Rullskidor

Idag var det premiär för mig på rullskidor. Eftersom snön lyser med sin frånvaro och vi ska åka Vasaloppet, om mindre än en månad, så känner jag mig tvungen att göra något åt saken. Jag satte på mig Jimmys rullskidor. Det var inte speciellt lätt och gick inte fort. Svårt med balansen. Det är betydligt lättare med skidor. Jag fick i alla fall in tekniken hyfsat och tog mig knappt fem kilometer på drygt en halvtimme, så jag får vara nöjd med min premiär. Stavarna fäster inte på samma sätt som i snön. Det var lättast att åka på "platt" underlag. Ska försöka fortsätta åka några dagar i veckan fram till loppet. Hoppas så klart på riktig snö, så jag kan prova mina nya skidor. Kommer ingen snö får det bli lite skridskor nästa vecka. Jag var så sugen när jag såg några som åkte ute igår!

Fotbollsträning

Söndagarna inomhus i Flyinge är fys med fotboll i slutet. Elle och Linda skulle först hålla i fysen, men Jimmy kom på i början av veckan att han kanske skulle hålla i det. Elle och Linda sa inte emot och så Jimmy fick ta det. Vi hjälptes åt lite att komma på övningar och inspirerades till stora delar från HIT (hög intensiv träning) på Friskis. Vi var 15 stycken på träningen. Fem stationer med en förflyttning på varje. Ben, armar, mage, rygg och en del "okända" muskler... Jimmy höll först i uppvärmningen. Efteråt delade vi upp oss så att vi var tre på varje station. Fyra minuters jobb och en minut vila. Riktigt jobbigt och alla jobbade på bra. Lite nerjogging och sen var det dags för spel. Det kändes att man hade fått mjölksyra i benen. Vissa såg roligare ut än andra när de sprang. Jimmy fick också vara med och spela och gjorde inte bort sig. Vårt lag hittade varandra bra och vi gjorde flera snygga mål med bra löpningar och passningar. Det andra laget fick också in några mål och Annika briljerade som vanligt med sin teknik. De nya tjejerna tar för sig bra och det är roligt att de verkar trivas. Tyvärr kan jag inte träna den här veckan, då jag jobbar eftermiddag/kväll och helg.

Känner mest av framsidan av låren, överarmarna och sidan av revbenen. Som tur är har jag klarat mig från den träningsvärken jag fick efter ett HIT-pass i början av månaden. Antagligen är mina muskler mer vana nu...:)

Köp mjölk. Skriv bok.

I lördags var jag och Jimmy i Lund tillsammans med Jimmys mamma och Bosse. Vi åt först mat på Bellman. Själv åt jag rödspätta med potatis och remoladsås. Det var en av mina favoriträtter när jag var yngre och det är fortfarande gott. Till efterrätt valde Jimmy punschparfait. Kanske för att jag inte skulle smaka, för det kan inte vara gott.;) Själv åt jag frusen jordgubbscheesecake på en chokladbotten. Den hade varit godare om man låtit den smälta lite, men det var svårt när den stod framför mig på bordet.

Vi gick sen på Anders Jansson och Johan Westers nya föreställning på Färs & Frosta Sparbank Arena. Köp Mjölk. Skriv Bok. De är riktigt, riktigt roliga. Man kan undra vad de får allt ifrån. En hel del kändes improviserat, så föreställningarna skiljer sig säkert en del. Publiken fick vara med flera gånger, dock inte uppe på scenen. Första halvan kändes roligare än den andra, men det kan vara att jag började känna mig trött och inte orkade hänga med lika bra. Helt klart värt att gå och se om man vill ha en kul kväll!

Träning

I måndags var det dags för första uteträningen för detta året. Konstgräs i Sandby. Vi var 16 stycken. Tre som provtränade och Olle och Jessan var tillbaka. Skoj! Som uppvärmning körde vi teknik och lite rörelse. Vi fortsatte med spel med väggar. Det laget som var få fick använda väggarna. Vi körde sen anfall med tre anfallare mot tre backar och en målvakt. Övningen gick sådär och det blev inte många mål. Vi avslutade med spel, men det gick inte att köra max eftersom det var så halt. Kul att vara i gång igen!

I tisdags blev det löpning med Linda. Kallt, men annars bra väder. Vi joggade några varv på Stadion. Sen körde vi några idioter inne under läktaren och backade, hoppade sidhopp och ryckte. Inte så långt pass, men skönt att springa.

Fotbollsträning igen i onsdags. 16 stycken även nu. Två nya och två av de som var där sist kom igen. Flera som var där i mångdags kunde inte, så ganska många som varit på en träning. Vi körde samma uppvärmning. Själv hade jag ont i hälen, så det blev lite dåligt med uppvärmning. Vi fortsatte med en passningsövning. Vi spelade sen med fyra mål, där det gällde att göra mål genom att ta emot passningen på andra sidan. Två jokrar som var med i laget med boll. Vi körde både två tillslag och fria. Spelet fortsatte med att hålla bollen inom laget. Alla hade varsin siffra och när Claudio skrek den, så skulle man springa ett varv runt planen. Vi avslutade med spel. Inte riktigt lika halt som sist tyckte jag, men det var svårspelat ändå. Värst var Ellen, som verkade glömma hur halt det var och gick in max i alla situationer. Det roligaste var att hon blev lika arg varje gång hon halkade..;) Sofie var grym. Jag undrar hur hon lyckats få den formen under juluppehållet. Perfekta löpningar och snygga hårda skott rakt upp i nättaket. Jag hoppas min form också snart dyker upp!

Igår blev det vila. Flygande Jakob och glass hos Katrin. Trevligt och gott!

Argentière

Förra lördagen tog vi tåget till Kastrup och flyget ner till Geneve. Vi åkte transfer med Alpybus och var framme vid 22-tiden. 7 timmar dörr från dörr. Lite skillnad mot 24 timmar på en buss. Det blev sen en öl för Peter och Jimmy, som lyckades få baren, som hade stängt, att öppna för dem. Vi fick dela rum med Lousia, Emmy och Jossan.

På söndag morgon blev det lite stressigt med att äta frukost, göra picknick, hämta ut liftkort och skidutrustning. Vi valde att åka till Le Tour och åka i Le Domaine de Balme. Jimmy åkte snowboard och Peter och jag skidor. Lite kallt, men strålade sol och blå himmel. Mycket snö i de flesta backarna. Det tog några åk att komma in i det, men sen satt åkningen bra igen.

Peter, första dagenJimmyJimmy och jag i en ravinLunch i solenHärligt!Jimmy åker inte lift som alla andra...men han kan åka vanligt också!

På måndagen var det första dagen i våra skidgrupper. Jag och Peter hade hamnat i samma grupp (Confirme) och fick Annie som monitör. Vi åkte till Le Tour igen. Det var en jämn grupp, där alla höll ungefär samma tempo. Under harmoniseringen flyttades en fransman ner och Alexander kom upp i vår grupp. Övriga svenskar var Anja, Marlene och Mattias. Vi var sammanlagt 12 stycken. Det blev teknikövningar och Annie gav oss tips. Vi åkte även lite i offpisten, men det var ganska hård snö där. Själv fick jag ont långt ner på mitt högra smalben. Vid 15-tiden slutade vi, men vi var några stycken tog några åk till innan vi satte oss i solen och njöt. Jag bytte mina pjäxor på kvällen och hoppades att smärtan skulle försvinna. Vi hade ett kort möte med gruppen och gick sen till Savoy.

Marlene, Peter och Anja.AnniMattias och Crazy FrenchhatPeterJagStora delar av gruppen!Peter tar lätt guppet.

På tisdagen tog vi buss till Chamonix och åkte i Brévent / Flégère. Många fina backar, mycket teknikträning och picknick i snön. På eftermiddagen åkte vi en svartpuckelpist. Först fick jag höra, Helena stand up och när jag försökte att inte luta så mycket framåt, så blev det istället Helena, Don't do the toilet motion.:) Vi avstod sista åket ner till byn, eftersom vi hade hört att backen skulle vara dålig. Dock blev jag väldigt sugen på att åka i den när man tittade på den från kabinen. Benet kändes mycket bättre, vilket var skönt. När vi kom tillbaka gjorde vi crepes och åt med socker. På kvällen var det fransk stand-up. Vi hade fått reda på att det gick att se på även om man inte kunde franska, men det stämde inte... Istället spelade vi lite spel.

Samling!Jag uppe på en topp!PeterLunch i solenPå väg ut i backen igenHärligt i solen!Peter och AnnieAnnie förklarar!Svart puckelpist!Peter gör sitt jobbAnja och Jimmy

På onsdagen var det ledigt från gruppen på förmiddagen och vi gick ner till kabinen i byn. Vi skulle åka hela dagen i Les Grands Montets. Jag lånade Jimmys snowboard i två åk och Jimmy mina skidor. Skorna var lite stora och första åket kändes sådär och jag fick ont i fötterna för att jag var tvungen att spänna så hårt. Andra åket hittade jag rätt teknik och det kändes riktigt bra. Vi bytte ändå tillbaka, då Jimmys tår tyckte det var för trångt. Jimmy och Peter pausade sen och jag åkte några åk själv. Bland annat hamnade jag i en svart puckelpist. Jimmy och Peter valde att åka ner till centret och äta där, medan jag åkte med Anja, Marlene, Mattias och Dennis. Vi tog några åk och satte oss ute och åt lunch. Lite kyligt, men är det soligt vill man sitta ute. Vi mötte sen upp med Annie vid toppen av kabinen. Vi tog den stora kabinen upp till toppen. Det blev bara ett långt åk ner till dalen. På vägen tittade vi på utsikt och glaciärer. Det var ganska brant och puckligt och vi åkte en del offpist. Sista biten tog vi på en smal bana i skogen. Mitt ben värkte nu riktigt mycket och det kändes nästan som det gått av. Det gick inte snabbt att gå hem med pjäxorna på sen. Vi var en sväng på Savoy och Jimmy spelade sen lite hockey utanför centret.

SavoyJimmyEn glad Jimmy!Den spetsiga toppen har en fransk, en italiensk och en schweizisk sida.Peter på väg in i skogsbanan...Insnöad bil

På torsdagen var det dags att åka i Brévent / Flégère igen. Vi åkte några svarta backar, men mest röda. För första dagen var det molnigt och vi satt inne och åt lunch. Vi fortsatte med teknik, bland annat carving och åka på ett ben. Vi tog några extra åk på eftermiddagen, innan vi tog den svarta backen ner. Den visade sig inte alls vara så dålig. Kul att åka ner för den slingriga backen. Vi tog sen bussen in till Chamonix och gick till Chambre Neuf. Jimmy och jag var där några gånger förra året. Mycket folk och bra låtar av bandet. Tråkigt nog spelade de bara några få låtar och sen var det en kvarts paus. Vi fick sen stå och vänta länge på bussen och kom hem vid sjutiden. Vi åt mat och kollade sen på monitörernas show. Vissa scener var roliga och några förstod man ingenting av då de var på franska.

Uppdraget utfört!Jag och KarolinaJimmy, Mattias och Marlene på afterski

Fredagen var sista dagen med skidgruppen. Det snöade och blåste mycket. Vi gick ner till kabinen och skulle upp på Les Grands Montets. När vi kom dit var kabinen stängd och öppnade först 9.30. Vi kom upp till snöovädret. Bara tre liftar och kabinen gick. Det var riktigt svårt att åka i lössnön först och det kändes som jag skulle trilla hur många gånger som helst. Det gick bättre och bättre och var riktigt kul. Några gjorde roliga vurpor, men ingen slog sig i den mjuka snön. Liftarna var en pina att sitta i och det var riktigt kallt om kinderna. Vi tog några offpist åk, som var väldigt utmanande och roliga. Vi åt lunch vid tolv. Den här gången ville alla in. Tyvärr var vi inte så strategiska och satt precis vid dörren, så varje gång den öppnades yrde snön in. Karin bjöd på vin gjort på sina egna druvor och kex. Efter lunchen var liftarna uppe på berget stängda och bara de ner mot dalen gick. En röd backe var öppen. Annie var inte så sugen på att åka, men de flesta i gruppen ville. Själv tyckte jag det var riktigt kul och jag åkte in och ut över pistkanten. Jag, Mattias och Marlene ställde oss i kön och åkte upp en gång till. På kvällen blev det Savoy igen. Anja hamnade i en snödriva på vägen hem, när hon försökte undvika en bil genom att hoppa upp på trottoaren. Det snöade och snöade.

Två backar öppna, men Anja och Peter är lika glada för det!MattiasPrecis åkt färdigt för dagen!Anja skulle undvika en bil genom att hoppa upp på trottoaren...:)

Sista dagen skulle det ha blivit en halvskiddag, men eftersom det hade snöat så mycket så var allt i närheten stängt för dagen. Tråkigt, då det nog hade varit underbart att åka i en meter pudersnö. Istället begav vi oss ut i snön. Jimmy och Peter började med att skotta fram soptunnorna. De fortsatte att hjälpa en finsk tjej att komma ut med sin lilla bil. Sedan var det en killes tur att få hjälp. Han skulle få ut sin bil, så att hans mamma kunde köra honom till flygplatsen och hämta en kompis. Det roliga var att efter fem minuters skottning, utbrister han: Oh no, this is not my car... Han letade bland bilarna och till slut hittade han deras bil. Mamman kom sen utrusandes och var förvånad över att ha fått hjälp med bilen. Det var första gången på 5 år. Vi gick en promenad med Anja och Dennis i byn. Mycket, mycket snö överallt och vägen till Le Tour var helt stängd.

Snöig utsikt från balkongenJimmy skottar fram soptunnor.Inte lätt att hitta rätt bil.Snöigt tak!Ute på promenadKyrkan på alla vykorten!Vägen till Le TourSnöröjning...

Vi lämnade in skidutrustning och liftkort, städade rummet, åt god lunch och sen blev det Uno en stund. Vid 15-tiden tog vi bussen in till Chamonix, för Alpybus hade ringt och sagt att de inte kunde komma och hämta oss i Argentiere. Vi satt och väntade en stund på UCPA-centret i Chamonix, innan vi blev hämtade vid 17. Nästan framme på flygplatsen, kom ett sms om att flyget var försenat 2,5 timme. Vi fördrev tiden på flygplatsen och åt en macka och delade på en pizza. Sista tiden var ganska dryg och det var stängt överallt. Vi landade på Kastrup kl 1. Hann precis med Öresundståget och sprang till 5:an och lyckades precis komma med den också, så vi var hemma strax efter 2.

Peter är trött på flygplatsen

Som vanligt en underbar skidresa med UCPA. Bra skidgrupp, mycket skidåkning, god mat och mestadels kanonväder! Längtar redan till nästa gång!

Hemma igen!

Vi har haft en jättehärlig vecka i Argentiere. Strålande sol i början och massor av snö i slutet. Det kommer ett inlägg med många bilder i veckan.

När vi kom hem skulle vi direkt till Celias 26-årsfest. Tyvärr var planet 3 timmar sent, så vi var inte hemma förrän efter två på natten. Men vi hade lovat att komma... Det blev en snabb sväng till Celia. Några få var kvar bland annat Mackan, Per och Betty. Mackan är alltid lika rolig att träffa. Vi stannade inte så länge, eftersom vi var väldigt trötta. Klockan fyra gick vi och lade oss.

I söndags gick vi upp vid tolv och åt frukost. Vid 13 skulle vi springa med Linda. Vädret var inte så lockande. Snöblandatregn. Det var kallt och det blev blött genom kläderna. Jill var också med. Vi joggade ett varv runt Pildammsparken på en kvart. Jimmy var sen sugen på att springa mer. Vi ökade farten och sprang ett varv till. Jimmy drog ifrån i början, men för första gången på en lite längre sträcka lyckades jag inte komma ifatt. Istället drog han ifrån ännu mer i slutet. Får se om det var en engångsföretelse eller om det händer igen?! Frågan är om det är jag som har blivit sämre eller han som blivit bättre. Jag hoppas på det sista!;)

På eftermiddagen åkte vi ut till Hököpinge. Vi blev först bjudna på fika och sen mat. Vi kollade lite på tv och bilder från vår resa. På kvällen blev det tvätt, uppackning och annat som vi behövde fixa. Tiden räckte inte riktigt till och jag kom i säng alldeles för sent, för att stiga upp klockan 5.

Ikväll startar träningen igen. Ska bli skoj!Löptest

Idag på förmiddagen har jag och Linda varit på Stadion och sprungit damallsvenskans löptest. Det kändes riktigt bra! Nu tar vi snart flyget till Alperna! Ska hålla mina tummar för att det blir lite vinster för lagen i Harlösaspelen!


Bortbjuden

I onsdags hade Emma bjudit hem till henne på mat. Katrin och Cäl kom också. Trevligt att se Emmas "nya" lägenhet och kul att ses igen. Hon hade gjort väldigt god mat. Kyckling i wraps i ugnen. Till efterrätt blev det en smaskig björnbärspaj med vaniljsås!

Igår var vi först en sväng till Bunkeflostrand och hälsade på Bosse, Marina, William och Jennifer, som precis kommit hem från Thailand. Barnen var väldigt trötta och det var inte så pigga på att vilja leka som de alltid är. De fick Disney on Ice biljetter av oss. Hoppas de kommer gilla föreställningen!

På kvällen var vi hemma hos Jimmys pappa och Agata. Det var väldigt länge sedan jag var där. Agata fick en blomma, eftersom hon precis har fyllt 40 år. Det bjöds på god fika. De hade varit i Polen över jul och nyår och hade nästan precis kommit hem.

Jag har snart jobbat min sista natt. Sen har jag två semesterdagar och en frivecka. Efter att jag har sovit, ska jag tvätta och fixa en del inför resan. Ikväll är det min tur att fixa mat, då Linda och Jill kommer. Imorgon tar vi flyget till Alperna! Det ska bli så härligt!:)

Träning med Linda

Jag hade fortfarande värkande lår igår, men lite lätt löpning borde kunna hjälpa. Jimmy, Linda och jag joggade först ett varv runt Pildammsparken. Vi skulle sen köra backträning, men efter första varvet gav jag upp. Upp gick att ta sig, men ner var en pina. Under tiden de körde, så joggade jag tre varv runt tallriken. Jimmy var så pigg i sina ben, så att han en gång körde med mig på ryggen uppför backen. Vi avslutade passet med att hoppa sidled mellan två stolpar och ruscha en. Två på varje sida och sedan två baklänges med rusch framlänges. Alltid skönt att springa och nästa gång ska jag vara med på allt!

HIT

Träningsvärken blev bara värre och värre under dagen. Inte alls skönt att gå i trappor och att sätta sig på toaletten. HIT kanske inte är det som känns mest lockande, men jag tänkte att med lite uppvärmning så skulle det nog kunna gå. Elle var med. Själv var det dags att prova på Georges nya pass. Sist tittade jag ju bara på. Det var riktigt tufft. Wall climb var lätt första gången, men sen ville inte armarna flytta sig inåt väggen. Grodhopp gick förvånansvärt bra. Jag nöjde mig med en 12 kg kettle bell. Den var tillräckligt tung nu. Bonusen var löpning och vila i jägarvila. Hemskt för mina lår! Skönt när passet var klart, men frågan är om min träningsvärk kommer bli värre eller om passet kanske får bort en del. Ikväll blir det lite löpning. Tror det kan vara bra för benen.:)

Slipper åka ut...

Det verkar bli en skidresa till i år. Kanske Tignes vecka 12. Kravet från Jimmy för att jag ska få bo kvar. En skidresa per år är riktigt fattigt och det klarar man sig inte med enligt honom. Skönt att även jag tycker det är okej att åka!::)

Mangomousse

Hann med att göra mangomousse i helgen. Pappas brukar vara supergod. Den här blev det inget fel på heller...


Hektisk söndag!

Igår var det dags för "lite" träning igen. Jag och Linda hade först tänkt springa löptestet, men vi kom inte in på Stadion. Istället joggade vi en runda i Pildammsparken och körde 12 snabba löpningar i en uppförsbacke.

Direkt efter var det dags för TT igen. Det var bara George, Jimmy, Emma, Filiz och jag. Vi tog med oss en kettlebell var. Själv hade jag 16 kg. Vi skulle köra fem tabatas. Jobba 20 sekunder, vila 10 och så upprepar man det 8 gånger. Vi började med kb-svingar, där jag hann 10 stycken. Vi fortsatte med knäböj med upphopp (18), sdhp (11), utfallssteg (14) och löpningar. Första löpningen var hemsk. Benen bara vek sig. De sista var också riktigt jobbiga, men då var det flåset det var "fel" på. Riktigt kul pass, men det känns i hela kroppen idag. Jag känner mig som en gammal tant. Kan knappt röra mig. Jag har ont i framsidan, insidan och baksidan av låren.

Snabbt hem om, innan det var dags att döma futsal-DM för F15. Jag och Marie dömde en kvartsfinal mellan Pandora och Kristianstad. Kristianstad vann en jämn match med 1-0. Nästa match var semin mellan Höllviken och Kristianstad. Här vann Höllviken med några mål. Finalen spelades mellan Höllviken och Kullabygden. En riktigt jämn match, men bra tempo. Många riktigt bra spelare och det skapades bra målchanser. 1-1 slutade finalen och det blev avgörande på straffar. Det började jämnt, men till slut vann Kullabygden.

På kvällen var det sen dags för bowling på Big bowl. Jag, Jimmy och Peter spelade en timme. Vi hann tre rundor. Peter vann alla, men både jag och Jimmy var bättre än sist och fick över 100 poäng den här gången. Några strike och några spärr var.

JimmyPeter

Efter bowlingen åt vi trerättersmiddag på El Patio. Vitlöksbröd, black and white och glass med chokladsås. Riktigt smaskigt!

Små marginaler!

Igår var det dags för Sandbycupen. Vi kom med två jämna lag. Det vita laget var lag 1 och där spelade Sandra H, Sandra E, Pernilla, Johanna, Sofie, Linda, Linnea och Maria. I det röda laget spelade Josse, Emma N, Elle, Ellen, Matilda, Fanny och jag.


De vita mötte Klågerup i första matchen. Klågerup tog ganska tidigt ledningen. Vi vände sen på matchen genom två mål av Maria. Det kändes lugnt från läktaren, men plötsligt gjorde Klågerup två snabba mål i slutet och det blev förlust med 3-2.

I den andra matchen mötte de vita Sandbys blåa lag. Nu fungerade spelet bättre och vi försvarade oss riktigt bra. Sandby var nära några gånger, men kom inte närmare än en ribbträff. I slutet blev vi stressade och kom långt ner med hela laget. Vi lyckades ändå hålla undan och det slutade 0-0. Bra gjort! Sandra gör några riktigt bra räddningar.

Inför sista matchen mot Stehags vita lag, kunde lag 1 bli tvåa med en vinst. Det blev en jämn match med chanser åt båda håll. Vi tog ledningen genom Linnea. Tyvärr lyckades Stehag kvittera och matchen slutade 1-1.

Två oavgjorda matcher och en uddamålsförlust, räckte tyvärr bara till 4:e platsen. I kvartsfinalen väntade segraren i grupp 2.


Mitt röda lag mötte i första matchen Stehags blåa lag. Det var Stehags bästa lag. Vi tog ganska tidigt ledningen genom Matilda. Vårt spel fungerade stundtals bra, men Stehag stressade oss till misstag några gånger. Stehag lyckades kvittera. Emma hade ett skott i ribban. Spelet böljade fram och tillbaka. Emma hade ett riktigt bra läge till, men bollen gick precis utanför bortre stolpen. Det blev inga fler mål, trots att Stehag hade en jättechans i slutsekunden. 1-1 slutade matchen.

I vår andra match mötte vi Lunds SK. Även i den här matchen lyckades vi ta ledningen. Fanny gjorde mål. Lund pressade oss högt upp, stressade oss och kunde kvittera. Vi hade svårt att få spelet att fungera. Vi hade mycket boll, men skapade få målchanser. Det blev inga fler mål och även den här matchen blev 1-1.

Inför sista gruppspelsmatchen stod det klart att vid oavgjort eller vinst skulle vi bli tvåa annars var risken stor att vi skulle bli sist i gruppen. Vi mötte Sandbys vita lag, som vunnit sina två matcher med uddamålet. Tyvärr slarvar vi i början och det står tidigt 0-2. Vi kommer upp bra och skapar fler chanser än i de tidigare matcherna. Josse slår en lång boll, som Fanny bröstar ner till Matilda och målvakten får göra en grym räddning. Vi fortsätter att skapa bra chanser, men deras målvakt är riktigt bra. Sandby utökar till 0-3. De utnyttjar våra misstag direkt. Till slut kommer 1-3, när jag kan sätta bollen i bortre. Sandby kontrollerar matchen och gör två mål till. Josse gör i slutet mål från egen planhalva. Sandby vinner med 5-2 och vi slutar sist i grupp 2 på samma poäng som Stehag och Lunds SK.

Grupperna var väldigt jämna. Det var bara den sista matchen i varje grupp, som inte blev oavgjord eller slutade med uddamålsvinst. Tyvärr blev vi sist med båda lagen och fick möta ett Sandbylag var. Det var bara att gilla läget och ge allt.


Det vita laget var först ut mot det vita Sandbylaget. Sandbys vita lag var det laget som hade imponerat mest i gruppspelet. Vi gör en bra match. Alla ger allt! Vi hittar varandra bra och kommer till flera bra lägen. Tyvärr var Sandby lite bättre och vann med 3-0.

Det röda laget mötte Sandbys yngre lag, som inte hade släppt in något mål i gruppspelet. Vi får sämsta tänkbara start, när de gör mål i första anfallet. Vi tar sen tag i spelet och matchen är jämn. Båda lagen skapar chanser. Matilda spelar fram mig till 1-1. Sandby känns inte helt säkra och gör en del misstag, men vi lyckas inte ta vara på våra chanser. Istället är det Sandby som gör två snabba mål till 1-3. Med två minuter kvar kommer Ellen upp bra längs kanten och sätter 2-3. I slutet blir det spännande och det är chanser åt båda håll, men det blir inga mål. Josse gör några riktigt bra räddningar och jag tycker vi bjuder Sandby på en bra match. Tyvärr kan bara ett lag vinna.

Jag missade sen resten av matcherna, men måste säga att jag blev förvånad när jag såg att finalen spelades mellan Stehag och Lunds SK. Stehag slog det vita Sandby med 1-0 och Lund vann efter förlängning mot det blå. Båda finallagen spelade vi lika mot i gruppen. I båda matcherna kände jag att vi hade kunnat vinna. Med marginalerna på rätt sida hade dagen kunnat sluta helt annorlunda... Stehag vann finalen med 2-1. Ett stort grattis till dem! Lunds SK blev Lundamästare.

Bra jobbat av alla! Trots att inte resultaten gick vår väg, var det bra stämning och riktigt kul att spela. Roligt också att många var och hejade på oss. Nästa cup är Harlösaspelen, där vi ska ha tre lag. Jag ska hålla alla tummarna jag kan då!

GUUULD!

Vilka matcher vi har sett i veckan! Alla har varit hur spännande som helst och alla har slutat riktigt bra om man är svensk!:) Att en 0-0 match kan vara så underhållande är svårt att tro. Tur att det fanns lite rättvisa när Sverige till slut avgjorde. Vilka glädjescener som visades sen!

Sandbycupen

Klockan var ställd för att stiga upp och åka till Sandby. Ganska trött. Jag och Malin stod i kiosken i tre timmar. Riktigt bra samarbete.:) Frallorna gick åt som smör i solen och vi sålde även en hel del korv och kaffe. Tiden gick ganska snabbt. Jag åkte sen en sväng till pappa. En stund senare var jag tillbaka i hallen. Jag, Lavin och Calle dömde F96. Några jämna matcher, men Lund/Veberöd var helt överlägsna. Vann något annat lag, blir jag väldigt, väldigt förvånad...

Fotbollsträning

I onsdags var det träning inomhus i Flyinge inför cuperna. Många verkade sugna efter juluppehållet och jag tror vi var 18 spelare. Doppboll som uppvärmning. Nick gav mål, men det blev inte många. Sedan blev det spel. Tre lag. Jag var i det gröna. Riktigt roligt att spela. Spelet fungerade stundtals riktigt bra. Några snygga mål, bra försvarsspel och målvakterna gjorde flera bra räddningar. Det var jämnt mellan lagen som ska spela i Sandbycupen. Tror vi förlorade första med 2-1 och vann precis den andra. Det ska bli riktigt kul att spela och jag hoppas det går bra för båda lagen! Hoppas alla är laddade till tusen!

Pizza Hut

Hade tänkt fixa en massa saker under dagen, men det tråkiga vädret gjorde att jag inte ville gå ut. En positiv sak var att jag äntligen kände smak igen. Perfekt, eftersom jag skulle till Pizza Hut med tjejgänget. Det blev bara Sofie, Celia, Isabel, lilla Amelie och jag. Jag åt en Taco Loco med tunn botten. Riktigt god! Trevligt att kunna vara med för en gång skull.

Förkyld!

Min förkylning vill inte släppa, men det känns som jag har blivit lite bättre i alla fall. Igår var jag och dömde p10 i Skånecupen. De sista gruppspelsmatcherna, en åttondelsfinal och en kvartsfinal. Några riktigt spännande matcher och det skiljde mycket på tempot mellan matcherna.

På kvällen skulle jag och Jimmy tränat HIT. Det känns inte som det optimala passet när man inte mår hundra. Istället följde jag med och tittade på en del av passet. George hade gjort ett nytt och det såg ut att vara väldigt jobbigt. Nästa vecka får jag förhoppningsvis prova!

Nyår!

Nyårsafton började med jobb hela dagen. Vi åkte sen till Eslöv. David och Ida bjöd först på välkomstdrink med granatäpple och tranbärsdricka. Förrätten bestod av lax och wasabiröra i. Till huvudrätt var det fläskfilé och kalkon. med potatis och bacon och två såser. Det låter som det var gott och alla sa att det var det, men tyvärr kände jag ingen smak alls på grund av min förkylning. Det var sen dags för musiktävling. Jag kom i samma lag som Erik och Pia. Det var inte alls min typ av musik och jag bidrog inte med något. Tråkigt att inte kunna hjälpa till, men de fixade det bra själva. Vi kom två i tävlningen, som vanns av Anna, Jimmy och Elin. Sedan var det dags för efterrätt. Hemmagjorda maränger, glass, grädde och hallon. Det såg riktigt, riktigt gott ut! Vid tolvslaget skålade vi utanför huset och tittade på raketer. När vi väl kom in blev det musik och dans. Jag och Pia tittade på när de andra dansade och vi åt chips och godis i soffan. Själv kände jag mig ganska trött, då jag hade gått upp tidigt och inte var helt frisk. Vid tre körde vi hem. En riktigt trevlig nyårsafton!

Samlade för förrätt!Syskonen, Elin och Erik, tar för sig av huvudrättenJag, Beckis och AntonMusiktävlingen precis avslutadJimmyBeckis försöker få en puss av Anton!JagIdaMitt lag!Beckis och Anton dansarIda häller upp dricka!JimmyBeckis och JimmyJimmy och jagJerker sjunger och Elin skålarIda och Elin spelar fyllon...

RSS 2.0