Eskilsminne - HBK

Det var kanonväder och mycket publik när vi spelade vår första bortamatch i serien. Eskilsminne, som förra säsongen spelade i tvåan, stod för motståndet. Vi hade fått ändra om en del i laget, då Malin och Lovisa som startade på innermittfältet i premiären inte kunde vara med. Freja var bortrest, så Camilla fick förtroendet i målet. Vi startade med följande lag: Camilla - Annie, Lina, Elle, Tilda - Carro - Annika, Olinda, Sofie, Fitore - jag. Emma, Evelina och Milan var avbytare.

Eskilsminne startar matchen med en jättepress. Vi är helt tillbakatryckta och har svårt att få iväg bollen. De kommer ändå inte till några bra målchanser. Efterhand hittar vi rätt och det känns lite lugnare. Vi har inte mycket spel på Eskilsminnes planhalva, men vi jobbar bra tillsammans och gör det svårt för Eskilsminne att skapa något. En bit in i matchen får Eskilsminne en indirekt frispark några meter från målet, då det blivit missförstånd i straffområdet och Camilla tar upp en boll som kommer från vår spelare. Vi ställer upp med alla våra spelare på mållinjen. Eskilsminne petar bollen och skjuter rakt in i vår mur. Eskilsminne har ganska många hörnor i första halvlek, men misslyckas helt på de flesta. Nästan alla går över kortlinjen och blir till insparkar för oss. Jag får en ganska bra chans när Eskilsminne slår en dålig passning, som jag bryter men skottet blir inte bra. Vi har även några frisparkar och en hörna, men det blir aldrig farligt. Vi ligger nästan hela tiden rätt i försvarsspelt, men när vi väl vinner bollen blir vi stressade och spelar ofta bort bollen. Emma kommer in och spelar back och även mittfältare. Det syns inte att hon inte tränar längre. Riktigt säkra brytningar och bra tillslag. Evelina kommer också in och spelar yttermittfältare och gör bra ifrån sig. Med kvarten kvar kommer en långboll från Eskilsminnes mittback. Bollen går mellan vår ytterback och mittback och de tror Camilla ska komma ut och ta bollen. Camilla verkar tro att backarna skulle ta bollen och kommer ut sent. Eskilsminnes anfallare rundar Camilla och spelar snett inåt bakåt till en medspelare, som enkelt kan rulla in bollen i målet. Några minuter senare kommer 2-0. En pass bakåt och deras mittfältare får kanonträff. Bollen går i en hård båge och in under ribban ovanför Camilla. Vi lyckas sen hålla undan och det står 2-0 i paus.

I pausen snackar vi om att försvarsspelet fungerar ganska bra, men att vi måste vårda bollen. Eskilsminne var ganska frustrerade att de inte skapade mer, trots sitt stora bollinnehav. I andra halvlek fortsätter vi att hålla ihop försvarsspelet bra. Ofta får Eskilsminne avsluta på skott och om de inte går över, så tar Camilla enkelt hand om bollarna. De lyckas få en riktigt bra målchans, när deras anfallare blir helt fri. Hon ska bara rulla bollen förbi Camilla, men istället skjuter hon högt över mål. Hon skriker högt vad hon tycker om det avslutet och blir varnad. Lina är nära att styra in en boll, men den går precis utanför bortre stolpen. Vi fortsätter att försvara oss bra på hörnorna. Eskilsminne slår dem lite bättre i andra halvlek, men de är fortfarande inte speciellt farliga. Trots detta blir det 3-0 på en hörna. Den slås in mot första stolpen, där många spelare står. Lina tror bollen är ute och säger det högt. Jag vet inte om det ställer några av oss, men i vilket fall så blir det en lucka vid första stolpen och den inte alltför bra hörnan blir till ett mål. Tur att det inte var ett avgörande mål. Många av oss börjar bli trötta, efter allt jagande och det blir en del byten. I slutet av halvleken kommer vi upp i några anfall. Annika är bra med på sin kant och slår ett riktigt bra inlägg. Jag är framme och stressar målvakten en gång. Elle är målsugen och är inne i Eskilsminnes straffområde. Eskilsminne får också sin andra varning, när deras back försöker stoppa mig med en tröjdragning. Deras anfallare är sen riktigt nära att göra mål, men skottet tar i stolpen. På övertid lyckas Eskilsminne göra 4-0. En spelare bryter in från kanten och får bra träff. Bollen går över Camilla och träffar ribbans underkant. Den studsar ner på marken och ut. Den assisterande domaren vinkar för mål. Synd att vi inte kunde hålla nere resultatet till 3-0, för det låter bättre.

Eskilsminne vinner helt rättvist och vi är inte ens nära att ta poäng. De känns helt klart som en av favoriterna till att vinna serien. Ett väldigt jämnt lag, där alla är bra och de är inte beroende av några få spelare. Trots fyra insläppta mål fungerar ändå försvarsspelet. Det är det offensiva spelet, vi måste få i gång. Alla gör en riktig krigarmatch och vi jobbar verkligen för varandra. Extra plus till Carro och Emma. Carro måste vara jobbig att möta! Hon är överallt, vinner mycket boll och ger sig aldrig. Emma har kvar sin gamla form och det kändes tryggt att ha henne på planen. Hela backlinjen känns samspelt och är på tå hela matchen. Olinda och Sofie gör det bra på innermittfältet. De får springa väldigt mycket och jaga, men stressar Eskilsminne när det försökte spela sig fram på mitten. Nu laddar vi för Svalöv på lördag och hoppas vi kan ta våra första poäng i serien!