TMI

Igår cyklade jag nästan direkt efter jobbet till Parkmöllan, för att träna TMI med George. Det var varmt ute och det blev ett riktigt svettigt pass. Vi var fem stycken. Barnen gillade som vanligt TRX-banden. Vi gjorde 10 övningar med banden och mellan varje övning skulle man springa en liten runda. På varje övning gjorde vi 30 repetitioner. Några var ganska lätta, medan andra knappt gick att göra. Armhävningarna fick jag göra på marken, istället för med banden. Det hela avslutades med 30 burpees och löpning. Jag slog självaste George. Att han var tvungen att stanna och prata med någon nyfiken åskådare, kan vi räkna bort!;) Riktigt roligt pass och det känns i baksidan av armarna idag.

På kvällen kollade jag England - Mexiko. Riktigt snyggt mål av Mexiko och oväntat att de tog poäng. Idag ser jag framemot Sveriges match och sen möter vi BK Vången!:)

Halva håret borta!

I söndags åkte Jimmy till Roskildefestivalen och jag jobbade hela dagen. På kvällen åkte jag till Sandby. Pappa klippte av halva mitt hår och det behövdes. Det var ganska slitet och skönt med kortare nu på sommaren. Mikael kom också dit, så vi fick dela på maten. Vi kollade på fotboll. Två jämna matcher målmässigt, men både Frankrike och Tyskland kändes starka! Kul med fotbolls-VM!:) Vi tittade också på Solsidan, innan jag var tvungen att åka hem för att hinna sova innan jobbet.

Midsommar

Vid 13-tiden var jag och Jimmy framme i Yngsjö. Vi skulle fira midsommar i David och Johannas föräldrars stuga. När alla 15 hade kommit var det dags för midsommarmat. Sill, lax, nypotatis, gräddfil, gräslök, bröd och annat gott. Vi satt ute och det var helt ok väder. Till maten blev det sång och snapsdrickande!

Idas mamma är först utJimmySamlade vid bordet

En stund efter maten blev det jordgubbar med grädde i solen. Härligt! Samtidigt hade det kommit ett ungt killgäng till grannstugan, som spelade hög musik. Vi gick sen iväg för att spela brännboll. Ida och David delade in två lag. Mitt lag spelade bra och vann första omgången. Motvinden gjorde att det inte blev ett enda helvarv. Vi spelade 10 minuter och bytte. Den andra rundan brände vi ute det andra laget. Vi valde sen att spela en omgång till med den hårda tennisbollen. Jag gick över till det andra laget och vi var bara fem i varje lag nu. David började med att slå riktigt långt. Antingen var det en formtopp eller berodde det på bollen. De hann med tre helvarv, innan vi bytte. Vi orkade aldrig ta igen deras försprång, även om vi hade många bra slag.

Jordgubbar i solen!BrännbollLena träffar bollen och Jerker är på väg att springa.

När vi kom tillbaka startades grillarna. Jag var fortfarande mätt efter jordgubbarna. Jimmy och jag hade med oss kalkonfilé och den blev riktigt god. Till det grillade serverades potatissallader med nypotatis och goda såser.

I väntan på grillen!Jimmy överlämnar grillandet till mig...men jag är lika glad för det!Jag, Maria och Peter efter maten

Efter maten blev det spel. Vi spelade ett "bönspel", där det gällde att plantera fält och skörda. Det var ganska svårt i början, men sen kom man in i det. Kul och jag kom tvåa efter Ida. Ida och David hade ordnat en musiktävling och vi blev indelade i fyra lag. Jag var i samma lag som Elin och Lars. Svåra frågor och jag som inte är så bra på musik, kunde bara hjälpa till med några få frågor. Jimmys lag vann överlägset, mitt lag kom två och de andra två precis bakom på delad tredjeplats. Roligt med musiktävling, även om det inte är min starka sida. Lagom till rättningen av musiktävlingen gick vi in och åt Jerkers efterrätt. Vanilj pannacotta med kanderade äpplen. Riktigt gott! Några gick sen en runda ner till havet och kollade på en brasa. Sedan gick vi och lade oss.


Vi gick upp vid niotiden på midsommardagen och åt frukost. Mackor, melon och ananas. Det var ganska kallt ute, så många satt inne. Vi städade undan och spelade Spank the monkey. Krångligt spel, men av någon anledning lyckades jag vinna. De andra spelade "bygga borg" och det såg kul ut. Vi åkte hem sen, för att inte komma hem för sent. Jimmy skulle packa inför Roskilde och vi hade tvättid på kvällen. Jerker och Anna fick skjuts av oss till Lund.

En riktigt rolig midsommar med trevligt folk!


HBK - Eskilsminne DIF

Det var en ganska blåsig kväll, men annars bra fotbollsväder. Gräset har blivit riktigt fint. Några spelare var tillbaka som inte har varit med på ett tag, men samtidigt några nya borta. Vi ställde upp med Camilla - Jessan, Lina, Emma, Annie - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Milan, jag. Tilda, Lovisa, Sandra och Stina började på bänken.

Sandra, Lovisa och TildaLinaStina, Claudio, Emma och Annika

Eskilsminne väljer medvinden i första halvlek och tar direkt tag i spelet. De skapar tidigt några bra chanser. Jessan är riktigt nära ett självmål, när hon spelar ut bollen till hörna. Vi ligger bra i våra positioner och jobbar tillsammans. Eskilsminne får några hörnor, men vi rensar undan. Efter tio minuter kommer jag runt på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Olinda. Vi har bra med folk i straffområdet. Olinda skjuter, men målvakten räddar och det blir retur. Milan är först på den och kan enkelt lägga in 1-0. Riktigt bra! Eskilsminne verkar inte riktigt beredda på ett baklängesmål och det blir en del gnäll inom laget. De kommer snabbt igen och spelar med bra rörelse och fart. Vi tvekar i vår press och några minuter senare skjuter de in kvitteringen. Stina kommer in som anfallare. Vi kommer upp i några kontringar. Jag får ett inkast av Sofie och vänder upp i straffområdet, men mitt skott går över målet. Annika kommer också runt på sin kant och skjuter, men målvakten har kontroll. Efter 20 minuter får Eskilsminne en ny hörna och den blir väldigt snöplig. Bollen spelas in framför mål och går sen som en flipperkula på två av våra spelare, innan den går in mellan benen på Camilla och rullar sakta över mållinjen. Eskilsminne fortsätter att rulla boll, men vi kämpar på. Vi ändrar om och spelar med tre på mitten och en anfallare, för att vinna mer boll. Camilla gör några räddningar på bra lägen. Tilda kommer in som back och Lovisa på mittfältet. En halvtimme in i matchen kommer nästa mål. Ett hårt skott som går in i bortre delen av målet. Eskilsminne får sen en hörna. Vi får ut bollen i första läget, men den hamnar hos en spelare utanför straffområdet. Hon tar lång tid på sig, så jag bryter bollen och ställer om. Jag spelar Stina som kommer med bra fart på andra kanten. Stina tar med sig bollen, men avslutet tar målvakten hand om. Eskilsminne pressar på i medvinden. 1-4 kommer efter en långboll från deras mittback. Anfallaren tar en löpning mellan våra backar, tar emot bollen och lägger enkelt in bollen i mål. De fortsätter sen att spela bra, men vi kommer upp i en ny kontring. Jag kommer runt på högerkanten och spelar bak till Annika. Från långt håll får hon perfekt träff och bollen går in i krysset. Riktigt snyggt och bra att få in en reducering precis innan pausen.

Vi får vara ganska nöjda med resultatet efter första halvlek. Eskilsminne är ett bra lag, men vi kämpar och försöker göra det svårt för dem. Vi börjar bra i andra halvlek. Eskilsminne skapar nästan ingenting första kvarten. Det känns som vi har kontroll på dem och vi börjar hitta varandra bra. Trots medvinden har vi svårt att komma riktigt nära deras mål, så vi får inte några bra lägen. Vi har någon hörna och några frisparkar, men det vill sig inte. Efter knappt 20 minuter kommer ett långskott, som det blir retur på. Deras spelare är först på bollen och kan göra 2-5. Nu rasar vi ihop. Vi börjar bli trötta och det blir många byten och flera spelare får byta position. 2-6 kommer några minuter senare. En spelare kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg, där en bortaspelare hoppar högst och nickar in bollen i en båge över Camilla. 2-7 kommer direkt på avspark. Vi spelar bort bollen. De kan avancera på högerkanten och spela in bollen i mitten. Deras mittfältare lägger in bollen vid bortre stolpen. Det är tungt, men vi fortsätter att jobba. Sandra kommer in och spelar back. Nästan allt spelet är på vår planhalva. I slutet kommer även 2-8, som blir slutresultatet.

Vi spelar bra i en timme, men orkar till slut inte i Eskilsminnes tempo. Extra plus till Emma, Malin och Annika som jobba riktigt bra och vinner mycket boll hela matchen! Eskilsminne vinner rättvist, men det känns som vi borde kunna hålla nere siffrorna. De har ett väldigt bra lag och en riktigt bra bänk. Byter de spelare, kommer det in en minst lika bra spelare, som är sugen på att visa att hon vill spela. Det konstiga var att det var mer gnäll mellan spelarna i deras lag, serieledarna, än hos oss som ligger sist. Nu laddar vi för sista matchen, innan sommaruppehållet. Borta mot BK Vången!

AIK - IFK Norrköping

Det blev en riktigt härlig kväll och Råsunda var trevligt att få uppleva. Gräset kunde man inte klaga på. Matchen började bra och båda lagen skapade chanser. AIK eller Banguras avgjorde matchen på 8 minuter under första halvleken, då de gjorde 3 mål. Sedan var stämningen på topp. Andra halvlek var ganska avslagen och AIK spelade av matchen. Norrköping var nog värda ett mål, men AIK vann rättvist och hade bud på fler mål!

Line up!AnneliJagNorrköping-hörna

Stockholm

I måndags morse åkte jag tåg till Stockholm, för att hälsa på Anneli. Jag kom upp vid halv tre. På kvällen hade vi tänkt att springa, men Anneli ångrade sig. Istället blev det god sushi och vi hyrde tre filmer. Vi började att titta på Hereafter. En bra film, men både jag och Anneli somnade.

Igår förmiddag tittade jag klart på filmen och den var riktigt bra. Jag var sen ute och sprang runt Kungsholmen. Klumpiga jag lyckades göra värsta vurpan på en liten rot eller sten, när jag var på andra sidan ön. Jag skrapade upp hela armbågen och blev helt jordig på händer, knän och axel. Jag fick snabbt resa mig upp för att inte skämmas för mycket och fortsätta jogga hemåt. Milen tog drygt en timme, så det gick inte så snabbt varken före eller efter fallet.



När Anneli kom hem, tog vi en joggingrunda till. Drygt 6 km på 40 min i ösregn. Vi blev riktigt blöta. Oskar var hemma när vi kom tillbaka. Vi gjorde korvgryta med nudlar och tittade på nästa film. Conviction. Även den var riktigt bra och den här gången lyckades alla vara vakna. Vi elvatiden gjorde vi rabarberpaj och åt den med vaniljsås. Riktigt gott! Hela tog slut.

Idag har jag mest bara tagit det lugnt. Jag har varit ute en sväng och gått till Rålambshovsparken. Vädret är ok, men inget badväder. Jag tittade precis på den sista filmen, Biutiful. Den var lite lång, men väldigt bra gjord och gripande.

Nu ska jag och Anneli snart åka till Råsunda och titta på fotboll. AIK - IFK Norrköping. Jag hoppas på en bra match med några snygga mål!

Grillning i Almåsa

Efter matchen var jag ganska trött, efter sju dagars nattjobb och bara tre timmars sömn innan matchen. Det var härligt väder, så jag valde ändå att följa med Jimmy till Almåsa och grilla vid Mariekes kolonistuga. Vi köpte potatissallad och hade med oss kyckling. Vi cyklade via Husie ut och var framme efter en halvtimme. De flesta andra hade redan börjat äta. Det var många där och jag hade inte träffat någon tidigare. Det var riktigt gott med mat, när den var klar. Marieke bjöd sen på god fruktsallad. Det var en härlig kväll och vi cyklade hem först vid niotiden. När jag väl kom hem somnade jag som en stock!

IFK Trelleborg - HBK

Bra förhållande för fotboll. Lite blåsigt, men en bra plan och lagom varmt. Vi hade som vanligt fått skrapa ihop för att få lag. Många var på semester, någon var sjuk eller jobbade och de andra vet jag inte. Josse gjorde debut. Vi ställde upp med Josse - Evelina, Lina, Emma, Carro - Annika, Olinda, Malin, Sofie - Freja, jag. Milan och Anna började på bänken.

Trelleborg startar i bra tempo och skapar tidigt en bra chans. Josse är bra med och känns säker där bak. Vi hittar tidigt rätt och jobbar bra tillsammans. Jag får en bra chans ute på högerkanten, men mitt skott går över målet. Lite senare försöker jag spela in bollen framför mål. Inlägget blir högt och går nästan över målvakten, som dock får fingrarna på bollen. Annars hade Freja kunnat slå in bollen i öppet mål. Spelet böljar fram och tillbaka. Det är många halvchanser åt båda hållen. Trelleborg har en hörna, som blir farlig, men nicken går utanför målet. Efter slarv i backlinjen, så lyckas Trelleborg få ett friläge. Josse kommer ut snabbt och räddar. Vi gör flera byten. Milan och Anna kommer in. Freja går ner och spelar back ett tag. Olinda är bra med i offensiven och kommer runt på vänsterkanten. Inne i straffområdet spelar hon mig. Jag kommer inte rätt till bollen och får knappt iväg ett avslut. Returen når Sofie som skjuter mot mål, men målvakten räddar. Annika har några frisparkar, men målvakten är bra med. Olinda får sen en bra chans, efter att jag har spelat henne från högerkanten. Hon avslutar och bollen når Milan, som dock blir avblåst för offside. Milan har sen en jättechans, när hon först når bollen framför målet. Målvakten kommer ut och räddar precis. Efter en halvtimme tappar vi vårt spel. Vi kanske blir trötta efter det böljande spelet. Trelleborg lyfter in bollen framför mål och en spelare får tid på sig och kan nicka in bollen vid bortre stolpen. Vi blir sen väldigt tillbaka tryckta och med nästan hela laget i straffområdet, kan Trelleborg skjuta in 2-0 från långt håll. Efter en tio minuters formsvacka kommer vi tillbaka in i matchen. Några är väldigt trötta, men biter ihop. I slutminuterna av första halvlek spelar Olinda fram mig till ett friläge. Jag skjuter en bit utanför straffområdet och bollen går över deras målvakt in i mål. Skönt med en reducering precis innan pausen.

I paus pratar vi om att fortsätta jobba. Vi skapar mycket mer chanser än vi har gjort i de tidigare matcherna. Andra halvlek inleds jämnt. Båda lagen fortsätter att spela offensivt och det blir flera bra lägen. Två bra målvakter ser till att hålla nere siffrorna. Jag får tidigt ett friläge, men kommer ur vinkel och får aldrig in bollen framför mål. Vi får vår första hörna i matchen. Annika lägger den och det blir riktigt farligt, men till slut kan Trelleborg rensa undan. Det känns som vi är på gång och det blir extra tungt när det istället är Trelleborg som lyckas utöka sin ledning till 3-1. Vi fortsätter att kriga. Malin spelar fram mig fint till ett bra läge, men det vill sig inte riktigt. Tyvärr misslyckas vi med en rensning och en Trelleborgspelare får bollen i bra läge. Hon avancerar och får en riktigt bra träff. 4-1 till hemmalaget, men vi ger oss inte. Även om många i vårt lag är trötta och vi gör några byten, så känns även Trelleborg trötta. En hemmaspelare varnas då hon ställer sig i vägen för en frispark. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in bollen framför mål. Anna är nära att nå bollen vid bortre stolpen. Vi får straff med drygt tio minuter kvar, då ett inlägg träffar på handen på en back i Trelleborg. Jag slår straffen i mål. Kort därefter får jag ett nytt friläge. Den här gången missbedömer Trelleborgs målvakt och springer rakt in i mig, när jag har slagit bollen förbi henne. Det hade blivit mål, om hon inte stoppat mig men nu får vi istället frispark i bra läge och målvakten blir målchansutvisad. Milan slår frisparken och lyfter snyggt in den framför mål. Vi är nära att nå först på den, men Trelleborg rensar undan. De sista tio minuterna trycker vi på. Jag har ett bra skottläge, som går utanför bortre stolpen. Tyvärr lyckas vi inte få in fler mål och Trelleborg vinner med 4-2.

Det kändes som vi var nära att ta poäng. Trelleborgs målvakt var riktigt bra och hon räddade dem många gånger. Offensiven var den bästa för den här säsongen. Själv hade jag fler chanser än jag har haft under alla andra matcherna kändes det som. Tyvärr känner jag mig inte så säker när jag får bra lägen, eftersom jag inte haft så många chanser i år. Bra jobb av alla! Härlig debut av Josse, som inte kan lastas för målen. Emma gör det riktigt bra och det syns inte att hon inte har tränat. Malin gör en grym defensiv insats på mittfältet och jobbar och sliter hela matchen. Milan kändes riktigt på hugget och var nära att få göra mål. Evelina och Anna gör det också bra och vi får vara glada att de ställer upp! Nu laddar vi för match mot Eskilsminne!

Höllviken - Husie

I lördags skulle jag dömt en match i damtvåan. En match som på förhand kändes som den kunde bli riktigt bra. Jag, Karoline och Dijana åkte ut till Höllviken. På plats kändes det väldigt tomt. Inga ledare som visade var vi skulle vara. En i kiosken trodde att matchen hade blivit inställd. Vi fick ett nummer till en på kansliet. Han bad om ursäkt och sa att matchen sent hade blivit flyttad. Det var bara att vända hemåt. Alltid tråkigt när matcher blir inställda, speciellt på matchdagen när man börjat ladda och sett fram emot den.

TMI igen

Tredje passet TMI den här veckan. Det var med David på Johanneslust. Vi var 10 stycken som körde passet. Fem stationer, där vi var två på varje. Vi skulle jobba en minut, byta direkt och efter ett varv var det en minuts vila. Detta gjorde vi fem gånger. Stationerna var boxjump (först med armhävning och sen utan), situps, frivändningar (först hade jag 20 kg i vikter och i slutet 15 kg), burpees med kettlebells och knäböj med medicinboll som skulle kastas över huvudet. Riktigt jobbigt och Jimmy jobbade hårdast av alla. Har aldrig sett ett sådant tempo! Vi avslutade som vanligt med en bonus. Situps i grupp där alla skulle räkna till tio och sen ben- och kroppslyft där vi skulle räkna till fem. Mjölksyra i magen!

Efter träningen blev det sill, nypotatis och ägg. Glass och jordgubbar som avslutning. Lite uppvärming så här en vecka innan midsommarafton!:)

Staffanstorp - Veberöd

En kvällsmatch i damer division 5 mellersta. Jag hade mina nya skor och de var riktigt sköna!:) Flera personer som jag har spelat med var både på plan, som ledare och publik. Staffanstorp tog tidigt ledningen på en snabb omställning. Efter tio minuter kvitterade Veberöd med en nick på en hörna. Spelet var jämnt i första halvlek och båda lagen skapade bra chanser. I slutet av halvleken nickar Staffanstorp in 2-1 efter en frispark. Tididgt i andra halvlek kommer 3-1 till Staffanstorp, då en back får bollen på sig efter en stolpträff, så bollen rullar in i eget mål. Staffanstorp skapar sen mest och det känns som de har kontroll på sin ledning. Efter en halvtimme kommer reduceringen, då Veberöds lagkapten gör mål på en hörna. Kort därefter kommer även 3-3, då Staffanstorp inte få bort bollen från målområdet. I slutet kämpar båda lagen och skapar chanser för att vinna matchen, men det slutar oavgjort.

TMI

Igår fick jag köra TMI utan Jimmy, då han skulle ut med sin bror och köra motorcykel. Det var jag och fem tjejer som skulle träna i Folkets Park. Jag hade fortfarande träningsvärk i låren sen i måndags. Karin som höll i passet hade fullt upp att ge oss tips, överrösta körerna och hålla undan barn. Det var många roliga och jobbiga övningar och det kändes verkligen som det tog. Jag körde med en kettlebell som vägde 16 kg och det var precis att jag klarade 20 svingar. Skönt att träna ute, när vädret är så bra!

Semester?

Själv hade jag träningsvärk både i framsidan av låren och i magen, sen gårdagens dubbelpass. Tyvärr är vi inte så många på träningarna. Har folket tagit semester? Igår var vi 10 stycken och av dem var det två stycken som gästtränade. Något positivt var att det var två målvakter (Josse och Camilla) på träningen. Det är inte varje dag vi har haft det. De började tidigare och körde först egen målvaktsträning. Roligt också att Emma var med och tränade! Vi andra värmde upp med kvadraten. Kanske inte det bästa tempot och passningskvalitén, men det blev bättre efterhand. Vi skulle sen driva bollen inom en yta, med en väst som svans. Det gällde att ha kontroll på bollen och samtidigt ta andra svansar. Kul med tävling. Själv lyckades jag vinna mittenomgången, men var inte alls bra i första och sista. Vi hade sen en passningsövning. Den började med att man slog en diagonalpassning, tog emot en annan boll och spelade till en annan spelare, som i sin tur drev tillbaka bollen. Vi utvecklade sen passningsövningen, så att den avslutades med skott på målvakterna. Först var vi ganska okoncentrerade och många skott gick utanför målet. Efter att Claudio tog ett snack, så såg det mycket bättre ut. Vi körde sen ytterligare en variant av samma övning, fast med inlägg och avslut. Svårt att få rätt på inlägg och avslut, men övningen kändes väldigt givande. Vi spelade därefter fem mot fem. Först två tillslag och sen fritt. Stundtals bra rörelse och idéer! Sista matchen gällde det att vinna för att slippa plocka undan alla koner. Det andra laget drog ifrån till 3-1. Vi gjorde tre snabba mål, men Jessan kvitterade precis i slutet. Alla tog för sig och kämpade! Vi avslutade träningen med några löpningar. Upp till en kon tre och tre och Claudio pekade åt vilket håll vi skulle springa. Sen gällde det att vända snabbt och komma först tillbaka. Mest nöjd är jag över att jag slog Carro en av gångerna, att jag sen förlorade resten gjorde inte så mycket!;) Bra jobbat av alla som var på träningen! Claudio fixar som vanligt bra övningar. Det är sällan träningarna inte är roliga!

TMI och HIT

Jimmy hade anmält sig till två pass igår, så jag kunde inte vara sämre.

Kl 17 var det dags för TMI på Parkmöllan. Nu i sommar är det utomhus i Folkets park. George höll i passet och sen var det två tjejer till där. Vi skulle köra 21-15-9 med löpningar mellan och efter övningarna. Pull-ups, burpees, knäböj, armhävningar och box-jumps. Killarna började med att köra riktiga pull-ups, medan vi andra körde med remmar. Efter första styrkan låg jag lite efter, men sprang precis ikapp Jimmy på löpningen. Sedan kändes det bra. Inför sista löpvarvet började till och med George känna sig nervös och fick vända sig om två gånger och trycka ifrån lite extra. Passet avslutades med att killarna först gjorde 25 sit-ups medan vi tjejer körde plankan. Vi bytte sen och körde 4 varv. Den sista rundan var inte skön för magen och sit-upsen gick inte fort. Riktigt bra jobb av alla!

Vi tog det sen lugnt och cyklade till Heleneholm. Kl 19 var det dags för nästa pass, HIT. Det var ett riktigt tufft pass med många roliga och jobbiga övningar. Tuffare uppvärmning än på vanliga pass. 4 stationer där man kör tre övningar i fyra minuter med en minuts vila mellan zonerna. Svetten rann mer än den brukar på mig. På sista stationen skulle vi göra utfallssteg med en medicinboll över huvudet. Själv fick jag 10 kg och det var nästan omöjligt i slutet. Benen skakade och ville inte lyfta. Vi avslutade med en jobbig bonus. 30 s burbees, situps, armhävningar, knäböj och plankan med 15 s vila mellan.

Härligt med två riktigt tuffa pass. Det känns i hela kroppen nu!:)

AIK - MFF

Efter matchen cyklade jag och Jimmy för att kolla på MFF på Tröls. Det som lockade mest var maten. Det blev en hamburgertallrik var. Matchen var ingen höjdare. AIK fick göra två ganska enkla mål och vann med 2-0. Malmö var aldrig riktigt nära att ta poäng. Vi hann med att äta lite glasstårta hemma, innan det var dags för mig att börja nästa nattvecka. Precis vad jag var värd efter en tråkig match!

HBK - Backarnas FF

Det var fina förutsättningar för en bra fotbollsmatch i söndags. Backarna är nykomlingar i serien och låg sist inför dagens match. Tyvärr saknade vi som vanligt många spelare och den här gången fler än vanligt. Tur att vi har spelare som inte tränar som kan ställa upp! Vi startade med Camilla - Annie, Lina, Carro, Stina - Annika, Olinda, Malin E, Sofie I - Freja, jag. Malin S, Sofie L och Milan började på bänken. Freja gjorde debut som utespelare i serien.

Matchen startar avvaktande från båda lagen. Det var två lag som behöver alla poäng de kan få. Vi spelar första halvlek i motvind och med solen i ögonen. Backarna får tidigt några hörnor, som vi lyckas rensa undan. Vi försöker jobba oss in i matchen. Jag får skottläge precis utanför straffområdet, men skottet träffar inte mål. Backarna försöker hålla i bollen och har flera spelare med bra teknik. Vi känns inte riktigt på hugget, hjälper inte varandra i pressen och har svårt med uppspelen. Båda lagen slarvar i passningsspelet och det är stundtals inte så bra spel. Backarna får en hörna efter knappt en kvart, som de slår långt. En bortaspelare får ensam nicka tillbaka bollen framför mål och där står en av deras spelare. Hon får god tid på sig att slå in 0-1. Vi måste vara betydligt tuffare i straffområdet. Malin S kommer in som yttermittfältare. Annie skadar sen foten och Malin S får flytta ner som back. Vi börjar skapa fler lägen. Jag kommer runt på högerkanten och spelar bollen snett inåt bakåt. Vi är på bollen, men Backarna lyckas i panik rensa undan bollen. Nästa läge vi får är ännu närmare att gå i mål. Backarna lyckas inte få undan bollen från straffområdet. Jag får tag i den och skjuter. Målvakten gör en bra räddning, men i röran framför mål håller Backarna på att slå in bollen i eget mål. De lyckas rensa undan bollen på mållinjen. Backarna är farliga i sina kontringar och skapar några riktigt bra lägen. Det bästa är ett rent friläge, men anfallaren skjuter utanför. På en snabb omställning lyckas jag sen ta mig förbi deras back, men blir lite upphakad. Jag kommer helt fri, men domaren blåser frispark. Annika lägger frisparken och är riktigt nära att göra mål. Annika slår flera bra frisparkar, men de flesta går precis över ribban. Sofie L kommer in i anfallet. Hon har inte varit inne så länge, när vi snabbt ställer om igen. Jag driver in bollen på deras planhalva och Backarna faller. Sofie tar en bra löpning och en bit innan straffområdet passar jag Sofie. Hon tar med sig bollen bra och sätter hur säkert som helst bollen vid bortre stolpen. Ett riktigt bra avslut. Det såg ut att sitta i ryggmärgen. Nu kändes det som vi var på gång. Inget av lagen skapar så mycket i slutet, men från ingenstans kommer 1-2. Deras yttermittfältare skjuter in bollen utifrån hörnan och den går in vid bortre stolpen. Surt att tappa precis i slutet, när det kändes som vi hade kontroll på motståndarna.

I paus pratar vi om att det här ska vi vända. Vi kan så mycket bättre än vad vi presterade i första halvleken. Tyvärr händer inte så mycket på planen. Alla kämpar, men vi gör det inte riktigt som ett lag. Vi har svårt att få upp bollarna och vi skapar nästan ingenting. Backarna i sin tur spelar heller inte så bra, men lyckas ändå göra mål. Ganska tidigt i andra halvlek gör de, i ett av få snygga anfall under matchen, mål. Deras back lyckas hitta anfallaren med en bra boll, så att hon blir helt fri och kan göra 1-3. Vi spelar sen bra försvarsspel och håller ihop laget. Backarna skapar inte många chanser, men samtidigt är vi knappt inne på deras planhalva. Jag har ett av få lägen, då Malin E frispelar mig. Målvakten kommer ut snabbt och lyckas rädda bollen till hörna. Annika slår de flesta hörnorna idag. Hon gör det bra som vanligt. Dock är vi aldrig riktigt nära att få in bollarna. Matchen känns ganska avslagen och Backarna kontrollerar den. Vi får göra en del byten och flyttar fram folk i slutet, för att sätta press. Milan kommer in som anfallare. Freja är riktigt nära att göra 2-3. Från långt håll skjuter hon. Bollen träffar stenhårt i ribban och ut i straffområdet. Backarna lyckas precis före oss rensa undan bollen. Målvakten hade inte haft en chans om den gått under ribban och i mål. I slutet får Backarna frispark till höger en liten bit utanför straffomådet. Skytten får bra träff och bollen går in högt i bortre delen av målet. Matchen slutar 1-4.

Det här var en match vi bara skulle ha vunnit. Nu gick Backarna om oss i serien. Backarna var inte bra, men vi var ännu sämre. Ibland funkar inte spelet och det här var en sådan match. Riktigt bra insatser av Stina och Malin S som spelade nästan hela matchen som ytterbackar. Sofie L visade sin målfarlighet och hade bra rörlighet och passningsspel. Tråkigt att så många inte kan, men skönt att ha duktiga "gamla" spelare. Vi får ta nya tag mot IFK Trelleborg på söndag!

IK Wormo - HBK

På nationaldagen åkte vi upp till Landskrona, för att möta IK Wormo. Wormo låg med i toppen av tabellen och det var ett lag vi inte visste mycket om. Det var strålade sol, riktigt varmt och ganska blåsigt.  Vi startade med Freja - Annie, Jessan, Elle, Carro - Sofie, Olinda, Malin, Annika - Fitore, jag. Liri, Sandra och Milan började på bänken.

 

Wormo tar tag i spelet direkt i medvinden och försöker ofta spela ut bollarna till deras snabba högermittfältare. Carro får slita hela matchen, men gör det riktigt bra. Vi får en chans tidigt, när jag med hjälp av Sofie lyckas ta mig runt på vänsterkanten. Wormo bryter i sista stund, inne i straffområdet, bollen till hörna. Annika slår hörnorna och vi måste kunna utnyttja dem bättre. De hamnar nästan alltid perfekt framför målet. Wormo har sen en frispark ute på deras vänsterkant. Deras spelare får bra träff och bollen tar hårt i ribban. Sedan kommer en period, då Wormo pressar oss. De slår många hörnor, som blir riktigt farliga. Vi har svårt att ta oss in på deras planhalva. Vi håller ihop laget och har bra positioner. När vi vinner bollen försöker vi spela oss fram, men har svårt att få upp bollarna. Alla kämpar och sliter och jobbar verkligen för varandra. Liri och Sandra kommer in och båda hittar snabbt rätt. Trots bra försvarsspel, lyckas Wormo få tre jättechanser. Tre rena frilägen. Freja kommer ut riktigt bra alla gångerna och stressar deras spelare till dåliga avslut. Vi fortsätter att kriga och med kvarten kvar är vi riktigt nära att göra mål. Rättare sagt är det Wormo som är nära på att göra självmål. Vi slår ett inlägg, som en Wormo-spelare rensar i stolpen. På returen har de stora problem att få undan bollen, men lyckas till slut. Vi fortsätter att ha en bra period. Annie är bra med och får mycket boll ute på sin högerkant. Hon har bra samspel med Annika. Även Carro och Sofie kommer fram på sin kant. Sofie tar mycket löpningar och verkar målsugen. Malin och Olinda jobbar bra på mitten och vinner mycket boll. I slutet mattas vi och Wormo tar över igen, men vi lyckas hålla 0-0 till pausen.

 

Vi var riktigt nöjda med 0-0 efter första halvleken och hoppades att medvinden skulle ge oss mer offensivt spel. Tyvärr litade vi nog mer på vinden än oss själva, för Wormo sätter en jättepress direkt. Vi har svårt att få undan bollarna. De kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Vi reder ut anstormningen och får en frispark i bra läge efter tio minuter. Annika kliver fram och trycker in 0-1 lågt vid bortre stolpen. Riktigt härligt med ledning! Det känns som vi har kommit in i matchen och vi flyttar fram lite. Tyvärr kommer Wormos kvittering för snabbt. Fem minuter efter vårt mål slarvar vi i uppspelet och Wormo bryter. Deras anfallare kommer in i straffområdet och skjuter mot bortre stolpen. Freja är på bollen, men kan inte hålla det hårda skottet. 1-1 står sig i tio minuter. Wormo har mycket boll och känns mer taggade än oss. Deras snabba yttermittfältare sysselsätter Carro, men Carro är inte lätt att ta sig förbi. Vi kommer in på deras planhalva några få gånger, men kommer aldrig till något bra läge. Wormo gör 2-1 på en hörna, när deras lagkapten springer in bollen vid bortre stolpen. Vi försöker skapa något, men har det riktigt svårt med det offensiva spelet. Elle gör tar några offensiva löpningar, men får aldrig bollen. I slutet av matchen kommer Milan in som anfallare och vi spelar med en trebackslinje. Vi kommer högre upp i banan, men blir sårbara bakåt. I en snabb omställning avgör Wormo matchen med 3-1. Det är deras duktiga yttermittfältare som oroat hela matchen, som nu får en bra boll och kan göra mål.

 

Det kändes som vi var värda en poäng efter vår kämpainsats i första halvleken. Alla jobbar och sliter i första halvlek, men antingen blir vi trötta eller så tror vi bara det ska lösa sig i andra halvleken. Bra defensiv, men vi måste jobba med det offensiva spelet.


Dop och 30-årsfest!

Direkt efter matchen åkte jag till Dalby. Dopet för lilla Iris hade varit i Dalby kyrka. Vi var hemma hos Jimmys morbror. Det är hans kusin, Johanna, som fyller 30 år och för någon månad sen hade hon fått en flicka. Hon bjöd på riktigt god buffé. Kyckling, lax, potatissallad, kalla såser, meloner, ananas, ostar, kex och bröd. Det var mycket släktingar där och många hade jag aldrig träffat tidigare. Väldigt många små barn, som sprang och lekte i trädgården. Det bjöds sen på riktigt, riktigt god tårta. Ett lager med hallon och ett med vit choklad med vit marsipan ovanpå. Johanna öppnade alla presenter och verkade nöjd! En trevlig kväll!

JohannaMargit och Jimmy

Södra Sandby IF - IFK Kalmar

En härlig eftermiddag för fotboll. Linda var huvuddomare. Jag och Jan var AD. Kalmar gjorde tidigt 0-1 efter ett genombrott. Efter en halvtimme kom 0-2 på ett välplacerat skott och sen även 0-3. Kalmar pressade sen på rejält för fler mål och Sandby hade problem med att få tag på nummer 11. I slutsekunderna av första halvlek fick Sandby en frispark, som snyggt nickskarvades i mål.

I andra halvlek var spelet jämnare och det skapades inte lika många chanser. Kalmar gjorde halvlekens enda mål och nummer 11 blev 3-målsskytt.

TMI

Igår var jag och Jimmy på Johanneslust på eftermiddagen för att gå på TMI. David var borta, så det var Marie som höll i det. Vi körde 3 x 4 min. Man skulle göra 15 burpees, 15 stålmannen (rygglyft), 15 upphopp och 15 kamelen. Själv hann jag ungefär 2 varv varje gång och det var riktigt jobbigt. Vi avslutade med idioten. Först två och två i fyra minuter. En sprang, medan den andra vilade. Det sista vi gjorde var idioten var och en för själv i en minut. Mitt mål var att slå Jimmy, men jag lyckades slå alla!:)

Rolig träning!

Freja och Lovisa tog studenten igår. Det var bara sju stycken på träningen och Emma som var med och hjälpte till lite. Kul att se Pernilla som var där och gästtränade. Härligt träningsväder och bra plan. Vi började med att driva med boll. Insida, utsida, sula och finter. Vi fortsatte med en passningsövning. Vi hade sen 20 nick, 20 bröst-volley och 20 nick. Jag körde med Pernilla och hon gjorde det riktigt bra! Sen passningsövningen igen, fast åt andra sidan. Vi hade därefter flera olika avslutningsövningar. Riktigt bra skott från alla! Först var Emma vägg och sen drev vi och sköt.  Vi jagade sen varandra. Därefter skulle vi gå förbi Emma som var passiv och sen aktiv. Själv kändes det riktigt bra. Hoppas jag börjar komma till lite fler lägen på matcherna! Vi avslutade träningen med spel fyra mot fyra. De andra började bäst och vi tappade för mycket. De ledde med 4-1 när vi bytte sida. Vi spelade sen riktigt bra och i slutsekunden satte Lydia 5-5. Roligaste träningen på länge med mycket avslut, spel och härlig stämning.

Sofias student!

Igår tog Sofia studenten. Min före detta granne. Hon har alltid varit lilla Sofia och är 10 år yngre än mig. Det är alltså 10 år sedan jag tog studenten och jag borde känna mig gammal. Vi var hemma på min gamla gata kvart över fem. Det var uppsatt partytält i trädgården och vädret var riktigt härligt. En stund senare kommer Sofia och en kompis hem i en cabbe. Kul att se henne. Det var ett tag sen sist. Hon hade en jättesöt klänning och de verkade ha haft en riktigt bra dag. Det bjöds på riktigt god buffé. Kul att träffa Bitte, Alex, Gunilla, Lasse, Elna, Lasse, Ida och Agnes. Det var jättelänge sedan jag såg dem sist! Innan vi skulle åka hem, hann vi med att smaka på tårtorna. Det fanns jättemånga att välja mellan. Alla såg goda ut, så jag tog en liten bit av de flesta. Vid åtta åkte vi hem, för jag skulle jobba natt. Jag hoppas att kvällen blev fortsatt rolig för Sofia och att inte regnet förstörde för mycket!

Bitte och Mikael häller upp välkomstdricka!Sofia är precis hemkommen!

Orkidéer

Just nu trivs mina orkidéer riktigt bra. Alla blommar!


Stadion med Linda

Igår träffades jag och Linda på Stadion i värmen. Friidrottarna tränade också. Vi är snart riktigt bra vän med Linus. Vi tog några varv som uppvärmning. Vi körde sen övningar på gräset. Backa upp till mitten och ruscha in i straffområdet. Man fick riktigt mycket mjölksyra i benen, efter så långa baklängeslöpningar. Vi sprang sen 4 stycken 200 meterslopp. Det tog ungefär 37 sekunder att springa 200 m. Det låter inte så snabbt, om man tänker på att världsrekordet är runt 19 sekunder. 200 meter känns för långt att köra max och sista 50 kändes som det gick på vilja.

Idag var vi ensamma på Stadion. Friidrottarna verkar vara väderkänsliga. Det regnade inte så mycket när vi var där i alla fall. Några varv som uppvärmning. Sedan körde vi fem idioter i kurvan och fem 100 meterslopp. Linda var stark på mittenpartiet och drog ifrån där på de två första. På de andra lyckades jag få upp farten och tappade inte mot henne i mitten.

På lördag ska jag vara AD, när Linda dömer Södra Sandby - Kalmar. Det ska bli kul!

Träning

Riktigt varmt och kvavt hela dagen. Det var ett tag sen jag var och tränade fotboll. På kvällen var det ok, för träning. Vi var nio stycken. Några som tar studenten i veckan och har fullt upp med det. Vi började med att driva boll med utsida och insida. Vi hade sen en passningsövning. Några nickar och bröst/volley tre och tre. Jag, Malin och Olinda körde. Vi sprang därefter i några minuter med boll fram och tillbaka i samma grupper. Resten av träningen övade vi uppspel. Först backar och mittfält och sen mittfält och anfall. Inte de roligaste övningarna, men det känns väldigt givande att öva. på det Vi behöver hitta varandra bättre och veta hur och var vi ska vara. Träningen avslutades med tre idioten. Vi slutade en kvart tidigare.

Jag hade tänkt åka förbi Pilan på vägen till jobbet, men hann tyvärr inte det. Hoppas alla som tog studenten igår hade en underbar dag.

Måste bara nämna Sverige också. Vilket inhopp av Zlatan! 5-0 mot Finland är riktigt bra. Snygga mål och bra spel!

Nationaldagen

Jag fick stiga upp tidigt för att vi skulle spela match i Landskrona. Jag visste nästan ingenting om Wormo, men de låg med i toppen. Vi kämpar riktigt bra i första halvleken i värme och motvind. I andra halvleken tar vi ledningen, när Annika sätter en frispark. Tyvärr får Wormo sen göra tre mål och vinner med 3-1. Vi har svårt att skapa målchanser, men alla jobbar bra. Nu hoppas jag på seger i nästa match mot Backarna. Det är tråkigt att förlora hela tiden. Det kommer ett längre referat senare...

Efter matchen bjöd Claudio på mat på McDonald's. Det var riktigt gott och snällt gjort!

När jag kom hem skulle Jimmy iväg och träna med Friskis-folk. 18 i Pildammsparken. Själv var jag sugen på passet, men valde att inte vara med. Vila är bra ibland också. De körde ett jättetufft pass med löpning, armhävningar, situps, dips och pullups. Alla jobbade i team och peppade varandra. Själv lyckades jag inte helt avstå och provade någon övning för att se hur jobbigt det var. Jag var även med på avslutningen, som bestod av tio löpningar upp och ner i amfiteatern. Får se till att vara med på något pass, för det såg jobbigt men roligt ut. Jimmy jobbade på riktigt bra och har tränat hur mycket som helst den sista månaden.

300 armhävningar tillsammansSitupsPullups

Efter en dusch, köpte vi sen kycklingrulle på väg till Peter. Celia och Mackan var också där och de grillade korv. De andra skulle planera inför Roskilde. Jag ska inte med, men tyckte vädret var härligt så det var inte så dumt att sitta ute på gräset, innan jag skulle till jobbet.

Annelis födelsedag!

I söndags på förmiddagen cyklade jag och Jimmy ut till Ön för att köra 60 min cirkelfys. Det blev en snabb och svettig cykeltur, eftersom detta Friskis ligger längre bort än de andra. Passet var riktigt bra och skönt att ta ut sig. Några övningar var som vanligt jobbigare än andra, men det kändes som alla muskler fick jobba. Riktigt svettiga cyklade vi sen till handikappbadet på Ribban. Vi kände på vattnet och det kändes inte så kallt. Anneli och Mikael dök upp vid elva. Vi låg och solade och snackade. Anneli hade med sig mammas kanelbullar. Jimmy åkte hem efter ett tag, medan vi andra bestämde oss för att ta ett dopp. Jag tog lång tid på mig innan jag doppade mig, medan Mikael bara hoppade i. Väl i vattnet var det riktigt skönt och jag var i ett tag. Nu känns det verkligen som sommaren har kommit. Vid halv två cyklade jag hem.

Jag och MikaelJag tvekar och Mikael laddar.för ett hopp, som stänker ner mig.Det var kanske inte så farligt!Så jag tar mod till migoch simmar ut.Anneli följer min lugna taktik.Jag tar en simturAnneli tar även hon mod till sig.och inser hur härligt det var!Sen passade vi på att njuta i solen!

Jag fixade lite mat, innan jobbet och hann även klippa Jimmy. Mohikanfrisyr, dock ingen jättekam. Det tog tid för att få det jämnt, men jag tyckte själv att han blev snygg i det. Han är i och för sig alltid söt!;) En riktigt skön frivecka, där jag har hunnit med hur mycket som helst, var slut kl 18.

Härlig lördag!

Jimmy tränade på Friskis på förmiddagen och jag tog mina inlines ut till Husiegården. Husie IF - IF Böljan i damtvåan var matchen som jag skulle döma. Goran och Henrik var AD. Henrik jobbar också på Skånemejerier, fick jag reda på. Det var riktigt varmt och planen var bra. Böljan började bäst, men efterhand kom Husie in i matchen. I sista minuten lobbar Husies anfallare in 1-0. I andra halvlek hade Husie mest chanser, men det var Böljan som gjorde det enda målet. Det blev lite mer närkamper i slutet och det var riktigt svettigt på planen.

Efter matchen hämtade Jimmy mig och vi körde till Kåseberga. Anneli var nere och hälsar på och vi passade på att fira hennes födelsedag en dag i förväg. Vi gick upp till Ales stenar och åt picknick. Mamma hade bakat tacopaj och laxpaj. Till efterrätt blev det hallonkaka med vaniljsås. Riktigt, riktigt gott! Vädret var hur härligt som helst. Jag och Mikael var nere och kände på vattnet, men det var kallt. Anneli fick en löparjacka i födelsedagspresent av mig och Jimmy. Hon verkade gilla den, så jag hoppas hon använder den mycket!

JimmyAnneli och MikaelMamma och pappaFin utsikt!Anneli och Mikael värmer sig i slänten.Anneli, Jimmy och pappaLångt upp!Jag vid havetAles stenar

Vi åkte hem och var hemma vid halv åtta. Jag hade först tänkt åka till Hardebergafesten, men kände mig ganska trött, så istället tog vi bilen till Strandhem. Emma, Lars, Per och några till var där. De åt grillat, men jag och Jimmy var inte alls hungriga. Det blev en omgång kubb, som mitt lag förlorade. Vi pratade mycket cykling, då några hade cyklat Ringsjön runt. Vi åt sen tårta. Då hade jag blivit mindre mätt och kunde få i mig en bit. Det var en jättehärlig kväll, med undantag från myggen.

Träning med Linus

I fredags passade Jimmy på att jobba, för att inte få för många lediga dagar i rad. Själv cyklade jag till Stadion, för att köra ett träningspass med Linda. Det var riktigt varmt. När vi kom, tränade ett gäng väldigt vältränade friidrottare. Stavhopp, höjdhopp och längdhopp. En av dem visade sig vara Linus Thörnblad, som vi naturligtvis var tvungna att fotografera. Det var säkert fler som man kanske borde veta vem det var. Jag och Linda tog en lugn träning. Några varv som uppvärmning och sen 8 stegringslopp på 100 meters banan.

Linda har nästan lika stora rutor som Linus.Linus springer nästan lika fort som vi!;)

Vi gick sen ner till ribban och köpte en baguette på vägen. Det var riktigt härligt nere på stranden. Vi fegade och kände bara på vattnet, men det var riktigt skönt.

Vid tretiden åkte jag hem. Jag och Jimmy skulle köra en timme TMI med David på Johanneslust. Ett riktigt tufft pass. Man skulle först springa 2 varv i salen och sen göra 20 frivändningar, 20 rysshopp, 20 armhävningar, 20 knäböj och 20 rodd. Jag hade alldeles för tungt på min stång och fick ta av till 5 kg på varje sida. Det blev ändå riktigt, riktigt tungt. Det gick knappt att göra armhävningarna med knäna i efter de två inledande övningarna. Detta skulle upprepas fyra gånger med löpning mellan varje och avslutas med löpning. Vi hade sen stafett och avslutade med magträning. Riktigt härligt efteråt!

På kvällen grillade vi kött och hade nypotatis till. Efter maten åkte vi ut till Jimmys pappa för att fira honom med en blomma. Han öppnade inte, så vi fick ställa blomman utanför. Istället åkte vi till Rikard och Sofie och tittade på Moldavien - Sverige. Peter var också där. Det kändes som Sverige hade lite flyt i inledningen, så det blev en säker seger. Nu börjar det se bra ut i gruppen. Hoppas de kan slå Finland också!

Kristi himmelsfärds dag

Jag åkte tidigt till Flyinge för att döma herr reserv. GoF IF - Dalby GIF. Härligt väder, men planen var inte bra. Matchen hade högre tempo än den förra jag dömde. En lugn första halvlek, som hettade till lite mer i andra. Dalby vann med 2-0. Den roligaste kommentaren stod en Dalby-back för. En bit in i andra halvlek skrek han. Heja vita och blå. Dalby var vita och GoF blå. En medspelare undrade varför han hejade på det andra laget. Backen svarade med att han tyckte det var en trevlig match. Tror aldrig jag har hört någon som hejat på motståndarna, om det inte varit av misstag...:)

Efter matchen åkte jag till Sandby och hälsade på mamma och pappa. Jag fick en god macka och rabarberpaj med vaniljsås. Jag fick sen med mig en blomma och rabarber hem.

På vägen hem stannade jag i Hardeberga för att kolla på herrarna. Jag träffade Sofie, Elle och Olle och fick hjälpa till lite i kiosken, då det var rusning i pausen. Tänk om vi skulle ha så mycket folk på våra matcher. Tyvärr blev det förlust med 2-1 mot Tomelilla.

Jag gjorde en aning sur rabarberkräm, när jag kom hem. Sockret var nästan slut och det fick bli allt som var kvar. Resten av kvällen spenderade vi ute i Bunkeflostrand. Vi hoppade studsmatta och lekte med William och Jennifer.

HBK - Lunds BK

Soligt, men blåsigt på Knutsvallen. Vinden kom mest från sidan. Olinda och Fitore hade blivit friska sen sist och även Liri var tillbaka efter en massa tentaplugg. Erika gjorde comeback, efter sin innebandysäsong. Lovisa var sjuk, Lina var på semester och Jessan jobbade. Som vanligt några borta och några tillbaka. Lunds BK spelade i tvåan förra året, men har inte alls startat serien så bra som jag trodde de skulle göra. Vi startade med Freja - Annie, Tilda, Elle, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Liri, Erika, Kajsa och Milan var avbytare.

Vi får inte välja sida och startar med solen i ögonen. Lund känns som det bättre laget i början och vi avvaktar lite. De skapar inte så mycket chanser, men har mest boll. Efter några minuter är vi in i matchen och kommer upp bra längs båda kanterna. Vi krigar på bra och vinner mycket boll. Efter sju minuter får Olinda en frispark ute på kanten uppe på deras planhalva. Annika tar den och äntligen sätter hon bollen i mål. Hon får riktigt bra träff och bollen går in i bortre krysset. Härligt! Vi hittar varandra bra och gör det svårt för Lund. De har några chanser, men mest skott utanför straffområdet som aldrig blir farliga. De slår några hörnor, men vi ligger bra i våra positioner. Även vi har några hörnor och Annika slår dem riktigt bra. Vi är nästan där på många bollar, men Lund lyckas rensa undan dem. Fitore och jag har några skottlägen, men bollarna går över mål. Liri kommer in som innermittfältare och kommer snabbt in i matchen. Hon krigar och vinner mycket boll. Med tio minuter kvar av halvleken lyckas Liri i kamp med deras mittfältare få fram bollen till Fitore. Fitore slår en perfekt boll till mig, som kommer helt fri mot målvakten. Målvakten kommer ut och jag rundar henne och lägger in 2-0. I slutet känns allt lugnt. Vi ändrar om till en mer defensiv uppställning, för att hålla tätt de sista minuterna. Lund känns stressade och skapar inga bra målchanser, men i slutet får de en hörna. Vi lyckas rensa undan första läget, men bollen kommer ut till hörnläggaren igen. Hon slår in bollen framför mål och där dyker anfallaren upp och nickar in 2-1. Efter avsparken blåser domaren av matchen. Riktigt surt att släppa in ett mål i slutsekunderna.

Trots det sena baklänges målet, känns det bra. Lund är inte alls så farliga som de brukar vara och det känns som vi ska kunna vinna det här. Erika kommer in i anfallet i andra halvleken. Vi är beredda på att Lund ska sätta press direkt, men det händer inte. Det känns som båda lagen känner på varandra i början av andra halvlek. Jag kommer sen runt på högerkanten och spelar in framför mål, men Lund rensar undan. Det blir mycket inkast längs den ena långsidan på grund av sidvinden. Från ingenstans kommer sen 2-2. Deras högerback får tag på bollen utanför straffområdet. Jag är där, men lyckas inte få tag på bollen. Även Liri kommer fram och stör, men backen skjuter och får bra båge på bollen. Freja är på bollen, men kan inte hålla den. Surt! Vi är sen inte alls bra i 20 minuter. Lund har mycket boll, men skapar mest skottlägen från långt håll. De gör ett mål, men domaren har blåst av för frispark. Hade hon inte gjort det, tror jag Freja hade tagit skottet. Lund är också nära på en frispark, när en spelare dyker upp vid bortre stolpen och nickar mot mål. Vår backlinje spelar bra och ställer Lund offside flera gånger. Det är fortsatt mycket inkast och inte så bra spel. Malin får matchens enda gula kort, då hon stoppar en spelare med armarna. Vi gör en del byten i backlinjen och på mittfältet. Kajsa kommer in och spelar en stund till vänster. Med kvarten kvar känns det som Lund tröttnar och vi tar över. Det mesta spelet är istället på Lunds planhalva. Fitore kommer in igen. Vi har flera frisparkar i bra lägen och några hörnor. Annika slår alla. Närmast är Elle, som nästan når en frispark vid bortre stolpen och nickar en hörna utanför bortre stolpen. Jag kommer runt två gånger på vänsterkanten och spelar in framför mål. Den ena gången bryts bollen till hörna och den andra gången är Erika riktigt nära att sätta 3-2. Matchen slutar 2-2.

Det här kändes som en förlust. Vi ledde med 2-0 och gjorde en riktigt bra första halvlek. Alla krigar på och gör en bra match. Det var bara det lilla sista för en seger, som saknades i andra halvleken. Tilda gör det bra som mittback tillsammans med Elle. Fitore och Annika gör riktigt bra ifrån sig. Jobbar defensivt och vinner mycket boll och skapar lägen framåt. Liris inställning är härlig att se. Kul att se Erika på plan igen! Nu laddar vi för match mot Wormo på måndag!

Lekplatser och traktorkörning

I onsdags var jag och hälsade på Malin i Lund. Lilla Edla var söt och lugn. Marvin, som hade blivit mer än två år, var lite blyg i början och gömde sig mest bakom Malins ben. Vi åt rabarberkräm och kladdkakemuffins. Marvin åt fyra portioner kräm, så det var nog ett bevis på att det var gott. Vi tog sen en runda till en lekplats i närheten. Marvin gungade först. Sen skulle han upp i den stora rutschkanan. Det var kul att hissa upp sand, men när vi skulle ner blev det läskigt. Ändå skulle han upp igen, men då fick vi lyfta ner honom. Vi gungade också på hästarna. Sen fortsatte vi till nästa lekplats. Där var en rolig traktor och en rutschkana han kunde åka på själv. Det var inte så kul när vi skulle gå hem, men efter ett tag gick det bra. Malin gjorde sen pastasallad, medan jag och Marvin var i trädgården och körde traktor. Vi lastade släpet fullt och körde fram och tillbaka. Besöket avslutades med god pastasallad, innan jag skulle iväg på match. Hoppas det inte dröjer så länge till nästa gång vi ses!

Svett, svett och svett!

Igår var jag och Linda och körde ett pass på Stadion vid 10. Först uppvärmning i några varv. Vi sprang sen 80 meterslöpningar. Vi började baklänges och vände och ryckte. Sedan blev det skridskohopp och vi avslutade med några idioten. Det kändes som ett ganska lugnt pass, men svetten rann. Inne på stadion var det riktigt varmt!

Efter att jag fixat undan tvätten, åkte jag ner till Västra Hamnen och solade. Jättehärligt! Jag var sugen på ett dopp, men sparade det.

På kvällen var jag och Jimmy på TMI. Vi körde ett ganska kort pass, men jobbigt. Vi skulle springa 400 m, men banan var upptagen och det blev en lite kortare runda. Därefter gjorde vi 21 armhävningar, situps och knäböj. Sprang sen rundan igen och gjorde 15 av allt. Därefter 9 och 5. Vi avslutade med löpning. Bonusträningen var en tävling med plankan. Jag slog tre av killarna, men Jimmy lade sig som vanligt precis efter mig. Två av de andra killarna klarade lite längre, men nästa gång ska jag ge dem en match!:)

På kvällen tyckte Jimmy han behövde mer träning och tog en runda med cykeln på 2,5 mil. Själv satt jag hemma och väntade på att få äta glasstårta! En timme senare var han hemma och det blev äntligen efterrätt!:)

Skurup - Bosnien Hercegovina

Min första herrmatch, om man inte räknar en oldboys för länge sedan. Perfekt plan och riktigt härligt väder! Tyvärr missade jag vår egen träning, som ändrades i sista stund till på måndagen. Matchen höll bra tempo i första halvlek och det blev några vackra mål. I andra halvlek sjönk tempot. Det blev tuffare närkamper och mer snack. Bortalaget vann den målrika matchen med 6-3. Lite mer utmanande och snabbare omställningar än vad jag är van med. Det gällde att hela tiden vara med, då jag inte hade hjälp av AD. Kul att döma en herrmatch!

När jag kom hem, tog jag och Jimmy en runda inlines ner till Västra Hamnen. Riktigt skönt!

RSS 2.0