Dömning i tre matcher förra veckan

Liria IF - BK Kick

En match i herrfemman. Jag var AD. Vi fick börja tidigare för att det inte skulle bli för mörkt, men de sista tio var ändå på gränsen. Det var småregnigt, men ändå skönt. Kick tog ledningen och Liria kvitterade i första halvlek. I andra halvlek hade Liria mest chanser, men precis i slutet avgör Kick och vinner med 2-1. Bänkarna skötte sig exemplariskt och det var bra stämning på planen.


IFK Kalmar - Hovås Billdal IF

Jag tog tåget till Kalmar på förmiddagen. Tåget var 40 min sent, så mina AD hämtade mig på stationen. Vi var på plats vid kvart i två. Härligt väder och en ok plan. Matchen var jämn. Bortalaget ledde efter första halvleken med 1-0, efter ett långskott. Båda lagen skapade bra chanser och målvakterna gjorde fina räddningar. I andra halvlek vänder Kalmar matchen och vinner med 3-1. Mer närkamper än i mina andra matcher i söderettan. Innan jag tog tåget hem, så åt jag kinesisk-buffé. Ät och drick så mycket du orkar! Hemma igen vid 23.


Glimåkra IF - Habo IF

I söndags hade jag en till match en bit bort. Jag tog bilen till Glimåkra. Riktigt härligt fotbollsväder! Glimåkra spelade på konstgräs. Första 20 min är ganska jämna, men sen tar hemmalaget över. I paus står det 4-0. I andra halvlek gör Glimåkra 4 mål och vinner till slut med 7-0.

Sista fotbollsträningarna + match mot Kick

I tisdags var vi sex stycken. Mulet, blåsigt och småregnigt, men inte så kallt. Hanna Larsson var sugen på att träna och dök upp. Vi började med kvadraten. Först en som jagade och sen två. Först ett tillslag och sen två. Vissa fick jaga mer än andra, men stundtals hittade vi varandra bra. Vi fortsatte sen och körde olika passningsövningar. Kanske inte det allra roligaste, men väldigt bra träning. Vi hade sen inlägg med avslut. Det var inte lätt att få rätt på inläggen i blåsten. Några fick kanonträffar, men oftast tyckte jag vi missade bollarna. Vi avslutade träningen med spel. Tre mot tre med femmannamål. De gamla mot de unga. Elle undrade var hon skulle vara?! Alla andra visste. Elle, Kajsa och jag mot Carro, Annika och Hanna. Bra löpningar och många mål. Hanna var den mest skottvilliga. Vi äldre visade att rutinen var avgörande och vann med några mål. Kul träning!

I torsdags var det dags för den sista grästräningen på länge. Vi var nio stycken. Soligt från början, men kallare än sist. Uppvärmningen var två och två. Jag var med Lina. En backade och den andra passade eller kastade bollen. Vi körde kvadraten med två som jagar och fyra som spelar med varandra i mitten. De två som jagar har hjälp av väggarna. Vi hade sen en inläggsövning med avslut. Bra kvalité och flera snygga mål. Vi avslutade med spel med stora mål. Två halvlekar där det ena laget började bäst, men det andra tog över och det blev nog ganska jämnt målmässigt till slut.

I lördags var det dags för den sista seriematchen. Borta mot BK Kick. Härligt höstväder! Vi hade bara en avbytare. Matchen slutade med storförlust. 11-0 till Kick. Tror det är lika bra att glömma det hela. Vi är bättre än så!

HIT

Igår var jag och Jimmy på HIT på Heleneholm. Jimmy hade först varit på Gripen och tränat crossfit. Själv hade jag bara varit hemma efter jobbet och vilat mig. George var på semester och Magnus höll i passet. Det blev ett lite annorlunda pass, men kul med variation. Som bonus blev det burpees och situps. Roligt och svettigt pass som vanligt!

Uppåkra IF - Husie IF

I söndags var jag AD i herrfemman. Husie jagade förstaplatsen, medan Uppåkra ville undvika nedflyttning. Matchen startar jämnt, men efterhand skapar Husie mer och mer. I slutet av första halvleken får Uppåkra sin målvakt målchansutvisad och Husie får straff. Straffen skjuter de över och det står 0-0 i paus.

I andra halvlek pressar Husie på, men Uppåkrar nya målvakt gör några jätteräddningar. Till slut kan Uppåkra inte stå emot och Husie vinner med 3-0.

HBK - IFK Trelleborg

Mulet, blåsigt och regn hängande i luften. Det kändes som vi kom till spel med ungefär samma lag som sist, men Lovisa och Freja var borta igen. Istället var Jessan, Olinda och Sandra tillbaka. Själv kom jag precis till matchstart, efter 90 min dömning. Jag fick ett fint välkomnande av resten av laget, som hade ställt upp för att hälsa på IFK Trelleborg och domare. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Lina, Emma - Annika, Carro, Liri, Sofie I - Sofie L - jag. Annie, Olinda, Milan och Sandra var avbytare.

Vi kommer i gång direkt. Det är vi som för spelet och vinner mycket boll över hela planen. Annika och Sofie I kommer med bra fart på kanterna. Tidigt får Sofie I en riktigt bra passning av Sofie L och kommer till ett bra läge. Målvakten kommer ut och täcker och skottet går i utsidan av målet. Kort därefter får Annika kanonträff från sin kant. Bollen tar i kryssribban, helt otagbart för målvakten. Tyvärr går bollen sen ut och vi får inte tag på returen. Det skottet var värt ett bättre öde! Vi håller ihop vårt försvar bra. På de få chanser Trelleborg skapar, är Josse riktigt bra med. Vårt mittfält krigar och vinner mycket boll. Sofie L ligger i en bra position och vinner även hon mycket boll på insparkar och utsparkar. Carro är riktigt bra med på några chanser och är väldigt nära att få in bollen. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar bak till Carro som tagit sig in i straffområdet. Trelleborgs målvakt kommer ut snabbt och räddar. Vi har även några hörnor, som Annika lägger bra. Tyvärr lyckas vi inte få in bollen, mycket på grund av att Trelleborgs målvakt är riktigt bra. Hennes tillslag på både insparkar och utsparkar är bland de bättre i serien. Trelleborg kommer runt några gånger på deras vänsterkant, men vi ligger bra med i straffområdet. De har även några hörnor och en blir riktigt farlig. Vi nickar undan första läget, men returen går ut till en fri Trelleborgspelare utanför straffområdet. Hennes skott går över ribban. Annie kommer in på högerbacken och gör ett bra inhopp. Vi får flera frisparkar i bra läge, som Annika lägger. En slår hon in till mig framför mål, men jag är inte riktigt bredd och får inte tag på bollen. I slutet av halvleken skapar vi ytterligare en hörna och äntligen sitter 1-0. Annika slår in bollen mot bakre stolpen. Lina är högst på bollen och nickar den via stolpen in i mål. Bollen går precis över mållinjen i röran bland alla spelare, men det räcker. Resten av halvleken håller vi undan och leder rättvist.

Sofie och Annika möterAnnika stegar upp för en frispark...som hon spelar in till mig.Lina nickar in 1-0.Paussnack!

I paus känns det riktigt bra. Vi borde dock ha haft en större ledning, med tanke på hur vi startade matchen. Jessan är med igen från start i andra halvlek. Vi spelar bra i andra halvlek, men Trelleborg ställer om snabbt och skapar mer än i första. Vi kommer runt på kanterna och får in bollen i straffområdet, men Trelleborgs målvakt gör några riktigt bra räddningar. Flera gånger får hon ut en hand i sista stund och räddar till hörna. Annika fortsätter att slå dem bra, men vi får inte dit bollarna. Vi får även frisparkar i bra lägen. Den bästa är precis utanför straffområdet, men skottet träffar hårt i muren. På en av våra hörnor, ställer Trelleborg om snabbt och kontrar in 1-1. Deras snabba anfallare kommer fri mot Josse och gör inget misstag. Det känns inte alls rättvist, men det är bara att fortsätta att jobba. Jag är nära att spela fram Sofie L, men målvakten lyckas bryta framför fötterna på henne. Vi gör några byten och Olinda kommer in istället för Annika. Annika får ingen lång vila, utan får snabbt hoppa in på andra kanten igen. Vi pressar på för ett ledningsmål. Med kvarten kvar får jag en riktigt bra boll av Emma. Från ganska långt håll får jag bra träff och bollen går in nära vänstra krysset. Riktigt härligt! Vi har sen en bra chans, då jag kommer i bra läge. Jag spelar fram Sofie L och får samtidigt en knuff. Sofie krockar med deras utrusande målvakt. Målvakten skadar sig så illa så hon får gå av. Vi får frispark i första läget en bit utanför straffområdet. Trelleborg byter målvakt och jag lägger frisparken. Jag får bollen över muren, men bollen går utanför första stolpen. Annie kommer in igen som högerback. Vi krigar de sista tio minuterna, men Trelleborg är nära att kvittera. Först har de ett riktigt bra skott, som Josse tippar i ribban. På returen är en Trelleborgsspelare först. Josse kommer ut, gör sig stor och räddar. Bollen hamnar fri i straffområdet, men Josse hinner precis före nästa bortaspelare och tar hand om bollen. Riktigt bra gjort! Vi har sen kontroll på matchen känns det som. Vi skapar några halvchanser. Det sista som händer är att en Trelleborgspelare får ett riktigt bra läge från höger, där bollen går mot bortre delen av målet. Det kändes som bollen skulle gå in, men istället går den precis utanför. Domaren blåser sen av matchen. Riktigt skönt!


Sofie L är nära.Annika prickar muren.Fokus på bollen!

Andra raka vinsten! Årets bästa match! Bara några små svackor. Alla gör riktigt bra ifrån sig! Josse fortsätter att vara stabil och gör några helt matchavgörande räddningar i slutet. Hela backlinjen håller ihop bra och är delaktiga i offensiven. Liri och Carro gör ett riktigt bra jobb på innermittfältet. Annika och Sofie I tar bra löpningar och jobbar bra i defensiven. Sofie L fortsätter att vinna mycket boll och har många fina framspelningar. Själv kändes det lite tungt i benen, men riktigt skönt att sätta målet i slutet. Annie och Olinda gör pigga inhopp. Nu laddar vi för säsongens sista match mot BK Kick!

Höllvikens GIF - IF Limhamn Bunkeflo

I lördags dömde jag en match i damtvåan. Redan klara seriesegrarna LB07 mötte unga Höllviken. Jag hade hjälp av Marie och Malin på linjen. Vädret var inte det bästa, men planen helt ok. Matchen börjar ganska jämnt. Båda lagen rör sig bra, hittar varandra längs marken och ställer om snabbt. I mitten av första halvlek gör LB07 tre mål på kort tid och 0-3 blir halvtidsresultatet. I andra halvlek fortsätter bortalaget att vara effektiva när de får chanser och de drar ifrån till 0-6. Höllviken får sen in ett tröstmål, innan LB07 gör 1-7 som blir slutresultatet.

Sofie 30 år

Vid midnatt skulle vi fira Sofie som fyllde 30 år. Vi åkte ut till Oxie vid halv elva och var en stund hos Anna och Henrik. Själv spelade jag, Peter, Fredde och Henrik frisbee-golf på tv-spel, medan andra var tröttare. Vi blåste upp massor av ballonger, så att man blev alldeles yr. Innan tolv begav vi oss bort till Sofie och Rikard och sen ringde vi på. Ganska snabbt kom Sofie och öppnade. Hon såg ganska trött ut i sin onepiece. Vi bjöd på champagne och tårta och huset fylldes med ballonger. Hon verkade vara glad att bli firad, trots att vi väckte henne!

Sofie öppnarCelia och Sofie

TMI

I fredags blev det TMI kl 17. Jimmy, Elle och Peter var också där. Det blev ett pass som inte lät så jobbigt, men var riktigt tufft. 20 kb-swing, 20 burpees, 20 kb-knäböj med lyft, 20 push-ups och 20 fällkniven. Detta skulle vi göra 5 varv. Avslutningen var två och två. En skulle hoppa 200 hopp med hopprep, medan den andra gjorde sit-ups. Detta gjorde vi två gånger var. Riktigt mycket mjölksyra i vaderna på hoppen och i magen på sit-upsen. Elle måste ha hoppat för långsamt för jag känner fortfarande av träningsvärk i magen.

På kvällen bjöd sen Peter hem sig till oss och Elle fick också komma. Det blev tacos. Snabbt och gott!

Stockholm

Anneli höll vad hon lovade. Det blev Kungsholmen-runt och en titt på Annelis och Oskars nya lägenhet. Drygt 9 km på en timme. På kvällen blev det lasagne.

På torsdagen skulle vi egentligen till Gröna Lund och titta på Daniel Adams-Ray, men vädret var inte det bästa. Det blev bio istället. Jag saknar dig! En riktigt gripande film. Hela biosalongen satt och grät. Anneli grät i princip under hela filmen, fast hon visste vad det som skulle hända. Kvällen avrundades med en god äppelpaj.

På fredag morgon tog jag tåget hem till Malmö.

Frivecka

Jag slutade mitt sista nattpass i söndags morse. Hade tänkt att träna med Jimmy på TT kl 12, men hörde hur det ösregnade och kände mig väldigt trött. Somnade igen och vaknade piggare.

På eftermiddagen åkte vi ut till Hököpinge. Vi hämtade Jimmys mormor på vägen. Det bjöds på väldigt god grillad fläskfilé. Till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Inte helt fel det heller.                                           

I måndags var det dags för HIT på Helenholm. Samma pass som tidigare. Svettigt och jobbigt. Avslutningen var löpning, där det gällde att jaga det andra laget. Vårt lag vann båda rundorna!               

Igår tog jag tåget till Stockholm. Mulet och blåsigt. Inte alls avundsjuk på min bror som är i Egypten och tar dykcertifikat. Två andra kompisar är i Turkiet. Hade inte varit fel med lite värme. Ska dock inte klaga. Jag har det bra hos Anneli. Igår gjorde vi hamburgare och kollade en massa på tv.                                                 

Idag blir det en löprunda. Anneli har redan lovat att hon inte ska komma med några ursäkter.

Lunds BK - HBK

En match som många ville vinna. I våras slutade mötet 2-2. Skönt väder, men planen var inte den bästa och matchbollarna var inte bra. Vi spelade på riktigt gräs, då Hallands mötte Wormo på konstgräset. Många borta som vanligt, men Freja och Lovisa var tillbaka. Vi startade med Josse - Liri, Lina, Emma, Carro - Sofie I, Elle, Lovisa, Annika - Sofie L - Freja. Annie och Milan började som avbytare och jag kom 20 minuter sent.

Det första som jag ser när jag kommer är att vi gör mål. Milan får huvudet på bollen, efter Annikas inlägg. Jag kommer upp till bänkarna och får höra att det står 2-1 till Lund. Lund har haft mycket boll och skapat mest. Vi har haft svårt att hålla i bollen på deras planhalva. Elle hade flyttat ner som mittback, Emma ut som högerback och Liri spelade på mittfältet. Claudio byter ut målskytten, Milan och jag får komma in som anfallare. Det första som händer är att en hemmaspelare är på väg igenom, men faller. Domaren friar och vi klarar oss från en målchansutvisning. Lund fortsätter att ha mest boll, men Sofie L och jag pressar dem högt upp. Vi får några hörnor och Lina är väldigt nära att nicka in en vid bortre stolpen. Annika slår även några frisparkar i bra läge, men det blir inga mål. Alla kämpar och Lund har svårare och svårare att skapa chanser. Josse är bra med på de skott som kommer igenom. Jag får sen ett jätteläge, då deras mittback slarvar i straffområdet. Mittbacken misslyckas med en fint. Jag tar bollen och kommer fri mot målvakten. Jag går runt henne och ska bara lägga in bollen i öppet mål. Tyvärr misslyckas jag med det och får bollen utanför första stolpen. Riktigt dåligt, där måste det bli mål! Kort därefter kommer en Lundaspelare med bra fart ute på högerkanten och skjuter från ganska långt håll. Bollen får en konstig studs i straffområdet och lurar försvaret och Josse och går in vid bortre stolpen. Tungt när vi var så nära att komma ifatt. 3-1 står sig till  pausen.                                                                                                  

I andra halvlek är vi med från början. Vårt försvar håller ihop bra och släpper inte igenom många chanser till Lund. De får ta skott utifrån och Josse tar enkelt hand om dem. Vårt spel fungerar bättre och bättre. Vi kommer med bra fart och både Sofie I och Annika tar många löpningar på sina kanter. Lunds mittback blir varnad en stund in i andra halvleken. Efter 60 minuter får vi en frispark en bit ut till vänster. Annika slår den långt mot bortre delen av målet. Bollen träffar stolpen, sen är frågan om Lina var på bollen eller inte. Det spelar inte så stor roll, för det viktiga var att det blev mål. En grym slagen frispark av Annika, där målvakten inte hade en chans att ta den. Vi har flera bra lägen att komma igenom, men mina avgörande passningar till Sofie L blir helt misslyckade. Vet inte om jag borde skylla på något eller om jag bara var dålig. Vi skapar många hörnor och Annika slår dem riktigt bra. Vi kommer med bra löpningar, men Lund lyckas rensa. Med kvarten kvar ska det äntligen ge utdelning. Annika slår hörnan mot straffpunkten. Elle försöker i kamp med en försvarare nicka in bollen, men bollen går över dem och bakom står jag helt fri. Jag skjuter in bollen på volley. Kvitterat. Riktigt härligt! Det känns som vi är på gång nu. Lund fortsätter att ha svårt att skapa chanser. De är nära en gång, när vi tror det är offside, som tur är är Annika längst bak och rensar. Riktigt bra defensivt jobb! Vi gör även idag mycket byten och några får byta positioner. Vi kämpar för att försöka avgöra. Med fem minuter kvar slår Annika en härlig krossboll. Jag springer mot bollen, men det känns som målvakten ska ta den. Hon kommer ut för sent och jag kan med vänstern lobba in bollen i mål. Vi har vänt till 4-3! De sista minuterna blir det lite nervöst. Vi försvarar oss bara och rensar undan bollen. Lund lyckas aldrig skapa något riktigt bra och vi vinner. Säsongens skönaste seger!

Härlig inställning av alla och kul att se att vi aldrig gav upp. Josse var säkerheten själv mot sitt gamla lag. Av det jag såg av backlinjen, fungerade det riktigt bra. Mittfältet krigade, vann mycket boll och tog bra löpningar. Sofie L jobbade riktigt bra i anfallet och var värd att få en eller två bra passningar av mig. Bäst idag var Annika! Riktigt bra defensivt jobb, bra offensiva löpningar och vilket underbart tillslag. Nu laddar vi för hemmamatch och revansch mot IFK Trelleborg!

Husie IF - Valinge IF

Två lag under strecket i division 2. Härligt väder för fotboll. Husie började bäst, men det var Valinge som gjorde det enda målet i första halvleken, efter en hörna. I andra halvlek skapade Husie chans på chans, men bollen gick aldrig in. Valinge vann med 1-0.

Veberöds AIF - GIF Nike

En härlig höstkväll och en bra plan. En match i damfemman. Veberöd började bäst, men efter ett tag började även Nike skapa chanser. Många bra chanser åt båda håll. Skott i ribban och stolpen. Veberöd tar ledningen med 1-0 i slutet av första halvleken. I andra halvlek rivstartar Nike. De kvitterar och tar ledningen. De har sen bra chanser att utöka, men det är Veberöd som gör 2-2 och 3-2. Nike får med 20 minuter kvar målvakten målchansutvisad. Veberöd gör 4-2 och i slutet även 5-2. En bra division 5-match!

Fyspass i Oxie

Igår var det dags för mitt första fyspass, som SvFF ordnar för domare. Tror det har varit två stycken innan i år. Emil Isaksson var fyscoachen. Vi var bara sex stycken. Tre tjejer och tre killar. Vi värmde upp med att kasta frisbee. Tjejer mot killar. Vi hade sen teknikövningar och lite styrka. Några riktigt jobbiga övningar. Framlänges, sida, baklänges, höga knän, skridskohopp, armhävningar och lite annat. Passet avslutades med stretching inomhus. Tur det för vi slapp precis undan störtregnet. Bra pass!

TMI

Igår var jag och Jimmy på TMI på Heleneholm med David. Ett jobbigt crossfit-pass blev det. 20 pull-ups, 20 push-ups, 15 box-jumps, 15 toes to bar, 20 kettlebells swings och 20 burpees. Detta skulle upprepas tre gånger. Pull-ups och toes to bar kan jag inte, men gjorde så gott jag kunde och det känns i armarna ändå. Passet avslutades med att vi var i par. Den ena rodde 500 meter, medan den andra gjorde sit-ups. Detta gjorde vi två gånger var.

När vi kom hem blev det pannkakor med sylt och glass och Bonde söker fru!

Dubbel träning

På dagen igår var jag och Linda på Stadion. Lite blåsigt, men soligt. Vi körde först fem gånger var över planen, då den andra höll emot halva vägen. Riktigt mycket mjölksyra i låren. Sen sprang vi fem gånger 60 meter. Riktigt jämnt alla gånger. Det sporrar en verkligen när man ligger så nära.

På kvällen var det dags för fotbollsträning. Blåsigt och lite småregningt. Vi var bara fem stycken som tränade. Olle, Jessan, Elle, Annika och jag. Tråkigt att vi inte var fler! Carro var förkyld, men där och tittade på och agerade bollkalle. Vi började med kvadraten med ett tillslag. Vänsterfötterna var inte allas bästa vänner. Under korta stunder såg det riktigt bra ut, men vi borde röra oss mer och vara på tå hela tiden. Vi fortsatte med att driva varsin boll i halva mittcirkeln. Sedan var det dags för pjätt med boll. Lättare att hålla sig undan än att jaga. Vi hade sen fyra mål runt mittcirkeln. En startade med boll i mitten och sen en vid varje mål. Det gällde att ta sig ut ur mittcirkeln. En poäng om man tog sig ut utanför målen med bollen i kontroll och två poäng genom målet. Vi gjorde det tre omgångar var. Jag lyckades ta mig ut genom målet första rundan och fick en poäng i sista. Det gick jag segrande med! Vi spelade sen en mot en med två koner i en minut. Jag vann mina två första matcher mot Olinda och Jessan, medan det blev 0-0 mot Annika och Elle. Vi hade sen skotträning. Sidledsförflyttning och skott. Första två rundorna med högern och den sista med vänstern. Roligt att skjuta och Claudio fick släppa in en hel del mål. Vi avslutade träningen med spel i mittcirkeln. Olinda och jag mot Jessan och Annika. Vi hade två mål var. Jag och Olle tog ledningen och utökade, men de andra kom ifatt. Det hela avgjordes med sista målet vinner och då fick Olle in bollen i mål. Vi slutade tidigare, för att Claudio skulle hoppa in och spela med reservlaget. Riktigt roliga övningar och bra koncentration på oss som var där!

Sveriges första halvlek kan vi glömma. Efter utvisningen i andra halvlek, lyckas Sverigen äntligen göra mål. Några riktigt vackra mål! Det satt långt inne, men till slut vann vi mot San Marino med samma siffror som Holland gjorde på bortaplan. Vinst mot Finland och det blir minst ett playoff. Vinst mot Finland och oavgjort mot Holland kan räcka till en direktplats. Spännande!

HIT

Efter att ha sovit nästan hela dagen, så var det dags för HIT. George hade samma pass som han har haft de sista gånger. Roligt och svettigt. Ju bättre man kan övningarna, ju jobbigare. Avslutningen var stafett fem och fem.

Jag snabbade mig hem från Friskis, duschade och fixade mat. Jimmy kom hem från Barcelona precis innan jag skulle till jobbet. Mysigt att han är hemma igen, men synd att jag jobbar natt så vi inte hinner träffas så mycket. Han hade haft det bra i Barcelona, men Messi var inte där. Ska jag dit, så ska jag lätt se en match! 

HBK - Hallands Nations FF

Sommarvärme igen med en ganska kraftig sidovind. Sist vi mötte Hallands kom vi inte alls in i matchen och Hallands kunde enkelt vinna. Josse var skadad i foten, så Emma hoppade in i målet. Lina var tillbaka från sjukdom och Stina och Malin S ställde upp. Vi startade med Emma - Annie, Malin S, Lina, Sandra - Annika, Elle, Carro, Sofie I - Sofie L - jag. Stina, Liri och Olinda var avbytare.

Hallands tar direkt tag i spelet. Vi ligger bra i våra positioner och även om Hallands har mycket boll, så skapar de inte så många farliga chanser. Vårt uppbyggnadsspel fungerar bättre än förra matchen och vi kommer upp till flera bra lägen. Jag har flera skottlägen, men får ingen träff på bollen. Vi gör tidigt flera byten. Sandra byter med Liri och Annie med Stina. Även Olinda kommer in ganska tidigt på mittfältet. Jag får bollen av Annika på kanten. Jag kommer runt och spelar bak till Liri. Skottet täcks av backarna och rensas undan. Vi har några fasta situationer, som Annika slår, men vi vinner inte bollarna i straffområdet. Hallands fortsätter att ha mycket boll och rör sig mycket. De kommer runt några gånger på kanterna, men vi rensar undan. Emma i mål är bra med på de bollar som går på mål. Vi utnyttjar även flera gånger att hon är bra på fötterna med tillbakaspel. Det är många som är trötta och vi får byta in och ut spelare. Med tanke på alla byten, tycker jag ändå det ser bra ut. Det känns som vi kommer mer och mer in i matchen. Vi kommer högre upp i banan. På grund av vinden, så är mycket av vårt spel på Annikas kant. Sofie L är bra med och stör Hallands spelare, så vi vinner fler och fler bollar. Alla kämpar och vi försöker hitta varandra på fötterna. Tyvärr tappar vi markering på ett inkast med 10 minuter kvar av första halvleken. En Hallandsspelare får vända upp i straffområdet och skjuter mot mål. Emma är på bollen, men tyvärr går den in. Bara någon minut efter kommer Hallands runt på deras högerkant och spelar in bollen i straffområdet. Vid bortre stolpen har vi helt tappat markering och deras yttermittfältare kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. De sista minuterna skapas inte så mycket åt något håll. Hallands leder rättvist i paus, men det kändes onödigt att två misstag ska leda till två mål.

I andra halvlek stressar Hallands oss högt upp. De gör tidigt ett mål när de spelar sig igenom oss, men målet blir avblåst för offside. Vi har svårare att komma upp på deras planhalva och de vinner många närkamper. Hallands får matchens första hörna, men vi rensar undan. 10 minuter in kommer Hallands igenom igen och nu sitter 0-3. Hallands fortsätter att pressa och skapar många hörnor. Vi hittar våra ytor bra och de lyckas inte få in någon boll. Även vi får några hörnor i andra halvlek, som Annika lägger. Bra som vanligt, men vi får inte bollarna på mål. 0-4 kommer efter vi har rensat undan bollen. Deras spelare på mitten får tag på bollen och avancerar. Vi går inte på och hon får bra båge på skottet. Bollen går in över Emma och precis under ribban. Det känns tungt. Vi kämpar, men de sätter sina lägen. Även i andra halvlek gör vi massor av byten och flera spelare får byta positioner. Vi får sen en frispark ute på högerkanten. Annika slår in bollen mot mål. Jag är på bollen och nickar, men ser inte att bollen hamnar precis vid mina fötter. Hallands lyckas rensa undan, men vi får tag på den igen. Skottet täcks och Hallands kan ställa om. Med kvarten kvar kommer en Hallandsspelare fri. Emma kommer ut, men Hallandsspelaren petar bollen mot mål och den rullar retfullt in vid bortre stolpen. 0-5 och det är en kvart kvar. Vi lyckas hålla tätt. Hallands har fortsatt mest boll, men vi kommer upp i några kontringar. Jag får bollen efter ett inkast och vänder upp i straffområdet, men mina skott är inte bra idag. Elle har ett bra läge att spela in bollen från hörnan, men med vänstran går bollen ut till inspark. Jag har en del bollar att jobba på, men målvakten hinner före mig och kan rensa undan.

Vi förlorar mot ett bra lag. Hallands är betydligt bättre än deras tabellplacering. De har ett jämnt lag och var effektiva när chanserna dök upp. Jag tycker siffrorna inte riktigt speglar matchen och vi var värda att få göra mål. Emma gör det bra som målvakt och det är skönt att någon kan hoppa in. Backlinjen håller ihop bra, mittfältet kämpar och som anfallare var det en betydligt roligare match än mot Svalöv. Sofie L gör en bra insats bakom mig. Hon går in i närkamper och känns lugn när hon väl har bollen. Stina och Malin S hoppar in och det känns bra att ha dem i laget. Extra plus till Carro som alltid sliter i det tysta. Nu väntar match mot Lunds BK på Klostergården på lördag!

Östers IF - Södra Sandby IF

Min tredje match i Söderettan och den första utan observatör. Lars och Birger var AD och skötte sig bra. Riktigt härligt väder och en bra plan. Matchen inleds ganska jämnt. Öster gör 1-0 på straff efter drygt 20 min och hinner även med två mål till innan pausen. I andra halvlek kommer Södra Sandby tillbaka och det skapas chanser åt båda håll. Det blir bara ett mål och det är Öster som gör det i 90:e minuten. En väldigt stor plan så det blev mycket springande för att vara nära situationerna!

TMI på Bulltofta

Skönt väder i fredags och David tyckte vi skulle köra TMI på Bulltofta. Vi joggade dit. Passet var 50 armhävningar, 100 knäböj, springa 2,5 km, 50 armhävningar och 100 knäböj. Riktigt jobbigt. Inte skönt för låren att börja springa efter knäböjen. Jag gav mig ut först, men blev omsprungen av tre killar. Borde kunnat hålla högre tempo, men benen kändes tunga. Vi joggade tillbaka till Johanneslust, efter passet. Härligt pass!

På kvällen kollade jag på Sveriges match. Första halvlek var inte så bra, men andra halvlek bättre och Sverige borde ha fått en poäng med sig hem. Hoppas på många mål mot San Marino. Sen räcker det att slå Finland, för att bli tvåa. Holland blir en bonus. De är säkert klara, men ibland är det lättare att spela när man inte har någon press. Hade varit skönt att slippa ett play-off!

Svalövs BK - HBK

En härlig kväll för fotboll. Tyvärr var förutsättningarna inte de bästa. Bussen fick punktering på vägen till matchen. Sofie I skulle köra och hämta folk, men körde vilse. 20 minuter innan matchstart var kläderna på plats och Sofie dök upp strax efteråt. Vi saknade flera spelare som gjorde väldigt bra ifrån sig mot Backarna. Malin var skadad, Lina och Tilda sjuka och Emma jobbade. Det var bara att göra det bästa av situationen. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Sandra - Carro - Annika, Liri, Olinda, Sofie I - Sofie L - jag. Annie och Hanna började som avbytare.

Vi har svårt att hitta rätt i våra positioner. Bara efter två minuter kommer 1-0. Svalöv spelar sig förbi oss på deras högerkant och deras anfallare slår in bollen i mål. Vi försöker kämpa oss in i matchen. Sofie I och Olinda byter plats. Ingen av lagen har speciellt bra spel, men det är Svalöv som vinner mest boll. Vi har en bra chans när jag spelar fram Sofie, som har tagit en bra löpning. Hon kommer fri, men målvakten kommer ut och skottet går precis utanför stolpen. Svalöv skapar fler chanser än oss och har några hörnor som blir farliga. Josse är bra med och räddar många lägen. Annika tar några bra löpningar och har några inlägg. Hon lägger även några frisparkar, men vi lyckas inte få bollarna mot mål. Annie kommer in en stund på mittfältet. Det är många felpass och snedsparkar. I slutet av halvleken får Svalöv en hörna till. Den läggs bra mot bortre ytan. Vi är på bollen, men den hamnar hos Svlövs lagkapten som via stolpen gör 2-0.

I andra halvlek spelar vi upp oss lite, men kommer inte alls upp i spelet som vi hade mot Backarna. Svalöv skapar mängder av chanser, men Josse är riktigt bra och håller tätt. De har flera hörnor, men vi är bra med och rensar undan. På en hörna vinner vi bollen och ställer om snabbt. Carro driver upp bollen och spelar Sofie. Hon har bra läge att avancera, men får inte med sig bollen. Annika har sen en underbar krossboll till mig. Jag får med mig bollen och viker innanför backen. Tyvärr går mitt skott rakt på målvakten. Vi skapar ganska många hörnor. Annika lägger in dem bra framför målet, men vi måste bli bättre på att vinna nickduellerna i straffområdet. Sofie I blir varnad när hon kommer sent och träffar benet på en motståndare. Kort därefter blir även en Svalövsback varnad när hon fäller mig precis utanför straffområdet. Annika slår frisparken, men den träffar muren. Annie kommer in igen och Hanna kommer in som yttermittfältare. Elle blir skadad, så Jessan går in som mittback. Vi kämpar matchen ut, men det vill sig inte. Elle kommer in på mittfältet i slutet. Bra att foten verkar vara ok. Svalöv pressar på för fler mål, men Josse gör några underbara räddningar och andra halvlek blir mållös.

Surt att förlora den här matchen och att vi inte alls hittade vårt spel. Josse var bäst på plan. Några andra gör godkända insatser, men de flesta kan mycket bättre. Nu laddar vi om för en tuff match mot Hallands Nation på söndag!

Stadionträning

I torsdags var jag och Linda och körde ett pass på Stadion. Härligt väder! Några varv som uppvärmning. Sen trappträning. Fyra löpningar. Fyra jämfota hopp och två gånger på varje ben. Hoppen på ett ben är riktigt tunga. Vi avslutade med att jogga ner.

RSS 2.0