Växjö FF Sparken

I lördags spelade vi sjumannacup i Växjö. Vi var bara 10 spelare som åkte upp, efter några sena återbud. Camillla, Emma L, Jessan, Lina, Tilda, Stina, Malin S, Pilan, Olinda och jag. Vi spelade i grupp B och skulle möta Karlskrona FF, Lindsdals FF, Östers IF och IF Haga. Vi hade ingen koll på motståndet, men tre av lagen har a-lag som har spelat i högre divisioner den här säsongen.

I första matchen möter vi Karlskrona FF. Vi börjar riktigt bra och jag har två bra skottlägen, men målvakten får bollen på sig. Jag kommer sen runt på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Lina, som tyvärr skjuter över ribban. Vi har helt klart spelövertaget, men Karlskrona kommer emellan med ett friläge där de skjuter utanför. Sen kommer äntligen 1-0. Lina spelar fram mig i straffområdet. Jag vänder in mot mål och skjuter in bollen vid första stolpen. Tyvärr kommer Karlskronas kvittering ganska snabbt, efter en omställning. De skjuter och bollen studsar precis framför Camilla och går in. Vi fortsätter att trycka på. Stina och Malin har några lägen. Pilan är närmast, när målvakten får sträcka ut för att rädda bollen vid stolpen. Stina är först på returen, men bollen går i utsidan på målet. Vi har många hörnor, men det blir aldrig så farligt. I slutet pressar vi på för seger. Lina slår en bra frispark in framför mål. Jag är på bollen med huvudet och bollen hamnar precis framför målet. I röran framför mål lyckas Karlskrona rensa ut bollen till en inspark. Jessan slår insparken mot mål. Jag lyckas få bollen på huvudet och styra in 2-1. Resten av matchen håller vi undan och vi vinner rättvist.

I andra matchen möter vi Lindsdal. De hade förlorat första matchen mot Öster med 1-0. Lindsdal spelar bättre än Karlskrona, men har svårt att skapa chanser. Vi skapar flera riktigt bra lägen. Olinda blir framspelad till ett friläge, men målvakten kommer ut och täcker. Jag har sen två friägen. Det ena skjuter jag på målvakten. Det andra går jag runt henne, men när jag ska lägga in bollen i mål, sträcker målvakten ut handen och räddar. Jag har ett bra läge till i slutet, när jag nickskarvar en inspark. Även denna gången är målvakten med och reflexräddar. Lindsdal har mest boll, men vi ligger riktigt bra i försvarsspelet. Surt att inte vinna när vi hade så många bra målchanser. Lindsdal får tacka sin målvakt som var riktigt bra! 0-0 slutar matchen.

I tredje matchen möter vi obesegrade Öster. I den här matchen står Emma och Camilla hoppar in några korta byten. Öster tar direkt tag i spelet. De har bra fart och rörelse, men vi håller ihop laget bra. De kommer runt på kanterna några gånger, men vi bryter ofta i sista stund. Öster har flera hörnor, men vi ligger bra med laget och lyckas rensa bort bollen. Deras backar var duktiga och kom ofta med hög fart bakifrån. De hade hårda och välriktade skot, men Emma var bra med i målet. Själva hade vi inte mycket spel. Vi rullade runt ganska bra på vår planhalva, men jag tror inte vi skapade en enda målchans under matchen. När klockan passerat 20 minuter orkade vi inte hålla emot längre. Deras back får till ett stenhårt skott, som Emma räddar. På returen är Öster först och trycker in 0-1. Vi flyttar sen upp, men det straffar oss då de i slutsekunderna får in en retur till, efter att Emma räddade första läget. Surt att släppa in mål i slutet av matchen och förlora, men vi gjorde det mot ett riktigt bra lag.

Inför sista matchen har vi chansen att komma tvåa i gruppen och bli en av de tre bästa tvåorna. Vi möter IF Haga som ligger sist i gruppen med en poäng. Camilla är nu målvakt igen. Vi börjar inte alls bra. Kanske underskattar vi motståndet. De har det mesta spelet och tar också ledningen en bit in i matchen. De kommer förbi på högerkanten och träffar den närmsta stolpen. Bollen skruvar sig på ett konstigt sätt och går in vid bortre stolpen. Vi tar sen tag i matchen och skapar chanser. Jag har ett friläge, där jag går förbi målvakten men när jag ska lägga in bollen i öppet mål så slår jag ut bollen med stödjebenet. I ett annat friläge kommer jag för nära målvakten och skjuter rakt på henne. 1-1 kommer efter bra spel hela vägen. Jag får med mig bollen och de andra offensiva spelarna drar med sig backarna, så jag kan skjuta. Bollen går via målvakten och in i mål. Vi pressar sen på för seger. Pilan har ett bra läge, efter bra spel, men målvakten flyttar över och tar skottet. Jag får sen en riktigt bra träff på en långboll. Bollen går stenhårt i ribban och ut. Emma har ett bra skottläge, efter att jag har skarvat fram bollen till henne. I slutsekunderna kontrar Pilan. Jag är med i straffområdet och Pilan spelar mig, men hon borde ha skjutit själv för slutsignalen går innan jag hinner avsluta.

Jag tycker vi gör en bra turnering. Alla lag i vår grupp var bra och Öster lite bättre än oss andra. Det är väldigt små marginaler på sjumanna. I de två oavgjorda matcherna hade vi mer målchanser än motståndarna och det var inte långt ifrån vi tog en poäng av Öster. Vi slutade på fem poäng och kom trea i vår grupp. Det visade sen att det inte hade räckt att vinna i den sista matchen för att gå vidare, för det behövdes nio poäng. Vi klarade oss bra med tre avbytare och Emma visade sig vara riktigt bra ute. Camilla gjorde bra matcher i målet, men hade inte lika mycket att göra som Emma hade mot Öster. Lina, Tilda och Jessan spelade riktigt bra där bak. De kom ofta framför anfallarna och bröt uppspelen och de följde ofta med i anfallen. Pilan kämpade som alltid och vann mycket boll på mitten. Stina och Malin spelade på yttermittfältet och gjorde det bra. Bra löpningar framåt och oftast lika snabbt tillbaka. De var båda riktigt nära att få göra mål. Olinda spelade överallt på mitten och slet, vann närkamper och var även hon värd att få göra mål. Emma överraskade mig med sitt spel ute. Hon kanske inte sprang lika mycket som Stina och Malin, men hon var riktigt säker med bollen och hade många fina framspelningar. Synd att hon inte fick göra mål i slutet på sista matchen. I mål vet vi att hon är bra, men vi har inte sett henne ute på jättelänge.

Höllviken vann finalen mot Öster. Starkt, för jag trodde Öster skulle vinna för de var riktigt bra mot oss. Det var kanske tur att vi inte gick hela vägen, för då hade vi kanske inte haft krafter att putta igång bussen..;)

Kommentarer
Postat av: Emma

Du var själv jätteduktig Hille, du får ju inte glömma skriva det om dig själv, haha :p

2010-11-30 @ 16:01:14
URL: http://910525.bloggplatsen.se
Postat av: Helena

Bra att du kom ihåg att skriva det då!;)

2010-12-01 @ 09:06:53
Postat av: Elin

Kul sida! Det märks att du gillar att blogga!

2012-03-19 @ 00:41:19
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0