IK Wormo - HBK

På nationaldagen åkte vi upp till Landskrona, för att möta IK Wormo. Wormo låg med i toppen av tabellen och det var ett lag vi inte visste mycket om. Det var strålade sol, riktigt varmt och ganska blåsigt.  Vi startade med Freja - Annie, Jessan, Elle, Carro - Sofie, Olinda, Malin, Annika - Fitore, jag. Liri, Sandra och Milan började på bänken.

Wormo tar tag i spelet direkt i medvinden och försöker ofta spela ut bollarna till deras snabba högermittfältare. Carro får slita hela matchen, men gör det riktigt bra. Vi får en chans tidigt, när jag med hjälp av Sofie lyckas ta mig runt på vänsterkanten. Wormo bryter i sista stund, inne i straffområdet, bollen till hörna. Annika slår hörnorna och vi måste kunna utnyttja dem bättre. De hamnar nästan alltid perfekt framför målet. Wormo har sen en frispark ute på deras vänsterkant. Deras spelare får bra träff och bollen tar hårt i ribban. Sedan kommer en period, då Wormo pressar oss. De slår många hörnor, som blir riktigt farliga. Vi har svårt att ta oss in på deras planhalva. Vi håller ihop laget och har bra positioner. När vi vinner bollen försöker vi spela oss fram, men har svårt att få upp bollarna. Alla kämpar och sliter och jobbar verkligen för varandra. Liri och Sandra kommer in och båda hittar snabbt rätt. Trots bra försvarsspel, lyckas Wormo få tre jättechanser. Tre rena frilägen. Freja kommer ut riktigt bra alla gångerna och stressar deras spelare till dåliga avslut. Vi fortsätter att kriga och med kvarten kvar är vi riktigt nära att göra mål. Rättare sagt är det Wormo som är nära på att göra självmål. Vi slår ett inlägg, som en Wormo-spelare rensar i stolpen. På returen har de stora problem att få undan bollen, men lyckas till slut. Vi fortsätter att ha en bra period. Annie är bra med och får mycket boll ute på sin högerkant. Hon har bra samspel med Annika. Även Carro och Sofie kommer fram på sin kant. Sofie tar mycket löpningar och verkar målsugen. Malin och Olinda jobbar bra på mitten och vinner mycket boll. I slutet mattas vi och Wormo tar över igen, men vi lyckas hålla 0-0 till pausen.

Vi var riktigt nöjda med 0-0 efter första halvleken och hoppades att medvinden skulle ge oss mer offensivt spel. Tyvärr litade vi nog mer på vinden än oss själva, för Wormo sätter en jättepress direkt. Vi har svårt att få undan bollarna. De kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Vi reder ut anstormningen och får en frispark i bra läge efter tio minuter. Annika kliver fram och trycker in 0-1 lågt vid bortre stolpen. Riktigt härligt med ledning! Det känns som vi har kommit in i matchen och vi flyttar fram lite. Tyvärr kommer Wormos kvittering för snabbt. Fem minuter efter vårt mål slarvar vi i uppspelet och Wormo bryter. Deras anfallare kommer in i straffområdet och skjuter mot bortre stolpen. Freja är på bollen, men kan inte hålla det hårda skottet. 1-1 står sig i tio minuter. Wormo har mycket boll och känns mer taggade än oss. Deras snabba yttermittfältare sysselsätter Carro, men Carro är inte lätt att ta sig förbi. Vi kommer in på deras planhalva några få gånger, men kommer aldrig till något bra läge. Wormo gör 2-1 på en hörna, när deras lagkapten springer in bollen vid bortre stolpen. Vi försöker skapa något, men har det riktigt svårt med det offensiva spelet. Elle gör tar några offensiva löpningar, men får aldrig bollen. I slutet av matchen kommer Milan in som anfallare och vi spelar med en trebackslinje. Vi kommer högre upp i banan, men blir sårbara bakåt. I en snabb omställning avgör Wormo matchen med 3-1. Det är deras duktiga yttermittfältare som oroat hela matchen, som nu får en bra boll och kan göra mål.

Det kändes som vi var värda en poäng efter vår kämpainsats i första halvleken. Alla jobbar och sliter i första halvlek, men antingen blir vi trötta eller så tror vi bara det ska lösa sig i andra halvleken. Bra defensiv, men vi måste jobba med det offensiva spelet.