Spanien - Italien

Två jämna semifinaler och de två lagen jag ville gick till final. Gillar Italien mer och mer, även om det har varit ett lag som aldrig har varit mina favoriter. Mario Ballotelli är cool. Trodde inte de skulle slå Tyskland, som har känts så starka. Ska bli skoj att se finalen. Tror Spanien vinner med 2-1!

U-laget 3:a

U-laget slutade på en fin tredjeplats i division 2 sydöstra, vår. Två uddamålsförluster. En oavgjord. Sex segrar varav fyra raka segrar i slutet av serien. Bara två poäng upp till Köpingebro och Trelleborg, som kom före oss. Näst bäst målskillnad. Många målskyttar, där Stephanie, Fanny, Elle och jag delade den interna skytteligan med fem mål var. Olinda gjorde flest assist, 7 stycken. Inget gult eller rött kort. Assist- och kortligan kan vara felaktig, men Olinda slår nog ingen.

I höst har vi hamnat i Division 2 Sydvästra. Bara nya lag, vilket är skoj! Vi får mäta krafterna mot BK Vången/Västra Inglestad IS, Heleneholms SK/AIF Barrikaden, Husie IF, IFK Malmö FK, Klågerups GoIF, Lunds BoIS, Skanör Falsterbo IF/BK Höllviken och Uppåkra IF.

Beachfotboll!

Igår tränade vi inför Åhus i Stadsparken i Lund. Riktigt fina planer med ljus sand. Vi var åtta stycken. Linda, Ellen, Sandra H och Annika var i ett lag och Sofie I, Olinda, Pernilla och jag i det andra. Vi spelade två matcher. Den första var jämn och vi vann med 4-3. Den andra blev ojämn och de andra vann med kanske 6-1. Kul var det! Kanske inte så högt tempo, men det är jobbigt i sanden även om man är så vältränade som oss!:)

LdB - Linköping

Det borde vara en toppmatch i damallsvenskan och det kändes som det även om Linköping har färre poäng än många hade trott att de skulle ha. Jenny Palmqvist dömde och Linda var 4:e domare. Jimmy skulle egentligen följt med, men han har fått feber och låg hemma i sängen och vilade. Matchen var riktigt bra. Jämn och mycket kamp. Linköping tog ledningen genom förra LdB-spelaren, Manon Melis. LdB kvitterade snabbt. Malmö skapade de bästa chanserna, men 1-1 stod sig till pausen. I andra halvlek fick jag sällskap av Jill. LdB fortsatte att skapa mest och tog ledningen med 2-1. Linköping försökte komma igen, men kom inte närmare än en klockren ribbträff. Lite kallt för att vara i slutet av juni, men annars en väldigt underhållande match.

Löpning

I måndags var jag trött och hade lite ont i huvudet. Jag sov länge och det behövdes nog. Jimmy var på crossfit och jag bestämde mig efter många om och men att cykla till Stadion i regnet. Jag och Linda körde ett kort löppass med lite intervaller och vändningar. Skönt efteråt! När jag kom hem blev det pannkakor! Gott!

EM

Nu är det bara fyra lag kvar. Jag gissade rätt lag till semi i alla matcher utom England - Italien. Inget av lagen är något favoritlag för mig, men under matchen hejade jag mer och mer på Italien. Det hade inte varit rättvist om England hade vunnit. De skapade nästan ingenting.
 
Nu väntar två semifinaler.
 
Portugal - Spanien 1-2
 
Tyskland  - Italien 4-1
 
Hoppas på två roliga matcher med mycket målchanser och att de två bästa lagen går till final.

Dalsjöfors GoIF - Linköping Kenty DFF

Sista matchen som domare innan sommaruppehållet. Jag har kvar en match som 4:e domare. Jimmy var snäll och följde med mig upp till Borås. Han körde hela vägen upp, medan jag vilade. I Borås släppte han av mig vid Borås Arena. Han åkte vidare för att hälsa på någon han jobbat med för något år sedan. Vi fick inviga det nya konstgräset som precis var lagt. Det var serieledarna mot de som låg sist i Söderettan. Det tog en kvart innan hemmalaget tog ledningen och i paus stod det 4-0. I andra halvlek började det regna. Linköping Kenty höll emot bra och det var först på övertid som Dalsjöfors gjorde två mål till. På vägen hem turades vi om att köra.

Midsommar!

I fredags blev det lite sömn, innan vi åkte upp till Yngsjö. Vi var där vid halv ett. Nästan direkt åt vi midsommarmat. Riktigt gott och mycket att välja mellan. Det blev sång och dricka mellan tuggorna också. Elin hade fixat ett jättefint sånghäfte och var den som höll i sången. Vi satt ute, men under tak för det regnade stundtals ganska mycket. Efteråt blev det jordgubbar med grädde. På eftermiddagen var det uppehåll och vi passade på att spela kubb. Jag var först med Jimmy och David och efter två rundor bytte Ida med Jimmy. Vi spelade sen ett spel där den som var mest svensk vann. Tror David kom först och Ida sist. Det förbereddes sen för grillningen. Goda potatissallader, grillspett och sallader fixades. Själv grillade vi fläskfilé, som blev väldigt god.
 
 
Efter maten kollade en del på Tyskland - Grekland. Grekland höll emot bra i mer än halva matchen, men sen blev Tyskland för starka. Vi åt Jerkers efterrätt. Något av det godaste jag ätit. Tre olika sorters choklad blandat. En mörk som smakade tryffel, en vit och en ljusbrun. Jimmy, som skulle vara snäll, tog upp mycket till mig. Det var väldigt mäktigt, så jag orkade knappt äta upp allt. Lite innan halv elva begav sig de flesta ner till stranden. Nu hade det klarnat upp. Det tändes bål, lyktor tändes och flög upp i luften och det hela avslutades med ett stort fyrverkerie. Det kändes som det aldrig skulle ta slut. Väldigt fint! På hemvägen bestämde jag och Jimmy att vi skulle hälsa på på Elles fest. Det var mer folk och lite mer dricka och fart på den festen. En kille hämtades med ambulans, men resten kändes inte så fulla. Efter en halvtimme gick vi hem och lade oss.
 
 
På morgonen blev det frukost. Nu var det fint väder, så vi satt ute. Vi plockade ihop våra saker och spelade spel. Innan vi åkte hem blev det fika. Spettkaka, kakor och bullar.
 
En lugn och trevlig midsommar, bara vädret som hade kunnat vara lite bättre!
 

Askeröds IF - Brösarps IF

Härligt väder för fotboll och en fin plan. Andreas dömde och jag och Ion-Ivan var AD. Det var en jämn första halvlek med bra målchanser åt båda håll. I slutet av halvleken gjorde Askeröd 1-0 på en kontring. I andra halvlek kvitterade Brösarp ganska tidigt. Efter en kvart kom bortalagets ledningsmål. I slutet av match punkterade Brösarp matchen med 1-3. Bra stämning och skötsamma bänkar!

Jag hann till jobbet för att se avgörandet av den första kvarten i EM. Portugal hade allt under den tiden och Ronaldo nickade in 1-0 i slutet. Det lät som Portugal hade varit bättre hela matchen, men inte lyckats göra mål. Imorgon lär Tyskland vinna enkelt. Det blir nog jämnare i matcherna på lördag och söndag.

Fågelbajs!

Jag och Jimmy var hos Peter och tittade på fotbollen. Sverige gjorde en riktigt bra första halvlek och var bättre än Frankrike. I paus snabbade jag mig och cyklade till jobbet. Nästan framme under ett stort träd, så känner jag att jag får något i håret. Jag tror på det värsta, men hoppas på en tunn gren. Känner med handen och blir alldeles kladdig och vit. Jätteäckligt!!! Väl på jobbet försöker jag få bort det med vatten och tvål, men det känns inte bra alls. Jag som skulle snabba mig upp, för att kolla på andra halvlek. Väl uppe i kontrollrummet, hinner jag precis se reprisen på Zlatans mål. Vilket snyggt mål!! Sverige fortsätter att spela bra och Chippen gör ett riktigt bra inhopp. I slutet av halvleken skapar Frankrike lite halvchanser, men Sverige kämpar på bra i försvaret. På övertid dundrar Sebastian Larsson in 2-0. Vilken härlig seger, men tänk om de hade kunnat spela lika i någon av de tidigare matcherna. Ännu mer störigt nu, när de vann sista. Skönt med vinst ändå!

Det kan nog bli någon riktigt bra kvartsfinal. Mitt tips är följande:

Tjeckien - Portugal 1-3

Tyskland - Grekland 4-0

Spanien - Frankrike 3-1

England - Italien 1-1, England vinner i förlängning med 2-1


HIT

Det var länge sedan jag var på HIT. Det här var vårens sista pass och George hade gjort det lite extra jobbigt. Det var många jag kände igen, men också många nya som var och tränade. Inga nya övningar, men det var högt tempo och alla jobbade på bra. Det var varmt i salen redan när vi kom och det blev svettigare än vanligt! George är riktigt duktig på att peppa. Det kändes redan i låren när man skulle nedför trapporna till cykeln. Härligt pass som vanligt!

HBK/HIF - Löberöds IF

Första matchen efter att serien har vänt och sista innan sommaruppehållet. Det här var första matchen i Harlösa för a-laget. Det blåste riktigt mycket, så det var nog tur att vi inte spelade på Knutsvallen. Förra mötet slutade med en enkel seger, men vi visste att det här skulle bli tufft. Löberöd har bara tappat två poäng efter den inledande förlusten. Vi saknade många spelare som var bortresta, men vi kom ändå med en stark trupp. Startelvan såg ut så här: Sandra H - Emma N, Elle, Tilda, Sandra E - Hanna, Maria, Sofie, Stephanie - Linnea, jag. Olinda, Annika och Amanda började som avbytare.

Löberöd börjar med medvind och tar direkt tag i matchen. Vi har svårt att hitta rätt positioner och när vi väl får tag i bollen har vi svårt att få upp den. Löberöd har mycket boll, men skapar inte så många chanser. Många bollar rullar ut över kortlinjen till inspark. Trots motvinden slår Sandra H upp de flesta insparkarna riktigt bra. Vi kämpar för att komma in i matchen, men det vill sig inte. Sofie får efter en kvart en varning, efter en eftersläng. Hon får ta emot mycket smällar på mitten och kämpar på bra. Det är mycket frisparkar åt båda hållen och inte någon välspelad match. Vi försöker komma runt på kanterna några gånger, men vid straffområdet är det stopp. Båda lagen har några hörnor. Det blir aldrig farligt på våra hörnor. Löberöd är nära att få in två av dem, men både nicken och skottet går utanför målet. I mitten av halvleken gör Löberöd 0-1. Olyckligt för oss. Det är ett skott/långboll, som touchar Elles huvud och ställer Sandra helt. Vi försöker kämpa oss in i matchen. Jag får en boll på mitten och vänder upp. Vi har en bra chans till ett riktigt bra läge. Jag har Stephanie till vänster och Linnea till höger. Jag väljer att spela Linnea, men min passning blir för brant och deras målvakt hinner först på bollen. Löberöd gör sen 0-2 på ett skott långt utifrån. Vi kommer inte upp för att sätta press och deras spelare får bra träff. Skottet går via stolpen in i mål. I slutet av halvleken får vi en frispark i bra läge precis utanför straffområdet. Emma slår den på mål. Skottet är hårt, men träffar muren. Vi gör en riktigt dålig första halvlek och Löberöd leder rättvist i paus.

I andra halvlek får vi medvinden och det känns inte omöjligt att vända. Annika kommer in på högerkanten och Olinda på mittfältet. Vi startar riktigt bra. Tidigt spelar Stephanie över till Annika, som är nära att nå bollen men den rensas i sista stund. Kort därefter kommer jag runt på högerkanten och in i straffområdet. Jag spelar in till Stephanie på bortre stolpen. Hon har ett jätteläge, men får inte träff på bollen. Målvakten kommer ut och Stephanie skjuter på mål. Det är väldigt nära att bollen går in, men till slut hamnar bollen i famnen på den liggande målvakten. Efter drygt fem minuter kommer vår reducering. Jag får en boll av Maria och driver mot mål. Nära straffområdet viker jag in och skjuter ett lågt skott. Skottet går under målvakten och in i mål. Skönt! Vi fortsätter att pressa på. Löberöd sticker emellan med någon kontring, men nu är det vi som för matchen. Jag spelar sen fram Linnea, som kommer helt fri från vänster. Hon får nog för mycket tid på sig och i straffområdet kommer målvakten ut. Linnea stannar upp, försöker gå förbi, men lyckas inte avsluta på mål. Vi har sen ett till inlägg från kanten, men det är bara nära att Olinda når bollen före målvakten. Annika är sen riktigt nära att kvittera. Hon skjuter ett skott från långt håll. Bollen studsar framför deras målvakt och ställer henne helt. Hon lyckas få upp en hand på bollen. Bollen går via ribban och ut igen, innan målvakten kan få kontroll på bollen. Efter kanske en kvart känns det som vi börjar tröttna. Löberöd kommer upp mer och mer. Vi skapar några hörnor, men det lyckas inte idag. Amanda kommer in i anfallet. Hon springer mycket och är duktig på att hålla i bollen. Löberöd gör 1-3 när det är knappt 20 minuter kvar. Det känns inte bra. Vi har tappat efter vår fina inledning och Löberöd känns mer taggade. Det är mycket frisparkar även i andra halvlek. Vi gör några byten. Linnea kommer in på kanten istället för Annika. Lite senare kommer Hanna in på mittfältet och Maria flyttar upp i anfallet. Löberöd fortsätter att vinna mest boll och vi skapar inte mycket. Amanda vänder upp snyggt på mitten och har en bra framspelning till mig. Det är väldigt nära att jag får den förbi deras backar, men i sista stund lyckas de rensa till inkast. Sofie kommer in på yttermittfältet. I slutet får Löberöd några frisparkar i riktigt bra läge. Från en ute på kanten, får de kanonträff. Skottet går via bortre stolpen in i mål. 1-4 och bara några minuter kvar. Det känns helt avgjort och det blir inte heller några fler mål.

Vi kom inte alls upp i vår kapacitet och vi gör den sämsta matchen för säsongen. Löberöd var bättre än oss och framför allt kändes de mer taggade. Vinden förstörde en del. Tråkigt att spela med så mycket frisparkar. Båda lagen spelade fult och det var mycket onödigt snack på planen. Det kändes verkligen inte som en toppmatch. Mycket felpass och lågt tempo. Vi försökte kämpa och hitta vårt spel, men det lyckades inte mer än första kvarten i andra halvlek. Sandra E gör en bra match och visar att vi har många bra backar i år. Alla avbytarna visade direkt att vår trupp är stark. Amanda gör åter ett bra inhopp. Tänk hur bra hon hade varit, om hon hade tränat mer. Annika startade bra i andra halvlek, men tappade när man såg att hon började få ont i låret. Olle krigar på bra på mitten och har hittat formen igen. Det är bara att komma igen efter sommarupphållet. Vi kan så mycket bättre än det här och det har vi visat i flera matcher under våren!

Vätternrundan!

I onsdags testade jag racern, som jag har köpt av Sofie, för första gången med cykelskor. Det kändes bra. Det blev en runda till Torup på drygt 3 mil. Jag hade bestämt mig att bara cykla till Jönköping, så då borde jag klara mig med den träningen. Jimmy hade inte tränat något, men hade tänkt cykla hela.

I fredags åkte vi upp till Motala vid 15.30. Jag körde och Jimmy sov en del av vägen. Framme i Motala hämtade vi våra startbevis och tog det lugnt. Vi begav oss sen till starten, lämnade in våra väskor och fyllde på vatten i flaskorna. Vädret var skönt, men det skulle börja regna under natten. Lagom till start fick vi höra att England ledde med 1-0. Vi startade 21.42. Jag hade tänkt att ta det lugnt i början och hade sagt åt Jimmy att han fick cykla ifrån mig. Det kändes väldigt bra i början och vi höll bra fart. Efter ett tag kom det upp en kille som drog. Vi cyklade förbi Vadstena och fick reda på att Sverige hade gjort 1-1. Sen hörde eller såg vi inte mer om matchen. Jag hade en liten svacka och släppte Jimmy några meter, men precis innan Hästholmen var jag starkare än Jimmy. Vi hade en medelhastighet på över 32 km/h, när vi kom till första kontrollen. Där kände jag lite kramp i ljumskarna. Vi fyllde på med gurka, bullar, blåbärsoppa och sportdryck. Jimmy körde sen före mig. Mina ljumskar krampade fortfarande och jag cyklade på i 20-25 km/h. Efter ett tag försvann krampen och det gick bra att cykla. Innan Gränna var det mycket nedförsbackar. Jag kom upp i 53 km/h, ändå cyklade vissa om mig i mycket högre fart. I Gränna kom en sträcka med jobbig kullersten. Precis efter Gränna innan nästa depå, cyklade jag plötsligt förbi Jimmy. Han sa att han hade svårt att hålla hög fart och pendlade mycket. Vi tog det lugnt i depån. Nu var det bara 28 km kvar till Jönköping. Det började blåsa lite motvind, men cyklingen gick bra. På vägen bestämde sig även Jimmy sig för att bryta i Jönköping. Vi kände några regndroppar precis innan vi var framme. 107 km på 4 timmar och 5 min. I Jönköping åt vi mos med köttbullar. Gott! Vi anmälde sen att vi inte skulle cykla vidare och fick vänta på en buss och lastbil till cyklarna. Väntan blev ganska lång och jag åt gröt. Halv fyra gick bussen mot Motala. Den stannade några gånger på vägen och det tog nog 2 timmar. Det började ljusna och regnet vräckte ner. Regnet gjorde att det kändes skönt att vi hade brutit. I Motala öppnade herrduscharna kl 6, men damernas först 8. Vi var där först och jag fick låna ett omklädningsrum själv. Skönt att duscha, men mindre skönt att cykla till bilen. På den korta vägen blev vi dyngsura. Vi sov fyra timmar i bilen. Vid niotiden slutade det regna, men jobbigt för cyklister som hade fått cykla i ösregn i kanske 5 timmar. Vi gick till McDonald's och åt, innan vi körde hem. Vi åkte via Sandby och fick god laxpaj.

Jimmy vid bilenJag är redo för startÄven Jimmy är klar för start

Sverige igen...

Jag hoppas Sverige gör en bra sista match! Frankrike blir tuffa, men med en bra dag så kan Sverige slå alla.

Sverige - Frankrike 1-1

England - Ukraina 2-1


Spännade slut

Igår spelades två jämna och spännande matcher. Tror både Tyskland och Portugal går till semifinal.

Ikväll blir det spännande igen. Jag hoppas Kroatien och Spanien går vidare.

Kroatien - Spanien 1-2

Italien - Irland 1-1

Ute...

Missade helt Sveriges match, men ännu en gång var de i ledning utan att kunna ta poäng. Det lät i alla fall som de gjorde en mycket bättre match. Första rätta tippningen på den andra matchen också.

Den andra gruppen gick inte bra att tippa i. De för mig två sämsta lagen gick vidare. Synd att inte Ryssland gick till kvarten, för de har varit bra när jag sett dem.

Ikväll gäller det för Danmark. Kan bli spännande, men tufft. Får se om Holland klarar sig, men de behöver hjälp av Tyskland.

Danmark - Tyskland 0-2

Portugal - Holland 1-3

Heja Sverige!!!

Igår var Irland första lag att åka ur EM. Det blir spännande mellan Kroatien, Irland och Italien i sista omgången.

Idag hoppas jag Sverige spelar bättre än i öppningsmatchen.

Ukraina - Frankrike 0-2

Sverige - England 2-1

Imorgon avgörs grupp A.

Tjeckien - Polen 1-2

Grekland - Ryssland 0-3

Sista träningen + Annikas student!

Igår tränade vi för sista gången innan sommaruppehållet. Vi var elva stycken. Vi började med fotbollstennis. Det gick sådär och det blev nästan bara servar. Vi får nog öva lite mer på det, om det ska bli spel. Vi fortsatte med pass med mottagning och vändning. Sedan körde vi en passningsövning som vi kört några gånger tidigare, där man har två spelare i mitten. Den utvecklas med diagonallöpningar. Alltid bra att öva passningar. Vi spelade sen anfall mot försvar. Först två tillslag på alla utom Hanna och Stephanie och sedan fritt. Backarna vann ganska enkelt. De hade Sandra i mål och vi hade två femmannamål ute på kanterna. Träningen avslutades med snabba fötter.

Efter träningen åkte vi till Annika. Jimmy kom också dit. Annika var väldigt glad och hade en jättefin klänning, som hon hade köpt i Prag. Det bjöds på paj med grönsaker. Chokladkaka med grädde till efterrätt.

Bra matcher!

Igår var det två bra matcher. Min tippning närmar sig ett rätt resultat. Bara ett mål ifrån på båda matcherna igår. Får se om det blir något rätt. Gruppen är helt öppen till sista omgången. Alla kan gå vidare, även om Tyskland känns klara... Jag tror Tyskland slår Danmark och Holland vinner med något mål mot Portugal och tar sista platsen.

Katrin, Cecilia och Emma var här igår. Jag bjöd på biffar, nypotatis och tzatziki. Till efterrätt blev det kladdkaka, grädde och jordgubbar.

Idag missar jag nog båda matcherna. Lite oviss grupp, men tror på följande...

Italien - Kroatien 1-2

Spanien - Irland 3-0

Jämn grupp...

Grekland - Tjeckien kändes som en av de tråkigaste matcherna i EM. Tittade på första kvarten och efter fem minuter stod det 0-2. Under resten verkar det inte ha hänt så mycket, då bara Tjeckien hjälpte Grekland med en reducering. Jag trodde Ryssland skulle slå Polen, men den slutade lika. Såg inget av matchen, men det lilla vi hörde på radion så lät det som Ryssland var bättre. Spännande inför sista omgången då alla kan gå vidare, men jag tror Ryssland och Polen tar det.

Idag blir det två spännande matcher. Det ser tufft ut för Holland...

Danmark - Portugal 1-3

Holland - Tyskland 2-2

Inte bara EM...

I lördags var vi på Cecilias 30-årsfest i Ystad. Det var riktigt härligt väder. Vi dök upp vid 16-tiden. Det serverades först bullar och tårta. Riktigt gott! Sedan var det dags för tipspromenad, om 1982 och 9 juni. Ner till stranden och tillbaka. Svåra frågor, men vi tjejer hade ganska många rätt och lyckades vinna med en poäng. På kvällen blev det grillning. Fläskfilé och kyckling. Till det serverades det hemmagjord potatissallad, sallad, bröd och såser. Gott även detta och alla blev mätta. Vid 22 började jag bli riktigt trött och vi åkte hem. Jag började dessutom jobba kl 6 dagen efter. En riktigt trevlig 30-årsfest!

Stranden!Härligt i solenGrillningCarolina och Katarina i hammockenLite frisbee

I söndags efter jobbet, hämtade jag Jimmy och åkte till Bunkeflostrand. Jag skulle döma LB07 - Eskilstuna United DFF och han skulle till sin bror. LB07 började bra och ledde med 3-0 efter drygt 20 minuter. Precis innan pausen gjorde Eskilstuna två snabba mål och det var plötsligt match igen. I andra halvlek började det regna ganska mycket och det skapades inte så mycket chanser. Med ungefär 10 minuter kvar, gjorde LB07 4-2, vilket också blev slutresultatet.

Efter matchen åkte jag till Bosse och det blev grillat. Jag kollade på fotboll, medan Jimmy fick hoppa studsmatta och åka inlines med Jennifer och William.

U-laget slog serieledarna, Köpingebro IF, med 8-0. Laget var förstärkt med några a-lagsspelare, eftersom vi inte hade match med a-laget. Kul med många målskyttar!

Den här veckan är jag ledig. Riktigt skönt! I måndags var jag och tränade på Friskis för första gången på länge. Det blev Cross på Stadion. Ett skönt pass med styrka och lite löpning i Pildammsparken. Träningsvärk i armarna!

På kvällen åkte vi till Lund och åt trerätters på Bellman. Riktigt gott! Efter det gick vi till Myntha och tittade på andra halvlek av Frankrike - England. Sverige-matchen tittade vi på hos Johanna. Det kändes inte alls bra efteråt. Förutom resultatet var det kul att kolla på matchen med lite folk.

Johanna tog två bilder...

Igår var det dags för fotbollsträning. Det var ett tag sen sist. Vi tränade i Harlösa och vi var ganska få. 12 tror jag. Många studenter och annat nu i mitten av juni. Vi började med kvadraten. Sedan körde vi pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. En backade och den andra sprang framåt. Mellan varje övning bytte vi plats. Vi fortsatte med att hålla bollen stillastående. Känns som jag gjort det mycket ute vid hörnorna. Jobbigt fast man knappt rörde sig. Vi körde sen avslut. Först på väggpass, sen nick och sist fick vi bollen felvänd och skulle göra vad vi ville. Skott eller friläge. Kul övning! Vi avslutade med spel på storplan. Några juniorer var med och spelade. Det röda laget vann båda matcherna, trots att Claudio bytte lag och trodde det skulle bli två vinster. Ellen gjorde två drömmål från sin högerbacksposition. Kul att spela med killarna. De var lite snabbare än oss, men man kände att man hade chans mot dem.

Efter träningen åkte nio stycken till Jessica i Genarp. Det bjöds inte på den "vanliga" studentmaten, men den var riktigt, riktigt god. Tårtan med maräng, jordgubbar, grädde och smörkräm var också väldigt, väldigt god. Jessica verkade ha haft en rolig dag och hoppas även resten av natten blev det!

Jessica, lika söt då som nu!:)Nästan alla ville vara med på bild!Ellen var rädd om sin tårta!


Inte så bra

Matchen igår kändes inte så bra. Första halvlek var dålig. Riktigt härligt när Zlatan gjorde mål, men det vände snabbt med två mål från Ukraina. Nu blir det tufft, men hoppet finns ju kvar.

Grekland - Tjeckien 0-0

Polen - Ryssland 1-3

Nu gäller det!!!

Igår kollade jag lite på båda matcherna. Italien var bättre än vad jag trodde och det kan bli tufft mellan Kroatien, Italien och Spanien.

Äntligen är det dags för Sverige. Elmander på bänken och Rosenberg på topp. Hoppas det funkar!!

Frankrike - England 3-1

Ukraina - Sverige 1-3

Vilken skräll!!!

Gissade ju rätt att Danmark skulle göra ett mål, men hade inte en tanke på att de skulle vinna. Det var nog inte många andra som trodde det heller.

I den andra matchen blev det tysk seger och den lyssnade jag på på radion i bilen i andra halvlek. Härligt att göra mål, när man precis ska bytas ut!

Frågan är nu vem som ska gå vidare. Danmarks seger gjorde den frågan ännu svårare.

Idag spelar Spanien - Italien och Irland - Kroatien. Hoppas kunna se lite av den första och sen hela andra. Gissar att det blir 3-0 och 1-2.

Kul start!

En premiär som innehöll en hel del. Polen kändes riktigt starka i början, men Grekland kom igen i andra halvlek. I den andra matchen imponerade Ryssland och mitt tips var nära att bli rätt. Ryssland och Polen går nog vidare.

Idag spelar den tuffaste gruppen och det kan bli många roliga matcher i den. Själv ska jag på 30-årsfest, så det blir nog inte så mycket fotboll.

Holland - Danmark 3-1

Tyskland - Portugal 2-1

EM!!!

Veckan fortsätter med jobb.

Igår var Jimmy på vår träning och höll i fysen. Tyvärr missade jag den, men det lät som alla hade jobbat på bra.

Idag har jag varit med om en "dramatisk" händelse. Jag börjar jobba klockan 11 och var tvungen att vara på systemet när det öppnade. Jag är inte ofta där och det kommer jag inte vara efter detta heller. Det var jag, en student och ett 20-tal alkisar som köade utanför systemet. När dörrarna öppnades blev det rusning. Det gällde att först hitta det man blev fullast av. Jag såg till och med en gubbe som tittade sig omkring och sen snabbt öppnade en vodka-flaska och tog sig en klunk. Själv hittade jag det jag skulle ha och hoppades att ingen uppfattade mig som en av alla de som hade abstinens av alkohol...

Idag börjar äntligen EM. Det ska bli riktigt skoj. Jag hoppas kunna se så många matcher som möjligt och förhoppningsvis bra spel och många snygga mål. Hoppas verkligen det går bra för Sverige också, för det blir ännu roligare då.

Dagens EM-tips

Polen - Grekland 2-0

Ryssland - Tjeckien 3-1

Mycket jobb

Den här veckan har jag inte gjort så mycket. Jobbar eftermiddag/kväll.

I måndags vann u-laget med 4-0 mot Svedala IF och ligger med i toppen inför mötet mot Köpingebro IF på söndag.

Igår firade mamma och pappa 30-årig bröllopsdag och Anneli fyllde år. Mamma och pappa var på Grand och pappa hade gett mamma 30 röda, rosa och vita rosor. Anneli hade bjudit kompisar och Oskars släkt på marängtårta. Alla verkade nöjda. De ska få en liten överraskning av mig sen...

Idag har jag varit i Sandby på förmiddagen. Jag har ätit en massa god mat från pappas 60-årsfest. Pappa har även klippt mig, vilket var väldigt välbehövligt.


HBK/HIF - Veberöds AIF

Soligt, men väldigt blåsigt. Planen har blivit väldigt jämn och fin. Veberöd har ett ungt lag och gjort flest mål i serien. Vi visste att det skulle bli en jämn match. Vi ställde upp med Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Stephanie, Hanna, Matilda, Annika - Linnea, jag. Amanda, Jessica N, Maggie och Sofie var avbytare. Hanna gjorde sin första a-lagsmatch från start, då Maria var sjuk. Mikael har tagit bilderna.

Vi börjar i medvind. Tidigt tar vi tag i matchen och pressar Veberöd. Vi är mycket inne på deras planhalva, men lyckas inte skapa några jättechanser. Vi får lägen utanför straffområdet och skotten går antingen utanför eller så tar deras målvakt enkelt hand om dem. Efter kanske en kvart känns det som vi mattas av lite, istället för att pressa hårt så backar vi hem. Det känns som det bara är Linnea som jobbar riktigt bra både offensivt och defensivt. Under resten av halvleken har vi några hörnor. Emma slår in dem bra, men vi får aldrig bollen på mål. Linnea jagar riktigt bra på en långboll och är nära att nå först, men målvakten kommer ut bra och tar den. Annika har en frispark i bra läge och ett skott efter en pass utanför straffområdet. Vi håller ihop laget bra och försvarar oss, när Veberöd anfaller. De har en riktigt bra chans, när deras anfallare kommer från kanten och skjuter precis över ribban. Annika får sen halvlekens bästa chans. Jag får bollen på mitten och spelar Matilda, som tar en bra löpning. I höjd med straffområdet spelar hon in till Annika som från sin vänsterkant kommer fri mot målvakten. Tyvärr får hon inte träff på bollen och målvakten kan enkelt ta bollen. 0-0 står sig till pausen. Det kändes surt att vi inte kunde utnyttja medvinden bättre, pressa hårdare och skjuta mer.
 
Linnea avslutarHöjdbollNytt skott av Linnea!Ellen ligger tätt i ryggLinnea är nära att hinna före målvakten.
 
Andra halvlek börjar lite avvaktande från båda lagen, men efterhand kommer Veberöd upp mer och mer. Efter tio minuter kommer deras ledningsmål. Vi ligger för långt ifrån bollhållaren och hon skjuter ett skott från en bit utanför straffområdet. Skottet är inte så hårt, men det studsar precis framför Sandra och går retfullt in i bortre delen av målet. Veberöd fortsätter att ha mest boll. Amanda kommer in istället för Linnea, som har sprungit mest på plan. De får flera hörnor, men vi ligger bra i våra positioner även om de en gång är först på bollen och nickar mot mål. Helen får sen ostört, precis utanför straffområdet, till ett kanonskott. Stenhårt nära krysset. Omöjligt för Sandra att ta. Kort därefter rinner de igenom och får ett friläge och det står 0-3. Veberöd hade även ett skott i ribban. Matchen kändes avgjord. Vi hade ingenting och de skapade mycket bra chanser. Jessica kommer in på mittfältet. Plötsigt får vi straff. Ett inlägg tar på en hand på en bortaspelare. Jag lägger straffen. Jag brukar inte byta hörn, men nu kändes det rätt. Målvakten står ganska still och bollen går i mål. 1-3 och lite hopp. Vi jobbar på bättre. Kort därefter får vi en hörna. Emma slår in den framför mål. Vi är bra med, men bollen går ut till Jessica. Från straffområdeslinjen pangar hon in 2-3 via ribban. Nu har matchbilden plötsligt vänt. Linnea kommer in igen. Det känns som vi är på tå, vinner mycket boll och Veberöd känns nervösa. Vi får ett jätteläge. Jessica kastar flera långa inkast och ett går via Matildas huvud till Stephanie. Stephanie är först på bollen framför mål, men hennes volleyträff går precis utanför stolpen. Vi kämpar och försöker få in en kvittering. Istället avgör Veberöd med bara några minuter kvar, då de kontrar in 2-4.

Jag avslutarEllen och ElleElle
MatildaBollen läggs på platsBollen på väg in i mål
Ellen och Annika är nära att nå bollen på hörnan.Bollen hamnar hos Jessica, som får drömträff.Jessica umgås med publiken...

Tråkigt att förlora. Veberöd var bra, men jag tycker vi kan bättre. Hade vi kämpat och pressat lika mycket hela matchen och framför allt i första halvlek, som vi gjorde sista kvarten, så tror jag vi hade kunnat vinna. Vi får hoppas att vi kan ta revansch på dem till hösten. Linnea tyckte jag var bäst idag. Hon sprang och sprang och sprang. Riktigta bra inhopp av Amanda och Jessica också. Amanda vann mycket boll och är duktig på att hålla i bollen. Jessica gjorde ett drömmål precis efter att hon kommit in och är farlig på alla fasta situationer med hennes tillslag och inkast. Nu laddar vi för sista matchen mot Löberöd i Harlösa nästa söndag!

Riktig glädje!
Jessica visar riktig glädje efter sitt drömmål!


40-årsfest!

I lördags kväll var vi bjudna på fest till Jimmys bror Bosse I Bunkeflostrand. Han hade fyllt 40 år i maj. Han hade bjudit både släkt och kompisar och det var runt 40 på festen. Jag dök upp lite innan åtta och kom då lagom till maten. Grillat med pasta- och potatissallad. Riktigt gott. Trevligt folk och mycket sång. Han öppnade paket senare under kvällen och fick mycket fint. Jimmy hade köpt ribbåtsafari. Det blev efterrätt och sen snacks. Det enda som inte var med oss var vädret. Vi satt ute i tält och det var lite kallt, men med en filt blev det helt ok. Själv var jag lite trött efter dömningen och den långa körningen och vi åkte hem ganska tidigt.

Bosse öppnar paketMagnus och Jimmy

Hovås Billdal IF - QBIK

I lördags var jag nästan uppe i Göteborg och dömde en match i Söderettan. Det var soligt, men väldigt blåsigt. Hemmalaget började i motvinden och lyckades hålla 0-0 till pausen. I andra halvleken gör Hovås Billdal 1-0. Det står sig till när det är några minuter kvar av matchen, då QBIK kvitterar i röran framför mål. Hovås Billdal gör sen, direkt efter avspark, 2-1 på en nick. Detta blir slutresultatet. Hemmapubliken var säkert nöjda och blev bjudna på extra spänning.

Veckan som gått...

Jag har jobbat dag hela veckan och gått upp alldeles för tidigt. Två dagar har jag hunnit sova efter jobb, vilket har varit väldigt skönt.

I måndags var det fortfarande skönt väder. Jag var och tittade på Jimmys crossfit-träning. Sen cyklade vi till Västra hamnen och åt glass.

I tisdags dömde jag en DM-åttondelsfinal mellan BK Olympic och BK Höllviken. Matchen spelades på en väldigt stor och fin plan. Matchen började väldigt jämnt. Hemmalaget tog tidigt ledningen. När nästan halva första halvleken hade gått, kvitterade Höllviken. Höllviken gjorde sen 1-2 och 1-3 kom i sista minuten. I andra halvlek gjorde Höllviken tre mål och vann med 6-1.

I onsdags kollade jag på Sverige - Island. En riktigt bra första kvart. Jag satt och njöt. Sen vet jag inte vad som hände, men de vann i alla fall. Snygga mål!

Igår hade vi träning. Helt vindstilla och a-planen har blivit riktigt fin. Vi var 15 stycken. Vi började med uppvärmning där två stor i mitten och gör saker, medan de andra två springer två gånger fram och tillbaka till en kon. Vi körde passar, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi körde sen en skottövning. Många skott gick högt, högt över, men efter ett tag fick några till några bra. Dock inte jag. Vi körde sen övningen från andra hållet med inlägg istället för skott. Nu blev det några riktigt snygga mål. Vi övergick till att spela. Först tre lag, där ett lag var vägg. Inget högt tempo, men ändå bra försök till uppspel. Vi spelade sen med två lag och nu blev det bättre fart. Stephanie var bäst, som sprang och sprang och sprang. Den viljan och farten kommer Veberöd få det svårt mot. Vi avslutade med att hoppa fram och tillbaka över koner och springa en kort sträcka, när Claudio sa till. Efter träningen blev det mackor. Alla utom Tilda kan vara med på söndag, så det ser riktigt bra ut och alla verkar laddade!

Idag blir det riktigt fredagsmys med Let's Dance, taco och rabarberpaj. Den stora frågan är om Jimmy lyckas vara vaken till Let's Dance börjar eller om han somnar innan...

RSS 2.0