Jimmys födelsedag!

Det hela började med att jag fick stiga upp orimligt tidigt på min lediga dag. Jag orkade inte ens kolla klockan, men en gissning är vid 5-tiden. Jimmy blev gratulerad med paket och ett kort. Jag hade köpt två skjortor och två träningströjor.

Vid tio var jag och sprang med Linda vid Stadion. Malmös herrar tränade på planen bredvid och höll ungefär samma tempo.:) Jag cyklade sen till Heleneholm och körde 60 min Skivstång. Lite svårt att veta hur mycket vikter man kunde ha på på de olika delarna, men det kändes bra. Mycket folk för att vara vid 12-tiden. Sedan cyklade jag hem och väntade på att Jimmy skulle komma, så att jag kunde överraska honom.

Jimmy kom hem 10 minuter tidigare än vad han hade blivit tillsagd. Starkt att kunna slita sig från jobbet, så tidigt på sin födelsedag.:) Vi tog sen bilen, hämtade Peter och körde ut till Racehouse. Vi valde att köra 2x15 min. Själv hade jag kört två gånger tidigare, men Jimmy och Peter hade nog kört mer. Jag startade sist och det tog bara drygt ett varv för Jimmy att hinna ifatt mig. Han körde förbi direkt, men släppte sen fram mig så att han kunde köra förbi igen. Gärna på insidan av kurvan! Jag kände mig mer och mer säker och gasade på. Peter kom ikapp efter några varv, sen höll vi ihop. Jobbigt för händerna och armarna efter ett tag. Vi körde den 416 meter långa banan på runt 32 sekunder. Peter fick den snabbaste tiden och jag lyckades köra snabbare än Jimmy. Vi vilade sen några minuter, innan vi begav oss ut på banan igen. Den här gången startade jag också sist, men hängde bra med Jimmy och Peter. I slutet lyckades jag ta mig förbi både Peter och Jimmy efter att de kört ihop lite och sen gasade jag på. Hittade ett sätt så jag kunde gasa även i kurvorna och lyckdes få snabbaste tiden. Den här omgången lyckades alla få under 32 sekunder. Banrekordet var 28 sekunder, så jag tyckte vi körde på bra. Mina armar och händer kändes riktigt möra. Det berodde nog både på körningen och mitt skivstångspass. Riktigt kul att köra och man märker efterhand att det går att gasa mer än vad man tror!

Vi var hemma vid 18 och en halvtimme senare cyklade vi in mot stan. Efter Möllan undrade Jimmy, om vi skulle till Jensen's. Mycket skumt! Precis när han kom hem från jobbet undrade han om vi skulle köra GoKart. Den enda ledtråden han hade fått var att vi inte skulle äta, han inte behövde ha mössa och att vi skulle vara inne. Då fanns det ju inte fler möjligheter?;) Han gissade alltså rätt igen. Utanför Jensen's Böfhus träffade vi Fredde och Emma. Sen dök Peter, Sofie, Rikard, Anna, Henrik, Lars, Evelina, Isabel, Marcus, Mackan och Elle upp. Det blev ganska trångt vid bordet, men det gick bra. Jag och Jimmy beställde tre rätters meny. Nachostallrik och räkcocktail till förrätt. Favoritbiff och hamburgertallrik till varmrätt. Till efterrätt blev det chokladkaka med mjukglass, jordgubbssylt och chokladsås och chokladmousse. God mat och trevligt sällskap! Hoppas Jimmy var nöjd med sin födelsedag och att alla andra också hade trevligt!

Jimmy och Sofie

Grattis Jimmy!

Idag fyller världens bästa Jimmy 30 år! Stort grattis!


Helgen

Fredagen började med att Jimmy kommer hem med fina tulpaner. Den fortsätter sen med klippning av Jimmy. Apparaten fungerade inte så bra, annars tror jag det hade gått riktigt fort och blivit ännu snyggare.

Hårig ryggKlart!

Senare på kvällen gick vi till Tröls och åt mat. Peter, Mackan, Malena och Lars var också där. Lasse och Moa dök upp efter åtta och vi överraskade Lasse som snart fyller 30.

Jimmy äter efterrättLasse och Moa

Igår dömde jag i Svenska Cupen igen. BK Olympic - Rödeby AIF. Olympic börjar väldigt bra och de pressar Rödeby. Efterhand kommer Rödeby in i match och leder med 1-0 i paus. Det är jämnt i början av andra halvlek, men sen visar Rödeby att de spelar i en högre division och vinner med 4-0. Härligt väder för fotboll och jag fick bra hjälp av Aleksander och Karoline på linjen.

Idag skulle vi ha spelat match, men med några återbud fick vi inte ihop lag och fick ställa in den. Väldigt tråkigt, för jag var riktigt sugen på att spela. Hade varit kul att mäta sig mot Köpingebro, som vi förlorade två matcher mot förra året i serien.

Dubbel träning

Jag och Jimmy hade planerat att köra 60 min Cirkelfys igår. När han kommer hem säger han att han ska köra ett pass innan också. Jag kan ju inte vara sämre. Dock kände jag inte för Skivstång, eftersom jag hade lite träningsvärk sen passet i onsdags. Jag hittar att Friskis hade Jogg (Bas/Medel). Tänkte att det kunde vara en bra uppvärmning inför Cirkelfysen. Det visade sig att det bara var jag som kom till passet, så jag fick en privatlektion. Vi joggade till Bulltofta och gjorde några övningar på vägen. På Bulltofta joggade vi 2,5 km fram och tillbaka. På vägen hem blev det också några övningar. Lugnt och skönt pass!

Jag och Jimmy satt sen och väntade på att Cirkelfysen skulle börja. Tio övningar som var mer eller mindre jobbiga. Tre varv. Efter första varvet hoppade de två tjejerna som tränade med oss av. Två övningar (en med situps och en med upphopp med armhävning) var mindre sköna på grund av min träningsvärk. På en station var det löpningar fram och tillbaka i salen. Riktigt bra jobb av Jimmy. Han sprang så fort så jag aldrig hann ifatt honom och jag brukar vara starkare i slutet. Cirkelfys är alltid kul och det känns som det alltid ger mycket!

Nu tycker jag att jag är värd en lugn fredag. På lördag blir det dömning och på söndag möter vi Köpingebro!


Ki-Box

Igår sov jag istället bort nästan hela dagen, så jag missade det fina vädret. På kvällen cyklade jag och tränade på Friskis för första gången på länge. 90 min Ki-Box på Johanneslust. Först uppvärmning och sen styrka. En del riktigt jobbiga övningar. Vi blev sen uppdelade två och två. Värden valde en kille till mig. Inte vilken kille som helst visade det sig sen. Han var Ki-Box ledare på Friskis i Lund. Vi körde flera olika slag- och sparkövningar. Roliga och jobbiga. Den jobbigaste var när man skulle slå fyra snabba slag och ner och göra två armhävningar. Detta upprepades i en evighet kändes det som och som "vila" körde man situps mot varandra. Skönt att träna riktigt hårt! Mina armar är nu, flera timmar efter, svaga och skakiga. Får se om det dyker upp någon träningsvärk senare...

Svalövs BK - Borgeby FK

Första omgången av Svenska Cupen. Matchen spelades i Bjärred, eftersom Svalöv inte har något konstgräs. Två nykomlingar en i tvåan och en i trean. Borgeby har tappat många spelare inför säsongen och har en väldigt ung trupp.

Det var Borgeby som tog tag i matchen direkt. Väldigt mycket fart och snabbt passningsspel. Svalöv inriktade sig på kontringar och var ofta farliga. Borgeby hade flest målchanser, men Svalöv ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek stod Svalöv emot i en kvart och Borgeby började kännas en aning stressade. Sedan kom två snabba mål och det var plötsligt kvitterat. Borgeby fortsatte att ha mest spel. De gjorde två mål till och vann med 4-2.

Kul att ha dömt min första match för året! På lördag kommer min andra. BK Olympic - Rödeby AIF. Även den är i Svenska Cupen.


Härligt vårväder!

Igår var jag väldigt effektiv och hann med mycket. En stund var jag ute i det fina vädret. Efter en sväng till Möllan, stannar jag till vid rött. När det slår om till grönt, går det inte snabbt för mig. En gammal man (80+) på cykel bakom mig, tycker inte jag får upp farten till räckligt snabbt och säger: Nu får du allt ta i tösen. Sen lade han till förslaget att ha en lägre växel. Jag tog i lite mer och fick upp farten. Så långsam har jag inte känt mig på länge...;)

När Jimmy kom hem blev det middag ute på balkongen för första gången i år. Snart får mina nya inlines invigas! Då är det vår på riktigt!

Helgen + godkänd besiktning!

I fredags var Beckis hos mig och vi åt kebabtallrik och kycklingrulle, popcorn och andra godsaker. Alltid trevligt med Beckis på besök!

I lördags efter matchen var jag och Jimmy i Sandby och gav pappa födelsedagspresenter. Självodlade paprikaplantor, ett citrusträd och en hortensia. Han verkade bli glad. Aldrig lätt att ge bort något till honom, för han verkar ha allt han vill och önskar sig sällan något. Vi åt goda pajer och glass med fruktsallad till efterrätt. De andra tittade sen på körslaget, medan jag sov i soffan. Sen sov jag i bilen hem och gick och lade mig klockan 22 och sov till 12 på söndagen. Kanske var jag lite trött efter 2,5 timmes sömn och en tuff match. DM-matchen jag skulle döma blev inställd, så nu blir första matchen ikväll. Svenska cupen. Borgeby FK - Svalövs BK.

Igår var jag och besiktade Saaben. Det gick snabbt och smidigt. Godkänd utan anmärkningar. Stor skillnad mot Forden, trots att de var ungefär lika gamla.

Sjöbo - HBK

En match mot riktigt tufft motstånd var vad vi förväntade oss. Sjöbo kvalade för att ta sig upp i tvåan förra säsongen, men klarade inte det och spelar i år i den östra trean. Vi ställde upp med Camilla - Annie, Lina, Elle, Carro - Annika, Lovisa, Malin E, Sofie - Fitore, jag. Freja, Jessan och Olinda började på bänken.

Matchen börjar i ett högt tempo. Sjöbo pressar oss direkt med snabba yttermittfältare, som hela tiden var i rörelse. Vi ligger bra i våra positioner och kontrar när vi får chansen. Flera gånger tar vi oss in i deras straffområde och skapar problem för Sjöbos försvar. Sjöbo har mest boll och har ett bra passningsspel. Det är också Sjöbo som är närmast att göra 1-0. Ett skott tar i ribban och en nick på en hörna är också väldigt nära att gå in. Vi är också nära på en hörna av Fitore, som Lovisa nickar utanför bortre stolpen. Annika kommer bra på sin kant flera gånger och slår flera inlägg. Hon har även ett hårt skott, som går över målet. Jessan kommer in som högerback och Freja kommer in som yttermittfältare. Med tio minuter kvar av första halvlek får Sjöbo en hörna. Vi lyckas få undan första bollen, men i andra läget får deras spelare alldeles för mycket tid och plats i straffområdet och kan ostört skjuta in bollen i mål. Tyvärr är vi inte riktigt med sen, för direkt efter lyckas Sjöbo via högerkanten ta sig in i mitten framför straffområdet och deras duktiga mittfältare får bollen och placerar in 2-0 nära krysset. Surt med två snabba mål, när vi annars gjorde en riktigt bra halvlek.

I andra halvlek kommer Olinda in på mittfältet. Vi håller ihop laget bra och tillåter inte Sjöbo skapa så mycket chanser. Själva hittar vi varandra bättre och vinner mycket boll. Vi reducerar efter bra spel. Olinda får tag på bollen på vår planhalva och spelar till mig. Jag driver bollen och Fitore och Annika kommer med bra fart på varsin sida. I höjd med straffområdet spelar jag till Annika, som tar med sig bollen och sätter den snyggt vid bortre stolpen. Camilla gör en riktigt bra enhandsräddning på ett hårt skott. Vi fortsätter att spela bra och är riktigt nära att göra 2-2, efter ett dåligt tillbakaspel av Sjöbo. Jag når nästan bollen före målvakten, men hon lyckas rensa precis före mig. Fitore får tag i bollen och skjuter. Returen går ut till Malin, som är nära att sätta kvitteringen. Sjöbo får sen in 3-1 efter att vi inte lyckats få undan bollen från straffområdet. Vi fortsätter att spela bra. Olinda och Lovisa byter. Alla kämpar och vi försöker spela oss upp när vi vinner bollen. Sen kommer en olycklig situation. Jag kommer runt på högerkanten och har med mig tre spelare framför mål. Jag försöker hitta någon längre bak och Sjöbo får tag på bollen och ställer om snabbt. En långboll upp mot vårt straffområde och där lyckas Sjöbos anfallare vinna ett motlägg mot Camilla, så bollen retfullt rullar in. 4-1 står sig ett tag och speglar matchbilden ganska bra. Jessan kommer in i anfallet. Med tio minuter kvar blir Elle trött och Freja kommer in som anfallare och Jessan flyttar ner. Därefter faller vi helt ihop. Jag vet inte om det beror på att det blir osäkert i laget eller om alla blir trötta samtidigt. Sjöbo utnyttjar det effektivt och gör fyra mål på fem minuter. De sista minuterna stänger vi sen igen eller om Sjöbo tyckte att det räckte med 8-1. Tråkigt att det rann ifrån till hela 8-1, för under 80 minuter gör vi en riktigt bra match mot ett förmodat topplag i trean.

Kul att se en backlinje med rutin i mitten och snabbhet på kanterna, som löste det mesta riktigt bra. Lovisa och Malin gjorde en riktigt bra match på mittfältet tillsammans med Olinda när hon spelade. De mötte riktigt bra spelare, men tog för sig bra. Yttermittfältarna gör det också bra. Annika är den mest offensiva och är farligast framåt, men hon tog även några riktigt bra hemåtjobb. Sofie och Freja var mer defensiva, men följde gärna med upp i anfallen när det fanns tillfälle. Jag tycker att jag och Fitore hittade varandra bättre idag än mot Vellinge och vi jobbade närmare varandra. Hade inte Sjöbos mittback varit så snabb och följsam, så hade vi helt säkert gjort något mål till. Nästa match är mot Köpingebro på söndag!

Någon som är värd en applåd!?Lina slår en frisparkMalin och Lovisa har koll på Sjöbos duktiga mittfältare.Sofie pressarKamp i Sjöbos straffområdeJag och Fitore

Storförlust mot Sjöbo

Vi gör en riktigt bra match mot Sjöbo, om vi inte räknar slutet. Tyvärr tappar vi helt sista tio och släpper in fyra enkla, snabba mål. Det slutar 8-1 till Sjöbo. Själv känner jag mig inte helt pigg nu, efter bara 2,5 timmes sömn. Själva matchen kändes mycket bättre än mot Vellinge. Vi höll ihop laget bra och hittade varandra. Själv kändes det som bollen var mer vän med mig idag än förra matchen. Nu får vi träna upp konditionen, så vi orkar hålla i 90 min.

Ganska lat!

Den här veckan har det inte blivit mycket träning. Fotbollsträningen börjar alldeles för sent för att jag ska hinna träna innan jobb. Nu hoppas jag att det blir vår och grästräning med tidigare tider.

I tisdags var jag på domarträning på Stadion för andra gången. Ett liknande pass som första gången. Flera domare som var med sist var med nu också, men det var även flera andra. Riktigt givande pass och kul att göra löpning och styrka tillsammans i grupp.

Imorgon blir det match mot Sjöbo. Den kommer bli riktigt tuff! På söndag ska jag döma min första match för året. Det ska bli kul att komma i gång!

Fortbildning i Borås

I fredags kom jag med tåget till Borås. Först hade vi en kort teori, innan vi begav oss till Ryahallen för löptest. Själv klarade jag de korta löpningarna, men var långsammare än jag brukar. De långa löpningarna gick enkelt och alla i min grupp klarade sig. Efteråt blev det kycklingsallad och kladdkaka och sen ganska tidig läggdags. Jag och Lovisa delade rum.

På lördagen hade vi teori hela dagen blandat med mycket god mat. Vi hade regelprov på morgonen och jag lyckades få alla rätt för första gången. Vi gick igenom nya regler och tittade på en del matchsituationer. På kvällen gick vi och åt Thaimat på Golden Elephant. Man fick själv ta upp det man ville ha, så fick man stå och vänta när de tillagade maten. Trevligt och gott! Efter maten gick ganska många ner till nattklubben. Inte så mycket folk i början och kanske inte min bästa musiksmak, men annars var det trevligt.

På söndagen hade vi praktisk domarträning på förmiddagen. Alltid kul och givande att vara ute på en plan och öva. Efter lunch och dusch, hade vi teori med en fyscoach. Vi hade sen en kort avslutning och åt en muffins, som om vi inte ätit tillräckligt!;) Vi åkte sen hem och var hemma innan kl 19.

En givande helg och kul att träffa alla igen!

Min låtsas fru

Igår kväll var jag och Anneli på bio och såg den romantiska komedin, Min låtsas fru. Ibland lite överdrivna skämt, men för det mesta riktigt kul. Själv gillar jag den här typen av filmer. Man slipper anstränga sig för att hänga med!:)
Nu åker jag snart till Borås och ikväll är det löptest!

Grattis pappa!

Hoppas du får en bra födelsedag! Jag och Anneli ska kanske på bio ikväll. Får se vad det blir för film. Här kommer en bild till dig, som jag hoppas innehåller något du kommer få äta idag!:)

Förlust mot TFK Nova

Med hjälp av Freja, Fitore, Tilda och Lina har jag kunnat skriva ett kort referat.

 

Vi mötte ytterligare en nykomling i fyran, TFK Nova. Den här gången i riktigt dåligt väder. Vi startade med Camilla - Tilda, Carro, Sofie, Annie - Annika, Malin, Elle, Lovisa - Fitore, Freja. Lina började på bänken, men kom i första halvlek in som mittback. Även Stina började som avbytare, men kom in som anfallare och Freja flyttade ner.

 

Nova spelade väldigt bra. De rörde sig mycket och flyttade över mycket folk. Vi hade problem att få tag i deras snabba spelare, som dribblade mycket. Efter en kvart fick de straff, som de gjorde mål på. I paus stod det 0-2.

 

Även i andra halvlek släppte vi in två mål. Vi spelade upp oss i slutet, men kan mycket bättre än så här. Elle och Annika får extra plus, för att de kämpade hela matchen.

 

Nya tag nästa match, som kommer bli riktigt tuff! Sjöbo IF står för motståndet på bortaplan.


Stockholm

Igår åkte jag upp till Anneli. Strålande väder hela vägen och även i Stockholm när jag kom fram. Jag hämtade nyckeln och Anneli kom hem vid 18. Vi snackade och tittade på tv. Skellefteå och Barca vann. Vilka mål Barca gör! Messi är riktigt kylig. Att ett lag kan vara så överlägset som Barca är mot andra världslag är helt sjukt. Vi åt riktigt god fruktsallad (jordgubbar, kiwi, mango och banan) med glass. Anneli hade köpt semlor, eftersom det var fettisdag men vi fick spara dem.


Idag var jag ute och gick runt Kungsholmen och kollade på Annelis nya "hus". Jag har även hunnit med att plugga lite fotbollsregler och hunnit se Helena utklassa resten av skidskyttevärlden. Vilket skytte hon hade i de svåra förhållandena. När alla andra missade, satte hon allt! Nu kollar jag på handboll och när Anneli kommer hem blir det Thai-mat och film.

Härligt vinterväderAnnelis nya eller detta?

Träning

Vi var 14 stycken på träningen. Emma hjälpte dessutom till att stå i mål. Vi började med uppvärmning med mottagning och pass. Vi spelade sen sju mot tre med två tillslag, när de som jagade bröt var det tre från det spelande laget som skulle in och jaga på den andra spelplanen. Därefter spelade vi med två tillslag. Det ena laget skulle göra mål på båda målen och det andra bara försvara. Vi började att göra mål, men det tog ett tag innan Elle fick in bollen. Vi gjorde i slutet fyra snabba, när jag och Annika gjorde ett var och Fitore två. Det andra laget skulle sen försöka göra mål. Jessan överlistade snabbt Emma med ett inlägg (?) som slank in vid första stolpen. Vi höll sen tätt och vann med 5-1. Vi gick sen över och spelade på stor plan. Stundtals bra spel från båda lagen. Tror vi gjorde några fler mål på Claudio än vad Emma fick släppa in. Själv höll jag på att göra en riktig bicykleta på ett inlägg från Elle. Skottet lurade Claudio och gick in i mål, men jag skulle ha slängt mig också.;) Synd att Milan hade gått, för jag hann även med ännu en tåfis i mål. Vi avslutade träningen med löpningar med riktningsförändringar. Träningen gick väldigt fort, men så brukar det vara när man har skoj! Efter träningen berättade Stina att hon skulle sluta/ta uppehåll från träningen, för hon tyckte inte hon hann med både jobb och fotboll. Vi hoppas hon ändrar sig och kommer tillbaka om ett tag riktigt spelsugen! Imorgon är det match mot TFK Nova i Eslöv. Jag lovar att hålla tummarna från Stockholm.

Andra chansen

I helgen blev det mycket jobb och tv-tittande. En del roliga pallplatser och vinst i Davis Cup.

I lördags var det Andra chansen hos Beckis. Ida, Anna och Pia var också där. Beckis bjöd på hamburgare. Låtarna var ok och The Moniker kan nog komma ganska bra på lördag.

Fler bilder från Krimml!

Nu har jag äntligen lagt ut text och bilder från Krimml, men det har hamnat en bit ner. Så det är bara att skrolla...

Här kommer fler bilder som Max har tagit.

Inspektion av bräda och rumVår svit!Jag, Celia och Peter i liften!Emil, Anna, Peter, Rikard och SofieOBS! Emil har inte druckit alla själv...Emil attackerar Peter!Celia, jag och JimmySista dagen

Löptest!

Efter en skön sovmorgon, var det dags för nästa träningspass. Jag och Linda hade bestämt oss för att köra löptestet inför nästa helg. 12 varv. Springa 150 m på 35 och gå 50 m på 40. Vi körde damallsvenska tiderna, för att det skulle bli tuffare. Låren kändes en del, men efter lite uppvärmning var det inga problem med löpningen. Både jag och Linda klarade det. På måndag blir det kanske genrep, men själv känns det lugnt inför testet!

Cirkelfys

Väldigt trött, ont i kroppen sen gårdagens match och Elle som inte kom, ändå lyckades jag bestämma mig för att gå och träna igår. Konstigt nog kändes det som jag hade träningsvärk i armarna från matchen, men det måste ha varit inbillning.:) När väl träningen kom i gång gick det bra. Tio roliga och varierande övningar! En skulle man sätta sig på en bänk och göra upphopp från sittande läge. Inte skönt för mina lår, men det var bara att bita ihop. Efter träningen var jag trött igen, men det var ändå skönt att köra ett pass!

Vinst mot Vellinge

Första träningsmatchen spelades borta på konstgräs mot Vellinge IF, en nykomling i fyran. Vi ställde upp med alla som kunde, eftersom jobb, resor, sjukdomar och annat satte stopp för resten. Vi startade med Camilla - Tilda, Annie, Jessan, Carro - Freja, Elle, Malin E, Sofie - Fitore, jag. Lovisa började på bänken och visste inte hur mycket hon kunde spela på grund av att hon hade ont i knät.

Vi startar matchen bra och sätter press på Vellinge. Det mesta spelet är på deras planhalva. Vi spelar runt bollen bra och snackar mycket. Jag får tidigt en jättechans, efter ett skott från Fitore. Bollen hamnar framför mig nära mål, men jag lyckas inte få bollen på mål. Nästa jätteläge spelar Elle fram mig till, men den här gången får jag bollen för långt ifrån mig och målvakten lyckas komma ut och rensa undan bollen. Vi har sen ytterliggare ett läge som vi hade kunnat göra 1-0 på. Vellinges backlinje slarvar och jag kommer helt fri. Målvakten kommer ut och jag väljer att spela Fitore. Hon slår bollen mot mål, men en försvarare lyckas nå bollen innan den går in vid stolpen. Vellinge kommer mer och mer in i matchen. De har några duktiga spelare på kanterna och i anfallet, som sysselsätter oss under stora delar av matchen. Vi håller ihop försvaret bra och de få gånger de får chanser tar Camilla hand om bollen. Vellinge får många frisparkar och hörnor. Från början är vi inte riktigt med och tar spelarna som kommer in i straffområdet, men Vellinge får aldrig in bollen. Vi blir bättre och bättre i försvarsspelet på hörnorna och lyckas få undan de flesta bollarna som kommer in. Lovisa och Freja byter några gånger på kanten. Malin och Elle vinner mycket boll på mitten och vi fortsätter att skapa lägen. Freja är riktigt nära att komma runt på högerkanten, men backen lyckas bryta i sista stund. Fitore och jag har flera skottlägen, men det blir aldrig riktigt farligt. Fitore slår våra hörnor. Tror bara vi fick en hörna i första halvlek, men vi är nära att vinna nickduellen. I slutet av matchen kontrar Vellinge och en av deras duktiga offensiva spelare tar sig in i straffområdet. Det ser ut som våra backar lyckas trycka ut henne ur läge, men på något sätt lyckas hon sätta bollen i mål. Efter målet händer det inte så mycket mer i första halvleken. Lite surt att ligga under, för det kändes som vi hade fler målchanser.

I andra halvlek börjar Vellinge bäst. De spelar runt bollen mellan sina spelare och vi får jaga mycket. När vi vinner bollen, blir vi stressade och skjuter upp bollen till motståndarna. Det tar nästan en kvart innan vi hittar rätt igen. Nu är det vi som är det spelförande laget. Vi börjar skapa bra lägen. Fitore vinner mycket boll högt upp och håller i den bra. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in till Fitore. Hon lägger bak bollen till Elle, som försöker lobbskjuta in bollen i mål. Det är riktigt nära att bollen går in, men målvakten lyckas rädda. Vi fortsätter att pressa på och till slut får vi straff. Jag kommer först på en boll i straffområdet och deras back träffar båda mina ben bakifrån. Domaren blåser och pekar på straffpunkten. Jag lägger straffen och den sitter. Skönt med 1-1! Vi fortsätter bra och 2-1 kommer snabbt. Flera bra löpningar och en perfekt boll av Elle till mig i djupled. Jag blir helt fri med målvakten och kör en Milan-special. Tåfisar är alltid effektiva nära mål. Vårt fina spel håller i sig. Backlinjen vinner tidigt bollarna. De spelar lugnt runt och väntar på rätt läge att spela upp bollen. Vellinge har några kontringar, där en är väldigt nära att bli mål, men Camilla kommer bra ut och räddar i sista stund. Vi får ett inkast uppe på Vellinges planhalva. Tilda kastar snabbt till mig. Jag ser Elle ta en bra löpning in i straffområdet och lägger in bollen längs marken. Elle är först på bollen och slår in den vid bortre stolpen. Annie är nära att sätta 4-1 på en frispark, som tyvärr går över målet. I slutet av matchen pressar Vellinge på och lyckas göra 3-2 efter en snygg genomskärare. Deras anfallare blir helt fri. Hon gör inget misstag utan rundar Camilla och lägger in bollen i öppet mål. De sista minuterna blir ganska nervösa. Vellinge får flera hörnor på rad. Annie är riktigt bra med och vinner flera nickdueller mot en spelare som säkert är huvudet högre än henne. Vi lyckas reda ut Vellinges press och vinner med 3-2.

Jag tycker vi gör en bra match för att vara första för året. Fem nya spelare och några spelare på positioner som de inte är vana med. Vellinge tror jag klarar sig bra i fyran. De hade ett bra passningsspel och några riktigt farliga offensiva spelare. Camilla kanske borde ha tagit första målet, men gör annars en bra match. Bra med på fötterna, läser spelet bra och gjorde några bra utrusningar. Annie och Jessan hittade varandra riktigt bra för att inte ha spelat mittbackar ihop tidigare. De höll ihop backlinjen och lät inte motståndarna komma förbi många gånger. Tilda och Carro gör bra insatser som ytterbackar. Säkert defensivt. Snabba och svåra att ta sig förbi. De startar även flera anfall med bra passningar. Elle och Malin vinner mycket boll på mitten och sliter hela matchen. Malin är den som drar på sig helt klart mest frisparkar på planen, men i trean brukar det tillåtas tuffare spel. Hon har flera fina brytningar och framspelningar. Elle, på en ovan position, tar mycket bra löpningar och slår några underbara passningar. Spelar man så på en ny position är chansen stor att man fastnar där. Sofie, Freja och Lovia är duktiga både defensivt och offensivt. De tar mycket löpningar under hela matchen och bryter många uppspel. Fitore var värd att få göra mål, men det lär komma snart med det spelet. Hon håller bra i bollen och jobbar på bra. Vi måste hålla ihop bättre och jobba tillsammans, så kan det bli riktigt bra till serien. Nästa match spelas mot TFK Nova i Eslöv på onsdag!

Carro, Fitore, Annie och FrejaSjunger du Malin?;)Lovisa, Elle, Sofie och TildaJessan och Camilla kommer inte undan...Sofie och jag!



Hemma från Krimml!

I lördags på eftermiddagen kom vi hem från ytterligare en underbar resa till Alperna. Mer om den snart!

Det blev snabb uppackning och taco-förberedelse. Vid halv sju kom Beckis och Ida. Vi kollade på Melodifestivalen, åt taco och en massa annat gott. Inga låtar som kommer vinna hela tror jag. Bengtzing lät som hon brukar och den låten fastnar lätt. Nicke Borg hade en bra rockballad och det var ganska otippat att han skulle gå direkt till final. Nu får vi se vem som tar de sista finalplatserna på lördag. Eric Saade lär vara favorit i finalen, men man vet aldrig hur det går.

I söndags fixade vi en del hemma och åkte sen för att hälsa på Jimmys mamma. De skulle till Jimmys mormor och vi följde med och åt thai-mat. Riktigt gott! Till efterrätt blev det glass med asiatiska frukter, gräddtårta med jordgubbar och bullar. Efteråt var vi ganska mätta!:) Kul att se att Margit mådde bättre efter Kristallsjukan.

Igår var det min första jobbdag på länge och idag har jag bytt jobbtid för att kunna spela träningsmatch ikväll. Vi möter Vellinge IF på bortaplan. Tror vi saknar en del spelare, men vi ska kunna ge Vellinge, som är nykomlingar i fyran, en bra match. Kul att spela match igen och vi får se hur det är med formen!:)

Fler bloggar!

Niclas Johansson, som skriver på ssif.blogg.se, har skrivit om mig i ett inlägg. Han skriver väldigt mycket om sitt lag och allt som rör det och lite till. Kul läsning och roliga klipp!

Även Hardebergas herrar har skaffat en blogg, hardebergabk.blogg.se. Det kan bli roligt att följa dem i fyran!

Krimml!

Malena, Anna, Lasse, Moa, Jimmy och jag samlades vid 15 i Åkarp på fredags eftermiddagen. De andra åkte ner med bil. Lite segt och kallt på bussen, innan den åkte vid 16. Bussresan gick bra, men den fungerade inte lika smidigt som med UCPA. Att sova sittandes var inte lika skönt. Det blev mycket pastasallad över. Vi var framme i Krimml vid halv tio nästa dag och bjöds på frukost på hotellet. De flesta tog en promenad upp till vattenfallet. Ett av de högsta vattenfallen i Europa. Det kändes som vår i Krimml. Inte mycket snö i dalen. Vi fick ut våra liftkort och de som skulle hyra utrustning gick till Intersport. Sen fick vi även tillgång till rummen. Jag, Jimmy, Malena, Max och Anna delade på en svit. Rummen var riktigt lyxiga. Sofie, Rikard, Peter, Celia och Emil delade på ett rum. Moa och Lasse hade ett eget och även Peter föräldrar. På kvällen blev det middag. Alla middagar såg liknande ut. Fyra rätters. Buffé med grönsaker och röror till förrätt. Sen soppa och därefter tre varmrätter att välja mellan. Efteråt fick man välja mellan efterrätt, kaffe eller snaps. Själv blev det inget svårt val... Efterrätt varje dag!:)

Lasse och Moa tog vägen under bron.Vattenfallet!Max!
Ett av Europas högsta vattenfall!Jimmy börjar bli hungrig.

Söndagen var första åkdagen. Jimmy, jag, Max och Peter åkte bräda, resten skidor. Härliga backar, men lite lite snö på en del ställen. Förmiddagen var mulen, men på eftermiddagen klarnade det upp. Jag och Jimmy åt pastasallad till lunch och sen tog vi en Kaiserschmarren (tjocka pannkaksdelar med florsocker på) till efterrätt. På kvällen var det prisutdelning för det som hade varit med på THB resor många gånger. Tommy som höll i det fick mest priser. Han hade varit med 30 år i rad. Alla fick tröjor. Peter, Celia, Emil, Rikard, Sofie och Peters föräldrar var de av oss som fick gå fram och hämta priser och fotograferas.

Första skiddagen!Jimmy och Lasse äter efterrätt.Peter har fått pris och är jätteglad.Uppställning för gruppfoto. Malena har bänkat sig med barnen.

Måndagen var väldigt snöig. Härlig lössnöåkning och jag och Jimmy åkte en del i skogen. Även Malena provade på att åka bräda och det såg bra ut. Efter skidåkningen var de flest oftast i nere i bastun och bubbelpoolen. På kvällen efter middagen blev det en del spel, som oftast blev, innan vi somnade ganska tidigt.

Jimmy älskar snö!Jag också!Skål!Konstnärliga Malena!

Även tisdagen var väldigt snöig. Jimmy och Peter hade nu hyrt skidor och jag och Max var de enda snowboardåkarna. Jag och Jimmy fortsatte att åka mycket offpist. Även Lasse, Max och Celia hängde med ut i skogen. Jag och Jimmy hann med att spela lite pingis på eftermiddagen, efter vi kom hem. På kvällen bjöds vi på bubbel och hade tipsrunda. Ganska kluriga frågor, men när man väl kom på dem var de flesta enkla!:)

Max och LasseJimmy blickar ut över paradiset...och kör!Jag på ett litet hopp!Jimmy hoppar!Även Celia vågar sig på droppet!Vi bjuds på dricka!Kvällarna avslutades ofta med spel!

Onsdagen var den första riktigt soliga dagen. Nu hade även jag hyrt skidor, för att vi skulle åka längre bort i systemet. Det var mycket transportsträckor, så det kändes lättare med skidor samtidigt som det var kul att åka det en dag. Max var den enda brädåkaren. Det blev mycket liftåkning på förmiddagen och det var riktigt kallt med vinden. Mina händer och fötter tappade snabbt känseln. Det blev en gulaschsoppa för att värma sig på lunchen. På eftermiddagen kändes det lite varmare och det blev mer åkning. Jag testade att åka i riktig lössnö med skidor för första gången. Det var riktigt härligt med snö upp till knäna, men det kändes svårare och jobbigare än med bräda. På kvällen var det italiensk buffé. Efter maten begav sig många upp till vattenfallet i ett fackeltåg. Själv kollade jag på Champions leauge, Inter - Bayer München.

En del var trötta på morgonen!Utsikt från balkongen!Utsikt från balkongen!Alla uppradade i backen!PeterJimmy
Jag på skidorJag, Jimmy och Max
Rikard och SofieUtsikt från matställetJimmy och LasseRikard är ovetandes vad som kommer att hända...Mysigt!Jimmy väljer mat

På torsdagen var det också soligt. Nu blev det bräda igen. Mycket offpiståkning. Jag och Jimmy åkte själv nästan hela dagen. Vi hittade inte de andra när vi skulle äta, så vi satte oss själv. Jimmy fick sin gulaschsoppa direkt, medan jag fick vänta 20 min på min varma macka. Undra vad de sysslade med i köket. På eftermiddagen upplevde jag något väldigt underligt. Jimmy ville sätta sig ner och ta en kaffe. Det har aldrig hänt tidigare, så jag började undra om han var sjuk eller hade ont någonstans. På kvällen åt de flesta fondue, men jag tog "vanlig" mat och det var nog minst lika gott.

Jimmy verkar vara sjuk och dricker kaffe på eftermiddagen.Jag och Jimmy

Sista dagen var det återigen väldigt snöigt. Själv tycker jag nästan det är roligare att åka då. Det blev mycket åkning i skogen och på små hopp. På kvällen blev det middag och sen åkte vi hem vid halv nio. Resan hem gick smidigt med undantag från 2 timmar på Border shop. Själv har jag aldrig varit där tidigare, så det var lite intressant att se. Sen missade vi dessutom en båt precis. Vid 15.30 var vi i Lomma igen och mamma och pappa var snälla och hämtade oss.

Jimmy hoppar!Jag hoppar så högt, så att huvudet inte kommer med!;)Landningen sitter!Jimmy i snön!Härligt att åka bland granarna!Lasse, jag och TatacheDet andra bordet får också vara med på bild!

En kul skidresa igen! Roligt att se Österrike istället för Frankrike. Mycket lättare att göra sig förstådd, annars var det ganska lika. Det blev mycket tyska blandat med engelska.

RSS 2.0