HBK - Eskilsminne DIF

Det var en ganska blåsig kväll, men annars bra fotbollsväder. Gräset har blivit riktigt fint. Några spelare var tillbaka som inte har varit med på ett tag, men samtidigt några nya borta. Vi ställde upp med Camilla - Jessan, Lina, Emma, Annie - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Milan, jag. Tilda, Lovisa, Sandra och Stina började på bänken.

Sandra, Lovisa och TildaLinaStina, Claudio, Emma och Annika

Eskilsminne väljer medvinden i första halvlek och tar direkt tag i spelet. De skapar tidigt några bra chanser. Jessan är riktigt nära ett självmål, när hon spelar ut bollen till hörna. Vi ligger bra i våra positioner och jobbar tillsammans. Eskilsminne får några hörnor, men vi rensar undan. Efter tio minuter kommer jag runt på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Olinda. Vi har bra med folk i straffområdet. Olinda skjuter, men målvakten räddar och det blir retur. Milan är först på den och kan enkelt lägga in 1-0. Riktigt bra! Eskilsminne verkar inte riktigt beredda på ett baklängesmål och det blir en del gnäll inom laget. De kommer snabbt igen och spelar med bra rörelse och fart. Vi tvekar i vår press och några minuter senare skjuter de in kvitteringen. Stina kommer in som anfallare. Vi kommer upp i några kontringar. Jag får ett inkast av Sofie och vänder upp i straffområdet, men mitt skott går över målet. Annika kommer också runt på sin kant och skjuter, men målvakten har kontroll. Efter 20 minuter får Eskilsminne en ny hörna och den blir väldigt snöplig. Bollen spelas in framför mål och går sen som en flipperkula på två av våra spelare, innan den går in mellan benen på Camilla och rullar sakta över mållinjen. Eskilsminne fortsätter att rulla boll, men vi kämpar på. Vi ändrar om och spelar med tre på mitten och en anfallare, för att vinna mer boll. Camilla gör några räddningar på bra lägen. Tilda kommer in som back och Lovisa på mittfältet. En halvtimme in i matchen kommer nästa mål. Ett hårt skott som går in i bortre delen av målet. Eskilsminne får sen en hörna. Vi får ut bollen i första läget, men den hamnar hos en spelare utanför straffområdet. Hon tar lång tid på sig, så jag bryter bollen och ställer om. Jag spelar Stina som kommer med bra fart på andra kanten. Stina tar med sig bollen, men avslutet tar målvakten hand om. Eskilsminne pressar på i medvinden. 1-4 kommer efter en långboll från deras mittback. Anfallaren tar en löpning mellan våra backar, tar emot bollen och lägger enkelt in bollen i mål. De fortsätter sen att spela bra, men vi kommer upp i en ny kontring. Jag kommer runt på högerkanten och spelar bak till Annika. Från långt håll får hon perfekt träff och bollen går in i krysset. Riktigt snyggt och bra att få in en reducering precis innan pausen.

Vi får vara ganska nöjda med resultatet efter första halvlek. Eskilsminne är ett bra lag, men vi kämpar och försöker göra det svårt för dem. Vi börjar bra i andra halvlek. Eskilsminne skapar nästan ingenting första kvarten. Det känns som vi har kontroll på dem och vi börjar hitta varandra bra. Trots medvinden har vi svårt att komma riktigt nära deras mål, så vi får inte några bra lägen. Vi har någon hörna och några frisparkar, men det vill sig inte. Efter knappt 20 minuter kommer ett långskott, som det blir retur på. Deras spelare är först på bollen och kan göra 2-5. Nu rasar vi ihop. Vi börjar bli trötta och det blir många byten och flera spelare får byta position. 2-6 kommer några minuter senare. En spelare kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg, där en bortaspelare hoppar högst och nickar in bollen i en båge över Camilla. 2-7 kommer direkt på avspark. Vi spelar bort bollen. De kan avancera på högerkanten och spela in bollen i mitten. Deras mittfältare lägger in bollen vid bortre stolpen. Det är tungt, men vi fortsätter att jobba. Sandra kommer in och spelar back. Nästan allt spelet är på vår planhalva. I slutet kommer även 2-8, som blir slutresultatet.

Vi spelar bra i en timme, men orkar till slut inte i Eskilsminnes tempo. Extra plus till Emma, Malin och Annika som jobba riktigt bra och vinner mycket boll hela matchen! Eskilsminne vinner rättvist, men det känns som vi borde kunna hålla nere siffrorna. De har ett väldigt bra lag och en riktigt bra bänk. Byter de spelare, kommer det in en minst lika bra spelare, som är sugen på att visa att hon vill spela. Det konstiga var att det var mer gnäll mellan spelarna i deras lag, serieledarna, än hos oss som ligger sist. Nu laddar vi för sista matchen, innan sommaruppehållet. Borta mot BK Vången!