HBK/HIF - Onslunda IF

Första hemmamatchen och den spelades på Knutsvallen. Soligt, men ganska blåsigt och planen kan bli bättre. Onslunda har börjat bra i serien och låg på andra plats i tabellen. Själv saknade vi för första gången ganska mycket folk. Det var fyra nya som gick in från start och två på bänken som var med för första gången. Vi startade med Julle - Maggie, Jessica N, Elle, Carro - Annika, Maria, Matilda, Sofie - Linnea, Amanda. Kajsa, Emma och Olle började på bänken och jag kom efter en halvtimme.

Vi börjar matchen i stark motvind. Alla kommer snabbt in i matchen och hittar rätt i sina positioner. Det skapas flera bra målchanser och vi har mycket folk med i anfallen. Vi får dock inte in bollen och efterhand kommer Onslunda upp mer och mer. Kajsa kommer in istället för Sofie. När jag kommer efter en halvtimme, har Onslunda två hörnor och vi har svårt att få upp bollen i vinden. Jag byter med Amanda och Sofie kommer in igen istället för Kajsa. Onslunda har en del boll på vår planhalva, men de skapar inte så många chanser. Hörnorna de får, är vi bra med på och rensar undan. Vi kommer upp längs kanterna. Annika och Sofie är bra med. Linnea tar mycket löpningar och har ett bra inlägg. Med fem minuter kvar av halvleken, spelar Maria ut till mig på vänsterkanten. Jag viker in och får till ett skott som går i en båge över målvakten och in i mål. 1-0. Annika har en frispark i bra läge, men skottet går precis över det vänstra krysset. Resultatet står sig till pausen. Skönt att få med sig ett mål i motvinden.

I andra halvlek kommer Emma in som ytterback och Maggie flyttar in som mittback. Vi har nu vinden i ryggen och kommer snabbt upp i flera anfall. Linnea får tidigt ett bra läge till vänster, men skottet går precis utanför. Kort därefter spelar Sofie fram Linnea igen och hon får ett liknande läge, men inte heller nu vill bollen gå i mål. Vi ligger rätt i våra positioner, men har svårt att få i gång spelet. Det är mycket höga bollar och många inkast längs vänsterkanten. Efter tio minuter skjuter Emma ett hårt skott på mål. Målvakten lämnar retur och jag är där och stör. Samtidigt som hon får handen på bollen, sparkar jag på den och vänder upp och lägger bollen i mål. Efter målet kommer Onslunda upp i banan och mycket spel är på vår planhalva. De skapar några hörnor, men vi ligger rätt och det blir inte några farliga lägen. Vi kommer runt några gånger på kanterna och spelar in bollen framför mål. Matilda, Amanda och Linnea är nära att utöka vår ledning. Annika har sen ett friläge, efter en bra löpning får hon en perfekt passning. Avslutet går precis utanför högerstolpen. Även om det känns som Onslunda under mitten av halvleken har mer boll, så skapar vi de farliga chanserna. Vi har många hörnor och några blir riktigt farliga. Emma slår en som träffar ribban. Kajsa kommer in igen i anfallet. Även om vi bara leder med 2-0, så känns det som vi har kontroll. Vår defensiv håller Onslunda borta från straffområdet. De bollar som kommer på mål tar Julle säkert hand om. Julle har några riktigt bra utsparkar, som jag får tag på ute på vänsterkanten. 3-0 kommer med kanske tio minuter kvar. Carro spelar fram mig ute till vänster. Jag kommer ner i straffområdet och spelar Matilda som kommer med fart. Hon sätter säkert bollen i mål. Olinda kommer in på högerkanten. Vi fortsätter att skapa bra chanser. I slutet får även Elle flytta upp i anfallet. Precis i slutet är det väldigt nära att vi gör mål igen. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in bollen framför mål. Först är Matilda nära, sen Olinda och sist har Kajsa nästan öppet mål, men det vill sig inte. Matchen slutar 3-0.

En härlig seger! Vi visar hur bred och stark trupp vi har. När många spelare är borta, känns laget lika starkt ändå. Inget skönspel, men mycket vilja och det räcker ibland. Julle utsätts inte för några jättesvårigheter, men känns lugn och säker på de bollar hon får i luften och på marken. Maggie kliver in och är väldigt brytningssäker. Skönt med spelare som kan spela på flera positioner. Jessica såg jag inte så mycket av, men hon jobbade bra med Elle och är grym på fasta situationer med hennes tillslag. Amanda tar för sig bra och var väldigt nära att få göra mål. Av de spelare som startat tidigare, tycker jag Linnea var bäst. Hon gör allt rätt, utom mål. Hon tar bra löpningar, är tuff i närkamper och jobbar hem riktigt bra i defensiven. Målen kommer komma när som helst, så motståndarna får se upp! Mycket publik igen. Riktigt skoj!