HBK/HIF - Veberöds AIF

Soligt, men väldigt blåsigt. Planen har blivit väldigt jämn och fin. Veberöd har ett ungt lag och gjort flest mål i serien. Vi visste att det skulle bli en jämn match. Vi ställde upp med Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Stephanie, Hanna, Matilda, Annika - Linnea, jag. Amanda, Jessica N, Maggie och Sofie var avbytare. Hanna gjorde sin första a-lagsmatch från start, då Maria var sjuk. Mikael har tagit bilderna.

Vi börjar i medvind. Tidigt tar vi tag i matchen och pressar Veberöd. Vi är mycket inne på deras planhalva, men lyckas inte skapa några jättechanser. Vi får lägen utanför straffområdet och skotten går antingen utanför eller så tar deras målvakt enkelt hand om dem. Efter kanske en kvart känns det som vi mattas av lite, istället för att pressa hårt så backar vi hem. Det känns som det bara är Linnea som jobbar riktigt bra både offensivt och defensivt. Under resten av halvleken har vi några hörnor. Emma slår in dem bra, men vi får aldrig bollen på mål. Linnea jagar riktigt bra på en långboll och är nära att nå först, men målvakten kommer ut bra och tar den. Annika har en frispark i bra läge och ett skott efter en pass utanför straffområdet. Vi håller ihop laget bra och försvarar oss, när Veberöd anfaller. De har en riktigt bra chans, när deras anfallare kommer från kanten och skjuter precis över ribban. Annika får sen halvlekens bästa chans. Jag får bollen på mitten och spelar Matilda, som tar en bra löpning. I höjd med straffområdet spelar hon in till Annika som från sin vänsterkant kommer fri mot målvakten. Tyvärr får hon inte träff på bollen och målvakten kan enkelt ta bollen. 0-0 står sig till pausen. Det kändes surt att vi inte kunde utnyttja medvinden bättre, pressa hårdare och skjuta mer.

Linnea avslutarHöjdbollNytt skott av Linnea!Ellen ligger tätt i ryggLinnea är nära att hinna före målvakten.

Andra halvlek börjar lite avvaktande från båda lagen, men efterhand kommer Veberöd upp mer och mer. Efter tio minuter kommer deras ledningsmål. Vi ligger för långt ifrån bollhållaren och hon skjuter ett skott från en bit utanför straffområdet. Skottet är inte så hårt, men det studsar precis framför Sandra och går retfullt in i bortre delen av målet. Veberöd fortsätter att ha mest boll. Amanda kommer in istället för Linnea, som har sprungit mest på plan. De får flera hörnor, men vi ligger bra i våra positioner även om de en gång är först på bollen och nickar mot mål. Helen får sen ostört, precis utanför straffområdet, till ett kanonskott. Stenhårt nära krysset. Omöjligt för Sandra att ta. Kort därefter rinner de igenom och får ett friläge och det står 0-3. Veberöd hade även ett skott i ribban. Matchen kändes avgjord. Vi hade ingenting och de skapade mycket bra chanser. Jessica kommer in på mittfältet. Plötsigt får vi straff. Ett inlägg tar på en hand på en bortaspelare. Jag lägger straffen. Jag brukar inte byta hörn, men nu kändes det rätt. Målvakten står ganska still och bollen går i mål. 1-3 och lite hopp. Vi jobbar på bättre. Kort därefter får vi en hörna. Emma slår in den framför mål. Vi är bra med, men bollen går ut till Jessica. Från straffområdeslinjen pangar hon in 2-3 via ribban. Nu har matchbilden plötsligt vänt. Linnea kommer in igen. Det känns som vi är på tå, vinner mycket boll och Veberöd känns nervösa. Vi får ett jätteläge. Jessica kastar flera långa inkast och ett går via Matildas huvud till Stephanie. Stephanie är först på bollen framför mål, men hennes volleyträff går precis utanför stolpen. Vi kämpar och försöker få in en kvittering. Istället avgör Veberöd med bara några minuter kvar, då de kontrar in 2-4.

Jag avslutarEllen och ElleElle
MatildaBollen läggs på platsBollen på väg in i mål
Ellen och Annika är nära att nå bollen på hörnan.Bollen hamnar hos Jessica, som får drömträff.Jessica umgås med publiken...

Tråkigt att förlora. Veberöd var bra, men jag tycker vi kan bättre. Hade vi kämpat och pressat lika mycket hela matchen och framför allt i första halvlek, som vi gjorde sista kvarten, så tror jag vi hade kunnat vinna. Vi får hoppas att vi kan ta revansch på dem till hösten. Linnea tyckte jag var bäst idag. Hon sprang och sprang och sprang. Riktigta bra inhopp av Amanda och Jessica också. Amanda vann mycket boll och är duktig på att hålla i bollen. Jessica gjorde ett drömmål precis efter att hon kommit in och är farlig på alla fasta situationer med hennes tillslag och inkast. Nu laddar vi för sista matchen mot Löberöd i Harlösa nästa söndag!