Ängelholms FF - HBK

Dags för första kvalmatchen. Matchen spelades på a-planen i Ängelholm och den var riktigt bra. Stor läktare och en hel del publik. Riktigt fint höstväder. Soligt och vindstilla! Tyvärr hade vi många som inte kunde vara med och vi kom till spel med bara en avbytare. Emma H fick ta över Pilans kaptensbindel. Vi startade med Camilla - My, Emma, Lina, Jessan - Elle, Malin E, Malin S, Olinda - Stina, jag. Kajsa började som avbytare. Ängelholm hade vi inte mycket koll på. De kom tvåa i division 4 Nordvästra Skåne och förlorade första kvalmatchen mot Hörby FF med 3-0.

Vi börjar riktigt, riktigt dåligt. Ängelholm pressar oss högt och har allt spel. Vi försvarar vårt straffområde bra och de skapar inte så många målchanser i spelet. De skapar flera hörnor, där de är väldigt nära att nicka in bollen. Vi har stora problem med deras högerytter, som kommer förbi på kanten gång på gång. Antagligen är många i vårt lag nervösa, för så här dåliga har vi inte varit tidigare. Efterhand vinner vi mer och mer boll. Malin och Malin krigar bra på mitten och fördelar ut bollen. Vi stressar Ängelholms backlinje till misstag. Jag bryter bollen framför deras högerback och kommer in i straffområdet. Även vi har några hörnor, som Emma slår och Lina är nära att göra mål. Jag får sen ett friläge, när målvakten inte kommer ut på en boll och jag lyckas peta bollen mot mål, men målvakten räddar. Vi har flera skott och nu är det Ängelholm som har svårt att komma in på vår planhalva. Vårt ledningsmål kommer efter kanske en halvtimme. Jag testar ett skott en bit utanför straffområdet. Bollen får en bra båge och går över målvakten och in i målet. Riktigt härligt! Vi fortsätter att spela bra resten av halvleken. Stina har några bra bollar att jobba på och något skott, men målvakten tar bollarna. Camilla gör en bra bortboxning av bollen på en hörna och kommer ut bra några gånger, men annars har hon inte så mycket att göra.

I halvlek känns det ganska bra. Vi har kommit in i matchen och det känns som vi har hittat vårt spel. Vi startar bra i andra halvleken. Efter fem minuter får jag en boll ute på högerkanten, tar mig in i straffområdet, förbi en back och skjuter in bollen vid första stolpen. 2-0 till oss och att vinna med mer än 3-0 känns inte alls omöjligt. Kajsa kommer in i anfallet. Vi fortsätter att spela bra ett tag till, men Ängelholm ändrar om i sitt lag och flyttar fram folk. Ju längre matchen går, ju mer tappar vi. Många börjar bli trötta och vi vinner inte lika mycket bollar. Vi gör flera byten och vilar en i taget. Ängelholms anfallare är snabba och skapar mer och mer chanser. Till slut får en spelare en perfekt djupledsboll och rundar Camilla och lägger in bollen i öppet mål. Nu börjar det bli oro i vårt lag. My drar på sig en varning, när en spelare kommer förbi henne vid mittplan. Vi kontrar och har några bra skottlägen, men det är aldrig riktigt nära att vi får in trean. Ängelholm är närmare att kvittera. De får flera hörnor och det är farligt nästan varje gång. Med fem minuter kvar kommer kvitteringen just på en hörna. Min markering får huvudet på bollen och bollen går mot mål. Nicken är inte så hård, men vi får inte undan bollen. I slutet blir det nervöst, men vi lyckas hålla undan.

Efter matchen är det dags för straffläggning. De börjar med att skjuta en bit över. Lina sätter sen bollen säkert vid stolpen. De lyckas sen slå en till lika dålig straff över målet. Jag rullar in vårt andra mål vid stolpen. De sätter sin tredje straff enkelt vid högra stolpen. Stinas straff går sen precis utanför stolpen. De gör mål på sin fjärde straff. En enkel bredsida vid högra stolpen. Malin sätter vår fjärde. Målvakten läser den och är på bollen med fingrarna, men kan inte hålla bollen. De sätter sin femte straff vid högra stolpen. Emma kan sen avgöra och går fram och trycker in bollen i mål. Vinst i straffläggningen! Alltid något. Förlorar vi med 3-0 mot Hörby på söndag, så blir vi tvåa i gruppen istället för sist...

2-2 eller vinst med 2-0 för oss, spelade egentligen ingen roll. Det är mest irriterande att vi inte kan hålla resultatet och vinna. Alla jobbar och sliter, men tyvärr orkade vi inte riktigt. Malin och Malin hittade varandra bra på mitten och roligt att se att de tog sitt ansvar när inte Pilan var med. Nu gäller det att alla taggar för vinst mot Hörby på söndag!