HBK - Helsingborgs DFF

Vi hade höstpremiär i lördags, men jag kunde tyvärr inte vara med. Första seriematchen jag missar på väldigt länge. Vi hade väldigt många borta, men Milan lyckades få ihop ett lag som gav Helsingborg en bra match. Tyvärr blev det förlust med 4-2. Lina har skrivit ett referat:

Första matchen för höstsäsongen och alla var både laddade och lite extra nervösa. Många semesterfirare gjorde att vi (dvs Milan) fått kalla in alla extraresurser vi kunde komma att tänka på. Hon gjorde inget dåligt jobb, för vi fick ihop en fyramannabänk bestående av Sofie (som redan gjort ett mål i år), Anna Lindström (som inte spelat på 6 år, men som är och förblir en stor bolltalang) och Elin Larsson.

Vi startade (eller rättare sagt efter 5 minuter när Jessica hade värmt upp) med följande lag: Josse – Carro, Lina, Emma, Jessan – Kajsa, Lirri, Malin, Lovisa, Annika – Elle

Vi började ganska försiktigt och trevande. Helsingborg körde många långbollar och de fick med sig ett par tidiga hörnor som vi lyckades avstyra. Efter ett tag jobbade vi oss in i matchen och nådde Elle med ett par långbollar som hon jobbade bra på. Tyvärr blir vi många gånger avblåsta för offside i bra lägen. Marginalerna var inte riktigt på vår sida.

Det är HBK som tar ledningen en bit in i första halvlek. Carro gör en snygg rensning/pass över deras försvar och Annika sätter fart på sin kant, hinner först på bollen och kan slå in den behärskat vid bortre stolpen. Tyvärr kvitterar HDFF en stund därefter på ett skott utifrån, där Josse kanske är lite skymd.

Efter detta händer det mycket. Elle blir avblåst för offside när hon får ett friläge (tveksamt från min visserligen ganska dåliga vinkel) och därefter blir vi snuvade på en straff när Lirri blir fälld innanför straffområdesgränsen. Solklart tycker de flesta (även deras tränare), men domaren väljer att ta en frispark precis utanför istället.
Som tur är får vi revansch strax därefter när Elle får ett nytt friläge (efter assist av Malin, tror jag). Den här gången sitter bollen säkert i mål och HBK tar återigen ledningen.

En halv minut före pausvila lyckas Helsingborg retligt kvittera igen. Backlinjen har flyttat upp och har lite dåligt djup när de slår en långboll. VI hinner tillbaka med ganska mycket folk, men de lyckas ändå – efter lite flipperspel – få fram bollen till en fri spelare framför mål. Mycket retligt, som sagt.. Utan denna kvittering kanske matchens utgång hade sett annorlunda ut, vem vet?

Vi är trots det positiva i halvlek och tror att vi kan vinna matchen.
I andra halvlek fortsätter vi att skapa chanser. Trots att Hille inte är med har vi oväntat bra offensiv. Elle vilar lite och Anna kommer in och jobbar bra där framme. Även Sofie spelar som offensiv innermittfältare och är en perfekt target player som tar emot och fördelar bollar.

Vi har lite svårt att komma rätt i positionerna i backlinjen, då vi försökt ändra om lite i paus. Detta i kombination med att orken tryter gör att det kommer några misstag som HDFF tar hand om. Har lite förträngt hur de gick till, men tyvärr lyckas de göra både 3-2 och 4-2 i andra halvlek. Vi har kvitteringschanser på hörna (jag nickar utanför) och den bästa chansen är när Elle möter boll och lägger den på djupet till Lovisa som kommer i en superlöpning från mittfältet och får ett friläge. Tyvärr fick hon nog lite för lång tid på sig att tänka, för bollen går utanför..

Slutresultatet blir 4-2 till Helsingborg men som vanligt ”med lite marginaler på vår sida” var vi klart värda poäng i denna matchen, sett till målchanser. HDFF har också ytterligare några bra chanser, men Josse är bra med på dem. Positivt är att vi kämpar på bra, alla har roligt och det är en bra stämning i laget, trots tabellplaceringen.