HBK - BK Vången

Vi var revanschsugna sen storförlusten med 9-2 sist mot Vången. Ganska blött och lite blåsigt uppe på Knutsvallen. Vi fick två sena återbud på Erika och Olinda och hade bara en avbytare till matchen. Vi startade med Emma L - Tilda, Emma H, Lina, My - Malin S, Pilan, Malin E, Elle - Helen, jag. Wea började som avbytare.

Matchen börjar inte bra för oss. Vi har svårt att hitta rätt positioner och vi pressas tillbaka. Med både tur och skicklighet lyckas vi hålla undan från att släppa in mål. Vången gör ett mål, men det blåses av för offside. Vi spelar sen upp oss lite och kommer till några avslut. Jag har några skott utifrån, men målvakten tar enkelt hand om bollarna. Helen har det bästa läget, när jag kommer in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt. Helen kommer perfekt till bollen och slår till på ett tillslag. Målvakten är bra med och räddar. Wea och Malin E byter och Helen går ner på innermittfältet. Helen har sen ett till bra läge. Hon tar emot ett inkast från Tilda, viker in och skjuter lågt. Tyvärr inget mål nu heller. Vången vinner de flesta bollarna och kommer med bra fart i sina anfall. De har många hörnor, men vi är bra med på de flesta. Med kvarten kvar av första halvlek slår de en snabb hörna, där vi inte har hunnit ta markering. Lina som ska vara fri, får gå ut och ta en spelare. Även Emma L kommer ut och ska försöka boxa undan bollen. Anfallaren hoppar och lyckas komma högst. Bollen lobbnickas över Lina och Emma och går retfullt in i mål. Tungt att släppa in ett sånt enkelt mål, när vi hållit tätt så länge. Vi har sen en bra chans att kvittera. Jag får en boll av Elle ute på vänterkanten och tar mig in i straffområdet. Nära mål försöker jag nå Wea framför mål, men en back rensar till hörna i sista stund. En hörna som Vången kontrar på. Emma, Tilda och Pilan är bra med hem och stoppar upp kontringen. Tyvärr inte bättre än att bollen hamnar hos deras mittfältare, som från långt håll får kanonträff. Bollen är otagbar för Emma i mål och går via bortre stolpen in i mål. Målet hade aldrig kommit om alla hade jobbat hem, nu stannade hälften kvar i anfallet. Vi måste jobba bättre som lag och hjälpa varandra. Nu är det inte lång tid kvar av halvleken och det händer inte mycket mer.

I andra halvlek får vi medvind. Under matcherna mot Kick och Olympic tappade vi i andra halvlek, men nu gäller det att vi ger allt. Vi börjar bättre i andra halvlek än i första. Vången känns ändå som de har kontroll på matchen och vi har svårt att skapa chanser. Det är många bollar som studsar ifrån oss. Mottagningarna och passningarna i det våta gräset är riktigt dåliga. Det är väldigt nära att det blir 0-3, när deras snabba anfallare blir helt fri. Emma kommer ut bra och anfallaren missar målet med en meter. Wea har ett jätteläge, när hon blir helt fri. Hon slår bollen förbi målvakten, men tyvärr stannar bollen upp i gräset och backen hinner rensa undan bollen framför mig. Lina får en varning när hon blir en ryggsäck ute på kanten på deras snabba anfallare. Ju längre det går av halvleken ju tröttare känns Vången, några spelare klagar att de har ont och de gör flera byten. Helen och Malin byter också. Med kvarten kvar får vi en billig frispark en bit in på deras planhalva, när jag har bollen men inte känner så mycket kontakt. Domaren blåste mycket frisparkar hela matchen, men jag tycker Vången fick flest. Emma tar frisparken och får bra träff. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. 2-1. Nu får vi mer energi och Vången känns stressade. Malin S får extra energi och vinner mycket boll ute på sin kant. Några minuter senare får Pilan en frispark ute på högerkanten. Emma tar hand om den också. Hon slår bollen mot mål och den går över målvakten och in i bortre delen av målet. Riktigt härligt! Nu känns det som vi borde ta tillvara på att vi är på gång, men de sista minuterna är det mest inkast till Vången och rensningar på vår vänsterkant. My trampar snett och får halta av och Helen går in som vänsterback. Jag har ett jätteläge att göra mål, då Emma slår en lång utspark. Tydligen var jag helt fri, men jag trodde jag hade någon i ryggen så jag väljer att slå bollen på ett tillslag mot mål. Målvakten kommer ut och räddar framför fötterna på Wea. Vången är på väg att skapa en chans i slutet, men då väljer domaren att blåsa av matchen. Riktigt skönt med en poäng och starkt att vända i andra halvlek med bara en avbytare. Vången hade nog fem avbytare. Dock hade vi behövt tre poäng...

Vi gör en riktigt dålig första halvlek. Spelmässigt ser det inte bättre ut i andra, men vi kämpar och sliter. Starkt att både reducera och kvittera i slutet. Ett stort plus till Emma för två snygga frisparksmål. Första matchen vi tar poäng av ett av lagen som ligger topp sex och skönt att förnedringen sist inte upprepades. Vången var det bättre laget idag och borde ha vunnit, men förlorade vi två poäng mot Olympic så vann vi en poäng nu. Nu laddar vi för en väldigt viktig match mot Hallands på lördag.