BK Vången - HBK

Riktigt varmt väder. Det kändes nästan som det var åska i luften. Planen var som de flesta andra gräsplaner inte den allra jämnaste. Vi saknade flera duktiga spelare, men det gällde att jobba för dem också. BK Vången hade vunnit över topplag och förlorat mot lag längre ner i tabellen. Det var svårt att veta hur bra de var. Vi startade med Anna L - Tilda, Emma H, My, Malin S - Stina, Olinda, Helen, Lina - Erika, jag. Sabina och Malin E började på bänken. Kul att se att Malin E är tillbaka igen!

Vi börjar matchen lite avvaktande och Vången går till anfall direkt. Vi håller ändå ihop laget och hjälper varandra. De får några hörnor i början, men det blir aldrig riktigt farligt. Istället flyttar vi upp vårt spel och efter drygt fem minuter tar vi ledningen. Lina slår en bra pass mellan Vångens backar och jag kommer fri mot målvakten. Jag rundar henne och lägger in bollen i öppet mål. Vi vinner de flesta närkamperna och både första- och andrabollarna. Väldigt onödigt kan Vången sen kvittera. Deras nummer 16 kommer till skottläge utanför straffområdet, men får väldigt dålig träff. Tyvärr slinker bollen in vid första stolpen. Vi fortsätter sen att pressa Vången till misstag och det dröjer inte så länge innan vi tar ledningen med 2-1. Jag får en bra passning från Stina. Målvakten är långt ute och jag skjuter, från en bit utanför straffområdet, över henne och in i mål. Det känns sen som vi har kontroll på matchen. Vi är nära på att göra fler mål. Emma H slår en frispark utifrån vänsterkanten. Erika är först på bollen framför mål och bollen går mot första stolpen. Jag är framme, men målvakten kommer ut bra och bollen går till hörna. Jag slår sen en passning till Stina som kommer med bra fart. Stina når inte bollen. Istället rensar backen undan bollen och är nära att träffa sitt eget kryss. Konstigt nog blir det inte hörna. Vången skapar inte mycket. Lina byter med Sabina och Malin E kommer in på mitten istället för Olinda. Sabina har mycket yta på sin kant och Malin kommer snabbt in i matchen. Plötsligt börjar Vången vinna mer och mer boll och vi blir försiktiga och backar hem. Vången kommer sen enkelt in i vårt straffområde och vi är alldeles för snälla. 2-2. Sen tappar vi helt. 3-2 till Vången när de enkelt tar sig förbi vår backlinje. Kort därefter 4-2 och 5-2. Deras nummer 16 har lekstuga och gör precis som hon vill. Deras fyra mål kommer på drygt fem minuter och det känns väldigt tungt.

I halvleken pratar vi om att vi måste falla och ta djup, för att inte deras anfallare ska kunna ta sig igenom så lätt. Andra halvlek börjar lika dåligt som den första slutade. Deras anfallare rinner enkelt igenom. 6-2. Vi har inget spel alls. 7-2 kommer några minuter senare. Jag vågar sen inte fortsätta, eftersom jag har känningar i baksidan av låret. Missförstånd mellan back och målvakt gör att de enkelt kan utöka, när en bakåtnick når deras anfallare. Ett skott en bit utifrån går sen över Anna och in i mål. 9-2 och 20 minuter kvar. Det känns som förnedringen ska fortsätta, men plötligt tar vi tag i vårt spel. Vi gör en del byten. Malin E får spela back och sköter sig bra. Emma tar mer djup och vi släpper inte igenom Vången till riktigt farliga chanser. Anna kommer ut bra på ett friläge och får anfallaren ur vinkel, så att det inte blir mål. Hon kommer även ut bra några gånger och förhindrar att de gör tvåsiffrigt. Vi kommer upp högre i banan och är ganska nära att få in ett tröstmål. Helen har bra samspel med Erika, Stina och Sabina. Malin S har flyttat upp och kommer med i en del anfall. Erika sliter mycket uppe i anfallet, men oftast är hon ensam då vi inte orkar flytta upp. Matchen slutar 9-2 till Vången.

En match man helst bara vill glömma. Vi får ta med oss första halvtimmen och sista kvarten, så om man slår ihop det gör vi en bra halvlek. Riktigt dåligt att släppa in så många mål däremellan. Det får inte gå så lätt för motståndarna, även om de hade en väldigt bra spelare. De flesta kan mycket bättre än vad vi presterade, men framförallt måste vi fungera bättre som lag. Alla måste komma på rätt sida och ge varandra understöd. Roligast idag var att se Malin E i a-laget igen. Med lite mer träning kommer hon bli en bra förstärkning, för hon har mycket fotboll i sig. Nu laddar vi för revansch mot Hallands Nation! Vi kanske ska satsa på säsongens första nolla? Det är dags för det snart!