Sjöbo - HBK

En match mot riktigt tufft motstånd var vad vi förväntade oss. Sjöbo kvalade för att ta sig upp i tvåan förra säsongen, men klarade inte det och spelar i år i den östra trean. Vi ställde upp med Camilla - Annie, Lina, Elle, Carro - Annika, Lovisa, Malin E, Sofie - Fitore, jag. Freja, Jessan och Olinda började på bänken.

Matchen börjar i ett högt tempo. Sjöbo pressar oss direkt med snabba yttermittfältare, som hela tiden var i rörelse. Vi ligger bra i våra positioner och kontrar när vi får chansen. Flera gånger tar vi oss in i deras straffområde och skapar problem för Sjöbos försvar. Sjöbo har mest boll och har ett bra passningsspel. Det är också Sjöbo som är närmast att göra 1-0. Ett skott tar i ribban och en nick på en hörna är också väldigt nära att gå in. Vi är också nära på en hörna av Fitore, som Lovisa nickar utanför bortre stolpen. Annika kommer bra på sin kant flera gånger och slår flera inlägg. Hon har även ett hårt skott, som går över målet. Jessan kommer in som högerback och Freja kommer in som yttermittfältare. Med tio minuter kvar av första halvlek får Sjöbo en hörna. Vi lyckas få undan första bollen, men i andra läget får deras spelare alldeles för mycket tid och plats i straffområdet och kan ostört skjuta in bollen i mål. Tyvärr är vi inte riktigt med sen, för direkt efter lyckas Sjöbo via högerkanten ta sig in i mitten framför straffområdet och deras duktiga mittfältare får bollen och placerar in 2-0 nära krysset. Surt med två snabba mål, när vi annars gjorde en riktigt bra halvlek.

I andra halvlek kommer Olinda in på mittfältet. Vi håller ihop laget bra och tillåter inte Sjöbo skapa så mycket chanser. Själva hittar vi varandra bättre och vinner mycket boll. Vi reducerar efter bra spel. Olinda får tag på bollen på vår planhalva och spelar till mig. Jag driver bollen och Fitore och Annika kommer med bra fart på varsin sida. I höjd med straffområdet spelar jag till Annika, som tar med sig bollen och sätter den snyggt vid bortre stolpen. Camilla gör en riktigt bra enhandsräddning på ett hårt skott. Vi fortsätter att spela bra och är riktigt nära att göra 2-2, efter ett dåligt tillbakaspel av Sjöbo. Jag når nästan bollen före målvakten, men hon lyckas rensa precis före mig. Fitore får tag i bollen och skjuter. Returen går ut till Malin, som är nära att sätta kvitteringen. Sjöbo får sen in 3-1 efter att vi inte lyckats få undan bollen från straffområdet. Vi fortsätter att spela bra. Olinda och Lovisa byter. Alla kämpar och vi försöker spela oss upp när vi vinner bollen. Sen kommer en olycklig situation. Jag kommer runt på högerkanten och har med mig tre spelare framför mål. Jag försöker hitta någon längre bak och Sjöbo får tag på bollen och ställer om snabbt. En långboll upp mot vårt straffområde och där lyckas Sjöbos anfallare vinna ett motlägg mot Camilla, så bollen retfullt rullar in. 4-1 står sig ett tag och speglar matchbilden ganska bra. Jessan kommer in i anfallet. Med tio minuter kvar blir Elle trött och Freja kommer in som anfallare och Jessan flyttar ner. Därefter faller vi helt ihop. Jag vet inte om det beror på att det blir osäkert i laget eller om alla blir trötta samtidigt. Sjöbo utnyttjar det effektivt och gör fyra mål på fem minuter. De sista minuterna stänger vi sen igen eller om Sjöbo tyckte att det räckte med 8-1. Tråkigt att det rann ifrån till hela 8-1, för under 80 minuter gör vi en riktigt bra match mot ett förmodat topplag i trean.

Kul att se en backlinje med rutin i mitten och snabbhet på kanterna, som löste det mesta riktigt bra. Lovisa och Malin gjorde en riktigt bra match på mittfältet tillsammans med Olinda när hon spelade. De mötte riktigt bra spelare, men tog för sig bra. Yttermittfältarna gör det också bra. Annika är den mest offensiva och är farligast framåt, men hon tog även några riktigt bra hemåtjobb. Sofie och Freja var mer defensiva, men följde gärna med upp i anfallen när det fanns tillfälle. Jag tycker att jag och Fitore hittade varandra bättre idag än mot Vellinge och vi jobbade närmare varandra. Hade inte Sjöbos mittback varit så snabb och följsam, så hade vi helt säkert gjort något mål till. Nästa match är mot Köpingebro på söndag!

Någon som är värd en applåd!?Lina slår en frisparkMalin och Lovisa har koll på Sjöbos duktiga mittfältare.Sofie pressarKamp i Sjöbos straffområdeJag och Fitore