Lunds BK - IF Limhamn Bunkeflo

Botten mot toppen. Det kändes på förhand som det borde bli en enkel match för bortalaget. De hade dessutom tillbaka många av sina spelare, som inte har varit med tidigare när jag har dömt dem i höst. Jag var HD och Dijana och Aleksander AD.

Båda lagen försöker rulla boll. Limhamn Bunkeflo gör tidigt 0-1 och efter 20 minuter gör samma anfallare 0-2. I det läget känns som det kan bli många mål. Lund ger sig inte och är duktiga med bollen. De saknar dock tyngden och effektiviteten framför mål. Det är en väldigt snäll match och inte mycket avblåsningar. 0-2 står sig till pausen.

I andra halvlek trycker Limhamn Bunkeflo på från början. Lund håller emot bra och ju längre det går av halvleken ju mer boll får Lund. Bortalaget tappar i slutet och Lund är väldigt nära en reducering. De har en boll i ribban och har några till bra målchanser, men lyckas inte göra mål.

Igår kväll var det inte mycket som skilde mellan toppen och botten. Lund spelar väldigt bra fotboll, men man måste göra mål för att ta poäng. Limhamn Bunkeflo känns betydligt farligare i straffområdet och har många duktiga målskyttar. Det kändes som en säker seger för bortalaget, även om de inte spelade sin bästa fotboll.