HBK - BK Vången

Vi trodde det skulle bli härligt väder till seriepremiären, men det var lite blåsigt och småregnigt. Dagen till ära hade vi nya matchställ, som var riktigt sköna och snygga. Själva saknade vi några spelare och hade svårt att få ihop till avbytare. Vi startade med Freja - Annie, Lina, Elle, Sofie - Carro - Annika, Lovisa, Malin, Fitore - jag. Fem stycken som gjorde seriedebut i seniorsammanhang. Olinda, Camilla, Milan och Veron började på bänken. Veron slutade för 12 år sedan och som vanligt var det Milan som lyckades övertala henne att komma. Vången hade ett bra lag förra säsongen, så vi visste att det skulle bli en tuff match. Frejas pappa har tagit bilderna.

Matchen startar avvaktande från båda lagen, men det är Vången som har mest boll. Det är inget skönspel från något av lagen, men vårt förssvarsspel fungerar bra. Vången är riktigt nära två gånger i första halvlek, då vi inte får ut bollen från vårt straffområde. Annars är det inte mycket chanser åt något håll. De har samma hörn- och frisparksläggare och hon har ett riktigt bra tillslag. Vången har ganska många hörnor, men det är bara en som blir farlig resten är vi bra med på och rensar undan. Frisparkarna går hårt på mål, men Freja räddar säkert skotten. Jag och Fitore byter plats en bit in i matchen och Olinda kommer in som yttermittfältare. Vi har två frisparkar i bra lägen och en hörna som Lina nickar över på. Den bästa chansen får jag, när jag får en bra boll inne i straffområdet. Målvakten lyckas tippa mitt skott till hörna. Vi kämpar riktigt bra och vinner mycket boll på egen planhalva. Deras snabba anfallare lyckas inte skapa så mycket, då vi oftast ligger riktigt nära henne.

VångenhörnaHBK-hörnaVångenhörna igen
Olinda har koll på bollen.

I paus är vi ganska nöjda med 0-0, men vi måste försöka hålla i bollen mer för att slippa jaga hela tiden. Olinda går in som innermittfältare och Annika kommer in på kanten igen. Vi börjar andra halvlek bra och kommer upp högre i banan. Malin har ett bra skott, som inte är långt borta från att gå in. Jag lägger en snabb frispark, då deras målvakt håller på att dirigera muren. Tyvärr blir den inte tillräckligt bra, så målvakten räddar enkelt. Vången skapar inte mycket och vårt försvar känns säkert. Efter en kvart kommer ledningsmålet. Vi får en frispark ute på vänsterkanten. Jag slår in den framför mål och Fitore är först på bollen och trycker in 1-0. Det känns som vi är på gång, men istället lyckas Vången snabbt kvittera på en hörna. Jag når nästan bollen med huvudet, men istället nickar spelaren bakom mig bollen i en båge in under ribban. Vången tar nu tag i spelet och kommer med mycket fart på kanterna. Vi börjar bli trötta. Många vill byta. Vången kommer in i straffområdet flera gånger, men vi lyckas rensa undan i sista stund flera gånger. Freja är bra med och räddar några bra skott på frisparkar. Vi sticker mellan med en jättechans. Freja slår en lång utspark, som jag når precis före målvakten och mittbacken. Bollen rullar mot mål, men går precis utanför stolpen. Vi gör en del byten i backlinjen och Veron kommer in som anfallare. Sofie blir varnad, efter att hon går hårt in i en duell. Vången fortsätter att pressa på och till slut kommer 1-2. De slår in en hörna nära mål och deras anfallare skarvnickar bollen in i bortre krysset. En bra prestation, men vi borde kunna störa henne mer. Nu var det bara tio minuter kvar. Vi har svårt att skapa chanser för att kvittera. Istället avgör deras anfallare med fem minuter kvar, då hon snyggt sätter ett skott precis under ribban. 1-3 slutar premiären.

JagFull fart framåt!Alla är fokuserade på bollen!Jag lägger frisparken...som Fitore gör mål på!Här märkte man inte av ett 12 år långt uppehåll!

Vi gör en helt ok premiär. Vången vann rättvist, men vi var riktigt nära att få med oss en poäng. Synd att vi inte orkade sista tio. Det ser ändå lovande ut. Fem stycken som gör sin första säsong som seniorer och alla gör det riktigt bra. Kan vi bara fortsätta jobba på träningar och matcher, så ska det inte bli lätt för motståndarna att möta oss. Extra plus idag till Freja och Malin. Freja kändes som säkerheten själv i sin andra match som målvakt på stor plan. Malin orkade hela matchen, kämpade och slet och vann mycket boll. Tack till Veron som ställde upp och det märktes inte att det var så länge sedan hon spelade. Hon var tuff och kändes säker med bollen. Vi hade även riktigt duktiga bollkallar, som peppade oss med hejarramsor! Nästa match blir en svår bortamatch mot Eskilsminne!