Jimmys födelsedag!

Det började med att jag kom och väckte honom 4.50. Det gäller att ta tillvara på sin dag. Han fick presenter av mig, när han hade vaknat till liv. När jag sen vaknade vid 13, fixade jag en del hemma. Vi träffade gästerna på Tröls kl 18. De flesta åt baggeburgare eller planka. Efter maten var vi hemma hos oss och åt rabarberpaj med vaniljsås. Jimmy var nöjd med sin dag och det var det viktigaste!

Jimmy provstretchar sin nya löparkläder.Mat på Tröls!Jimmy får en likadan present av min familj, som jag hade gett honom.
Fika hos ossJag och pappa i soffan

Grattis!!!

Idag fyller världens bästa kille år! Hoppas han sover gott nu. Senare idag blir det presenter, Tröls med familj och sen fika hemma hos oss. Hoppas han får en superdag!

Väldigt sött kort. Vissa har väldigt lätt för att somna...

Nu börjar äntligen våren komma. I början av veckan cyklade jag till affären i bara t-shirt. Vi har bytt till sommardäck på bilen. För första gången var jag riktigt delaktig i ett däckbyte. Jag lossade alla muttrar och hjälpte till att spänna. Sen att Jimmy kunde spänna flera varv till, var nog bara bra. Inte bra om hjulen skulle hoppa av. Bilen har även klarat besiktningen utan anmärkning. Ett annat vårtecken är att vi har börjat träna på gräs i Harlösa. Tyvärr har jag inte kunnat träna, eftersom jag jobbar natt. Det är lite för långt att hinna från Harlösa till jobbet på en kvart och dessutom duscha. Min gräspremiär blir i Alicante!:)

HBK/HIF U - GIF Nike

I söndags spelade vi vår första match med U-laget. Division 5 laget GIF Nike stod för motståndet. Lagom till matchen kom solen fram. Det var perfekt väder för fotboll. Nästan alla spelade utan underställ och det var riktigt skönt. Vi ställde upp med Julle - Emma N, Emma G, Maggie, Pernilla - Rebecka, Olle, Maria, Tilda - Annika, jag. Linnea och Cornelia började som avbytare.

Maria och Pernilla före match

Nike börjar matchen bra och är duktiga på att hålla i bollen på mitten. Deras anfallare springer mycket, men får inte riktigt tag i bollarna. Istället sticker vi upp i en kontring. Annika får ett bra läge och skjuter. Målvakten räddar, men inte bättre än att bollen rullar mot ett öppet mål och jag kan enkelt lägga in 1-0. Kort därefter spelar jag Annika, som den här gången säkert sätter bollen hårt intill stolpen. Linnea kommer in på högerkanten. Det fortsätter att rulla på, fast att Nike har minst lika mycket boll som oss. 3-0 kommer efter att Pernilla slår en lång passning till mig. Jag kommer i ett bra läge och kan lägga in bollen vid bortre stolpen. Annika gör sen en väldigt fin framspelning till Tilda. Tilda gör inget misstag framför mål och rullar in bollen vid bortre stolpen. Innan halva halvleken har gått så kommer även 5-0. Deras back slarvar med bollen och jag bryter och driver in i banan. Ingen går på och jag kan sätta bollen vid första stolpen. Det är utklassningssiffror, men matchen känns betydligt jämnare. Vi får jobba hårt för att inte Nike ska göra mål. Vår backlinje sätts flera gånger på prov av deras snabba spelare. Även om vi inte är först på bollarna, så är vi där och stör hela tiden. Vi skapar bra chanser för fler mål. Annikas skott är stenhårda, jag har ett skott i ribban och Maria är väldigt nära att nicka in två bollar. Emma G och Pernilla turas om att slå hörnorna och det blir farligt framför mål flera gånger. Till slut kommer 6-0. Jag kommer runt på högerkanten och spelar snett bakåt till Tilda. Bollen kommer bakom henne, men där kommer Pernilla och från ganska långt håll sätter hon bollen vid första stolpen. Detta resultat står sig till pausen.

I paus pratar vi om att inte slappna av, fortsätta jobba och hålla ihop laget. Cornelia kommer in och spelar yttermittfält. Direkt i början av andra har vi en jättechans. På egen hand tar sig Rebecka in i straffområdet och skjuter precis över bortre krysset. Nike är sen nära att göra mål, men Julle kommer ut snabbt och hinner först. 7-0 kommer i ett anfall strax efter. Annika har lekstuga med Nikespelarna och spelar in till mig som från väldigt nära håll kan sätta bollen i öppet mål. Vi slappnar sen av lite och Nike kan reducera. Julle går ut, men deras anfallare når bollen först och sätter 7-1. Vi känns inte lika på hugget som i första halvleken, men det är svårt att göra det när man leder så stort. Vi gör en del byten och några får spela på flera olika positioner. 8-1 gör jag efter att deras målvakt spelat ut en inspark till mig. Jag driver in i banan och sätter bollen vid första stolpen. Maria är sedan riktigt nära att göra mål på nick igen, men deras försvarare nickar undan precis framför mål. Nike reducerar igen. De kämpar verkligen och har bestämt sig att göra en bra halvlek. Vi skapar chanser, men laget är ganska långt. 9-2 kommer efter att Nike slarvat i straffområdet och jag fick tag på bollen och slog in den vid första stolpen. Nike gör mål igen. De verkar ha bestämt sig för att vinna andra halvleken. Julle gör några jätteräddningar, Emma N räddar på mållinjen och flera gånger får vi rensa undan farliga lägen i straffområdet. Vi tar sen tag i spelet igen. I slutet får jag en bra boll på kanten av Emma N. Jag slår ett inlägg, som Olinda sätter vid första stolpen. Inte hårt, men väldigt välplacerat. Vi vinner matchen med 10-3.
Godisätande spelare efter matchen

Riktigt kul att vinna och göra mycket mål. En stor eloge även till Nike, som trots att de tidigt låg under stort, aldrig slutade kämpa. Jag tror de kommer klara sig bra i femman. Roligt att se Emma G och Rebecka debutera. Emma var stark i försvaret och har ett riktigt bra tillslag. Rebecka tog för sig bra på kanten och var värd att få göra ett mål. Julle visar flera gånger att hon har riktigt bra reflexer. Maggie är brytningssäker och vinner mycket boll. Emma N och Pernilla kommer bra med i offensiven och släpper inte förbi många på sina kanter. Olle gjorde en riktigt bra första halvlek och vann massor av närkamper på mitten. Hon fortsätter bra i andra och kröner det med ett mål. Maria är säker med boll och känns väldigt målfarlig i straffområdet, även om det inte blev något mål i den här matchen. Tilda har kommit tillbaka riktigt bra från sin skada och spelar bra på många positioner. Kul att hon fick göra sitt första mål i laget. Linnea tar bra löpningar och kämpar bra i defensiven. Cornelia gör en bra andra halvlek och tar för sig när hon kommer in. Annika har överlägset bäst teknik på plan och det är riktigt kul att spela med henne. Själv var det skoj att göra en del mål. Det har inte blivit så många på sista tiden. Kanske fungerar det att vila sig i form?!
Anita, Olle, Claudio, Rebecka och Annika

Kul med mycket folk som var och hejade på oss. Till helgen åker vi till Alicante och vässar formen!:)

Tignes!

Förra lördagen tog Jimmy och jag tåget till Kastrup vid elvatiden. Flyget gick via München till Geneve. Därefter väntade en lång transfer till Tignes - Val Claret. Lagom mörbultade var vi framme på UCPA-centret vid midnatt. Vi bodde fyra och fyra och vi delade rum med Katarina och Abdul.
Jimmy i MünchenMan blev lite sugen...

På söndagen gick vi upp och åt frukost vid åtta. Vi anmälde oss i receptionen, hämtade ut liftkort och hämtade ut utrustning. Det var inte speciellt effektivt i kön till skidrummet. Det kändes som det inte hände något och det tog 1,5 timme. Vi missade pistvisningen med UCPA, som började nio. Kvart över tio var vi äntligen ute i backen. Jag åkte bräda och Jimmy skidor. Backarna var redan ganska uppåkta och vi hamnade i röda puckelpister direkt. Inte så kul när det dessutom var väldigt dimmigt och jag hade svårt att se. Vi åt lunch mitt på dagen. På eftermiddagen åkte vi ner till Val d'Isère, där var det bättre sikt. På kvällen var vi trötta och gick och lade oss direkt efter maten vid 21-tiden.
JimmyJag

Måndagen var första dagen med gruppen. Jag hade Mathieu, som monitör. Jimmy var med i en offpist-grupp med skidåkare. Alla var svenskar utom en i hans grupp. På förmiddagen hade vi harmonisering och min grupp visade sig vara jämn. Den enda skillnaden var att Joakim hamnade i min grupp, så slapp den andra monitören prata engelska. En dansk tjej, Anette, var också med, men annars var resten från Frankrike och Belgien. Under förmiddagen åkte vi upp på den högsta toppen. Där var helt underbar offpist. Pistmaskinen hade kört upp stora fält där all nysnö hade samlats. Det var hur härligt som helst att åka helt nya spår i rännorna. På eftermiddagen började vi med teknikträning. Basic position, vertical movement och vi provade att åka fakie. Själv har jag lärt mig det tidigare, så så länge det inte är för brant och hyffsat jämnt så kan jag åka med höger ben fram. Vädret var ganska konstigt. Det snöade samtidigt som det var sol. Ett tag undrade man var snön kom ifrån. På kvällen hade vi ett möte, där folk fick önska vad vi ville göra under veckan.

JoakimDe underbara rännorna!Rännorna på hållJean-Michel, Mathieu och Joakim med utsikt över Val Claret

På tisdagen övade vi carving på förmiddagen och eftermiddagen ägnade vi oss åt att trixa. Nollie, Ollie, 180 frontside och backside. Vi åkte även i boardercross-banan. Strålande sol hela dagen och det blev ganska varmt och mjukt i snön på eftermiddagen. Efter åkningen gick vi igenom hur lavinsändarna fungerar och provade att söka. Jimmy var på afterski.

Utanför centret på morgonen.JimmyPå väg ner i en ravin.Utanför centret efter lunchen.

På onsdagen var det dags för offpist. Det var första gången jag åkte med lavinsändare. Vi hade med oss en mer erfaren monitör, som hjälpte Mathieu. Först provade vi att åka mellan några pister. Vi åkte pulka på brädan genom Val d'Isère och tog bussen till skidsystemet längst bort. Där åkte vi upp och tog ett långt offpist åk. Det var ganska uppåkt, men väldigt fint. Lite brant på något ställe, men annars gick det väldigt bra. Vi åt sedan på restuarang i byn. Jag åt en varmmacka med skinka och ost på ett gjutjärn. Det var någon specialité från trakten. Kul att prova, men inte värt pengarna. Vi fortsatte att åka och övade bland annat i en ravin på eftermiddagen. Den här dagen var enda dagen jag var hemma före Jimmy. Han kom precis efter och vi åkte till Le Lac och fixade med transfern hem. På vägen hem gick vi över sjön och köpte sen vykort. Svenskarna gick på pubrunda på kvällen. Själv lyckades jag somna direkt efter maten och vaknade 22.30. Då gick jag för att se om Jimmy var på centret, men hittade inte honom och gick tillbaka. Då var han i rummet och undrade vart jag tagit vägen, så vi hade precis gått om varandra.

På väg ner.Redo att ge sig ner.Nästan nere i Val d'IsèrePulka genom byn.Ut i offpistenLite instruktionerBerget vi åkte på.Mathieu visar hur det ska gå till.Anette och Jean-Michel äter RacletteMin mat!

På torsdagen var vi lediga från gruppen. Jag, Jimmy och Katarina åkte tillsammans. Det var ganska kallt uppe på topparna, men solen fortsatte att lysa. Vi tog ganska mycket kort eller jag tvingade Jimmy att ta några, så tempot var inte jättehögt. På eftermiddagen var vi ganska få i gruppen. Vi åkte lite carving, men sen ville de flesta till Foulie Douce. Jag och Joakim fortsatte att åka. Många riktigt bra åk. Carving och hopp. När vi kom hem kändes det i benen att vi hade åkt mycket. På kvällen var det skidlärarnas show. Den brukar inte hålla jättehög kvalité, men den här gången pratade de bara franska så vi gick innan den var slut.

Katarina och Jimmy på högsta toppenPå väg nerJimmy på väg nerFull fart!JimmyÖver pistkanten180 frontsideAfterski i backen!

Sista dagen med åkning. Själv gjorde jag två stora vurpor.
Störtloppsbacken i Val d'Isère var väldigt uppåkt och mitt i en puckel fastnade jag med bakkanten och slog i bakhuvudet hårt i backen. Tur att jag använder hjälm. Vi övade sen carving i fina backar. Plötsligt åker en kvinna rakt in i mig i hög fart. Hennes skida åker av och hon flyger en bra bit ner. Själv klarade jag mig bra, men den ena bindningen skars nästan av. Det värsta var chocken att det hade kunnat gå mycket värre. Resten av dagen blev jag väldigt försiktig. Vi åt mat på centret i Val d'Isère. Vi tappade bort Anette på eftermiddagen, men hon hade klarade sig bra ändå. Vi åkte i ravinen igen och åkte i en del puckelpister. Själv tog jag tre extra åk, efter vi slutat med gruppen. Det var väldigt varmt och några killar åkte i bara kalsonger. Innan middagen hade vi ett kort möte med gruppen och alla verkade nöjda. Det var disco på kvällen. Fransmännen älskade det, men inte så många av svenskarna var uppe och dansade.

Jimmys gruppMin gruppJag och Jimmy med sista glassenKatarina och Abdul

På lördagen steg vi upp innan klockan sex. Vi tog transfern till Geneve och flög via Frankfurt hem. Vi missade precis ett tåg och var hemma vid halv åtta på kvällen. Trots att man halvsover stora delar av resan, känner man sig väldigt seg.

En helt underbar resa. Grym åkning, trevligt folk och riktigt god mat. Glass och ost till efterrätt på både lunchen och middagen. Både jag och Jimmy har utvecklats mycket och blivit bättre åkare. Snygga solbrännor har båda fått. Min försvinner väl förhoppningsvis på träninglägret i Spanien. Det enda negativa var att många blev sjuka. Själv klarade jag mig, men Jimmy var väldigt förkyld de sista dagarna och hade nog lite feber också.

 


60-årsfirande

Förra fredagen firade vi pappa, som har fyllt 60 år. Vi var och åt på Brogatan på Lundia. Jag och Jimmy hämtade Anneli på Sturup och var där lite efter sju. De flesta åt fisksoppa till förrätt. Riktigt gott. Själv valde jag spätta till varmrätt. Gott, men väldigt lite kött och mycket ben. Lagom till efterrätten skulle Mikael iväg och Oskar kom med tåget. Efterrätten blev väldigt lyckad. Någon chokladkaka med sås i och glass till. Pappa fick en spaövernattning tillsammans med valfri person av oss. Gissar att mamma ligger bra till. En väldigt trevlig kväll!

Anneli, mamma och MikaelSkål!

Glumslövs FF - HBK/HIF

Själv var jag bara med de sista 30 minuterna, eftersom jag kom direkt från Borås.

Glumslöv är precis som Uppåkra nykomling i trean. Vi hade bara en avbytare efter några återbud. Startelvan såg ut så här: Sandra - Ellen, Jessica, Elle, Carro - Hanna, Matilda, Olinda, Tilda - Stephanie, Linnea. Sofie började som avbytare.

Vi hade svårt att skapa något framåt i första. Mycket på grund av motvinden. De gör tidigt 1-0, men pressar oss högt för att göra fler mål.

I andra halvlek flyttar vi upp vårt spel. Vi kommer med mer folk i anfallen och börjar att skapa chanser. Glumslöv fortsätter att störa oss med snabba omställningar. I slutet av matchen får vi en frispark i bra läge. Jag slår frisparken över muren, men målvakten tippar bollen till hörna. På hörnan rensar Glumslöv och kontrar snabbt in 2-0.

Det är små marginaler som avgör resultaten. Det är bara att jobba vidare på träningar och matcher, så ska det se bra ut till serien.

Bra jobbat av alla! Av det jag såg så gjorde Linnea ett bra defensivt jobb, när hon flyttade ner på yttermittfältet. Matilda sliter och rör sig hela tiden. Ellen kom i flera riktigt bra löpningar på sin kant. Stephanie rörde sig bra i anfallet och var lätt att hitta. Sandra i mål känns väldigt säker och gör många riktigt bra räddningar. Kul att se att Olinda och Sofie är tillbaka efter sina sjukdomar!

Domarutbildning i Borås

I fredags förmiddag körde jag upp till Borås. Resan började mindre bra, då jag kom precis bakom en olycka. Efter en kvart kunde jag börja rulla igen och kom till Lund, där jag hämtade Magdalena och Malin. Resan fortsatte mot Varberg och Sandra hoppade på. Sista stoppet var Landvetter och så var även Hanna upphämtad. Nästan i tid, kom vi fram till Borås. Kursen rivstartade med regelprov nästan direkt. Det var några kluriga frågor, men det kändes ok. Lite teori och sen var det dags för löptest i Ryahallen. Uppvärmning och allt kändes bra. 40 m sprang jag på mellan 6.17 och 6.34. Den första löpningen hann jag och Jilan knappt fram till, men efter det gick det bra. Det gäller bara att komma in i andra andningen. Lite jobbigare att springa inne med luften och lutningen i kurvorna. Det blev sen dusch och mat. Olga hade gjort kycklingsallad. Riktigt gott med mat. Till efterrätt hade Marie gjort rulltårta. Det blev sen tidig läggdags.

Laddade för löptest!Nathalie och LindaNathalie springer fort!Vilar ut efter testet!


På lördagen fick vi tillbaka våra regelprov. Jag fick 13 rätt. Inte helt fel! Det var mycket teori. Leif höll i det bra och det blev bra diskussioner. Mycket filmer. Hands, offside och frisparkar. Det blev sen lunch på hotellet. På eftermiddagen fortsatte Leif en stund och sen var det dags för Linda. Fys. Teori och praktik. Riktigt bra både och. Fyspasset var riktigt jobbigt och det blev en del mjölksyra. På kvällen åt vi mat på Golden elephant. Jag och Nathalie kollade en del på melodifestivalen. Helt rätt låt som vann. På kvällen blev det lite hotellhägg i Elsas och Nathalies rum.

Jilans plats!Det krävs mycket styrka få att få rätt på Linda!Mobilen är intressant!Hotellhäng!Linda har mjäll i håret


Söndagen blev det mer teori, praktisk domarträning och sen skrev vi en anmälan. Intressant och givande. Vi hade även korta individuella samtal. Alltid lika kul med våra domarträffar. Roligt att träffa domarna igen. En riktigt bra kursledare gör inte det hela sämre heller.

Fotboll igen

Igår var det riktigt kallt i vinden igen. Vi var 19 stycken, trots att flera som brukar träna inte var där. Skoj! Carro hade dagen till sminkat sitt ena öga. Nästa gång får hon ta båda...;) Vi hade uppvärming med nick och bröst-volley. Stenhårda bollar, så det var inte så skönt. Vi bytte och körde med olika hela tiden. Vi fortsatte med en passningsövning i tre olika varianter. Bra tempo och koncentration. Vi körde sen anfall-, försvarsövning. Fyra mot fyra. Först anfalla och sen försvara. Det kändes lite rörigt och det var många tidiga brytningar. Vi gick över och körde tre mot tre. Det kändes lite bättre, men vi borde inte slarva så mycket och ha mer rörelse och passningar. Vi spelade sen på stor plan. Två jämna lag igen. Spelet fungerade inte lika bra som sist, men det blev lite rörigt när en hela tiden gick iväg för att springa med boll. Det kan i och för sig vara bra att spela med ett störningsmoment. Löpningen var riktigt tufft. Man skulle driva fram och tillbaka med boll i 2 minuter. Vi avslutade träningen med att två och två springa efter en boll som Claudio slog. Det gällde att komma först till bollen och avsluta på Sandra. Sandra är duktig på frilägen och räddade mycket. Själv är jag inte snabb i den här typen av övning och fick bara avsluta två gånger. Första gången missade jag, men den andra satt i målet!

Match på söndag mot Glumslöv. Ytterligare ett lag som är nykomling i trean. Hoppas vårt spel fungerar bra och att vi kan ge dem en bra match!

Löpning

I tisdags hade jag och Linda tänkt att springa löptestet. Jag var inte alls sugen. Har börjat känna mig förkyld och ville bara stanna hemma i soffan. Jag cyklade ändå till Stadion. Vi bestämde oss för att inte springa det långa testet. Istället joggade vi några varv. Vi körde sen 40 meters löpningar och backade och hoppade sidhopp och vände och sprang. På de här sträckorna var det helt jämnt. Lättare att ge allt, när man möter någon som är jämn. Det gick ändå ok och kändes skönt efteråt.

Fotbollsträning

Det kändes som det höll på att bli vår, men den känslan försvann direkt på träningen. Iskallt i vinden. Vi var 15 stycken. Vi började att prata lite om matchen och det var en hel del positivt. Träningen startade med kvadraten. En som jagade och ett tillslag. Jag var med Matilda, Fanny, Pernilla och Ellen. Vi fick till riktigt bra passningar och den i mitten fick jaga mycket för att få tag i bollen. Uppvärmningen fortsatte med pass, volley, bröst-volley och nick. Man hade hela tiden en i ryggen. Riktigt bra att göra övningarna med lite press. Mer matchlikt! Vi spelade sen nästan resten av träningen. Först spelade vi fyra mot fyra. Två gånger mot varje lag. Först spelade vi med bred plan och två mål var och sen spelade vi på en "vanlig" plan med konmål. Det gick riktigt bra för Matilda, Jessica N, Linnea och mig. Tror faktiskt vi vann alla matcherna, även om laget med Elle inte höll med.;) Vi övade sen att placera nickar, men det var mindre kul med de stenhårda bollarna. Träningen avslutades med spel på stor plan. Nickmål gav tre mål, men det blev inte ett enda. Matchen var riktigt jämn och det blev inte många mål. Bra rörelse och högt tempo. Bra jobb av alla!

God mat igen!

Efter matchen igår var vi en stund i Sandby och åt "god" mat för tredje dagen i rad. Dessutom bjöds det på gräddtårta med jordgubbar. Riktigt smaskigt! Vi åkte hem vid 18-tiden, då vi var rädda att Jimmy hade förstört väggen. Han dunkade huvudet hårt i den, när han nickade till i soffan. Den smällen var inte att leka med!;)

HBK/HIF - Uppåkra IF

Första hemmamatchen för året spelades på konstgräset i Sandby. Uppåkra IF vann division 4 förra året och spelar i år i trean. Vi (Hardeberga) har inte mött dem ute på väldigt många år, däremot har vi många gånger fått känna på att de är ett duktigt inomhuslag. Det blev några sena återbud, men vi kom ändå med en stark trupp. Vi startade med Julle - Maggie, Ellen, Jessica N, Carro - Maria, Matilda, Linda, Tilda - Linnea, jag. Jessica K och Julia började som avbytare.

Vi börjar i medvind. Jag tycker vi snabbt hittar rätt i våra positioner och vi pressar Uppåkra. De har flera väldigt individuellt duktiga tjejer, men som lag tycker jag vi jobbar på bra och stoppar deras uppspel tidigt. Vi kommer närmare och närmare deras mål, men istället kontrar de snabbt och från ingen målchans alls står det plötsligt 0-1. Vi kämpar vidare och mycket av spelet sker på mittplan, men vi är mer på deras planhalva. Uppåkra kontrar snabbt igen och deras snabba anfallare gör 0-2 på ett skott som går över Julle. Vi skapar en del hörnor, som Jessica N lägger. Hon slår in dem bra framför mål. Vi är riktigt nära att göra mål två gånger. Maria får bra träff på en hörna, men bollen träffar deras spelare och går aldrig på mål. Ellen får till ett bra volleyskott utanför straffområdet på en hörna. Målvakten räddar och lyckas precis hålla bollen. Linda får gå av i mitten av halvleken, då hon vred knät. Hoppas inte det är något allvarligt. Jessan kom in som back och Carro gick upp på mittfältet. 0-3 kom efter att vi inte fått undan bollen och Uppåkras anfallare nådde den först och lobbade kyligt in den över Julle. Det kändes surt. De gjorde enkla mål. Jag tyckte vi var minst lika bra, men det ville sig inte framför mål. Julia kom in i anfallet och Linnea flyttade ner som yttermittfälare. Maria flyttade in som innermittfältare med Matilda. Vi hade lite svårt med uppspelen, då vinden tog många bollar som gick ner till deras målvakt eller till inspark. Som lag gjorde vi det bra och alla hjälpte till att pressa. Vi hade några bra chanser till. Tilda spelade in till Matilda i straffområdet, som passade bak till mig. Mitt skott träffade ribban. I en kontring spelar jag till Tilda, som tagit en bra löpning in i straffområdet. Hon spelar in i mitten till Matilda, som tyvärr blir avvinkad för offside. Halvleken slutar 0-3, men det är jämnare än vad siffrorna visar.

I andra halvleken börjar Uppåkra bra och med hjälp av vinden är mycket spel på vår planhalva. Vi håller ihop laget bra och de skapar inte mycket målchanser. De skotten som går på mål räddar Julle säkert. Efterhand så flyttar vi upp laget. Jag har ett skott, som målvakten får sträcka sig för att nå. Vi kontrar snabbt några gånger. Tilda och Linnea kommer med bra löpningar på kanterna. Julia, som jag inte träffat tidigare, jobbar på riktigt bra i anfallet. Jag kommer fri och får bollen mot mål. Vid bortre stolpen är Julia riktigt nära att få in bollen, men den går precis utanför stolpen. Uppåkra känns mer och mer stressade och till slut gör vi mål. Vi får en frispark precis inne på deras planhalva. Jessica lägger in bollen mot mål. Maria är först på den och via något motståndarben, når bollen till mig. Jag kan enkelt göra 1-3. Vi fortsätter att hålla ihop laget bra och alla kämpar på alla bollar. Jag får bollen uppe vid deras straffområde och slår den mot mål. Julia är efter men stressar backen, som tror hon spelar bak till målvakten. Målvakten hade kommit ut och bollen rullar retfullt förbi henne och långsamt in i mål. Uppåkra sticker mellan med några snabba kontringar, men det är vi som är närmast ett mål. Linnea kommer runt bra på sin kant. Jessan har ett långskott. Jag är nära att få frilägen två gånger. Den ena gången på en pass av Maria och den andra av Matilda. Tyvärr blir jag avblåst för offside båda gångerna. Vi kommer upp med mycket folk i flera anfall i slutet, men det blir inga mål. Uppåkra vinner med 3-2.

Enligt Claudio spelade Olympic bättre som lag än Uppåkra, men Uppåkra hade en farlig anfallare som gjorde att våra backar fick jobba hårt. Jag tycker alla gör en bra match. Under stora delar hade vi bara en avbytare. Julle agerar säkrare och säkrare ju längre matchen går. Backlinjen jobbade på bra. Ellen var riktigt bra. Alla borde lära sig av hennes tuffhet. Hon går in stenhårt i alla närkamper och viker aldrig en ner sig. Jessica N tog nästan alla fasta situationer och har ett bra tillslag. Maggie, Carro och Jessan skötte sig bra på ytterbacken. Matilda gjorde ett jättejobb på mitten och tar ofta riktigt bra djupledslöpningar. Hon och Linda jobbade på bra på mitten  i början och vann mycket bollar. Även Carro och Maria hittade snabbt rätt när de kom in på innermittfältet. Tilda, Maria och Linnea, som ingen av dem är yttermittfältare, gjorde bra jobb både defensivt och offensivt på sina kanter. Maria är bra på att läsa spelet och var nära att göra mål några gånger. Kul också att se att Julia, vågar gå in och ta för sig. Nu laddar vi för nästa match mot Glumslöv!


Lek-lördag

I lördags skulle jag egentligen varit AD på en DM-match, men precis innan jag skulle ta mig dit så ringde de och sa att den var inställd. Tråkigt när man ställt in sig på att döma i fint väder. Istället cyklade jag till Jimmys crossfit. Vi åkte ut till Bosse, Marina, William och Jennifer. Jimmy hjälpte till med deras badrum, medan jag underhöll barnen. Jag och William cyklade runt i hela Bunkeflostrand och även bort till Öresundsbron. Till lunch fick vi chicken nuggets och scones. Vi hoppade sen en massa på studsmattan och även Jimmy var med en stund. På kvällen spelade vi Vem där? och guitar hero och trummor. Till mat blev det pommes och stekt kyckling. Det blev även Andra chansen med en massa godsaker. Lite otippade vinnare, men jag hoppas Flink och Ranelid tar röster från varandra, så att Loreen vinner!:)

Fixar-fredag!

I fredags hann jag med allt som vi inte gjort på länge. Tvätt, slänga skräp, dammsuga, dammtorka, vattna och handla. Mitt på dagen var jag och körde cirkelgym på Stadion. På kvällen blev det god mat och tv.

Domarträning

Efter att ha jobbat natt, så sov jag nästan hela dagen. Det blev sen bakad potatis med skinka, sallad och såser. På kvällen var det dags för domarträning. Vi var fler än vi brukar. Mycket löpning och olika rörelser på uppvärmningen. Sedan lång styrka. Vi avslutade med flera 40 meters sprintar och sen 6x1 min löpning med 1 min vila mellan. Riktigt tufft, men min kropp börjar återhämta sig från i måndags!

Fotboll

I onsdags var det dags för fotbollsträning igen. Kroppen var inte helt återhämtad, men det kändes ok. Det kändes som vi var lite folk, men ändå 16. Vi började med en uppspelsövning från målvakt. Bra att öva in sådant, så alla vet hur man ska ta löpningar och hitta folk. Vi fortsatte med pass, volley, bröst-volley och nick, två och två runt planen. Claudio delade in oss fyra och fyra. På en plan gällde det att hålla i bollen och på den andra skulle man göra mål i små mål. Vi hittade varandra bra, men det är roligast attt spela med mål. Vi spelade sen på stor plan. Själv hamnade jag som yttermittfältare eller blev mer som ytterback, då Annika var på min kant. Bra spel. Efter ett tag bytte jag med Tilda och var målvakt. Ett insläppt mål, men inte så många räddningar heller. Vi avslutade träningen med löpningar. In och ut runt en cirkel. Alla kämpade på bra. Tyvärr dök inte fotografen upp från tidningen. Tråkigt jag som hade lagt ner så mycket tid på att fixa mig...

Match på söndag hemma mot Uppåkra kl 13. Ska bli riktigt skoj att spela igen. Laget är nästan detsamma som sist, men några borta och några tillkommer!

Vasaloppet

I lördags morse skjutsade Peter oss till tåget. Själv hade jag jobbat natt och trodde jag skulle kunna sova hela vägen. Så blev det inte. Någon timmes sömn bara. Tjejen bakom mig satt och hostade och hostade, så jag var mest rädd över att bli sjuk. Vi kom fram strax innan 14. Vi tog tunnelbanan till Anneli och Oskars nya lägenhet på Kungsholmen. Kul att se! Den var väldigt fin och de hade fått bra ordning. Det blev mackor när vi kom. De andra gick sen runt Kungsholmen, medan jag sov. Anneli och Oskar lagade mat när de kom tillbaka. Stekt kyckling med balsamvinäger, råris och en god röra och sallad till. Till efterrätt blev det fruktsallad och vaniljglass. Aldrig fel! Jag och Anneli satt sen i soffan hela kvällen och tittade på Melodifestivalen. Jimmy följde med Oskar ut och de kom hem sent.

Oskar och Anneli lagar matOskarOskar, Anneli och Jimmy

På söndagen gjorde Anneli scones till frukost. Vi tog det lugnt och var ute och gick lite.

Ut mot balkongenDen snygga och sköna soffan!Anneli i sovrummet

Vid 13 tog jag och Jimmy tunnelbanan till T-centralen. Vi tog Masexpressen (buss) upp till Mora. Det fungerade smidigt. Under resan följde vi flera av våra kompisar som åkte Öppet Spår under dagen i strålande sol. Alla klarade det bra! När vi kom upp skulle vi hämta ut nummerlapparna, men missade det med 5 minuter. Vi fick hämta dem på morgonen vid starten istället. Vi lämnade in våra skidor för vallning på Vasaloppets vallaservice. 400 kr för fäste och glid. Själv blev jag lite orolig över mina skidor. Tjejen vi pratade med inte kunde lova att fästet satt på så länge på mina, eftersom de aldrig var använda. Vi snabbade oss sen till målet och såg precis Emma Ising gå i mål. Därefter blev det mat. Vi åt båda pasta. Jag fick så lite pasta, så jag fick be om extra. Ska man åka 9 mil dagen efter, vill man äta mycket. Vi hade sen problem hur vi skulle ta oss ut till stugan. Killarna kunde inte hämta då de hade druckit öl och snaps till maten. Vi hittade en bra buss, trodde vi. Efter att ha hämtat ut skidorna, innan 21, upptäckte vi att bussen inte gick förbi där vi skulle hoppa av. Taxin kostade 500 kr, så vi bestämde oss för att lifta. Det var kallt och vi fick stå och vänta ett tag. Till slut stannade en kille. Han hade inte bott där så länge och var kurd. Han var väldigt snäll och körde oss hela vägen till Gopshus, fast det var 4 mil extra för honom. Han fick pengar för besväret, trots att han först inte ville ta emot några. Vi var framme vid 22.30. Vi åt lite mat och gick och lade oss. Själv lyckades jag inte somna. Jag låg och vände och vred på mig. Vi skulle upp vid 3 och jag kände mig stressad över att det bara blev mindre och mindre timmar och till slut inga alls.

Klockan 3 var vi inte så pigga, men jag var ändå inte så trött som jag trodde. Vi åt gröt och körde in till Mora. 4.38 gick bussen mot Sälen. Jag träffade Sofia Jönsson, en gammal fotbollskompis, på bussen. Det var inte igår jag såg henne. I början var det en del prat på bussen, men sen blev det helt tyst. Vi var framme 6.20. Vi gick upp för att hämta ut nummerlapparna och packade ner våra saker i påsarna, som skulle tillbaka till Mora. Starten gick medan jag stod i toakön, men det går bra att starta mellan 7.05-8.00.

Jimmy redo!Jag också!

Vi gick sen bort till starten och satte på oss skidor. Första gången jag provade mina och de kändes super. Det var ganska kallt (runt -10) och jag blev kall om mina fingrar. Vi började sen åka i ganska bra fart. Vårt glid var super. Vid första backen tog det stopp pga allt folk och det inte snabbt uppför. Jag blev av med Jimmy tidigt i backen och bestämde mig för att åka själv och försöka slå min tid sen sist. Första 3 km tog 30 min, men efter det blev det bättre fart. Det kändes riktigt bra att åka och fästet kändes ok och glidet var mycket, mycket bättre än på mina gamla skidor. Jag blev tidigt kall om fötterna och under resten av loppet kände jag knappt framdelen av fötterna.

Den första kontrollen, Smågan, kom jag till 12 minuter snabbare än sist. Det kändes jättebra och jag åkte vidare. Det började snöa lite. Mångsbodarna passerades på 2.05 och jag låg 30 min före. I backen efter kontrollen låg det fullt med folk som hade trillat och det gällde att vara duktig på att kunna byta spår i hög fart. Det snöade mer och mer och var jobbigt att se i nedförbackarna. Till Risberg kom jag 36 minuter före. Det var nu det började kännas i armarna och spåren blev sämre och sämre. Glidet var fortfarande bra, men fästet kändes sämre dock hade jag inte så mycket sämre än de andra. Jag kämpade vidare. Insidan på mina armbågar hade börjat göra ont. Framme i Evertsberg (41 min före) hade jag klarat mer än hälften och nedförsbackarna väntade. Trodde jag. Eftersom det snöade så mycket, var glidet inte så bra i de mindre bra spåren. I varje nedförsbacke passade jag på att vila i alla fall. Uppförsbackarna innan Oxberg saknade helt spår och bestod av en massa lössnö. Trots mitt mycket bättre glid, så åkte jag denna sträcka lika snabbt som sist. Armarna var trötta och orkade inte ta i så mycket längre. Nu var det bara en tredjedel kvar. Jag stannade till och drack sportdryck på Stadiums extrakontroll. Chokladen på nästa extrakontroll hoppade jag över. Jag åkte förbi vår stuga och var nästan sugen på att stanna. Framme vid Hökberg var det 19 km kvar och jag hade tappat till 40 min före. Det kändes ändå som jag skulle klara tiden. Det kändes kort med 19 km, men det var mer än vad jag har tränat inför Vasaloppet. Jag åkte på ren vilja och i Eldris med 9 km kvar så hade jag 42 min tillgodo. Sista kilometer nedräkningarna var sköna, men det var riktigt jobbigt. Det fanns inte mycket spår kvar och man fick inte mycket fart i backarna. Inne i Mora var det 2 km kvar och jag gav järnet. Över några broar och så var det bara att spruta sista biten. I mål på 8.06.25 och jag förbättrade min tid med 43 minuter.

Så mycket trodde jag aldrig att jag skulle slå tiden med, med den lilla träningen jag har gjort och med tanke på förhållandena så kändes det ännu bättre. Hade jag åkt på söndagen med strålande sol, lite medvind och hårda spår, så tror jag att jag hade åkt på 7.30. Jag var helt slut i målet. Tog dricka och åt bullar och banan. Jag började snabbt frysa och skyndade mig bort för att duscha. Jag fick reda på att Jimmy skulle komma i mål runt 17, så jag hade en timme på mig. Riktigt skönt att stå i en varm dusch.

Jag var tillbaka till målet vid 17 och precis när jag kom så kom den miljonte åkaren i mål. Han vann en livslång anmälan till Vasaloppet. 17.12 kom Jimmy över mållinjen på 9.50. En riktigt bra tid för honom. Han har inte använt sina skidor sedan förra Vasaloppet och förbättrade sig med 1,5 timme.

Jimmys målgångEn glad kille i målet!

Vi åt korv och Jimmy gick och duschade. Jag hämtade ut diplom. Vi träffade David och Challe som hade fått bryta. Kim kom i mål precis när vi gick förbi målet. Vi gick och åt pizza. En jättestor med massor på, men den slank ner. Vi var hemma vid 21-tiden. Det dröjde inte länge innan jag somnade och sov som en stock till klockan 5.

Vi tog taxi till tåget som gick 6.25. Vi pausade i Stockholm i 50 min och köpte mat. Resan gick bra och vi halvsov hela vägen. Kroppen kändes att den hade ansträngt sig mer än vanligt. Peter hämtade. Jag sov en timme när vi kom hem och sen åkte vi till Jimmys mamma och åt mat och tittade på Mot alla odds. Direkt när vi kom hem vid halv tio somnade jag igen. Kroppen behövde ta igen sig.

Vasaloppet är en riktig utmaning. Jag vill åka igen, men då får vi träna mer. Hade varit skoj att ta några lektioner och få till tekniken och sen öva mängdträning. Jag undrar hur snabbt jag hade kunnat åka då. Under 7 timmar borde inte vara omöjligt...

RSS 2.0