HBK - IFK Trelleborg

Mulet, blåsigt och regn hängande i luften. Det kändes som vi kom till spel med ungefär samma lag som sist, men Lovisa och Freja var borta igen. Istället var Jessan, Olinda och Sandra tillbaka. Själv kom jag precis till matchstart, efter 90 min dömning. Jag fick ett fint välkomnande av resten av laget, som hade ställt upp för att hälsa på IFK Trelleborg och domare. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Lina, Emma - Annika, Carro, Liri, Sofie I - Sofie L - jag. Annie, Olinda, Milan och Sandra var avbytare.

Vi kommer i gång direkt. Det är vi som för spelet och vinner mycket boll över hela planen. Annika och Sofie I kommer med bra fart på kanterna. Tidigt får Sofie I en riktigt bra passning av Sofie L och kommer till ett bra läge. Målvakten kommer ut och täcker och skottet går i utsidan av målet. Kort därefter får Annika kanonträff från sin kant. Bollen tar i kryssribban, helt otagbart för målvakten. Tyvärr går bollen sen ut och vi får inte tag på returen. Det skottet var värt ett bättre öde! Vi håller ihop vårt försvar bra. På de få chanser Trelleborg skapar, är Josse riktigt bra med. Vårt mittfält krigar och vinner mycket boll. Sofie L ligger i en bra position och vinner även hon mycket boll på insparkar och utsparkar. Carro är riktigt bra med på några chanser och är väldigt nära att få in bollen. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar bak till Carro som tagit sig in i straffområdet. Trelleborgs målvakt kommer ut snabbt och räddar. Vi har även några hörnor, som Annika lägger bra. Tyvärr lyckas vi inte få in bollen, mycket på grund av att Trelleborgs målvakt är riktigt bra. Hennes tillslag på både insparkar och utsparkar är bland de bättre i serien. Trelleborg kommer runt några gånger på deras vänsterkant, men vi ligger bra med i straffområdet. De har även några hörnor och en blir riktigt farlig. Vi nickar undan första läget, men returen går ut till en fri Trelleborgspelare utanför straffområdet. Hennes skott går över ribban. Annie kommer in på högerbacken och gör ett bra inhopp. Vi får flera frisparkar i bra läge, som Annika lägger. En slår hon in till mig framför mål, men jag är inte riktigt bredd och får inte tag på bollen. I slutet av halvleken skapar vi ytterligare en hörna och äntligen sitter 1-0. Annika slår in bollen mot bakre stolpen. Lina är högst på bollen och nickar den via stolpen in i mål. Bollen går precis över mållinjen i röran bland alla spelare, men det räcker. Resten av halvleken håller vi undan och leder rättvist.

Sofie och Annika möterAnnika stegar upp för en frispark...som hon spelar in till mig.Lina nickar in 1-0.Paussnack!

I paus känns det riktigt bra. Vi borde dock ha haft en större ledning, med tanke på hur vi startade matchen. Jessan är med igen från start i andra halvlek. Vi spelar bra i andra halvlek, men Trelleborg ställer om snabbt och skapar mer än i första. Vi kommer runt på kanterna och får in bollen i straffområdet, men Trelleborgs målvakt gör några riktigt bra räddningar. Flera gånger får hon ut en hand i sista stund och räddar till hörna. Annika fortsätter att slå dem bra, men vi får inte dit bollarna. Vi får även frisparkar i bra lägen. Den bästa är precis utanför straffområdet, men skottet träffar hårt i muren. På en av våra hörnor, ställer Trelleborg om snabbt och kontrar in 1-1. Deras snabba anfallare kommer fri mot Josse och gör inget misstag. Det känns inte alls rättvist, men det är bara att fortsätta att jobba. Jag är nära att spela fram Sofie L, men målvakten lyckas bryta framför fötterna på henne. Vi gör några byten och Olinda kommer in istället för Annika. Annika får ingen lång vila, utan får snabbt hoppa in på andra kanten igen. Vi pressar på för ett ledningsmål. Med kvarten kvar får jag en riktigt bra boll av Emma. Från ganska långt håll får jag bra träff och bollen går in nära vänstra krysset. Riktigt härligt! Vi har sen en bra chans, då jag kommer i bra läge. Jag spelar fram Sofie L och får samtidigt en knuff. Sofie krockar med deras utrusande målvakt. Målvakten skadar sig så illa så hon får gå av. Vi får frispark i första läget en bit utanför straffområdet. Trelleborg byter målvakt och jag lägger frisparken. Jag får bollen över muren, men bollen går utanför första stolpen. Annie kommer in igen som högerback. Vi krigar de sista tio minuterna, men Trelleborg är nära att kvittera. Först har de ett riktigt bra skott, som Josse tippar i ribban. På returen är en Trelleborgsspelare först. Josse kommer ut, gör sig stor och räddar. Bollen hamnar fri i straffområdet, men Josse hinner precis före nästa bortaspelare och tar hand om bollen. Riktigt bra gjort! Vi har sen kontroll på matchen känns det som. Vi skapar några halvchanser. Det sista som händer är att en Trelleborgspelare får ett riktigt bra läge från höger, där bollen går mot bortre delen av målet. Det kändes som bollen skulle gå in, men istället går den precis utanför. Domaren blåser sen av matchen. Riktigt skönt!

Sofie L är nära.Annika prickar muren.Fokus på bollen!

Andra raka vinsten! Årets bästa match! Bara några små svackor. Alla gör riktigt bra ifrån sig! Josse fortsätter att vara stabil och gör några helt matchavgörande räddningar i slutet. Hela backlinjen håller ihop bra och är delaktiga i offensiven. Liri och Carro gör ett riktigt bra jobb på innermittfältet. Annika och Sofie I tar bra löpningar och jobbar bra i defensiven. Sofie L fortsätter att vinna mycket boll och har många fina framspelningar. Själv kändes det lite tungt i benen, men riktigt skönt att sätta målet i slutet. Annie och Olinda gör pigga inhopp. Nu laddar vi för säsongens sista match mot BK Kick!