Midsommar

Vid 13-tiden var jag och Jimmy framme i Yngsjö. Vi skulle fira midsommar i David och Johannas föräldrars stuga. När alla 15 hade kommit var det dags för midsommarmat. Sill, lax, nypotatis, gräddfil, gräslök, bröd och annat gott. Vi satt ute och det var helt ok väder. Till maten blev det sång och snapsdrickande!

Idas mamma är först utJimmySamlade vid bordet

En stund efter maten blev det jordgubbar med grädde i solen. Härligt! Samtidigt hade det kommit ett ungt killgäng till grannstugan, som spelade hög musik. Vi gick sen iväg för att spela brännboll. Ida och David delade in två lag. Mitt lag spelade bra och vann första omgången. Motvinden gjorde att det inte blev ett enda helvarv. Vi spelade 10 minuter och bytte. Den andra rundan brände vi ute det andra laget. Vi valde sen att spela en omgång till med den hårda tennisbollen. Jag gick över till det andra laget och vi var bara fem i varje lag nu. David började med att slå riktigt långt. Antingen var det en formtopp eller berodde det på bollen. De hann med tre helvarv, innan vi bytte. Vi orkade aldrig ta igen deras försprång, även om vi hade många bra slag.

Jordgubbar i solen!BrännbollLena träffar bollen och Jerker är på väg att springa.

När vi kom tillbaka startades grillarna. Jag var fortfarande mätt efter jordgubbarna. Jimmy och jag hade med oss kalkonfilé och den blev riktigt god. Till det grillade serverades potatissallader med nypotatis och goda såser.

I väntan på grillen!Jimmy överlämnar grillandet till mig...men jag är lika glad för det!Jag, Maria och Peter efter maten

Efter maten blev det spel. Vi spelade ett "bönspel", där det gällde att plantera fält och skörda. Det var ganska svårt i början, men sen kom man in i det. Kul och jag kom tvåa efter Ida. Ida och David hade ordnat en musiktävling och vi blev indelade i fyra lag. Jag var i samma lag som Elin och Lars. Svåra frågor och jag som inte är så bra på musik, kunde bara hjälpa till med några få frågor. Jimmys lag vann överlägset, mitt lag kom två och de andra två precis bakom på delad tredjeplats. Roligt med musiktävling, även om det inte är min starka sida. Lagom till rättningen av musiktävlingen gick vi in och åt Jerkers efterrätt. Vanilj pannacotta med kanderade äpplen. Riktigt gott! Några gick sen en runda ner till havet och kollade på en brasa. Sedan gick vi och lade oss.


Vi gick upp vid niotiden på midsommardagen och åt frukost. Mackor, melon och ananas. Det var ganska kallt ute, så många satt inne. Vi städade undan och spelade Spank the monkey. Krångligt spel, men av någon anledning lyckades jag vinna. De andra spelade "bygga borg" och det såg kul ut. Vi åkte hem sen, för att inte komma hem för sent. Jimmy skulle packa inför Roskilde och vi hade tvättid på kvällen. Jerker och Anna fick skjuts av oss till Lund.

En riktigt rolig midsommar med trevligt folk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0