Små marginaler!

Igår var det dags för Sandbycupen. Vi kom med två jämna lag. Det vita laget var lag 1 och där spelade Sandra H, Sandra E, Pernilla, Johanna, Sofie, Linda, Linnea och Maria. I det röda laget spelade Josse, Emma N, Elle, Ellen, Matilda, Fanny och jag.


De vita mötte Klågerup i första matchen. Klågerup tog ganska tidigt ledningen. Vi vände sen på matchen genom två mål av Maria. Det kändes lugnt från läktaren, men plötsligt gjorde Klågerup två snabba mål i slutet och det blev förlust med 3-2.

I den andra matchen mötte de vita Sandbys blåa lag. Nu fungerade spelet bättre och vi försvarade oss riktigt bra. Sandby var nära några gånger, men kom inte närmare än en ribbträff. I slutet blev vi stressade och kom långt ner med hela laget. Vi lyckades ändå hålla undan och det slutade 0-0. Bra gjort! Sandra gör några riktigt bra räddningar.

Inför sista matchen mot Stehags vita lag, kunde lag 1 bli tvåa med en vinst. Det blev en jämn match med chanser åt båda håll. Vi tog ledningen genom Linnea. Tyvärr lyckades Stehag kvittera och matchen slutade 1-1.

Två oavgjorda matcher och en uddamålsförlust, räckte tyvärr bara till 4:e platsen. I kvartsfinalen väntade segraren i grupp 2.


Mitt röda lag mötte i första matchen Stehags blåa lag. Det var Stehags bästa lag. Vi tog ganska tidigt ledningen genom Matilda. Vårt spel fungerade stundtals bra, men Stehag stressade oss till misstag några gånger. Stehag lyckades kvittera. Emma hade ett skott i ribban. Spelet böljade fram och tillbaka. Emma hade ett riktigt bra läge till, men bollen gick precis utanför bortre stolpen. Det blev inga fler mål, trots att Stehag hade en jättechans i slutsekunden. 1-1 slutade matchen.

I vår andra match mötte vi Lunds SK. Även i den här matchen lyckades vi ta ledningen. Fanny gjorde mål. Lund pressade oss högt upp, stressade oss och kunde kvittera. Vi hade svårt att få spelet att fungera. Vi hade mycket boll, men skapade få målchanser. Det blev inga fler mål och även den här matchen blev 1-1.

Inför sista gruppspelsmatchen stod det klart att vid oavgjort eller vinst skulle vi bli tvåa annars var risken stor att vi skulle bli sist i gruppen. Vi mötte Sandbys vita lag, som vunnit sina två matcher med uddamålet. Tyvärr slarvar vi i början och det står tidigt 0-2. Vi kommer upp bra och skapar fler chanser än i de tidigare matcherna. Josse slår en lång boll, som Fanny bröstar ner till Matilda och målvakten får göra en grym räddning. Vi fortsätter att skapa bra chanser, men deras målvakt är riktigt bra. Sandby utökar till 0-3. De utnyttjar våra misstag direkt. Till slut kommer 1-3, när jag kan sätta bollen i bortre. Sandby kontrollerar matchen och gör två mål till. Josse gör i slutet mål från egen planhalva. Sandby vinner med 5-2 och vi slutar sist i grupp 2 på samma poäng som Stehag och Lunds SK.

Grupperna var väldigt jämna. Det var bara den sista matchen i varje grupp, som inte blev oavgjord eller slutade med uddamålsvinst. Tyvärr blev vi sist med båda lagen och fick möta ett Sandbylag var. Det var bara att gilla läget och ge allt.


Det vita laget var först ut mot det vita Sandbylaget. Sandbys vita lag var det laget som hade imponerat mest i gruppspelet. Vi gör en bra match. Alla ger allt! Vi hittar varandra bra och kommer till flera bra lägen. Tyvärr var Sandby lite bättre och vann med 3-0.

Det röda laget mötte Sandbys yngre lag, som inte hade släppt in något mål i gruppspelet. Vi får sämsta tänkbara start, när de gör mål i första anfallet. Vi tar sen tag i spelet och matchen är jämn. Båda lagen skapar chanser. Matilda spelar fram mig till 1-1. Sandby känns inte helt säkra och gör en del misstag, men vi lyckas inte ta vara på våra chanser. Istället är det Sandby som gör två snabba mål till 1-3. Med två minuter kvar kommer Ellen upp bra längs kanten och sätter 2-3. I slutet blir det spännande och det är chanser åt båda håll, men det blir inga mål. Josse gör några riktigt bra räddningar och jag tycker vi bjuder Sandby på en bra match. Tyvärr kan bara ett lag vinna.

Jag missade sen resten av matcherna, men måste säga att jag blev förvånad när jag såg att finalen spelades mellan Stehag och Lunds SK. Stehag slog det vita Sandby med 1-0 och Lund vann efter förlängning mot det blå. Båda finallagen spelade vi lika mot i gruppen. I båda matcherna kände jag att vi hade kunnat vinna. Med marginalerna på rätt sida hade dagen kunnat sluta helt annorlunda... Stehag vann finalen med 2-1. Ett stort grattis till dem! Lunds SK blev Lundamästare.

Bra jobbat av alla! Trots att inte resultaten gick vår väg, var det bra stämning och riktigt kul att spela. Roligt också att många var och hejade på oss. Nästa cup är Harlösaspelen, där vi ska ha tre lag. Jag ska hålla alla tummarna jag kan då!

Kommentarer
Postat av: Lina

Oj, vilket oväntat resultat och finallag. Snacka om små marginaler! Men kul att det inte alltid är 2 ssif-lag i finalen... :)

2012-01-09 @ 19:06:54
Postat av: Helena

Det roligaste hade varit om vi var i final!:)

2012-01-10 @ 04:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0