HBK - Backarnas FF

Det var fina förutsättningar för en bra fotbollsmatch i söndags. Backarna är nykomlingar i serien och låg sist inför dagens match. Tyvärr saknade vi som vanligt många spelare och den här gången fler än vanligt. Tur att vi har spelare som inte tränar som kan ställa upp! Vi startade med Camilla - Annie, Lina, Carro, Stina - Annika, Olinda, Malin E, Sofie I - Freja, jag. Malin S, Sofie L och Milan började på bänken. Freja gjorde debut som utespelare i serien.

Matchen startar avvaktande från båda lagen. Det var två lag som behöver alla poäng de kan få. Vi spelar första halvlek i motvind och med solen i ögonen. Backarna får tidigt några hörnor, som vi lyckas rensa undan. Vi försöker jobba oss in i matchen. Jag får skottläge precis utanför straffområdet, men skottet träffar inte mål. Backarna försöker hålla i bollen och har flera spelare med bra teknik. Vi känns inte riktigt på hugget, hjälper inte varandra i pressen och har svårt med uppspelen. Båda lagen slarvar i passningsspelet och det är stundtals inte så bra spel. Backarna får en hörna efter knappt en kvart, som de slår långt. En bortaspelare får ensam nicka tillbaka bollen framför mål och där står en av deras spelare. Hon får god tid på sig att slå in 0-1. Vi måste vara betydligt tuffare i straffområdet. Malin S kommer in som yttermittfältare. Annie skadar sen foten och Malin S får flytta ner som back. Vi börjar skapa fler lägen. Jag kommer runt på högerkanten och spelar bollen snett inåt bakåt. Vi är på bollen, men Backarna lyckas i panik rensa undan bollen. Nästa läge vi får är ännu närmare att gå i mål. Backarna lyckas inte få undan bollen från straffområdet. Jag får tag i den och skjuter. Målvakten gör en bra räddning, men i röran framför mål håller Backarna på att slå in bollen i eget mål. De lyckas rensa undan bollen på mållinjen. Backarna är farliga i sina kontringar och skapar några riktigt bra lägen. Det bästa är ett rent friläge, men anfallaren skjuter utanför. På en snabb omställning lyckas jag sen ta mig förbi deras back, men blir lite upphakad. Jag kommer helt fri, men domaren blåser frispark. Annika lägger frisparken och är riktigt nära att göra mål. Annika slår flera bra frisparkar, men de flesta går precis över ribban. Sofie L kommer in i anfallet. Hon har inte varit inne så länge, när vi snabbt ställer om igen. Jag driver in bollen på deras planhalva och Backarna faller. Sofie tar en bra löpning och en bit innan straffområdet passar jag Sofie. Hon tar med sig bollen bra och sätter hur säkert som helst bollen vid bortre stolpen. Ett riktigt bra avslut. Det såg ut att sitta i ryggmärgen. Nu kändes det som vi var på gång. Inget av lagen skapar så mycket i slutet, men från ingenstans kommer 1-2. Deras yttermittfältare skjuter in bollen utifrån hörnan och den går in vid bortre stolpen. Surt att tappa precis i slutet, när det kändes som vi hade kontroll på motståndarna.

I paus pratar vi om att det här ska vi vända. Vi kan så mycket bättre än vad vi presterade i första halvleken. Tyvärr händer inte så mycket på planen. Alla kämpar, men vi gör det inte riktigt som ett lag. Vi har svårt att få upp bollarna och vi skapar nästan ingenting. Backarna i sin tur spelar heller inte så bra, men lyckas ändå göra mål. Ganska tidigt i andra halvlek gör de, i ett av få snygga anfall under matchen, mål. Deras back lyckas hitta anfallaren med en bra boll, så att hon blir helt fri och kan göra 1-3. Vi spelar sen bra försvarsspel och håller ihop laget. Backarna skapar inte många chanser, men samtidigt är vi knappt inne på deras planhalva. Jag har ett av få lägen, då Malin E frispelar mig. Målvakten kommer ut snabbt och lyckas rädda bollen till hörna. Annika slår de flesta hörnorna idag. Hon gör det bra som vanligt. Dock är vi aldrig riktigt nära att få in bollarna. Matchen känns ganska avslagen och Backarna kontrollerar den. Vi får göra en del byten och flyttar fram folk i slutet, för att sätta press. Milan kommer in som anfallare. Freja är riktigt nära att göra 2-3. Från långt håll skjuter hon. Bollen träffar stenhårt i ribban och ut i straffområdet. Backarna lyckas precis före oss rensa undan bollen. Målvakten hade inte haft en chans om den gått under ribban och i mål. I slutet får Backarna frispark till höger en liten bit utanför straffomådet. Skytten får bra träff och bollen går in högt i bortre delen av målet. Matchen slutar 1-4.

Det här var en match vi bara skulle ha vunnit. Nu gick Backarna om oss i serien. Backarna var inte bra, men vi var ännu sämre. Ibland funkar inte spelet och det här var en sådan match. Riktigt bra insatser av Stina och Malin S som spelade nästan hela matchen som ytterbackar. Sofie L visade sin målfarlighet och hade bra rörlighet och passningsspel. Tråkigt att så många inte kan, men skönt att ha duktiga "gamla" spelare. Vi får ta nya tag mot IFK Trelleborg på söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0