Nyårsafton!

Vid 17 var vi hos Rickard och Sofie. Några var där när vi kom och resten dök upp efterhand. Tror vi var 15 stycken. Lars hade missat tiden och kom senare. Det bjöds på fördrink. Den "riktiga" såg väldigt cool ut och var grön. Sofie visade mig och Tea runt i huset. Det var stort och det var mycket som var nyrenoverat. Fint! Många hängde i köket, där det fixades med maten. När alla utom Lars dykt upp, så började vi med förrätten. Tre olika sorters snittar. En med pepparrot som var väldigt stark, en med gubbröra och den godaste var med skinkröra. Det dracks många olika alkoholhaltiga drycker till maten och under kvällen. Själv höll jag mig till alkoholfri cider och vatten. Huvudrätten kändes riktigt lyxig. Hjort, hasselbackspotatis, kantarellsås, chililingonsylt, gelé och ättiksgurkor. Riktigt, riktigt gott! Sedan blev det Grevinnan och betjänten, som de flesta kunde utantill. Vi fortsatte sen med efterrätt och kaffe. Hemmagjord glass med chokladkross, kolasås och hallon. Sedan var man riktigt mätt. Festen fortsatte, men jag begav mig till jobbet. Vi bjöds på nyårsmiddag (skagentoast, kött med potatisgratäng och chokladkaka med grädde). Själv var jag inte så sugen, men det får bli till frukost vid 6. Vid tolvslaget kollade jag och Håkan på raketer från labbet. Man hade bra utsikt över Malmö, trots att vädret inte var det bästa. En trevlig nyårsafton, trots att jag var tvungen att jobba. Mycket matbeskrivningar! Pappa blir du sugen?!;)

Henrik och FreddeCelia och PeterSofie och Celia fixar efterrätt!Smaskigt!WhiskeyTea och JimmyJobbmat!

Om några timmar åker vi till Chamonix! Hoppas alla får en bra start på året!

Kommentarer
Postat av: Pappa

Låter jättegott, men känner mig själv som en "michelingubbe" efter mammas goda mat! Kram

2011-01-01 @ 11:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0