Hallands Nations FF - HBK

Det var ganska blåsigt och kallt i vinden. Spel på konstgräset på Klostergården. Själv tycker jag konstgräs ska vara istället för grus och inte istället för riktigt gräs. Olinda och Fitore var tyvärr sjuka. Vi ställde upp med Freja - Tilda, Elle, Lina, Carro - Annika, Lovisa, Malin, Sofie - Annie, jag. Jessan, Louise och Milan var avbytare.

Vi börjar i motvind. Hallands startar riktigt bra. Vi är inte alls med och de vinner första, andra och tredje bollarna. När vi väl får tag på bollen, så får vi inte upp den och spelar oftast rakt på en Hallands-spelare. Hallands får väldigt många hörnor i första halvleken. Vi ligger bra och håller undan på de första. Hallands fortsätter att pressa oss hårt. På den kanske 10:e hörnan, orkar vi inte hålla emot längre. Vi rensar undan bollen framför mål, men på returen trycker de in 1-0. Efter några minuter kommer 2-0 på en ny hörna. Jessan kommer in som back, Tilda flyttar upp som yttermittfältare och Annika blir anfallare. Under de första 30 minuterna är vi knappt inne på Hallands planhalva. Jag har ett skott på mål, efter en pass av Malin. Efter 2-0 kommer vi lite högre upp. Tyvärr kommer 3-0 på ett skott. Vi ändrar sen om och spelar 4-1-4-1, för att försöka få tag på bollarna på mitten. 4-0 gör Hallands med lite hjälp av vinden. Från hörnflaggan skjuter en spelare en boll, som går in vid bortre stolpen. I slutet har vi en frispark i bra läge och en hörna. Båda slår Annika bra in framför mål, men det blir aldrig riktigt farligt.

I pausen känns det som vinden har mojnat. Vi vet att vi kan så mycket bättre och bestämmer oss för att gå ut och kriga i den andra halvleken. Elle flyttar upp i anfallet. Vi ligger mycket högre upp och börjar pressa Hallands backlinje. Frejas utsparkar når långt och Elle och jag försöker få tag på dem. Annika kommer tidigt runt på högerkanten och hennes skott går precis utanför bortre stolpen. Efter knappt tio minuter kommer Hallands enkelt igenom vårt försvar och gör 5-0 på ett friläge. Nu gäller det att vi biter ihop, för att det här inte ska rinna ifrån. Snabbt därefter får jag tag på en boll och kommer till ett läge. Jag skjuter på mål och målvakten lämnar retur. Elle är snabbt där och sätter 5-1. Matchen är sen ganska jämn. Vi kämpar och vinner mycket mer boll än i första halvlek. Louise kommer in och spelar yttermittfältare. Hallands är riktigt nära på tre hörnor, när de nickar mot mål. Carro räddar en boll på mållinjen, en till boll får vi på oss som håller på att gå in och den tredje går i mål, men bollen hade varit ute. Annars är Jessan den som är närmast mål, då hon rensar bollen en meter över vårt mål. Freja var inte riktigt med där!:) Vi har några bra chanser på hörnor, men vi måste vara ännu tuffare i straffområdet. Annika har en frispark, som går precis över ribban. I slutet är jag riktigt nära att göra mål på ett skott, men målvakten lyckas precis rädda bollen över ribban till en hörna.

Hallands vinner med 5-1. Det är ett riktigt bra lag, men vi måste kunna stå emot bättre i första halvlek. Hallands kändes betydligt bättre än var de ligger i tabellen, men jag antar att de som "studentlag" kanske inte alltid har samma lag. Andra halvlek är helt ok och det är starkt att vi lyckas spela 1-1 i den, efter vår dåliga start. Jag tror alla kan bättre än idag. Vi hoppas spelet stämmer bättre på onsdag, då Lunds BK kommer på besök till Knutsvallen!