I andra halvlek är det inte bra spel från något av lagen. Vi skapar mest chanser och sätter till slut 3-1. Riktigt bra jobb av alla!

Lina

Lina firade med att klä upp sig efter matchen!


Ki-Box

Igår var jag och Jimmy på Ki-Box med Dessi. Själv var jag inte så sugen innan passet, för jag var väldigt trött. Väl där var det kul. Jobbiga övningar och jag känner lite i ryggen och armarna idag.

Vinst!

Efter matchen på Malmö IP fick det bli cykelträning. Ganska skönt väder. Jag hade tänkt hinna hem till mina föräldrar, innan jag skulle spela korpen på kl 18. Jag cyklade Sallerupsvägen ut från Malmö, via Särslöv till Staffanstorp. Där fick jag problem. Först fastnade jag i ett vilaområde och sen kom jag ut mot Klågerup, innan jag hittade vägen till Dalby. Sen gick det ganska snabbt att cykla till Dalby. Eftersom jag förlorade tid i Staffanstorp, bestämde jag mig att jag inte hann till Sandby. Jag cyklade istället via Rögle till Lund och Viktoriastadion. Cykelturen tog knappt två timmar.

Staten o Kapitalet mötte The Neverstops i åttondelsfinal i cupen. Kristoffer stod som vanlig i mål. Lukas, Peter, Henke, Hanna, Julia och jag spelade ute. Vi spelade ganska bra, men det var rörigt i positionsspelet. Motståndarna tog ledningen efter en touch på nära håll som ställde Kristoffer i mål och bollen gick mellan hans ben in i mål. Vi skapade flera bra chanser. Henke frispelade mig en gång, men skottet gick över. Jag fick även en bra boll av Peter, men nu räddade målvakten. Vi låg under i paus, men det kändes som vi kunde vända på det. Vi pressade mer och mer i andra halvleken. 1-1 gjorde Lukas med ett skott vid bortre stolpen. Riktigt snyggt! Lukas och Julia håller bollen i luften och tar sig förbi försvaret. Julia fanns bra med, ifall bollen inte skulle gå in. Mitt i vår fortsatta måljakt kommer en kille med hög fart genom vårt försvar. Han får en långboll som han tar emot på bröstet och sätter 1-2. De är riktigt nära att göra 1-3, men tjejen framför mål skjuter helt utanför på öppet mål. Istället kommer vår kvittering. Lukas faller i deras straffområde och domaren blåser straff. Peter kliver fram och gör 2-2. Vi avgör sen med 3-2. Snyggt passningsspel hela vägen. Väggspel och Henke spelar fram till mig. Jag är fri mot målvakten och lägger in bollen till Lukas som sätter bollen i öppet mål. Skönt med en vinst för en gång skulle!

Vägen hem tog en timme via Hjärup, Åkarp och Arlöv. Sen var jag värd en god kebabtallrik!!

LdB FC - Jitex BK

I söndags dömde jag en match igen. Nu var det på Malmö IP i F17 Svenska Spel. Till min hjälp hade jag Marie och Dijana. Det var riktigt bra lag. Jitex hade bra press från början, men det var LdB som tog ledningen med 1-0. Strax därefter kom även 2-0. Tungt för Jitex, men de gav inte upp och vände till 3-2. LdB var stressade och Jitex det bättre laget, ändå lyckades LdB kvittera till 3-3 på hörna innan det var paus. I andra halvlek var det jämnt med chanser på båda håll. Spelkvalitén sjönk lite. LdB drog ifrån, men Jitex kämpade sig kvar. Matchen slutade 6-5 till LdB, efter några riktigt snygga mål. Helt orättvist hade det nog inte varit om Jitex hade fått en poäng med sig hem. Rolig match att döma, men mycket fart. Betydligt bättre tempo än matchen jag dömde i div 2 dagen innan. Efter matchen visade det sig att det hade varit tjuvar inne i LdBs omklädningsrum. Riktigt tråkigt!

Wallmans

Moster Gunilla fyllde 50 år i veckan och vi överraskade henne med att gå på Wallmans i Helsingborg i lördags kväll. Hon var ganska nervös på vägen dit, för hon hade ingen aning om vad vi hade planerat. Väl där verkade hon gilla sin present. Det blev sill, rostbiff, räkröra och något bröd till förrätt. Varmrätten var kött med potatisrulle i ugn, fast det hette ett finare namn. Till efterrätt fick vi crème brûlée och cheese cake med stora blåbär, jordgubbar och röda vinbär. Allt var riktigt gott! Caroline åt vegetariskt och det såg också ut att smaka bra. Före, mellan och efter all mat var det schlagershow. De fick med hur många schlagers som helst och nu har man fått höra schlager så att man klarar sig ett tag framöver. Riktigt proffsigt och bra artister!

Mamma och GunillaMikael och pappaJag och MikaelGunilla och Charlotte med vår servitör i bakgrundenHuvudrättenDiggiloo DiggileyGunilla har precis blivit firad med en drinkCaroline och mammaJag igenVi fick ballonger till avslutningsshowen!Rybak

Lunds BK - Växjö FF

Efter lite förmiddagsjobb i lördags var det dags för dömning i division 2 Södra Götaland. Två nykomlingar, som båda låg i botten av tabellen. Karoline och Dijana var AD. Lund börjar matchen riktigt bra. De har bra rörelse och passningsspel. Växjö har nästan inget spel alls. 1-0 kommer på ett fint skott utifrån och även 2-0 är ett skott som går in vid stolpen. I det läget känns det som det kommer bli en enkel LBK-vinst. I slutet av halvleken reducerar Växjö på ett av sina få anfall.

I andra halvlek börjar Lund bli stressade. Växjö flyttar upp och skapar en del chanser. Även Lund har några bra lägen att avgöra matchen. Det känns som Växjö är nära en kvittering. I slutminuten får Lunds anfallare sitt andra gula kort och blir utvisad. Det händer inte mer i matchen och Lund tar sin första seger. Sett till hela matchen kändes det ganska rättvist.

Skurups AIF - HBK

En härlig kväll för fotboll och planen var riktigt bra för att vara så tidigt på säsongen. Skurup har startat säsongen med tre förluster och var precis som vi i behov av poäng. Vi startade med Anna R - Malin, Elle, My, Emma H - Stina, Pilan, Lina, Louise - Wea, jag. Erika, Olinda och Sabina började på bänken. Emma L kom senare och skulle hoppa in när hon kom.

Allt känns bra, men när matchen startar så fungerar ingenting. Vi hjälper inte varandra, tar inga löpningar och passningarna går inte fram. Bollhållaren har sällan någon att spela, vilket leder till att vi tappar bollen tidigt. Ganska tidigt sitter 1-0 till Skurup. Ett kanonskott rakt upp i krysset. Anna får inte mycket hjälp i försvarsspelet. 2-0 kommer kort därefter. En missad passning långt ner på vår planhalva, där en Skurupsspelare bryter och skjuter via stolpen in bollen i mål. Riktigt tungt och det blir inte bättre att även 3-0 kommer. Ett inlägg som i röran framför mål tar en Skurupsspelare och går mellan benen på Anna. Direkt efter deras 3-0-mål kommer Emma in. Anna kunde inte göra mycket åt målen, men jag tror att hela laget blir osäkra när vi inte har Emma i mål. Matchen förändras sen lite. Vi får en annan trygghet och Emma tar de chanser Skurup får. Vi flyttar fram och skapar några målchanser. Jag har ett skott från långt håll, som går utanför bortre stolpen. Wea tar en fin löpning på kanten och rundar backen. Hon spelar in bollen perfekt till mig framför mål, men målvakten kommer ut snabbt och räddar bollen. Emma har vår bästa chans. En frispark från ganska långt håll. Frisparken är hårt slagen och träffar klockrent i ribban. Wea är bra framme på returen och försöker nicka in bollen. Tyvärr får hon inte bollen på mål utan spelar fram Lina, som blåses av för offside. I slutet av halvleken kommer Erika in på en kant och Olinda i mitten. Det känns som vi börjar kämpa tillsammans, men vi spelar fortfarande bort för många bollar. Det blir inte fler mål i första halvlek.

I pausen får vi en rejäl utskällning av Andreas och Jörgen. Det är precis vad vi förtjänar, för det var riktigt dåligt spel, men just nu känns det inte som det hjälper att skälla ut oss. Alla vet att vi inte spelar bra och vi behöver få upp självförtroendet. I andra halvlek går Erika upp i anfallet och Stina kommer in på kanten igen. Det ser bättre ut och vi får press på Skurup. Från början skapar vi inga bra målchanser, men vi kommer runt på kanterna några gånger och får in bollen framför mål. Det känns som i kommer närmare och närmare ett mål. Samtidigt är Skurup farliga i sina omställningar. De skapar betydligt fler klara lägen än oss. Emma får visa flera gånger hur bra hon är och räddar några frilägen i andra halvlek. Det är ändå vi som får in bollen först i andra halvlek. Erika vinner en boll på Skurups planhalva och spelar fram till mig. Jag bryter in mot mitten och skjuter en bit utanför straffområdet. Skottet går över målvakten och in i mål. Det är inte varje dag jag gör mål på skott på långt håll. Vi fortsätter att pressa. Jag har ett skottläge i straffområdet, men målvakten räddar. Returen får vi inte tag på. Efter riktigt bra passningsspel framför straffområdet, får Stina en jättechans. Tyvärr går skottet över mål. Wea kommer in som anfallare och jag flyttar ner på högerkanten. Det känns som vi är nära ett mål till, men Skurup reder upp det. I en snabb omställning kommer en av deras spelare förbi på vår högerkant och in framför mål. Hon sätter 4-1 med kanske kvarten kvar. Nu känns matchen avgjord. I slutet skapar vi några chanser och även Skurup har några lägen. Wea tar många löpningar och är den som är närmast. Sabina kommer in på en kant och Anna kommer in som back. Precis i slutet får vi en frispark precis utanför straffområdet lite till höger. Lina tycker jag ska ta den och det blir så. Jag får bra båge på bollen och den går över målvakten och in vid bortre krysset. Den var inte så hårt slagen, så målvakten borde nog ha tagit den. Lite kul ändå att göra mål på frispark. Jag kommer inte ihåg när jag lade en frispark ute sist. Matchen slutar 4-2 till Skurup.

Andra halvlek var bättre än första och där tycker jag vi ska få godkänt. Men det här är en match vi bara skulle ha vunnit. Vi kan så mycket bättre än så här, men det känns som vi inte vågar något för vi är rädda att misslyckas. Som lag fungerar inte vårt försvarsarbete alls. Vi har svårt att hitta rätt i positioner och vi jobbar mycket själva utan understöd. Jag tycker bara två spelare gör ett riktigt bra jobb idag. Det är Emma som hoppar in när det står 0-3. Hon räddar oss från en storförlust med flera riktigt bra räddningar. Även Erika gör en bra match. Hon är stark i kroppen och vinner mycket bollar. Hon hittar oftast också rätt med sina passningar till skillnad från oss andra. Det hade varit kul om domaren hade tillåtit mer närkamper. Nu kändes det knappt som man fick röra varandra, men det var lika för båda lagen. Nu laddar vi för derby på tisdag!

RSS 2.0