Gothia

Har haft några riktigt bra dagar i Göteborg. Trevligt folk, roliga matcher och härligt väder! Är hemma i några timmar och ska snart till Kastrup. Hoppas alla har en bra sommar!

Lovisa, jag och ElinLovisa, Elsa och JosefinMatchgenomgångGruppfoto under fyspasset!

VM-brons

Igår blev det scones till frukost. Sen laddade vi inför matchen. Vid fem var vi hos Linda och Jill. Vi åt indisk kycklinggryta innan matchen. Väldigt gott! Jag var lite nervös att Sverige skulle vara lika dåliga som mot Japan, men det kändes mycket bättre redan från början. Matchen böljade fram och tillbaka. Det var en bra match med chanser åt båda håll. Härligt när Lotta Schelin fick in 1-0. I andra halvlek pressade stundtals Frankrike, men Sverige kom upp och skapade lägen. Surt när Frankrike gjorde 1-1 och ännu tyngre blev det när Josefin Öqvist blev utvisad. Frankrike tog ändå inte över helt. Det kändes som det skulle bli tungt med en förlängning för svenskorna, men istället gör Marie Hammarström ett riktigt snyggt mål. De sista minuterna och den väldigt långa tilläggstiden blev nervösa, men skönt när det var över. Det var riktigt bra att Sverige tog brons. Jag kanske får vara med och fira medaljen på Gothia på måndag! Det hade varit kul!

Fredag

Jag och Linda var och sprang på Stadion på förmiddagen. Uppvärmning och 5x200m. Riktigt jobbigt! Lite bättre väder än det varit dagen innan. Vi tog sen en god lunch på Krua Thai vid Möllan.

Jag, Jimmy, Elle och Peter tränade TMI på Johanneslust klockan 17. Passet bestod av 21-15-9 av tre övningar. Lyft med knäböj med 15 kg för mig, burbees och sit-ups. Trodde aldrig jag skulle orka, men det gick. Vi körde sen jägarstolen i 5 min, men det var bara jag, Elle och Nathalie som orkade. Själv tror jag det är min favoritövrning. Den blir inte ens jobbig. Några killar bröt efter mindre än en minut. Vi körde sen pyramiden med sparkar. Upp till tio och tillbaka. Träningen avslutades med plankan. 1 min x 5 med kort vila mellan. Väldigt jobbigt. Bra tränat av alla, men Peter kämpade på bäst. Kul att se honom på träningen. Hoppas det blir fler gånger!

Jag och Jimmy körde sen ut till Sandby för att jag skulle bli firad av mina föräldrar. Vi fick jättegod mat. Toast till förrätt, kött i ugn till varmrätt och jordgubbstårta till efterrätt! Jag fick också en present. Ett sjukvårdskit, som kan vara bra att ha till vår Frankrike-resa!


Världens snabbaste allsång!

En riktigt bra kväll! Jag, Jimmy, Beckis, Celia och Peter var tillsammans med massor av andra och tittade på Ola Selmén i Pildammsparken. Vi kom dit runt sju och då hade det redan börjat komma mycket folk. Regnet hade slutat falla lagom till kvällen och det verkade inte ha skrämt iväg någon. Till nio var det helt fullt och det satt folk bakom scenen på kullarna. Allsången var jättebra. 40 låtar på en timme och en galen Ola. De flesta låtarna var riktigt bra och alla sjöng med hela tiden. På en del stod alla upp och klappade. Hade lätt velat gå nästa vecka också, om det inte hade varit så stressigt mellan mina resor. Till alla som inte har något att göra, säger jag bara gå dit!:)

Jag och PetraPeter och CeliaJimmy, jag och BeckisJimmy och jagSnart börjar det...OlaJimmy och jagFullt med folk!Ola som Jesus

TMI + löpning

Efter en väldigt lugn dag igår, så var det dags att träna igen. Kände inte riktigt för det när jag vaknade, för träningsvärken sitter kvar sen i början av veckan. Kände mig dessutom lite förkyld igår, men nu känns det bättre igen. Klockan 9 var jag på Heleneholm och körde 60 min TMI. Vi var fem stycken plus Raid. Flera nya övningar, men de flesta gick bra.

Sen cyklade jag i regnet bort till Stadion. Jag och Linda skulle köra löptest. Tre varv som uppvärmning och sen körde vi 35-35. Riktigt jobbigt på ena långsidan i regn och motvind. De sista två varven körde jag 30-30. Riktigt jobbigt! Skönt att vara hemma vid tolv och tränat hårt!

Ikväll blir det Världens snabbaste allsång i Pildammsparken. Hoppas på uppehåll!:)

Fotboll!

Igår vilade jag mest bort träningsvärken. På kvällen åkte jag till Eslöv för att se fotboll med Ida och David. Vi gjorde först taco. Den första matchen var bra och framför allt Frankrike. De spelade den bästa fotbollen och hade varit värda en finalplats. Sverigematchen började bra med 1-0 efter 11 minuter. Sedan vet jag inte om det var för att Japan spelade så bra eller om Sverige aldrig kom in i sitt spel, för det var mest Japan hela tiden. 1-1 i paus och man hoppades att det skulle vända. I andra halvlek hade inte Sverige mycket. Två olyckliga mål på kort tid och det var kört. Det hjälpte inte att byta in allt offensivt från bänken. Japan vann helt rättvist. Kanske Seger eller Fischer på mittfältet hade kunnat ge en liten annan matchbild. Det får vi aldrig veta... Nu blir det en riktigt tuff match mot Frankrike om bronsmedaljen. Spelar Japan och USA som igår, så känns det som Japan vinner guldet enkelt! Får se om USAs tyngd slår Japans passningsskicklighet!?

TMI

I tisdags var jag en stund i Sandby på dagen och hälsade på mamma och pappa.

På kvällen tränade jag och Jimmy TMI (intensiv). Jag och sex vältränade killar. Vi körde 5 pull-ups, 10 hopp i ringarna fram och tillbaka, 15 sit-ups, 20 marklyft, 25 mountainclimbers och 30 utfallssteg. Detta skulle vi göra 8 gånger. Jag hade träningsvärk sedan dagen innan och pull-ups kan jag knappt göra annars heller. Jag fick dispens och fick hoppa upp och hålla emot på vägen ner. Inte ens det orkade jag i slutet. De 10 hoppen i ringarna var också riktigt svåra, så jag hoppade över den stationen. De andra övningarna gick riktigt bra. Jag avslutade med 30 svingar med en 16 kg kettlebell. Riktigt tufft pass!

Hård träning och Tröls

Igår hann jag med en hel del. Diska, städa, vattna, slänga skräp och skriva till HBK-nytt. Jag cyklade sen till centralen och hämtade ut tågbiljetter till Gothia. Därefter blev det Stadium och gjorde några riktiga klipp på rean. Sju tröjor för 355 kr. Tre till mig, tre till Jimmy och en till mamma. Turen avslutades med Möllan.


Jag gjorde sen kasslergryta med bulgor. Jimmy kom hem, men vi hann inte äta. Vi cyklade till Parkmöllan och körde 60 min TMI i Folkets park. Ett väldigt svettigt och jobbigt pass med George. Vi gjorde en övning med TRX-banden två gånger med varje arm, där man skulle ner i marken och längst upp på bandet. Sedan fem pull-ups med TRX-banden. Springa upp för kullen, göra fem burpees och 10 situps och springa tillbaka. Detta skulle upprepas i 30 minuter. I början lyckades jag hålla jämna steg med Sara som var snabbast, men jag fick ge mig mot henne. I slutet gick det inte så snabbt, men riktgt bra jobbat av alla. Vi åt banan och cyklade mot nästa träning. HIT på Heleneholm. Riktigt kul pass det med och ännu svettigare. Vissa övningar var väldigt jobbiga och det kändes i musklerna att de började bli trötta. Många väldigt vältränade som är med på det passet!

Det blev en snabbdusch efter träningen och sen cyklade vi till Tröls. Där blev det en väldigt god och efterlängtad Baggeburgare! Det var många på Tröls. Lasse och Moa var nere, innan de ska till USA. Ola, Evelina, Max, Peter, Celia, Mackan och Lars var också där. Mackan hade blivit riktig revisor och bjöd på rosé. En trevlig kväll!

Semester!

I söndags jobbade jag min sista dag. Den avslutades med Sverigmatchen. Riktigt bra början av Sverige. 2-0 efter en kvart är inte fel. De tappade i slutet av halvleken och i början av andra kändes Australien heta. När Lotta Schelin kyligt gör 3-1 efter backens bakåtpassning, så blev Sverige lugnare i sitt spel. Efter mitt jobb bjöd Jimmy på hans specialare. En god omelett! Sen åkte vi ut till Jimmys mamma och fick god grillad mat. Tobbe och Therese var också där. Vi kollade på slutet av Brasilien-USA och även den blev riktigt spännande. Ändå lyckades jag somna i förlängningen och vaknade när USA kvitterade på tilläggstid i förlängningen. Nu väntar semifinalerna imorgon! Heja Sverige!

Födelsedag!

I lördags blev det först jobb hela dagen. Jimmy höll på att skriva ett fint kort när jag kom hem. Han sa att han inte hade hittat något paket utan att vi istället kan åka någonstans till hösten. Vi bestämde oss för att grilla och Jimmy hade köpt god dricka. Först blev han lite trött och sov i två timmar. På kvällen kom det fram några paket. Han tycker om att luras. Några linnen, en cykeldator och massageoljor. Vi grillade fläskkarré och åt Vienetta till efterrätt! Vi tittade på två riktigt spännande kvartsfinaler. Frankrike vann rättvist på straffar och Tyskland förlorade otippat mot Japan. Vilket lag Japan är. De gav allt i alla situationer och kämpade i 120 minuter. Tyskland borde ha kunnat utnyttja de fasta situationerna bättre. En mysig födelsedag och stort tack för alla gratulationer!

Sista jobbveckan!

På söndag börjar min semester! Det ska bli riktigt skönt! Hoppas på bra väder!

Den här veckan har det blivit mest jobb, men jag har hunnit med lite träning och kollat på fotboll.

I onsdags skulle jag egentligen springa med Tess på Stadion, men hon kunde inte. Istället körde jag intervallträning i parken. Faktiskt stolt över mig själv som tog mig ut! Riktigt svettigt i värmen. På kvällen såg jag Sverige - USA. Vilken match det blev. Sverige gör en bra första halvlek och leder rättvist. I andra halvlek kämpar de riktigt bra och håller undan. USA kändes riktigt starka i slutet. Skönt att slippa Brasilien i kvarten, även om Australien nog inte blir lätta.

I torsdags var jag på Heleneholm klockan nio och var med på en timmes TMI. Några övningar som jag inte gjort tidigare och några var riktigt jobbiga. Jag fick kramp på insidan/baksidan av låren, så det kändes dagen efter. Skönt att komma igång direkt på morgonen!

Idag fyller jag år, så får se om det händer något kul ikväll! Två bra fotbollmatcher om inte annat. Imorgon spelar Sverige och på kvällen kan det bli en riktigt bra match mellan USA och Brasilien!

Långväga besök!

Jag åkte direkt till Sandby efter mitträffen och tittade på Sverige - Nordkorea. Sverige spelade bättre än i premiären, men måste sätta mer chanser. Härligt med vinst! Vivi, Anneli och Oskar bodde alla hos mamma och pappa. Efter matchen kom sen värsta åskovädret. Jag har nog aldrig hört så höga smällar under så lång tid. Strömavbrott i en timme och vi fick vänta med maten. Mikael fick en fin klocka och jag och Anneli varsin fin ring av Vivi. Hon är alltid så snäll!

På söndagen sprang jag och Linda på Stadion. Linda var inte med på mitträffen, eftersom hon var sjuk. Hon lät bättre, men inte helt bra. Vi sprang 35-35, men inte alla 12 varven. Skönt med ett löppass på förmiddagen!

Jag åkte sen direkt till Sandby igen. Anneli, Oskar och jag körde ut till Tvedöra. Det tog ett tag att doppa sig, men det var skönt i vattnet. Vi åkte sen tillbaka och fikade. Därefter blev det kubb. Mikael och jag mot Anneli och Oskar. Första rundan missade jag kungen, så de vann. Den andra rundan välte Mikael kungen, så det blev en riktig vinst. I sista rundan var Anneli och Oskar bäst, men missade kungen. Alltså skapades det rättvisa och jag och Mikael blev segrare! Vi åt god fläskfilé- och korvgryta med ris.

Oskar och Anneli i TvedöraAnneli missar!?!;)Mikael träffar en nära...MikaelJag är segerviss!Siktar bra...men kommer bara nära.Mikael missar den förstamen sätter snyggt den andra!

Jag hann se andra halvleken av Brasilien - Norge hemma. Brasilien kan bli tuffa att möta! Martas löpningar är inte långsamma direkt...

Igår blev det 35-35 igen på Stadion med Linda. Den här gången var hon lite friskare och det gick bättre. De sista varven sprang jag 30-30. Riktigt jobbigt! Använde pulsklocka. Kul att se hur pulsen låg på de olika sträckorna! På 30-30 hade jag högre puls efter vilan, än vad jag hade på 35-35 efter löpningen.

Idag har jag kollat en del på fotboll. Tyskland - Frankrike kändes som den bästa matchen i VM hittills och båda bör kunna ta sig till semi. Imorgon håller jag tummarna för Sverige!

Mitträff i Varberg!

I fredags körde jag upp till Varberg. På vägen hämtade jag Jilan i Helsingborg. Vi kom upp klockan 17 till Påskbergsvallen. Skönt väder för löptest! Det var mycket folk i området, för det spelades fotbollscup. En damallsvenskdomare var med på vårt test, så vi körde deras tider. Först de korta (6x40m). Själv började jag långsamt, men det gick snabbare och snabbare. Sista gången sprang jag 6,17. Till nästa gång ska jag träna snabbhet, så jag kommer ner mot 6 sekunder. Vi delade sen in oss i två grupper och körde det längre löptestet. Själv kändes det lugnt. Riktigt bra jobbat av alla! Efter löpningen försökte Tess slå Micke i Plankan. Tyvärr misslyckades hon. Vi kunde inte låta Micke vara obesegrad, så jag och Elsa utmanade honom och vann!:)

Lovisa, Cissi, Paula, Jilan och Elsa.Jilan, Elsa, Olga och AliciaTess kör extra magträning!Plank-tävling!Elsa och jag slår Micke, trots Olka matar honom med banan under tiden.

Vi åkte till Sandras sommarstuga på kvällen. Det blev grillad kycklingfilé, potatissallad med curry, bröd och sallad. Riktigt gott! Sedan hade vi lekar/tävlingar, där Tess var lekledare. Jag, Elsa och Sandra hamnade i lag 3. Elsa visade sin vinnarsida och var bäst på nästan allt. Spotta godis, sparka godis, doppa penna i flaska och ta sig över med olika kroppsdelar. Rullningen var värst. Allt snurrade! Vi lyckades få mest poäng och vinna! Sedan gick vi ner till havet och några tog ett dopp. Det var härligt i vattnet. Mycket varmare än vad jag trodde. Resten av kvällen/natten spelade vi spel, Alias. Det gällde att få den andra att gissa vilket ord man förklarade. Jag och Alicia var i samma lag. Första rundan vann Sandra och Elsa överlägst, men i andra rundan slog Alicia och jag, Micke och Tess. Väldigt sen läggdags, men har man kul så har man.

Maten är klar!Olga, Alicia och SandraStädning efter en olycka!På väg ut i vattnetUppe från havet!

Frukost vid halv nio. Coachens timme. Städning. Vi åkte hem ganska tidigt för att hinna se Sveriges match mot Nordkorea. En jätterolig mitträff! Tråkigt bara att det var många som inte kunde! Ska bli kul att träffa de flesta igen på Gothia!

Fullt upp!

Jag har haft väldigt mycket att göra hela veckan. Långa dagar på jobb och uppbokade kvällar.

I onsdags var jag i Sandby och hälsade på Vivi, som är nere på besök.

Igår var Beckis hos mig. Vi gjorde hamburgare och kollade på tv. Bra fotboll och friidrott. Skoj att träffa Beckis för det var länge sedan sist.

Idag ska jag köra till Varberg. Vi har mitträff med regiondamdomarna. Löptest och annat kul!

Anneli och Oskar kommer också ner idag och det ska bli kul att träffa dem igen. Hoppas även Sverige kan vinna mot Nordkorea imorgon!

BK Vången - HBK

Sista matchen innan sommaruppehållet spelades en varm tisdagskväll i Oxie. En hård plan, annars var det perfekta förutsättningar. BK Vången stod för motståndet och förra matchen avgjorde Vången precis i slutet. Vången låg i toppen av serien och vi visste att det skulle bli tufft. Några var tillbaka i laget och några var som vanligt borta. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Emma, Annie - Lina - Annika, Olle, Malin, Sofie - jag. Lovisa, Milan och Sandra började som avbytare. Några var sena från jobbet och det blev ganska stressigt på uppvärmningen.

Vi börjar matchen i medvind. Det tar ett tag innan vi kommer in i matchen. Vi hittar inte riktigt rätt i våra positioner och Vången stressar oss högt. Trots att vårt spel inte är så bra, så skapar inte Vången så mycket precis i början. Vi spelar en del långbollar och skapar lite oro i hemmaförsvaret. Josse är bra med direkt från start och gör flera bra räddningar. Efterhand kommer vi in mer och mer i matchen. Annika slår en hörna, som Vången får undan. Emma vinner andra bollen och får till ett bra skott, men målvakten räddar. Vi börjar fylla på med folk i anfallen. Både Sofie och Annika följer bra med upp. Vången har några hörnor, men vi rensar undan. Efter en kvart kommer ledningsmålet för Vången. Deras snabba nummer 16 kommer runt ute på högerkanten och alla är fokuserar på henne, så vi glömmer bort den andra anfallaren. 16 spelar in bollen framför mål och den andra anfallaren kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. Vi spelar upp oss. Olinda flyttar upp i anfallet. Jag får sen en underbar boll av Elle och mitt skott går precis utanför stolpen. Annika avslutar bra, men målvakten är med. Malin och Lina vinner mycket boll på mittfältet och spelar fram. Backlinjen verkar ha fått koll på Vångens anfallsspel. Annika slår sen en hörna, som Vången i sista stund rensar undan. Sandra kommer in som back, Lovisa på mittfältet och Milan i anfallet. Vången har ett bra och rörligt anfallsspel och går mycket på avslut. Josse fortsätter att spela bra. Efter en halvtimme kommer 2-0 till Vången. Det är samma spelare inblandade, men den här gången kommer en genomskärare mot bortre stolpen. Anfallaren tar en bra löpning och trycker in bollen i mål, helt otagbart för Josse. Nummer 16 har även själv en boll inne, men hon blir avblåst för offside. Efter målet tycker jag vi tar över lite. Det är mycket boll på Vångens planhalva. Malin frispelar mig, men målvakten kommer ut och räddar. Jag har sen ett bra läge utifrån högerkanten, när jag tar mig in i straffområdet, men skottet går utanför bortre stolpen. Annika har någon frispark, men bollen går precis över målet. Våra mittfältare får bra skottläge, men målvakten har kontroll. Även Elle kommer bra med i offensiven. Tyvärr får vi inte in någon reducering, vilket hade varit skönt precis innan pausen.

Vi börjar inte första halvlek så bra, men mot slutet kändes det som vi pressade Vången. Det är bara att fortsätta försöka sätta chanserna i andra halvlek. Vi håller ihop laget bra i början av andra halvleken och försvarsspelet över hela planen fungerar. Vången kommer igenom några gånger, men Josse gör några riktigt bra räddningar och några gånger missar de i avgörande lägen. Själva kommer vi upp med mer folk än vi brukar. Annie är bra med flera gånger. Lovisa är i straffområdet och tar något avslut. Sofie är riktigt nära att få bollen vid bortre stolpen i början av halvleken, men Vången bryter och rensar undan. Sofie får sen ett bra skott läge, när Vångens back tar för lång tid på sig. Jag stressar henne och hon får inte upp bollen så långt. Sofie tar bollen, avancerar och skjuter, men målvakten räddar. En spelare i Vången blir sen varnad för att hon protesterar mot en offsideavblåsning. I mitten av halvleken kommer nummer 16 igenom och fri med Josse lägger hon bollen vid sidan om henne, så den rullar in. 3-0 till hemmalaget. Vi håller uppe spelet i slutet och faller inte igenom som mot Eskilsminne. Vi kommer närmare och närmare ett mål. Annika slår en riktigt bra hörna som går perfekt mot mig, som är ensam vid straffpunkten. Jag försöker slå till på volley, men bollen träffar benskyddet. Skottet blir ändå bra och målvakten får sträcka ut och rädda till en ny hörna, som blir resultatlös. Vi är nära att komma igenom flera gånger, men Vångens mittback är snabb och rensar i sista stund flera gånger. Tyvärr lyckas vi inte få in någon boll och matchen slutar 3-0 till Vången.

Jag tycker vi gör en bra match mot tvåan i serien. Vi har problem med nummer 16. Det är hon som ligger bakom alla målen och de flesta chanserna. Vången vinner rättvist, men jag tycker vi var värda att få in något mål. De skapar lite vassare målchanser, men vi skapar många halvbra. Kul att se så många i offensiven och bra att vi orkade hela matchen. Extra plus till alla som kämpade och försökte skapa något hela matchen! Nu laddar vi för en bättre höst!

RSS 2.0