Träningsspel mot Sösdala

I söndags ville Sösdala IF, som tränas av Jan, spela mot oss inomhus. Vi var i deras hall mellan 12-14 och spelade 7 matcher. Vi hade två lag och de hade ett. Vårt lag som spelade först bestod av Sandra i mål, Maggie, Pernilla och Ellen spelade backar och Linda, Matilda, Linnea och jag spelade i anfallet. I vårt andra lag turades Josse och Julle att stå i mål, Elle, Annika och Carro var backar och Maria, Sofie, Tilda och jag var anfallare. Första matchen kändes som vi aldrig riktigt kom in i. Båda lagen skapade målchanser, men det slutade 0-0. Den andra matchen var liknande spel. Sösdala pressade oss högt och stressade till misstag. Det blev 2-1 till Sösdala. Resten av matcherna vann vi, förutom en som jag tror blev lika. Vi hittade varandra bättre och bättre och satte högre press på Sösdala, som började slå bort bollar. Vi hade många fina anfall och gjorde flera mål. Försvarsspelet fungerade bättre och bättre och vi tillät inte Sösdala att skapa så mycket. Alla målvakter gjorde flera fina räddningar på de chanserna som rann igenom. Snyggast mål gjorde Maria, som lobbsköt in bollen från halva plan. Josse höll på att göra ett snyggare från ännu längre håll, men målvakten fick precis fingrarna på bollen och tippade den till en hörna. Annika och Carro hade ett väldigt fint uppspel, som var värt att bli mål på! I sista matchen ändrade vi om lite i lagen. Julle stod i mål, Annika, Carro, Maggie och Pernilla var backar. Linnea, Linda, Matilda och Maria spelade anfallare. Många bra prestationer och riktigt kul! På lördag är det Tornspelen med det laget som spelade den första matchen.

Det var inte helt klart för alla att vi skulle ha strumpor och shorts med oss...De flesta är samlade inför startenLinda släpper inte sin bästa vän...

Inte många rätt...

I lördags blev det först en runda runt Pildammsparken med Linda, medan Jimmy var på crossfiten.

Klockan 18 träffade vi Rikard, Sofie, Max och Peter på O'Learys. Bowlingen var full fram till 22.30, så vi fick se hur kvällen utvecklade sig. Vi beställde först dricka. Sen väntade vi och väntade. Till slut fick vi be om att få beställa mat. Själv blev det en burgare. Sedan väntade vi, väntade och väntade. Efter väldigt, väldigt lång tid så kom maten. Sofie fick vanligt bröd till sin burgare, trots att hon hade sagt att hon inte tål gluten. Jimmys pommes och chilismör dök inte upp, så vi fick fråga efter det. Vi blev erbjudna gratis efterrätt, efter alla problem. Maten var god, som tur var. Till efterrätt skulle det bli Banana Split. Även denna gång blev det en lång, lång väntan. Max lyckades få tag på en bowling-tid vid 22. När vi kom tänkte vi att vi inte skulle vara där så länge, men nu var det inte lång tid kvar. Vi beställde in några drinkar. När vi äntligen var klara, lyckades servitrisen välta ut ett tomt glas i soffan och krossa ett på bordet.

Vi tog oss sedan bort till bowlingen. Killarna hade svårt att hitta skor, då det var helt slut i storlekarna 41-47. Rikard valde då ett par i storlek 50. Skulle de ändå vara stora, så kunde de lika bra vara extra stora. Vi spelade i 1,5 timme. Två rundor var plus lite till. Problemen fortsatte och bommen stannade nere tre gånger. Själv var jag urusel och många klot gick rakt i rännan. Sikta kunde jag absolut inte. Jag lyckades i alla fall avsluta första rundan med en strike och fick 75 poäng. Den andra rundan gick lite bättre och jag slutade på 89 poäng. Rikard vann båda rundorna. Sofie var riktigt bra med första rundan, men i andra lyckades jag slå henne. Jimmy och jag får ta och öva, för så här dålig kan jag inte vara. Trots det mindre bra spelet, så blev det en bra avslutning på kvällen.

Rikard valde de små skorna...Sofie inledde starkt!Peter och Rikard
Jimmy har snygg stil!JagPeter har tungan utanför munnen, för att få till det med vänster...

Pepparkaksbak

Igår var jag och Jimmy barnvakter. Bosse och Marina skulle ut och äta. William ville att Jimmy skulle komma och självklart ställde vi upp. När vi kom dit var Jennifer på handboll och William gjorde gitarr- och matteläxa. William lärde sen mig att spela tre låtar på gitarren. Spanien, Broder Jakob och Blinka lilla stjärna. Kanske är jag en naturbegåvning eller inte...;) När Jennifer kom hem, så åt vi lasagne som Marina hade gjort. Mycket gott! Båda barnen var duktiga på äta. Sedan var det dags att baka pepparkakor. Det tog lite tid innan vi kom in i det, men det gick bättre och bättre. Jennifer och Willam började med att kavla, men efter ett tag blev det roligare att dekorera. Några pepparkakor fick så mycket dekoration, så att man inte såg att det var pepparkakor.:) Jimmy fick lägga barnen, medan jag åkte till jobbet. Det blev lite sen läggdags, men jag hoppas barnen var nöjda med kvällen och att de inte är alltför trötta idag.

Jennifer får plats med mycket på sina pepparkakor!Jimmy och William gör fina pepparkakor!
Jimmy och jag har dekorerat!Jennifer gjorde en dinosaurie till Martin på jobbet.Mina konstverk!

Varierad träning

I onsdags var det äntligen dags för lite löpning igen. Jag och Linda joggade först några varv på Stadion. Sedan blev det 8 intervaller inomhus. Det kändes riktigt bra! Kul att träffa Linda igen, för det var ett tag sen sist. Det blir svårare att träffas nu, när vi inte kan springa på dagarna.

Jag cyklade sen till Friskis på Heleneholm. Jimmy tränade TMI. Jag körde 1 km på stakmaskinen och 2 km rodd. Sedan provade jag några jobbiga övningar med de andra som tränade TMI. En gav kramp i hela baksidorna av låren och vaderna. Inte skönt!


TMI

Igår var det dags för TMI. Det var bara en "ny" kille, resten var de gamla vanliga. Jag och Jennie körde tillsammans. Jimmy och Willy. Iza och Filiz. Passet bestod av fem övningar. Sit-ups upp till stående. 10 stycken. 20 SDHP (sumo deadlift high pull). Jag körde med 18 kg. 20 push press (20 kg). 5 kullerbyttor. 5 skin the cat. Detta skulle man göra så många varv som möjligt på 30 min. Push press var absolut jobbigast, men av kullerbyttorna blev jag yr. Första rundan gjorde jag 3 snabba och sen kändes det som jag mådde illa resten av passet. Nästa gång blir det inga kullerbyttor för mig. Skin the cat gick riktigt bra. Sist klarade jag knappt dem. Man hänger i ringar och ska hoppa fram och tillbaka med fötterna över huvudet. Bra jobbat av alla!


HIT

I måndags hade George ett nytt pass på träningen. En del jobbiga och roliga övningar. Björngång, burpees med hopp, sit-ups upp till stående och turkish get ups var några av de nya övningarna. Jag lyckades precis klara 10 kg på turkish get ups. På SM gjorde tjejerna det med 24 kg. Det är riktigt imponerande! Inga grodhopp och utfall, så jag slapp helt träningsvärken i låren. Istället har den infunnit sig i baksidan av överarmarna. Jag hoppade över stretchingen och cyklade direkt till jobbet.

Inneträning

I söndags var det dags för fotboll igen. Alltid skoj att spela inne. Vi var många på träningen. Milan, Sandra och Elle var där av oss "gamlingar". Även om Annika verkar räkna mig som ung, så får jag nog erkänna för mig själv att jag i laget är en av de gamla.;) Josse hade fått med sig sin syster, Johanna. Det var inte igår man såg henne på en fotbollsplan, men det gick bra. Vi hade passningar och uppspel som uppvärmning, innan vi spelade resten av tiden. Jag spelade mest tillsammans med Milan, Linda och Matilda i anfallet i det gula laget och vi hittade varandra bra! Alltid skoj med innefotboll! Förra säsongen spelade jag inte någon cup. Hoppas på att få vara med i Torn och Sandby i år!:)

Bak och julgodis

I lördags bakade jag och Ida havreflarn, winernougat och glöggtryffel. Jimmy dök upp senare och vi åt mat från Frasses. Vi tittade på Så mycket bättre och lite annat på tv. Länge sedan jag träffade Ida, så det blev en trevlig kväll!

Frisbee-golf

Efter dömningen blev det en runda frisbee-golf på Bulltofta. Jag var först på plats. Det kom ett gäng som skulle spela och undrade jag jag var proffs. Gissar att de var min domarträningsoverall, som gjorde det, för de kan inte ha sett mina kast.;) Peter, Max, Poppe, Rikard och Celia dök upp strax efter. Det gick riktigt bra för mig och till slut kom jag bara ett kast efter Peter. 66 kast. En förbättring med 19 på en vecka. Tänk om det skulle fortsätta med den här förbättringen?!:) Riktigt roligt! Jag hoppas det blir fler rundor snart igen!

Max tar iI väntan på bana 10Peter studerar sitt kast!Celia

Olympic cup

I lördags var det dags att döma i Olympic cup igen. Denna gång var det p11 som spelade. Jag dömde tillsammans med Erdan. Mindre killar, men bra spel. Två matcher blev wo, så det blev två pauser.

Dålig uppdatering...

Det känns som jag har dåligt med tid att skriva här eller är det bara så att jag prioriterar annat.

Förra veckan jobbade jag eftermiddag/kväll och det hände inte mycket. Jag tränade ingenting. Kanske bra att vila upp sig. Det bästa från fotbollsgalan var Lotta Schelins kommentar till Zlatan. Det du, Zlatan. Den var klockren!:)

På fredagen blev det riktigt fredagsmys med taco och idol efter jobbet.

I lördags var Jimmy och tränade nästan hela dagen, medan jag följde med Peter och Max till Bulltofta och spelade frisbee-golf. Killarna var lite bättre än mig och det märktes framför allt i början. Efter halva banan var jag 14 kast efter och när vi var klara med alla 18 banorna, så var jag 19 efter. 85 kast, men det känns som man snabbt kan förbättras. Om man undviker träden och kastar rakare, så tjänar man många kast. Det var riktigt kul och härligt väder hade vi också.

Jag och Peter var sen en sväng till Ikea och det var väldigt många andra människor också.

På kvällen åkte jag och Jimmy till Köpenhamn. Vi skulle på middag på Custom House med Jimmys crossfit. Vi var 40 stycken och satt på fem runda bord i ett rum på ovanvåningen. En väldigt trevlig kväll och vi bjöds på väldigt god mat. En 300 grams köttbit fick precis plats i min mage. Det var en sak som jag inte alls gillade och det var kolasåsen till efterrätten. Den såg väldigt god ut, men istället för att vara söt så var den väldigt salt. Inte gott alls! Kvällen slutade med musik och dans för de som ville.

Först till bords...Soppa till förrättDen lilla köttbiten...

I söndags steg jag upp tidigt för att döma i Olympic cup. Två timmar på förmiddagen tillsammans med Patricio. Det var p13 som spelade. De flesta matcherna var inte så spännande, då det ena laget var bättre. I en av matcherna vann ett MFF-lag med 24-0. Roligast att döma de matcher som står och väger.

Sedan var det äntligen dags för lite innefotboll igen. 1,5 timme i Harlösa. Den här gången hade fler letat sig ut. Vi värmde upp med passningar och uppspel. Sedan blev det mycket spel. Riktigt kul och vi börjar hitta varandra bra!

Efter träningen körde jag till pappa och gratulerade honom på farsdag. Han fick två blommor och choklad av mig och Anneli. Jordnötter av min bror. Det var det enda han hade önskat sig, så han blev glad. Mamma hade gjort god mat och det blev rulltårtsbakelse till efterrätt.

Min hektiska dag fortsatte sen med bio med Beckis. Vi tittade på En dag på Filmstaden i Lund. En riktigt bra film. Romantisk, rolig och sorglig.

I måndags blev det först 4x500 meter rodd (en minuts vila mellan varje) nere i gymmet på Heleneholm. Riktigt, riktigt jobbigt. Det tog 7.55 för mig. Blodsmak i munnen och mjölksyra i låren, så att det inte gick att ta i mer. Jimmy hade gjort det på crossfiten och klarat det på 7.09. Bra tid! Elle dök sen upp och vi tränade HIT. George var tillbaka och så även mjölksyran i låren efter alla utfall och grodhopp. En extra bonus var löpning och jägarvila. Mina ben ville inte springa framåt och det kändes som de skulle vika sig. Kul och tufft pass!

I tisdags fick jag hoppa in och jobba dag. På kvällen körde vi TMI med George. 4 marklyft (jag hade 50 kg, killarna 100 kg), 8 burpees, 12 pull-ups och 16 box jumps. Detta gjorde vi fem varv. Trots att jag gjorde pull-ups med gummiband var det jobbigare och tog längre tid än allt det andra tillsammans.

Efter träningen gjorde vi mat och en kladdkaka. Vi gick till Peter och firade honom med kladdkakan. Rikard och Celia var också där. Vi tittade på fotboll. England vann med 1-0. England var bättre, men Sverige hade några bra målchanser.

Igår lämnade pappa in sin Audi på service i Malmö. Under tiden passade vi på att spela en runda frisbee-golf på Bulltofta. Det var lite kallt och frost i gräset, men härligt med sol. Jag började bäst, men pappa kom igen. Efter halva banan var det lika och sen tog pappa ledningen. I slutet kom jag ifatt och gick förbi. Pappa kände sig då trött i sin högerarm och började istället kasta med vänster. Konstigt nog kastade han längre och rakare med den än vad han gjorde med högran. Han kanske är vänsterhänt utan att ha upptäckt det tidigare. Jag lyckades få 80 kast. 5 bättre än sist. Pappa fick 86. De flesta banorna gick bra, men vi hade båda några riktigt usla med flera trädträffar och letande av frisbeen i skogen. Pappa bjöd sen på lunch på xxxLutz. Det var första gången jag var där. Maten var god och sen gick vi en runda och tittade.

På kvällen var det fotbollsträning i Sandby. Jag trodde det skulle bli kallt, men det var hur härligt som helst. Mindre folk än vi brukar vara och bara jag och Malin S från "HBK". De andra är hur trevliga som helst, så vi kände inte oss så ensamma. Vi började med att vara tre och tre. Två med boll och en springer mellan. Passningar, volley, knä-volley, bröst-volley och nick. Sedan körde vi två rundor av flätan. Vi spelade resten av träningen. Först två lag mot ett. Det laget som var själv hade fria tillslag och de andra två. Vi spelade sen med två väggar och en joker. Träningen avslutades med fritt spel. Det var högt tempo och stundtals riktigt jobbigt. I mitt lag turades vi om att stå. Jag släppte in två mål, så det var ingen bra idé att ha mig i målet. Spelet avslutades med sista målet vinner och tyvärr var det inte vi som gjorde det på Claudio!;) Riktigt kul träning!

Efterhippa

Sofie gifte sig i smyg i april och hade bröllopsfest i augusti. Hon fick ingen möhippa och därför hade planer gjorts för att överraska henne i lördags. Hon överraskades vid Värnhem och de åt soppa hemma hos Evelina. Jag mötte upp de andra på Laserdome vid 14. Vi delades in i två lag. Sofie, Maria, Emma, Annika, Evelina och Isabel var i det gula laget. Jag var med Celia, Anna W, Anna H, Thea och Emelie. Vi började med laserdome. Jag blev inte lika mycket skjuten som sist och hann även med att träffa andra. Av 38 stycken kom jag på 16:e plats, så det var en klar förbättring sen sist. Anna W var bäst av oss tror jag. Vi fortsatte med innecurling. Själv misslyckades jag helt med mitt första försök och fick en tvåa på mitt andra. Celia hade bra teknik och satte båda. Anna W lyckades pricka mitten. Vi körde sen boxning. Många jämna, tuffa matcher. Själv mötte jag Evelina och speciellt den andra matchen blev hur jobbig som helst. Jag var helt slut, när den var över. Vi hade sen sumobrottning. Riktigt roligt! Jag mötte Evelina igen och vann två jämna matcher. Den sista grenen var lasermission. Anna H var den enda som inte lyckades bryta någon stråle, men Anna W fick bäst tid tätt följd av Sofie. Vi var sen i relaxen och slappade. Mitt lag vann lagtävlingen. Jag fick 1:a pris, Anna W kom tvåa och Celia trea.

Vi var sen hemma hos Celia hela kvällen. Det blev mycket mat och dryck. Vi åt oliver, korv och kex till förrätt. Pajer och sallad till huvudrätt. Efterrätten blev gino (varma frukter med smält vit choklad) och glass. Anna höll i en vinprovning och det visades film från bröllopet. När jag gick hem, så hade inte chipsen och godiset kommit fram, men jag hade ändå inte fått plats med mer i magen.

Sofie verkade nöjd med dagen och vi andra hade också riktigt trevligt!

Laget som kom tvåa!Celia hittade en ny sport. Innecurling!Isabel mot Celia!Isabel och Celia i sumobrottning!Goda pajer till mat!Emma ser sugen ut på sitt glas under vinprovningen!

Terrängkörning

I lördags skulle Jimmy äntligen utnyttja sin 30-årspresent, som han har fått av sin mamma och Bosse. Vi åkte ut till Glemmingebro. En liten by som låg ganska nära Ystad. Det var väldigt härligt höstväder och vi mötte upp de andra som också skulle köra. Vi körde tillsammans ut till en gård. Först var det genomgång. Sedan satt de två och två i bilarna och körde en runda med hinder. Ett varv var. Jimmy skötte det galant. Det sista hindret verkade läskigt. En stor vippbräda. Kul present och Jimmy verkade nöjd. Jag hade sen bråttom hem för att vara med på Sofies efterhippa. Annars hade vi tänkt ta och äta någonstans på vägen hem.

På väg till bananNedför en brant backe!och uppför en brant...JimmyFörsta hindret.35 graders lutning. Bilen klarade 48, så detta var ingenting..;)En liten vippbrädaJimmy fastnade lite på det här hindret, när ett framhjul och ett bakhjul hängde fritt i luften.Dags för det sista hindret.På väg upp.Mitt på.Pang! Så smällde det över.På väg ner.


Idol och Anneli på besök

I fredags skulle jag och Anneli ut och springa, men jag kände mig sjuk och Anneli var inte heller så sugen. Det blev en lugn kväll med familjen i Sandby. God mat, idol och Skavlan. Många var duktiga, men Moa var grym. Vilken låt!

Sandbycupen p96

I torsdags var det dags för Sandbycupen igen. Jag och Nico dömde de flesta matcherna på det första passet. Det skiljde en hel del mellan p97 och p96 i storlek och tempo. Killar växer snabbt i den åldern. Flera väldigt duktiga lag och lite tuffare i närkamperna. Det gäller att aldrig slappna av. Det är skoj att döma inne! En tråkig sak var att det inte var något lag från varken Hardeberga eller Södra Sandby i någon av de här åldrarna.

Serieförslag!

Enligt Skånebolls första förslag kommer vi att hamna i Sydöstra fyran. Vi kommer få möta Veberöds AIF, Team Sandby IF, DFK Sjöbotjejerna, Gärsnäs AIS, Hammenhögs Blå IF, IK Pandora, Löberöds IF, Lövestads IF och Onslunda IF. Många intressanta lag och några jag inte har någon koll på alls. Tre farmarlag. Vi slipper BK Olympic, Svalövs BK och Lunds BK från vår trea. Gärsnäs AIS kommer från den östra trean. Veberöds AIF och IK Pandora kommer från femman.

Vi får hoppas att vi får ett samspelt lag tills seriepremiären, för då ska det förhoppningsvis bli många vinster i serien!

Konstgräset i Sandby

Igår var det dags att beträda konstgräset i Sandby för första gången. En riktigt fin plan! Vädret var helt ok för uteträning! Vi var 15 stycken. Det var länge sedan vi var så många på en träning, så riktigt skoj! Ungefär samma folk som i söndags plus Malin S, Stina, Emma, Tilda, Helena (en ny tjej) och Ellen från Harlösa. Bengt, Harlösas tränare, var även där och hjälpte till. Vi började med att två och två köra passningar, volley, knä-volley, bröst-volley, nick och nedtagning-passning. Mellan varje övning bytte vi spelare. Vi fortsatte med flätan. Vi passade bollen och bytte plats. Tre och tre. Sen blev vi indelade i tre lag. Ett lag var vägg. De andra två lagen spelade mot varandra. Stundtals hittade vi varandra bra och hade bra rörelse. Resten av träningen var det spel på sjumannaplanen. Bollarna var lite hala och stack gärna iväg. Mitt lag hittade varandra bra och alla jobbade verkligen bra. Det var riktigt skoj att spela!

Längdträff!

I tisdags bestämde jag mig för att ta det lugnt. Min kropp behövde vila. Istället åkte jag direkt efter jobb till Intersports längdträff och slog till på ett par skidor, bindningar och pjäxor för 2700 kr (ord. 4500 kr). Jag behövde verkligen nya och nu ska jag kunna få bra glid igen. Jag och Jimmy har planer på att åka Vasaloppet igen. Anneli ska på längdträff ikväll. Får se om hon och Oskar hänger med de 9 milen. Nu kan snön få komma, så jag kan testa min nya utrustning!:)

HIT

I måndags var det dags för HIT igen. Den här gången hade Jimmy fått med sig Elle. Det var första gången hon provade på HIT och hon fick känna på hur tufft det är. Linda höll i passet och hade några andra övningar än vad George brukar ha. Själv fick jag kramp i vänster ljumske på uppvärmningen. Det försvann lite under passet, men jag ska nog vara lite försiktig. Tror det är en överansträngning sen i söndags. Riktigt svettigt och jobbigt som vanligt! Linda var bra på att pressa oss till att ta ut oss till max.

Första inneträningen!

Första inneträningen och första träningen med Harlösa. Vi har fått en innetid på söndagarna i den fina hallen i Harlösa. Det var väldigt länge sedan jag rörde en boll. Själv åkte jag direkt dit efter Yddingeloppet. Jag var lite trött och svettig. Vi var inte så många. Bara 12 stycken + Freja som tittade på. Extra kul att träffa Isac igen. Hon var precis som vanligt. Vi började med lite uppvärmning. Pass (ett och två tillslag), volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi fortsatte sen att passa till varandra över hela hallen. Man skulle hela tiden få bollen av en viss person och passa till en annan. Sista timmen blev det spel. Två ganska jämna lag. Vårt lag tog lite tid att spela in oss, men efterhand blev det bättre och bättre. Riktigt skoj att spela inne igen! Josse var grym i det andra målet, så det var inte lätt att göra mål. I sista matchen fick jag byta lag och vi spelade med Emma i mål och utan avbytare. Det var riktigt jobbigt, men vi hittade varandra bra. Harlösa-tjejerna verkar vara ett riktigt bra gäng. Trevliga och duktiga på fotboll. Även några tjejer från Genarp var med. Kul! Det kändes som man var och provtränade i ett annat lag, för det var bara Annika, Josse och jag som var gamla HBK:are.

På kvällen träffade jag fler lagkompisar. Vi var och slutstädade på Sandbycupen. Jimmy var snäll och följde med och hjälpte till. Det gick snabbt och vi var klara på en timme. Belöningen blev en baguette!

RSS 2.0