Första poängen!

Inget bra spel, men vi tog ledningen i slutet på första. Vi lyckades hålla det tills det var tre minuter kvar. Absolut inte orättvist, för Svalöv hade många chanser, men riktigt surt!

Tråkigast av allt var Svalövs tuffa spel. Jag har ont överallt. Huvudet, låret och vaden är värst. Kom knappt upp för trappan, när jag kom hem. Jag hoppas verkligen jag kommer kunna döma imorgon. Tror aldrig jag har spelat en match, där så många spelare har varit så sena och tuffa in i situationer. Hade fler lag spelat så här, hade jag inte fortsatt spela eller inte kunnat pga alla skador. Hoppas slippa uppleva fler sådana här matcher!

LdB FC - Kristianstads DFF

Jag var först med Jimmy på Johanneslust på eftermiddagen och körde Cirkelgym i en timme. När man kunde välja blev det övningar för armarna, så att benen inte skulle vara trötta på matchen på kvällen. Vissa maskiner orkar man nästan max på, medan man känner sig väldigt klen på andra.

Matchen jag skulle döma spelades på Malmö IP och var i Svenska Spel F17. Många duktiga spelare. Malmö hade mest spel och chanser, men Kristianstad var farliga i sina omställningar. Kristianstad tog ledningen på en hörna, men nästan direkt på avspark kvitterade LdB på ett långskott. Kristianstad hade sen ett skott i ribban. I andra halvlek hade Malmö fördel av vinden. Det var Kristianstad som tog ledningen. Malmö pressade sen på, för att kvittera och skapade flera riktigt bra chanser. Bortalagets målvakt storspelade och räddade flera frilägen. Matchen slutade 1-2 och det var många glada bortaspelare efter slutsignalen.

Rekord på träningen!

Lite kallare, men fortsatt skönt träningsväder. Igår när jag kom till träningen var omklädningsrummet fullt. Kul att se Stina, Hanna, Evelina och Anna! Vi var 19 stycken och det måste vara det mesta vi har varit på en träning i år. Vi värmde upp med hälften i mitten och hälften utanför. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan blev vi indelade i tre lag. Det gällde att hålla bollen inom laget och det var två lag mot ett. De som var själva hade fria tillslag och de två lagen hade ett. Första rundan gick inte så bra. Rörelsen var dålig och det spelades bort många bollar. Efterhand blev det bättre. Vi gjorde sen om det en runda med två tillslag och det såg mycket bättre ut. Vi hade sen tävling. Ett lag skulle få ut fem bollar från planen. Det gick bättre och bättre för lagen eller om vi var sämre och sämre på att hitta varandra. Det kändes som det sista. Vi spelade sen på stor plan. Stundtals tyckte jag det såg riktigt bra ut för mitt lag. De "nya" (Stina, Evelina, Lydia och Hanna) i mitt lag tog för sig bra. Vi gjorde en del mål och hittade varandra, men tempot hade kunnat vara högre. Vi avslutade träningen med några rundor med snabba fötter! Hoppas vi kan fortsätta vara många på träningarna! Det ger mer konkurrens och man kan göra roligare övningar! Laget till Svalövsmatchen ser till stora delar ut som det vi spelade med mot Eskilsminne. Lovisa och Jessan är tillbaka, men Annie kan inte.

Löptest

Jag hade egentligen tänkt träna Cirkelfys med Jimmy och Elle. Istället fick jag med mig båda två för ett löptest på Stadion. Linda och Micke var också med. Vi fick dela löparbanorna med flera andra som tränade friidrott. Micke tyckte vi skulle köra 30-40 och så blev det. Tidigare har jag bara kört 35-40, som är tiderna för Damallsvenskan. Detta testet kör domarna, som dömer som regionsdomare på herrsidan (div 2-3). Det var bara att ladda för 24 tuffa sträckor. Det kändes att man sprang 5 sekunder snabbare varje 150 m. Jag fick ta i för att hinna. Elle och Jimmy hängde med bra och "vilade" bara en sträcka var. Själv klarade jag det och tror nog jag skulle klara det tuffaste testet (30-35). Micke verkar ha tränat på riktigt bra och det såg ut som han klarade det enkelt. Efter vi var klara körde Micke, Elle och Linda ett lopp, där Micke blev vinnare med väldigt liten marginal. Bra jobbat alla! Härligt att ta ut sig!

Eskilsminne - HBK

Det var kanonväder och mycket publik när vi spelade vår första bortamatch i serien. Eskilsminne, som förra säsongen spelade i tvåan, stod för motståndet. Vi hade fått ändra om en del i laget, då Malin och Lovisa som startade på innermittfältet i premiären inte kunde vara med. Freja var bortrest, så Camilla fick förtroendet i målet. Vi startade med följande lag: Camilla - Annie, Lina, Elle, Tilda - Carro - Annika, Olinda, Sofie, Fitore - jag. Emma, Evelina och Milan var avbytare.

Eskilsminne startar matchen med en jättepress. Vi är helt tillbakatryckta och har svårt att få iväg bollen. De kommer ändå inte till några bra målchanser. Efterhand hittar vi rätt och det känns lite lugnare. Vi har inte mycket spel på Eskilsminnes planhalva, men vi jobbar bra tillsammans och gör det svårt för Eskilsminne att skapa något. En bit in i matchen får Eskilsminne en indirekt frispark några meter från målet, då det blivit missförstånd i straffområdet och Camilla tar upp en boll som kommer från vår spelare. Vi ställer upp med alla våra spelare på mållinjen. Eskilsminne petar bollen och skjuter rakt in i vår mur. Eskilsminne har ganska många hörnor i första halvlek, men misslyckas helt på de flesta. Nästan alla går över kortlinjen och blir till insparkar för oss. Jag får en ganska bra chans när Eskilsminne slår en dålig passning, som jag bryter men skottet blir inte bra. Vi har även några frisparkar och en hörna, men det blir aldrig farligt. Vi ligger nästan hela tiden rätt i försvarsspelt, men när vi väl vinner bollen blir vi stressade och spelar ofta bort bollen. Emma kommer in och spelar back och även mittfältare. Det syns inte att hon inte tränar längre. Riktigt säkra brytningar och bra tillslag. Evelina kommer också in och spelar yttermittfältare och gör bra ifrån sig. Med kvarten kvar kommer en långboll från Eskilsminnes mittback. Bollen går mellan vår ytterback och mittback och de tror Camilla ska komma ut och ta bollen. Camilla verkar tro att backarna skulle ta bollen och kommer ut sent. Eskilsminnes anfallare rundar Camilla och spelar snett inåt bakåt till en medspelare, som enkelt kan rulla in bollen i målet. Några minuter senare kommer 2-0. En pass bakåt och deras mittfältare får kanonträff. Bollen går i en hård båge och in under ribban ovanför Camilla. Vi lyckas sen hålla undan och det står 2-0 i paus.

I pausen snackar vi om att försvarsspelet fungerar ganska bra, men att vi måste vårda bollen. Eskilsminne var ganska frustrerade att de inte skapade mer, trots sitt stora bollinnehav. I andra halvlek fortsätter vi att hålla ihop försvarsspelet bra. Ofta får Eskilsminne avsluta på skott och om de inte går över, så tar Camilla enkelt hand om bollarna. De lyckas få en riktigt bra målchans, när deras anfallare blir helt fri. Hon ska bara rulla bollen förbi Camilla, men istället skjuter hon högt över mål. Hon skriker högt vad hon tycker om det avslutet och blir varnad. Lina är nära att styra in en boll, men den går precis utanför bortre stolpen. Vi fortsätter att försvara oss bra på hörnorna. Eskilsminne slår dem lite bättre i andra halvlek, men de är fortfarande inte speciellt farliga. Trots detta blir det 3-0 på en hörna. Den slås in mot första stolpen, där många spelare står. Lina tror bollen är ute och säger det högt. Jag vet inte om det ställer några av oss, men i vilket fall så blir det en lucka vid första stolpen och den inte alltför bra hörnan blir till ett mål. Tur att det inte var ett avgörande mål. Många av oss börjar bli trötta, efter allt jagande och det blir en del byten. I slutet av halvleken kommer vi upp i några anfall. Annika är bra med på sin kant och slår ett riktigt bra inlägg. Jag är framme och stressar målvakten en gång. Elle är målsugen och är inne i Eskilsminnes straffområde. Eskilsminne får också sin andra varning, när deras back försöker stoppa mig med en tröjdragning. Deras anfallare är sen riktigt nära att göra mål, men skottet tar i stolpen. På övertid lyckas Eskilsminne göra 4-0. En spelare bryter in från kanten och får bra träff. Bollen går över Camilla och träffar ribbans underkant. Den studsar ner på marken och ut. Den assisterande domaren vinkar för mål. Synd att vi inte kunde hålla nere resultatet till 3-0, för det låter bättre.

Eskilsminne vinner helt rättvist och vi är inte ens nära att ta poäng. De känns helt klart som en av favoriterna till att vinna serien. Ett väldigt jämnt lag, där alla är bra och de är inte beroende av några få spelare. Trots fyra insläppta mål fungerar ändå försvarsspelet. Det är det offensiva spelet, vi måste få i gång. Alla gör en riktig krigarmatch och vi jobbar verkligen för varandra. Extra plus till Carro och Emma. Carro måste vara jobbig att möta! Hon är överallt, vinner mycket boll och ger sig aldrig. Emma har kvar sin gamla form och det kändes tryggt att ha henne på planen. Hela backlinjen känns samspelt och är på tå hela matchen. Olinda och Sofie gör det bra på innermittfältet. De får springa väldigt mycket och jaga, men stressar Eskilsminne när det försökte spela sig fram på mitten. Nu laddar vi för Svalöv på lördag och hoppas vi kan ta våra första poäng i serien!Träning

Jag var riktigt sugen på träning igår. Vi var 16 stycken. Kul att vara många på träningarna igen. Kul att se Veron och Lydia och alla andra för den delen också. Det fina vädret verkar locka en del. Vi började träningen med snack om matchen mot Eskilsminne. Vi körde sen uppvärmning med nickar. Vanliga, dubbla, med hopp och en lång och en kort. Vi fortsatte uppvärmningen med doppboll, där vi skulle nicka varannan gång. Mål gjorde man om man nickade över kortlinjen. Det var ganska rörigt i början, men efterhand började de flesta förstå reglerna. Efter en stund kom en till boll med i spelet och det blev ännu svårare att ha koll på allt. Vi fortsatte med en uppspelsövning med tre personer, där man skulle spela över bollen och följa efter den, slå ett inlägg och avsluta. Det var inte helt koncentrerat, men det blev några mål. Vi spelade sen på stor plan med korridorer, där man skulle komma på överlappning och slå inlägg. Nu var det bättre skärpa och stundtals såg det riktigt bra ut. Veron imponerade stort och verkar ha vilat sig till storform. Även Fitore tog för sig riktigt bra och kan hon visa det spelet på matcherna så bör motståndarna se upp. Vi avslutade träningen med några löpningar. Vi tävlade fyra mot fyra med riktningsförändringar.

Annandag påsk

Jag och Jimmy hade bestämt oss för att träna på Friskis 12.30, så det fick bli lite lite sömn. Vi provade HIT (Hög Intensiv Träning). Riktigt jobbigt och svettigt pass. En längre och jobbigare uppvärmning än vanligt. Sedan körde man fyra stationer i fyra minuter med en minuts vila. På varje station gjorde man tre övningar och upprepade det. T.ex. 10 armhävningar, 10 höftlyft och 10 hopp över en stepbräda. Efteråt körde vi spökboll och avslutade med situps och "bergsbestigning" i fyra minuter. Kul pass! Jag hoppas jag kan gå på fler!

Efter träningen cyklade vi förbi Möllan och åt mjukglass. Inte helt fel i det fina vädret!

På eftermiddagen var jag i Staffanstorp och dömde Staffanstorps GIF - Torns IF i damfemman. Staffanstorp började matchen bäst och var nära flera gånger att spräcka nollan. De hade en riktigt bra hörnvariant, som lyckades på tredje försöket. I slutet av halvleken lyckades Torn kvittera på en kontring. I andra halvlek hade Staffanstorp mest boll, men Torn var farliga i sina omställningar och på en sådan kom deras ledningsmål. Staffanstorp pressade resten av matchen, men Torn höll undan och vann med 2-1. Svårt att döma ensam, när man är van att ha AD. Offsiden går inte att döma helt korrekt!

Påskdagen

Jag följde med Jimmy på dagen och valde present till Jennifer som hade 7-årskalas. Tyvärr missade jag det, eftersom vi hade match borta mot Eskilsminne i Helsingborg och jag sen skulle direkt till jobbet. En riktigt tuff match, som vi förlorade med 4-0. Mitt skavsår smärtade riktigt mycket innan matchen startade. Jag trodde inte att jag skulle kunna spela, men det gick riktigt bra och gjorde mest ont en liten stund efter pausen. Alla kämpade på och hjälpte varandra! Mer om matchen kommer senare, men så länge kan ni roa er med bilder på bildburken.se. Efter matchen blev det bråttom till jobbet, eftersom jag jobbar natt den här veckan.

Påskafton

Lika härlig dag som tidigare i påsk! Jag åkte till Sandby på förmiddagen och vattnade blommor och tog in tidningarna till mina föräldrar som var i Stockholm och hälsade på Anneli.

Sedan var jag AD till Dragi i derbyt på Sandbyvallen mellan Södra Sandby IF och Dalby GIF i herrsexan. Riktigt mycket folk och härlig stämning. Sandby började bäst och gjorde tidigt 1-0. De pressade på för mer, men istället fick Dalby in en kvittering. Dalby satte sen två kanonskott i medvinden från långt håll och Sandby kändes stressade. Dalby ledde med 3-1 i paus. I andra halvlek reducerade Södra Sandby tidigt och fortsatte sen sin jakt på fler mål. Dalby hade inte mycket spel i andra halvlek, men hade några riktigt farliga lägen på fasta situationer. Sandby lyckades vända matchen och vann till slut med 4-3. Publiken bjöds på snygga mål och ett kul derby.

På eftermiddagen åkte jag och Jimmy hem till Jimmys mamma och Bosse och åt påskmat ute i det fina vädret. Tobbe och Therese var också där. Lugn och trevlig påskafton!

Långfredagen

Det blev först en lång bilresa till Älmhult för att döma seriepremiären i division 2 mellan Älmhults IF och Rödeby AIF. Strålande sol och det kändes som sommar. Senad och Branimir var AD och jag tyckte samarbetet fungerade bra. Jag hade observatör på matchen. Det är alltid givande att höra vad man kan förbättra och kul att höra vad som är bra. Första halvlek kändes som en premiär från alla håll. Rödeby hade mest spel, men Älmhult var riktigt nära att göra mål i någon snabb omställning. I andra halvlek tog Rödeby över mer och mer. De skapade chanser och vann närkamper. Efter en kvart kom ledningsmålet för bortalaget. Älmhult hade några snabba spelare på kanterna, som kom upp några gånger, men annars hade Rödeby kontroll på matchen. De gjorde två mål till och vann med 3-0. Kul att komma igång att döma serierna! Jag lyckades få ett riktigt skavsår på höger häl, som inte var alls skönt sista kvarten.

Jag kom hem vid 18-tiden. 18.30 skulle vi vara på 30+30 årsfest i Bunkeflostrand hos Emma och Fredde. Lagom med tid!:) Vi hann nästan. Fredde och Emmas hus var riktigt fint. Det bjöds på fördrink och chokladdoppade jordgubbar. Smaskigt! Av oss och flera andra fick de en glasskål, en pion och ett presentkort på en trädgårdsaffär. Vi gick en klurig tipsrunda, som några i min grupp förstörde redan från början, så vi inte hade en chans att vinna!;) Istället kom vi på delad förstaplats i musiktävlingen från 80-talet. Måste medge att det inte berodde på mig, även om jag kunde några frågor. Det bjöds på riktigt god mat! Pajer till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och kladdkaka med glass och grädde till efterrätt. Trevlig fest med roligt folk!

Skärtorsdagen

Riktigt härligt väder igen! På dagen gjorde jag inte så mycket. På kvällen var det träning. Finns det något bättre än fotbollsträning en sådan här underbar kväll. Vi var 15 stycken på träningen. Vi värmde upp med att två och två köra övningar joggandes runt planen. Pass, volley, bröst-volley och nick. Vi körde sen två mot en och alla mot alla i små kvadrater. Jag var med Olinda och Egzona. Svårt och jobbigt att ha kontroll på bollen. Vi körde sen avslut på ett mål efter inlägg. Några snygga mål, men också okoncentrerat. Vi fortsatte med att spela med inlägg. Vi var tre lag. Två spelade mot varandra och det tredje slog inlägg. Vi behöver öva på att vara tuffare i straffområdena! Träningen avslutades med att vi joggade ett varv.

Cirkelfys

Igår blev det vila hela dagen, men sen bestämde jag mig för cirkelfys på kvällen med Jimmy. Framsidan av låren var inte sköna alls, så några övningar fick jag ta det lite lugnt på. Roligt pass med en engagerad ledare, men inte alls lika pulshöjande som passet i måndags. Idag känns låren bättre och det ska bli riktigt härligt med fotbollsträning!

Inte mycket vila

I tisdags började jag dagen med att cykla till Stadion och köra ett intervall pass med Linda. Vi tränade samtidigt som MFF, så vi hade en hel del publik. Jag hade lite träningsvärk i låren, sen cirkelfysen dagen innan, men annars kändes det bra.

Jag och mamma hade bestämt att vi skulle gå en runda i Skrylle. Det fina vädret gjorde att jag satte på mig mina inlines och åkte till Sandby. Tyvärr hade jag inte riktigt tänkt på att det skulle vara motvind. Riktigt jobbigt. Det tog nästan 2 timmar och nästa gång ska jag se till att ha medvind!

Vi gick 5-6 kilometer i Skrylle. Vi tog ett nytt spår som gick på små stigar inne i skogen. Ularstigen och Sinnenasstig tror jag de hette. Väldigt härligt väder. Våren börjar verkligen synas i skogen! Vi såg en ödla, som sprang och gömde sig. När vi skulle titta närmare på den, så sprang den upp på mammas sko.

Närgånget djur!Skogen var full av vitsippor!En växt, som mamma inte trodde växte i Skåne.

Vi åt och sen sov jag i en halvtimme, innan jag fick skjuts upp till träningen. Vi värmde upp i en ring, där vi skulle driva bollen till varandra. Först skulle vi bara lämna över bollen, sen dubbelpass och finter och vi avslutade med löpningar utan boll. Vi fortsatte träningen med avslut med löpningar. Vi hade två mål och stod i två grupper en på varje sida. Man skulle passa till andra sidan och den som fick bollen fick välja vilket mål hon skulle avsluta på. Den som slagit passningen skulle snabbt över och försvara. Efter avslutet gällde det att löpa fram och tillbaka mellan två koner. Kul övning med bra avslut och mycket fart. Vi fortsatte sen att springa. Vi var tre och tre och skulle driva bollen fram och tillbaka i några minuter. Jag körde med Carro och Lovisa och de hade bra fart hela tiden. Vi spelade sen 6 mot 6. Mitt lag började riktigt bra och gjorde flera mål. Efter ett tag hamnade vi i en riktig formsvacka och släppte in fyra snabba mål, innan vi tog tag i spelet igen. Vi bytte sida och spelet fortsatte att bölja. Båda lagen gjorde en hel del mål. Claudio sade till slut att vi skulle köra sista målet vinner. Jag vet inte om försvarsspelet blev väldigt bra eller om anfallsspelet dåligt. I vilket fall så lyckades inte något av lagen få in bollen på säkert tio minuter. Olinda var närmst, då hon prickade ribban med ett stenhårt skott. Själv fick jag ta tag i saken och avgöra matchen med ett mål!:) Träningen avslutades med tre idioten. Nu var inte mina lår speciellt sköna. Carro hade högst fart, tätt följd av Lovisa och Sofie. Riktigt rolig träning och härligt fotbollsväder!

Påsklov

Jag har frivecka den här veckan och det ser ut som jag ska få härligt väder! Igår blev det lite inlines ute i solen, men annars fick jag tyvärr vara mest inne.

På kvällen åkte jag och Jimmy till Friskis och körde 60 min Cirkelfys med George. Det var första gången jag hade honom som ledare. Riktigt bra pass! Många nya roliga övningar. Jag var riktigt trött och svettig efteråt och det är inte varje gång jag blir det.

Fotboll

Det började med att jag såg andra halvlek av Backarnas FF - Lunds BK i riktigt härligt väder. Claudio var där och kollade in motståndarna och Nathalie hejade på sitt lag. Båda lagen hade en del farliga omställningar, men andra halvlek blev mållös. Riktigt starkt av Backarna, som var en man mindre i hela andra halvleken, att ta poäng. Matchen slutade 1-1.

Lite senare hade den sköna solen försvunnit och jag, Nathalie och Jessica åkte till Höllviken för att döma i Svenska cupen. Höllvikens GIF - LB07. Riktigt bra spel från båda lagen i första halvlek. Den största skillnaden mellan lagen var att LB07 var mer fysiska och hade mer rutin i laget. LB07 skapade mest chanser, men Höllviken var farliga i sina omställningar. Höllviken höll emot bra, men under de sista minuterna i första halvlek gjorde LB07 två mål.

I andra halvlek förde LB07 spelet och skapade mycket chanser, men det var bara en de gjorde mål på. Höllviken lyckades reducera på en kontring i slutet. LB07 vann med 3-1. Kul match att döma! Roligt med mycket fart och två lag som vill spela fotboll!

Annas öppet hus!

Anna hade öppet hus i lördags, eftersom hon fyller 30 år idag. Jag och Jimmy cyklade dit på kvällen. Hon bjöd på mat och dricka. Riktigt god paj! Till efterrätt fick vi pannacotta, som lätt slank ner. Det blev en lugn kväll. Vi spelade ett sällskapsspel, som hon hade fått. Det gällde att gissa när olika saker hade hänt. Om det var före eller efter andra händelser. Mitt lag vann och vi får tacka Lasse för det! Trevlig kväll, som inte blev så sen, eftersom jag skulle upp och jobba på söndagen.

HBK - BK Vången

Vi trodde det skulle bli härligt väder till seriepremiären, men det var lite blåsigt och småregnigt. Dagen till ära hade vi nya matchställ, som var riktigt sköna och snygga. Själva saknade vi några spelare och hade svårt att få ihop till avbytare. Vi startade med Freja - Annie, Lina, Elle, Sofie - Carro - Annika, Lovisa, Malin, Fitore - jag. Fem stycken som gjorde seriedebut i seniorsammanhang. Olinda, Camilla, Milan och Veron började på bänken. Veron slutade för 12 år sedan och som vanligt var det Milan som lyckades övertala henne att komma. Vången hade ett bra lag förra säsongen, så vi visste att det skulle bli en tuff match. Frejas pappa har tagit bilderna.

Matchen startar avvaktande från båda lagen, men det är Vången som har mest boll. Det är inget skönspel från något av lagen, men vårt förssvarsspel fungerar bra. Vången är riktigt nära två gånger i första halvlek, då vi inte får ut bollen från vårt straffområde. Annars är det inte mycket chanser åt något håll. De har samma hörn- och frisparksläggare och hon har ett riktigt bra tillslag. Vången har ganska många hörnor, men det är bara en som blir farlig resten är vi bra med på och rensar undan. Frisparkarna går hårt på mål, men Freja räddar säkert skotten. Jag och Fitore byter plats en bit in i matchen och Olinda kommer in som yttermittfältare. Vi har två frisparkar i bra lägen och en hörna som Lina nickar över på. Den bästa chansen får jag, när jag får en bra boll inne i straffområdet. Målvakten lyckas tippa mitt skott till hörna. Vi kämpar riktigt bra och vinner mycket boll på egen planhalva. Deras snabba anfallare lyckas inte skapa så mycket, då vi oftast ligger riktigt nära henne.

VångenhörnaHBK-hörnaVångenhörna igen
Olinda har koll på bollen.

I paus är vi ganska nöjda med 0-0, men vi måste försöka hålla i bollen mer för att slippa jaga hela tiden. Olinda går in som innermittfältare och Annika kommer in på kanten igen. Vi börjar andra halvlek bra och kommer upp högre i banan. Malin har ett bra skott, som inte är långt borta från att gå in. Jag lägger en snabb frispark, då deras målvakt håller på att dirigera muren. Tyvärr blir den inte tillräckligt bra, så målvakten räddar enkelt. Vången skapar inte mycket och vårt försvar känns säkert. Efter en kvart kommer ledningsmålet. Vi får en frispark ute på vänsterkanten. Jag slår in den framför mål och Fitore är först på bollen och trycker in 1-0. Det känns som vi är på gång, men istället lyckas Vången snabbt kvittera på en hörna. Jag når nästan bollen med huvudet, men istället nickar spelaren bakom mig bollen i en båge in under ribban. Vången tar nu tag i spelet och kommer med mycket fart på kanterna. Vi börjar bli trötta. Många vill byta. Vången kommer in i straffområdet flera gånger, men vi lyckas rensa undan i sista stund flera gånger. Freja är bra med och räddar några bra skott på frisparkar. Vi sticker mellan med en jättechans. Freja slår en lång utspark, som jag når precis före målvakten och mittbacken. Bollen rullar mot mål, men går precis utanför stolpen. Vi gör en del byten i backlinjen och Veron kommer in som anfallare. Sofie blir varnad, efter att hon går hårt in i en duell. Vången fortsätter att pressa på och till slut kommer 1-2. De slår in en hörna nära mål och deras anfallare skarvnickar bollen in i bortre krysset. En bra prestation, men vi borde kunna störa henne mer. Nu var det bara tio minuter kvar. Vi har svårt att skapa chanser för att kvittera. Istället avgör deras anfallare med fem minuter kvar, då hon snyggt sätter ett skott precis under ribban. 1-3 slutar premiären.

JagFull fart framåt!Alla är fokuserade på bollen!Jag lägger frisparken...som Fitore gör mål på!Här märkte man inte av ett 12 år långt uppehåll!

Vi gör en helt ok premiär. Vången vann rättvist, men vi var riktigt nära att få med oss en poäng. Synd att vi inte orkade sista tio. Det ser ändå lovande ut. Fem stycken som gör sin första säsong som seniorer och alla gör det riktigt bra. Kan vi bara fortsätta jobba på träningar och matcher, så ska det inte bli lätt för motståndarna att möta oss. Extra plus idag till Freja och Malin. Freja kändes som säkerheten själv i sin andra match som målvakt på stor plan. Malin orkade hela matchen, kämpade och slet och vann mycket boll. Tack till Veron som ställde upp och det märktes inte att det var så länge sedan hon spelade. Hon var tuff och kändes säker med bollen. Vi hade även riktigt duktiga bollkallar, som peppade oss med hejarramsor! Nästa match blir en svår bortamatch mot Eskilsminne!Umeå, Skellefteå och Luleå

Utbildningen fortsatte till på torsdagen i Umeå. Sista dagen var vi i Luleå. Jag har lärt mig väldigt mycket och det var kul att träffa andra med samma jobb.

På tisdagen var vi på Allstar och blev bjudna på mat. Efteråt gick vi till Fortet. Det var som Fångarna på fortet. Vi blev indelade i fyra lag och var tre personer i varje lag. Jag var med Martin och Henrik. Det fanns 26 celler. De var i blandade svårighetsgrader (fysik, teknik och taktik). Vi klarade 10 stycken och missade att gå in i tre. Man fick 25, 50, 75 eller 100 poäng när man klarade en cell. Vi lyckades vinna på samma poäng (525) som ett annat lag, men eftersom vi klarade en cell (Einstein) som gav 100 poäng så vann vi. Riktigt kul! Man hade två timmar på sig, men det gick snabbt. Några celler till borde vi ha klarat, men vissa kändes helt omöjliga.

På onsdagen var jag riktigt trött och sov 1,5 timme efter kursen. Sen gick jag och Martin till O'learys och kollade på Tottenham - Real Madrid.

På torsdag eftermiddag åkte vi bil mot Luleå. Jag hoppade av i Skellefteå och hälsade på Vivi i några timmar. Hon bjöd på Röding, potatis och romsås. Riktigt gott! Det blev även några nybakade kakor. Trevligt att träffa Vivi och hon är alltid så snäll.

Utbildningen avslutades med ett prov på fredagen. 60% för att klara kursen och jag tror det gick bra. Efteråt blev det en del väntad på Kalax (flygplatsen i Luleå). Jag var hemma vid 22. Riktigt skönt att sova i sin egen säng efter en vecka på hotell!

Utbildning i Umeå

Helgen spenderades på Spa i Båstad. Får skriva mer om det sen och lägga in lite bilder. Riktigt härligt!

Tyvärr missade jag matchen mot Stehag igår förmiddag, men det blev vinst med 1-0 i genrepet. Lina gjorde mål på Fitores hörna.

Riktigt härlig söndag! På kvällen skjutsade Jimmy mig till Sturup och jag och Martin kom upp till Umeå vid 23. Vi välkomnades av snöblandat regn. Mindre roligt.

Idag har det varit sol och nästan 10 grader så även om det är en del snö här, så kändes det som vår. Utbildning hela dagen. Sedan blev det en runda i Umeå, Mästarnas mästare och mat och MFF-Halmstad på O'Learys.

HBK-kväll

I fredags var vi "gamla" HBKare hembjudna till Sofie, som flyttat till Sandby. De hade fått det fint i sitt nya hus. Det blev en trevlig kväll med hemmagjord pizza och äpplepaj. Två småkillar var också där, Liam och Anton. Båda två jättesöta! Det blev mycket snack. Jag kom inte hem så tidigt som jag hade tänkt och var därför inte så pigg när jag skulle iväg på spa dagen efter.

Skivstång

Igår var jag helt slut när jag kom hem, efter att ha kämpat med cykeln i motvind i storm. Ett tag kom jag ingenstans. Efter att ha vilat upp mig, valde jag att följa med Jimmy till Johanneslust och träna 60 min Skivstång. På benövningarna i början hade jag kunnat ha mer vikter på stången, men när det kom till armar och axlar var det riktigt jobbigt fast jag hade plockat av det mesta. Jag fick kämpa riktigt för att orka. I slutet var det några jobbiga magövningar. Skönt pass och ny bra musik!

Träning

Inte en missad träning den här veckan! Tyvärr kan jag inte vara med på matchen i helgen och inte heller träningarna nästa vecka, då jag ska på utbildning i Umeå/Luleå. Vi var lika många som i måndags, men en del personer var utbytta. Vi värmde upp med en övning där man ska springa framåt två koner och backa en. Allt i takt och efter ett tag blir det mer avancerat, då man ska backa i sidled. Annie fastnar precis framför mig i sitt skosnöre och gjorde värsta vurpan. Annika och Liri hade lite skadekänningar och körde mycket själv. Vi övade sen finter mot varandra. Alltid kul att träna finter och för de flesta såg det bra ut. Vi fortsatte med att slå långa bollar tre och tre med väggspel. Annie lyckades riktigt bra varje gång. Mina bollar flög inte riktigt dit jag ville. Vi hade sen en avslutningsövning, där Freja och Camilla turades om att stå. Först skulle man driva genom två koner och skjuta, sen fick man en passning från mitten, där man skulle vända upp och skjuta. Bra övning och många fina mål! Först gjorde vi allt med höger och sen med vänster. Vi spelade sen på halva planen. Jag tyckte mitt lag fick igång riktigt bra spel. Tilda och Carro spelade riktigt ettrigt försvarsspel, så motståndarna fick inte en lugn stund när de närmade sig vårt mål. Jag, Lovisa och Malin var mer offensiva och lyckades sätta några bollar. Vi avslutade träningen med att springa i några minuter. Jogga längs sidan och öka i diagonalen. Riktigt bra fart på de flesta. Freja drog upp tempot för oss och Lovisa och jag hängde på. Skönt att ta ut sig och kul träning!

Borgeby - HBK

Regnet slutade lagom till matchen i söndags. Skönt väder och en fin konstgräsplan. Borgeby spelar i år i tvåan och har många unga duktiga spelare. Vi ställde upp med Freja - Tilda, Elle, Lina, Carro - Annika, Malin E, Lovisa, Sofie - Fitore, jag. Liridona, Olinda och Jessan började som avbytare. Stina var och kollade på matchen och är den som tagit bilderna.


Vi håller ihop laget bra i början av matchen. Vi följer taktiken att börja defensivt. Borgeby har mest boll, men skapar inte så mycket chanser. Själva kontrar vi bra. Annika är pigg på sin högerkant och kommer i flera löpningar. Jag har några skottförsök, som täcks. Vi får en hörna, som Annika slår, men det blir aldrig riktigt farligt. Liri byter med Annika efter ett tag och gör ett bra inhopp. Tyvärr slarvar vi sen i försvarsspelet och efter kommunikationsproblem kommer 1-0. Deras anfallare stressar våra backar och får ett friläge, som hon sätter. 2-0 till Borgeby kommer strax därefter. Vi fortsätter att hålla ihop vårt lag bra och ställer om bra. Under stora delar av första halvlek stressar vi Borgeby så att deras passningar inte går fram. Tilda täcker av deras duktiga yttermittfältare bra och hon har bra hjälp av oss andra. Vi får en frispark i bra läge, men lyftningen lyckas Borgeby rensa undan. Borgeby har några hörnor, men vi är bra med på alla utom en där de nickar bollen utanför målet. Olinda kommer in på mitten istället för Malin och Annika kommer in igen. 3-0 kommer efter att deras mittfältare får alldeles för mycket tid och plats mitt på planen. 4-0 gör Borgeby efter att vi inte lyckas få undan bollen från straffområdet. Sofie får i situationen ont i foten, men det är ingen fara så hon kan spela vidare. Det blir stora siffror i paus, men det känns som vi är bättre än siffrorna visar. Överlag ser det bra ut i första halvlek. Några misstag och Borgeby är skickliga på att utnyttja dem direkt.

Borgebys farliga nick på hörna.Rörigt i straffområdet.Jag jagar bollenCarro och Sofie är törstiga och Claudio är beredd att taktiksnacka.Jag har nog som vanligt något viktigt att säga!:)

I andra halvlek byter vi spelsystem, för att vinna bollar på mitten. Jessan kommer in som vänsterback. Borgeby byter stora delar av sitt lag. Första tio minuterna är det Borgeby som för spelet. Vi hittar inte riktigt rätt i våra positioner, men vi håller ihop bra och Borgeby har svårt att ta sig in i vårt straffområde. De fortsätter att spela via kanterna, men vi täpper igen bättre och bättre. Efterhand lyckas jag som ensam anfallare få tag i bollen mer och mer. Annika, Liri, Fitore och Sofie som spelar yttermittfältare under andra halvleken kommer upp mer och mer i anfallen. Annika frispelar mig, men deras mittback är riktigt snabb och hinner ifatt mig. I ett annat friläge kommer målvakten ut snabbt och hindrar mig från att göra mål. Jag spelar istället bak bollen till Olinda, som kommer med bra fart. Tyvärr går skottet precis utanför stolpen. Borgeby skapar inte många målchanser i andra halvlek. Den bästa är på en frispark nära straffområdet, men Freja förflyttar sig snabbt och tar enkelt bollen. På nästa läge kommer vår reducering. Jessan slår en boll över deras backlinje. Jag når bollen först. Deras mittback hinner ifatt mig igen, men den här gången lyckas jag lobbskjuta bollen över målvakten in i mål. Strax därefter får jag foten på bollen med öppet mål, men bollen går förbi målet. Annikas underbara inlägg går mellan deras målvakt och två backar och jag blir helt överraskad och hinner inte reagera. Annika har två riktigt bra skott, men det ena räddar målvakten och det andra går över. Vi fortsätter att skapa bra chanser. På en hörna som Annika slår når bollen Malin vid bakre stolpen. Hon slår bollen på volley mot närmsta krysset. Deras målvakt gör en jättebra räddning. Sofie kommer sen runt på vänsterkanten och slår in bollen framför mål. Målvakten når bollen precis framför mig, men tappar bollen. Borgeby lyckas ändå reda upp det och rensar undan bollen. Matchen slutar 4-1.

Jessan och Fitore jagar bollOlindas skottläge!Fitore med bra koll på bollen!Borgeby kommer med full fart på kanten.

Vi gör en jättebra andra halvlek och sett till hela matchen blev resultatet rättvist. Borgeby är riktigt farliga framåt och spelar med mycket fart och snabba passningar. Hela vårt lag jobbar och gör en bra insats. Freja imponerade mest. Vet inte om det var hennes första match som målvakt på elvamanna plan eller en av de första, men det kunde man verkligen inte se. Hon kan med lite träning bli hur bra som helst. Orädd, säkra räddningar och positivt snack hela matchen. Annika gör också sin klart bästa match. Riktigt farlig framåt med bra löpningar, skott och framspelningar. Defensivt jobbar hon på riktigt bra och vinner tillbaka många bollar. Kul att se Liri spela match. Hon vinner mycket boll och har ett bra passningsspel. Nu väntar genrep mot Stehag tidigt på söndag!Ki-Box 2

Trött och inte så sugen på träning. Första fem minuterna på passet kändes sega, men sen kom jag igång. Fullt som vanligt på Dessis pass. Mer sparkar på Ki-Box 2 än vad det är på Ki-Box 1. Det gäller att vara med och ta emot Jimmys sparkar och slag, för annars gör det ont. Kul pass, som avslutades med styrka, tempo på slag och sparkar och löpning. Skönt att vi cyklade dit, fast jag inte kände för det.

Träning

En härlig vårkväll. Vi var många som var sugna på att träna dagen efter träningslägret och en tuff match. Kul! Vi började med kvadraten. Vi fortsatte med en passingsövning, där man skulle passa i ett timglas och följa bollen. Bra koncentration, trots en del konstiga studsar. Vi körde styrka. Jag började kasta bollar till Elle och Jessan, som skulle göra 15 nick-situps. Vi bytte och gjorde därefter 15 armhävningar. Detta gjorde vi tre gånger. Vi spelade sen med tre lag, där två lag skulle spela mot ett. Det ensamma laget hade fria tillslag och de andra hade två. Stundtals såg det bra ut, men under vissa delar tillät vi det ensamma laget ha bollen alldeles för mycket. Vi spelade sen med två lag. Det gällde att göra mål i två konmål. Ett på varje sida. Mitt lag hade Tilda, Carro och Lovisa där bak och Fitore, Egzona och jag framför. Det andra laget började bäst, men efterhand kom vi in i spelet och vi pressade bra. Matchen slutade 1-1. Vi gick sen över till att spela på större plan med elvamannamål. Camilla stod i ett och Claudio i det andra, efter tio minuter bytte vi sida. Mitt lag vann första matchen. Fitore fick till några riktigt hårda skott. I andra matchen tog de andra ledningen, men vi lyckades vända och även vinna den. Vi avslutade träningen med snabba fötter. Riktigt kul träning med mycket spel!

Träningsläger!

På lördagen träffades vi i Hardeberga vid elva. Vi välkomnades av en inte alltför god gödseldoft. Grått och trist väder.

Vid tolv startade helgens enda träningspass i Revinge. Lagom till träningen började solen titta fram och det blev skönt. Kul att se Sandra, Kajsa och Vlerona och alla andra för den delen också! Vi värmde upp med att driva bollen genom en teknikbana med koner. Vi fortsatte med kvadraten. Två som jagade och två tillslag. Vi blev indelade i fyra lag och jag hamnade med Camilla och Vlerona. Vårt lagnamn blev Oslagbara. De andra hette Iglarna, Milf och The Beasts. Vi spelade först sex mot sex. Mitt lag ledde första halvleken, men de andra laget hade bra spel utan att kunna göra mål. I andra halvlek gjorde båda lagen många mål och det andra laget drog det längsta strået och vann med något mål. Sen började tävlingarna. Vi hade först fotbollstennis. En studs på serven, men annars fick inte bollen röra marken. Mitt lag var duktiga på att serva, men annars vann vi inte mycket poäng. Konstigt nog lyckades vi vinna första matchen, efter en mycket diskuterad "nätboll". De två andra matcherna förlorade vi ganska klart. Vi skulle sen pricka västar eller bollnät i krysset med två skott. Många var väldigt nära, några träffade en och Lina träffade båda. Sedan var det dags att pricka en cirkel på långt avstånd. Här lyckades jag få in en av bollarna och de flesta lagen fick några poäng. Undantaget var det sista laget, som lyckades lägga bollarna runt om cirkeln i en halvbåge. Sista tävlingen gällde det att sikta rätt på två passningar. Alla i mitt lag lyckades sätta en boll var. Säkrast var Milfarna som fick fem poäng och ledde tävningen. Vi låg delad tvåa.

Malin ser inte helt nöjd ut med sitt lag.Sandra förbereder inför passningen.Sätter hon den?!?

Passet avslutades med korvgrillning i solen. Riktigt härligt!

Milan förbereder inför grillningen.Camilla, Lina, Sandra och Elle.Milan grillar och Jessan har hand om bröden.

Vi åkte tillbaka till Hardeberga och duschade och bastade. Carro, Lovisa och Tilda dök upp på eftermiddagen och några var tvungna att åka hem. Vi fortsatte tävlingarna. Doppa penna i vinflaska, när pennan var knuten i ett snöre som var fäst i bakkanten på byxan. Det var inte lätt att få ner den i vinden. Tror mitt lag kom trea. Vi fortsatte med att hoppa säck, där vi kom sist. Sen skulle vi leta potatisar med ögonbindel och det gick bra för oss. Vi avslutade lekarna med irländsk julafton. Snurra tio varv och sen driva en boll och skjuta mål. Själv misslyckdes jag göra mål. Några blev mer yra än andra, men det var nog bara Elle som inte såg yr ut alls. Milfarna ledde fortfarande.

Elle snurrar utan att bli yr!Elle på väg tillbaka och Lovisa har problem med blåsten.Sofie är lite yrare.Olinda tror det yra försvinner, om hon håller för ögonen!

Sedan blev det pizza. Capriciossa, kebab och hawai. Både före och efter blev det en massa godis, chips och jordnötsringar. Tävlingarna fortsatte med att äta kolasnöre. Jag var sämst och Carro lyckades inte ta igen min missade tid, så alla var klara innan det var Lovisas tur. Sedan skulle vi äta mariekex och vissla. Det gick lite bättre för oss. Vi toppade sen med att vinna plocka sten med knapp marginal. Sista tävlingen var att tömma en hundbajspåse på innehållet (chokladpudding). Claudio var bäst och Milfarna vann hela tävlingen. De hade tappat Sandra, men förstärkt med Tilda och Claudio under eftermiddagen. Vi fortsatte kvällen med lekar. Kortleken som fick några olika segrare. Själv var jag ganska nära en gång, men oftast hamnade jag under flera personer. Vi fortsatte med Master-leken. Jag var sämst i början, men sen blev jag riktigt bra och kom upp som tvåa. Camilla var om möjligt ännu sämre än mig i början, men även hon blev bättre. Claudio hade motsatt utveckling. Började bra, men blev sämre och sämre. En del av oss spelade sen Buzz. Lina var bäst på att svara rätt, följd av Claudio. Själv låg jag väl i mitten, men lyckades vinna en pajkastning och komma tvåa i den andra, slagen av Lina. Sen blev det dags att sova. Sofie upptäckte då att hon har massa chips i sin tältsäng. Anledningen till att hon hade en tältsäng, var att hon inte ville att någon skulle släppa ut luften ur hennes luftmadrass. Nu blev hon istället den enda som utsattes för bus under träningslägret.

Claudio utklassar oss andra...Så här trevligt tyckte Sofie det varElle och Tilda mumsar i sig från bajspåsen!

Vi åt frukost vid niotiden. Nybakade bullar, pålägg och yoghurt. Sedan dök några till tjejer upp och vi hade taktik och snack om säsongen. Vi kom fram till mål och hur vi ska nå dem. Claudio berättade hur träningsstatistiken såg ut. Själv slog jag överlägset bottenrekord för att vara mig. 26%. Visste ju om det, men ändå jobbigt att höra eftersom jag innan förra året inte missade många träningar. Nu ska jag förbättra den, men att nå förstaplatsen känns omöjligt!;)

Sofie masserar!


Vi åt sen lasagne till lunch. Malin, Jessan och Milan hade lagat dem. Efter maten hade vi genomgång inför matchen.

Vi gör en bra match mot Borgeby, men förlorar med 4-1. Mer om den kommer i ett eget inlägg.


Roligt träningsläger! Inte så mycket träning, men ändå fick jag en massa träningsvärk.

30-års kalas!

Jag började förberedelserna på torsdagen, då jag gjorde bottnar till fyra smörgåstårtor. Det tog ganska lång tid och det var jobbigt att röra ihop alla fyllningarna. Två små till Jimmys jobb och två stora till släktkalaset.

På fredagen började jag med att garnera smörgåstårtorna till Jimmys jobb. Roligt! Jimmy kom och hämtade tårtorna vid tiotiden. Jag gjorde sen två rulltårtor med jordgubbssylt och 134 cookies. Sedan cyklade jag till systemet och valde några flaskor vin. Inte lätt när man själv inte dricker så mycket. När jag kom hem garnerade jag de två stora smörgåstårtorna och var klar vid fyra. Jimmy ringer och säger att hans arbetskamrater tyckte det var väldigt goda smörgåstårtor, men efteråt hade alla behövt gå på toa tre, fyra gånger. Jag undrade om han skojade, men han sa att det var sant. Efter ett tag överdrev han lite för mycket, så till slut förstod jag att det var ett aprilskämt. Tur för oss att det inte var sant. Det hade varit välidgt mycket onödigt jobb och blivit väldigt stressigt, om vi skulle behövt fixa ny mat. Jimmy kom sen med bord och stolar och vi förberedde det sista.

Lax och räkor till Jimmys jobb.Leverpastej, ost och skinka till Jimmys jobbLax och räkor till kalaset.Leverpastej, ost och skinka till kalaset.

Redan innan 18 dök de första gästerna upp. Det som kom var Jimmys mamma, Bosse, Alice, Jimmys pappa, Agata, Jimmys mormor, Pia, Bosse, Marina, William, Jennifer, mina föräldrar och Mikael. Det blev trångt, men alla fick plats. Vi åt först smörgåstårtorna, som alla utom Jennifer och William verkade gilla. Några undrade var vi hade köpt dem. De trodde Jimmy lurades, när han sade att jag hade gjort dem. Jimmy gick sen på promenad till lekplatsen med Jennifer, William och Alice. Mamma var snäll och hjälpte mig att diska och göra kaffe. Själv vispade jag grädde till rulltårtorna och delade bananer, vindruvor och kiwi. Jag fick sen hjälp av Jennifer och William att lägga på frukten. Rulltårtorna verkade gå hem bättre hos dem och de var de enda som åt två var. Cookiesen försvann också bra under kvällen. Jimmy fick flera användbara och roliga presenter. Köra Jeep i terräng, presentkort på Stadium, hårklippningsmaskin och pengar var några av dem. En trevlig kväll!

Marina, Bosse, Margit, pappa, Mikael och mamma.JimmyMargit, pappa, Mikael, mamma, Agata, Björn, Pia och Bosse.

Gräspremiär!

Den skulle egentligen skett i måndags i soligt väder, men jag var tvungen att hoppa in och jobba. Istället kom den i onsdags. Ingen sol, men skönt väder ändå. Shorts är ett måste. Trodde det skulle bli kallt, men det var det inte. Planen i Revinge var helt ok, för att vara vid den här tiden. Ibland har den varit katastrof, nu var den till och med lite grön. Vi började med att hälften var i mitten och hälften i en ring utanför. Vi körde pass, knä-volley, bröst-volley och hoppnick. Träningen fortsatte med att fyra skulle spela i en kvadrat. Två jagade och hade hjälp av väggar när de fick tag på bollen. Det fungerade bäst för "backarna". De hittade varandra bra och vi två som jagade hade svårt att få tag på bollen. Vi hade sen en uppspelsövning. En mittfältare spelade till en anfallare, som spelade tillbaka till en annan spelare, som i sin tur spelade ut bollen till en yttermittfältare. Hon tog med sig bollen och slog ett inlägg, som två kom med fart på. Själv lyckades jag nicka in två bollar, men vet inte om det är värt det med de hårda bollarna. Tror man förlorar för många hjärnceller. Freja agerade bra i målet och det känns tryggt att ha henne där. Vi spelade sen. Backarna hade det stora målet och skulle göra mål ute på kanterna. Vi offensiva spelare skulle göra mål på Freja. Yttermittfältarna hade fria tillslag och vi andra hade två. Ganska svårt att få till bra spel, men en del kände nog av den tunga planen. Vi avslutade träningen med tre idioter. Alltid skönt att ta ut sig på träningen! Härligt med riktigt gräs igen. Det är på det fotboll ska spelas!

RSS 2.0