Lunds BK - HBK/HIF

På annandagen var det dags för genrep för a-laget. Vi mötte Lunds BK och spelade på naturgräs. Man spelar nästan alltid på konstgräs när man är på Klostergården, men bra för oss att träna på riktigt gräs. Planen var helt ok, för att vara så här tidigt på året. Vädret var inte det bästa och det måste varit kallt att titta på. Lund har tappat många spelare inför den här säsongen, men man kände igen de flesta från förra året. Vi startade med: Sandra - Emma N, Jessica N, Elle, Ellen - Annika, Matilda, Maria, Sofie - Linnea, jag. Linda, Emma H och Hanna började på bänken.

Vi börjar i medvind. Vi kommer snabbt in i matchen, men det är svårt att hålla bollen på marken och en del mottagningar blir inte så bra. Spelet vänder snabbt fram och tillbaka och båda lagen ser taggade ut. Lund kommer med mycket folk i sina anfall, men Sandra och våra backar håller emot bra. Tidigt kommer det en boll bakifrån av Jessica. Lund ser ut att ha kontroll på den, men Linnea kommer med hög fart bakifrån och pressar först en back till misstag och sen nästa och kan sen enkelt lägga in 1-0 till oss. Riktigt starkt gjort av Linnea! Vi skapar sen mest chanser. Flera gånger kommer vi runt på kanterna, efter riktigt bra väggspel och fina löpningar. Vi får väldigt många hörnor. Emma N slår dem och vi är nära några gånger. Ellen är framme och nickar två gånger, men vi får aldrig in bollen. Vi försöker spela lugnt och hålla bollen inom laget. Vi använder hela laget. LBK pressar högt och några gånger slarvar vi. I ett sådant läge får deras anfallare tag på bollen och kan sedan enkelt kvittera till 1-1. Bra ändå att vi vågar i träningsmatcher. När planerna blir jämnare, så kommer bollen rulla bättre. Vi håller ihop spelet bra i försvaret, men vi slarvar en del i det offensiva. Det är många bollar som i medvinden rullar ner till deras målvakt.

I andra halvlek har vi motvind. Linda kommer in som vänsteryttermittfält och Emma H som högerback. Det är Lund som börjar bäst. De pressar högt och vi har ett tag svårt att få bollen över mittlinjen. Vi fortsätter att jobba och kommer mer och mer in i matchen. Både Linda och Emma kommer snabbt in i matchen och tar för sig bra. I en snabb omställning, hittar Linnea Linda med en jättefin boll. Linda är hur kylig som helt och lobbar in 2-1 med yttersidan. Efter målet är det vi som är mest taggade. Vi fortsätter att skapa chanser. Många tar väldigt fina löpningar och alla jobbar i defensiven. Lund har inte många chanser, men missar ett öppet mål när deras anfallare kommer fel till bollen och trillar. De har också några hörnor, men vi försvarar oss bra. 3-1 kommer när jag får en perfekt boll ute på vänsterkanten av Maria. Jag viker in och skjuter mot bortre krysset. Målvakten räddar precis, men Annika dyker upp på returen och kan på andra försöket sätta 3-1. Hanna kommer in i anfallet. Tidigt spelar hon fram mig till ett bra läge, men mitt lobbförsök går precis utanför bortre stolpen. Jag kommer sen runt på vänsterkanten och hittar Hanna framför mål. Hon får bollen lite bakom sig, så skottet går precis utanför mål. Matilda och Maria jobbar på riktigt bra på mitten och har flera riktigt bra framspelningar. Precis i slutet är Lund nära på att reducera, men Ellen jobbar riktigt bra och stör spelaren.

Matchen slutar 3-1 till oss. Båda lagen hade flera riktigt bra lägen, som borde ha blivit mål, men jag tycker vi vinner helt rättvist. Vi har bara några små svackor i matchen, men annars tycker jag vi gör ett bra genrep. Alla spelare gör riktigt bra insatser och det bådar gott inför säsongen! Nu laddar vi stenhårt inför premiären borta mot Löberöds IF på söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0