Svalövs BK - HBK

En härlig kväll för fotboll. Tyvärr var förutsättningarna inte de bästa. Bussen fick punktering på vägen till matchen. Sofie I skulle köra och hämta folk, men körde vilse. 20 minuter innan matchstart var kläderna på plats och Sofie dök upp strax efteråt. Vi saknade flera spelare som gjorde väldigt bra ifrån sig mot Backarna. Malin var skadad, Lina och Tilda sjuka och Emma jobbade. Det var bara att göra det bästa av situationen. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Sandra - Carro - Annika, Liri, Olinda, Sofie I - Sofie L - jag. Annie och Hanna började som avbytare.

Vi har svårt att hitta rätt i våra positioner. Bara efter två minuter kommer 1-0. Svalöv spelar sig förbi oss på deras högerkant och deras anfallare slår in bollen i mål. Vi försöker kämpa oss in i matchen. Sofie I och Olinda byter plats. Ingen av lagen har speciellt bra spel, men det är Svalöv som vinner mest boll. Vi har en bra chans när jag spelar fram Sofie, som har tagit en bra löpning. Hon kommer fri, men målvakten kommer ut och skottet går precis utanför stolpen. Svalöv skapar fler chanser än oss och har några hörnor som blir farliga. Josse är bra med och räddar många lägen. Annika tar några bra löpningar och har några inlägg. Hon lägger även några frisparkar, men vi lyckas inte få bollarna mot mål. Annie kommer in en stund på mittfältet. Det är många felpass och snedsparkar. I slutet av halvleken får Svalöv en hörna till. Den läggs bra mot bortre ytan. Vi är på bollen, men den hamnar hos Svlövs lagkapten som via stolpen gör 2-0.

I andra halvlek spelar vi upp oss lite, men kommer inte alls upp i spelet som vi hade mot Backarna. Svalöv skapar mängder av chanser, men Josse är riktigt bra och håller tätt. De har flera hörnor, men vi är bra med och rensar undan. På en hörna vinner vi bollen och ställer om snabbt. Carro driver upp bollen och spelar Sofie. Hon har bra läge att avancera, men får inte med sig bollen. Annika har sen en underbar krossboll till mig. Jag får med mig bollen och viker innanför backen. Tyvärr går mitt skott rakt på målvakten. Vi skapar ganska många hörnor. Annika lägger in dem bra framför målet, men vi måste bli bättre på att vinna nickduellerna i straffområdet. Sofie I blir varnad när hon kommer sent och träffar benet på en motståndare. Kort därefter blir även en Svalövsback varnad när hon fäller mig precis utanför straffområdet. Annika slår frisparken, men den träffar muren. Annie kommer in igen och Hanna kommer in som yttermittfältare. Elle blir skadad, så Jessan går in som mittback. Vi kämpar matchen ut, men det vill sig inte. Elle kommer in på mittfältet i slutet. Bra att foten verkar vara ok. Svalöv pressar på för fler mål, men Josse gör några underbara räddningar och andra halvlek blir mållös.

Surt att förlora den här matchen och att vi inte alls hittade vårt spel. Josse var bäst på plan. Några andra gör godkända insatser, men de flesta kan mycket bättre. Nu laddar vi om för en tuff match mot Hallands Nation på söndag!