Morsdag

Igår på eftermiddagen var vi och firade Jimmys mamma och mormor på Olivera's i Lomma. Det var fint väder, men lite kallt i vinden. Vi åt trerättersmiddag. Till förrätt åt jag sparris med tryffelsås, rucculasallad och ost. Oxmedaljongerna såg riktigt goda ut också. Till varmrätt valde jag sjötunga, medan vissa åt kalvinnerfilé. Efterrätten kunde man välja mellan cremebrulee och vaniljpannacotta. Själv tog jag det sista med passionsfruktsås ovanpå och det var ritkigt gott. Efter maten var vi riktigt mätta och då åkte vi vidare till Dalby. Jimmys morbror och hans fru Margareta har flyttat till ett nytt hus. Det var väldigt ljust och fint. Margareta hade gjort en jordgubbstårta och en kladdkaka. Nu kom även Henrik med Ebba och Julia. Trots att jag fortfarande var väldigt mätt, fick jag plats med både tårta och kladdkaka. Efter det blev jag väldigt trött och vi åkte hem vid halvsjutiden. Jag sov en stund och tittade sen på Mästarnas mästare.

Jimmy, Margit, Leif och BosseVarmrättEfterrättSka bli gott med efterrätt!

Träning på Bulltofta

Igår förmiddag hade Jimmy och Linda bestämt att de skulle träna 10.30 på Bulltofta. När jag vaknade en timme innan dess, så kände jag mig inte alls sugen. Jag var hur trött som helst. Vi tog oss upp och cyklade dit. Det var riktigt skönt när vi väl var där. Jimmy hade satt ihop träningen. Vi joggade först ett litet varv. Sedan körde vi lyft 5 lyft av stock, 10 dips, 15 knäböj och sprang sen en liten runda. Detta gjorde vi i 20 minuter. Alla jobbade på bra och det var riktigt jobbigt. Det känns i armarna, ryggen och benen idag.

Eurovision hos Ida och David

Vi var bjudna på grillning och eurovision hos Ida och David i lördags. Vi började kvällen med en kubbmatch och bål. Ida, Ellen, Hennie och jag mot Jimmy, David, Anna och Beckis. Den svängde fram och tillbaka och sen var vi väldigt tillbakapressade. Det slutade dock med en vinst, efter väldigt lång tid, då Jimmy missade kungen. Vi grillade kött och kalkon. Till köttet serverades potatissallad, sallad med tomat och såser. Riktigt gott med mat. Väldigt mätta satte vi oss sen och tittade på eurovision. Vi åt godis, chips och rabarbersorbet. Sorben var riktigt god. Loreen var i en klass för sig och vann ju sen helt överlägset. Det var spännande i fem röstomgångar. Konstigt att det gick så dåligt för alla andra nordiska länder, för vi gillade Island och Danmark. Italien fick mest burop, då de var det enda landet som inte röstade på Sverige. En väldigt trevlig kväll och Loreens seger gjorde det hela inte sämre...:)

FC Rosengård - Landskrona Bois

I lördags var jag AD i en match i juniorallsvenskan. Driton dömde. Det var två duktiga lag och det var högt tempo. Det var riktigt kvavt och under matchen började det regna lite. Det var jämnt i första halvlek. Landskrona tog ledningen på nick. Rosengård kvitterade. Landskrona gjorde 2-1, innan pausen. I andra halvlek gjorde Landskrona två mål och vann matchen med 4-1. Skönt med matcher så nära där vi bor.:)

Mat i Sandby

I fredags fixade jag en massa saker hemma. På kvällen åkte vi till Sandby för att äta. Vi hann att snabbtvätta bilen och få Jimmys skjorta vit igen. Mamma hade gjort en god tacolasagne. Vi kollade sen på Let's Dance eller inte alla, för Jimmy var trött. Till efterrätt blev det rabarbersoppa med glass och efter det åt vi jordgubbar med glass. Mamma fick en tidig morsdagspresent. En röd löpartröja med gul text och hon verkade nöjd.

Nypotatis och jordgubbar

I torsdags hade jag följe med Anneli på morgonen in till centralen. Jag sov nästan hela vägen till Malmö och var framme vid 13. På vägen hem köpte jag nypotatis och jordgubbar. Det blev lax med nypotatis till middag.

Det var sen dags för fotbollsträning. Jätteskönt väder och vi var 20 stycken som tränade. Vi började med en ring och hälften i mitten. Vi körde dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley, nertagning, nick och dubbelnick. Vi fortsatte sen med spel med väggar. Själv fastnade jag på en kant och stod där väldigt länge. Vi spelade sen anfall-försvar. Inte ett enda mål tror jag, så det kunde sett bättre ut offensivt. Vi spelade sen på stor plan. Lite lågt tempo, men annars jobbade vi på bra. Matchen slutade 2-2. Träningen avslutades med fys med Jimmy. Löpning, dips, hopp över och under en bänk, armhävningar, situps och knäböj. Jobbigt, men det behövs och är skönt efteråt.

Olle och SandraJimmy kollar utsiktenMålgång

Det blev en snabb fika innan vi åkte hem. Jag kollade på eurovision och vi åt jordgubbar och glass. Nu känns det som sommar på riktigt! Loreen gick vidare, så lördagen var räddad. Hon kändes lite osäker i sången, men var ändå bäst.

Härlig onsdag

Det var fortsatt fint väder i onsdags i Stockholm. Jag satt ute en stund på bryggan och läste. Senare på eftermiddagen åkte jag en runda inlines och väntade sen vid Annelis jobb. Vi hade först tänkt att äta hamburgare, men det var 1,5 timmes kö för att få bord. Det blev istället thailändskt och sushi. Riktigt gott! Vi köpte glass och tittade på Änglagård - Tredje gången gilt. Bra film, men båda var trötta så vi såg knappt slutet.

Sommar!

Igår var det riktigt härligt väder i Stockholm. Jag sov först väldigt länge. Missade tyvärr dopet och alla kungligheter. Sedan var jag ute vid bryggan. Riktigt lyxigt att bara bo några meter från havet, som Anneli och Oskar gör. Det var flera som badade, men jag avstod. Tror inte det var speciellt varmt i vattnet. När Anneli kom hem, gick vi Kungslholmen runt. Fortfarande riktigt skönt väder. Vi var hemma vid halv åtta och man frös inte i shorts och t-shirt. På kvällen lagade vi lax och tittade på semifinalen i Eurovision. Några bra låtar, men fy vad dåliga vissa var. De som gick vidare kändes ganska väntade.
Jag och en massa tulpanerAnneli vid Stadshuset

Linköping Kenty DFF - IFK Norrköping DFK

I måndags tog jag mitt på dagen tåget till Linköping. Jag skulle upp och döma ett derby i Söderettan. Det var en riktigt härlig kväll för fotboll. Linköping Kenty spelar på en ny stor fin konstgräsplan på Fredriksberg. Rickard och Djemko var AD. Vi använde Rickards signalflaggor. Tredje gången för mig. Norrköping tar tidigt ledningen och utökar till 0-3 innan pausen. I andra halvlek skapar Linköping någon vass chans, innan de reducerar till 1-3. Norrköping gör snabbt 1-4, vilket blev slutresultatet. Bra stämning på och utanför planen under hela matchen. Efter matchen tog jag tåget till Stockholm och var hemma hos Anneli strax efter midnatt.

IK Pandora - HBK/HIF

En riktigt härlig dag för fotboll. Planen låg precis vid havet och var väldigt fin. Vi saknade några spelare som var bortresta, men i år märks det inte så stor skillnad eftersom truppen är så bred. Startelvan såg ut så här: Sandra - Maggie, Tilda, Ellen, Emma N - Sofie, Maria, Matilda, Stephanie - Linnea, jag. På bänken startade Hanna, Pernilla och Emma G.

Vi startar matchen lite avvaktande, men håller ändå ihop laget bra. Pandora får ha mycket boll, men så fort vi kommer upp känns det farligt. På vår andra chans blir det mål. Jag får tag på bollen ute på vänsterkanten och tar mig ner mot kortlinjen. Jag spelar in bollen till Stephanie, som kommer med fart. Hon gör inget misstag och det står 0-1. Vi tillåter Pandora att ha mycket boll, men de skapar ingenting. När vi väl bryter, kommer vi med fart och många är med i anfallen. Efter en kvart slarvar Pandora i försvaret. Ett inlägg kommer från högerkanten och backen misslyckas med rensningen. Bollen hamnar hos målvakten, som bara lyckas slå bollen rakt upp i luften. Linnea är framme och stör målvakten, när hon försöker boxa undan bollen. Bollen går inte långt utan hamnar hos Sofie, som enkelt slår in 0-2. Vi fortsätter att skapa chanser. Maria spelar fram mig tre gånger och alla gångerna skjuter jag över målet. På någon av dem ska det vara mål. Emma N slår en frispark från långt håll rakt i ribban nära krysset. Det skottet var värt att gå in. Vi har även flera hörnor. Emma slår in dem bra, men vi lyckas inte göra mål på någon av dem. Pandora är bra med i matchen, men har fortsatt svårt att skapa chanser. Vårt lag blir lite långt och vi jobbar ibland en och en istället för tillsammans. Med tio minuter kvar av halvleken, kastar Tilda ett snabbt och bra inkast till mig. Jag kommer in i straffområdet och spelar in till Linnea framför mål. Linnea sätter 0-3 vid bortre stolpen.
 
 
Pandora börjar andra halvlek bäst och vi är inte riktigt med. Väldigt tidigt har de ett skott som tar i ribban. Sedan vaknar vi och tar tag i matchen igen. Matilda spelar fram mig en bit in på deras planhalva. Målvakten är långt ute och jag provar skjuta från långt håll. Det blir en bra båge på skottet och det står 0-4. Två minuter senare spelar Maria fram mig och från straffområdet skjuter jag. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den och det står 0-5. Hanna kommer in istället för Sofie på vänsterkanten. Hon kommer snabbt in i matchen och är bra med i anfallen. Stephanie har bra fart på sin kant hela matchen. Hon kommer runt flera gånger i andra halvlek och är väldigt nära att göra något mål till. Linnea har först en jättechans, men målvakten flyttar snabbt över och räddar. En kvart in i andra får hon revansch. Jag kommer runt på högerkanten och spelar Linnea. Hon skjuter direkt. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla skottet. 0-6. Pernilla kommer in som vänsterback och Emma G som mittback. Även de kommer snabbt in i matchen, bryter anfall och spelar snabbt upp bollarna. Matilda spelar fram mig till ett friläge, men målvakten får mig ur läget och det blir ingenting. I mitten av andra halvleken får Pandora även sin första hörna. Vi ligger rätt i våra positioner och kan enkelt rensa undan. Själva har vi många hörnor. Emma N tar de första. Sen slår Stephanie en bra från vänster. Pernilla slår våra höger hörnor och Emma G slår vänsterhörnorna i slutet. De flesta är riktigt bra slagna, men vi lyckas inte få bollarna på mål. Pandora lyckas skapa en bra chans ute till höger i straffområdet. De tar sig förbi Sandra, men skottet går längs mållinjen och rensas undan. Kort därefter får de straff. En spelare tar sig förbi i straffområdet och får en liten knuff. Straffen sätter de säkert till 1-6. Bara minuter efter utökar vi till 1-7. Matilda spelar fram Linnea. Pandora tycker det är offside, men både jag och Linnea var på rätt sida. Linnea blir helt fri och sätter bollen förbi målvakten. Vi fortsätter att skapa chanser i slutet. Jag får ytterligare en riktigt bra chans. Målvakten är på bollen och Linnea är nära att få in returen, men blir avblåst för offside. Stephanie kommer förbi på högerkanten och målvakten räddar från nära håll. Maria provar skott utifrån. Bästa chansen kommer på en frispark, som vi får precis utanför straffområdet. De ställer upp en mur. Emma G slår ett lågt stenhårt skott mot mål. Målvakten lyckas med stora problem få tag i bollen. Hade någon lyckats styra bollen, hade den helt säkert gått i mål. Det blir inga fler mål och vi tar en enkel seger.
 
MålMaggie nickarHörnaStephaniePassningsskickliga MatildaPrecis avslutatMin specialfintFrisparken tillkommer som Emma G slog stenhårt på mål
 
Det känns som vi vinner stort utan att förta oss. Alla kämpar på, men det känns som vi hade kunnat höja oss ytterliggare om vi hade behövt. Tilda och Maggie, som fick chansen från start i backlinjen, visar verkligen hur tuff konkurrensen är i år. Pernilla och Emma G gjorde sina första inhopp i a-laget och även dem gjorde det riktigt bra. Vi har väldigt många backar och alla är duktiga. Det känns tryggt att ha så bred och jämn trupp. Nästa match blir en tuff bortamatch mot Veberöds AIF!
 
Segersång
Segersång!

Husie IF - Hyllie IK

Div 4-match på Husiegården. Zoran dömde och Aleksander och jag var AD. Det var kvavt och under andra halvlek började också regna lite. Det var bra fart i matchen och i mitten av första halvleken gjorde Hyllie två snabba mål. I andra halvlek kom inga mål, men i slutet fick en Husie-spelare rött kort och nästan alla spelare sprang dit. Det lugnade ganska snabbt ner sig, men det är sånt man inte är van med från damfotbollen. Efter matchen åkte jag till jobbet för min sista natt innan frivecka.

Oxie IF - IFK Malmö

Igår var jag i Oxie och gick på linjen igen. Det var högre tempo och bättre väder än när jag var där förra veckan. Oxie tog ledningen i första halvlek. I andra halvlek gjorde IFK Malmö tre mål och vände och vann med 3-1.

Träning i hagel

Blåsigt och det kändes riktigt kallt. Vi tränade kl 11.30 och själv var jag inte pigg. Fyra timmars sömn, men har missat lite mycket träningar på slutet, så det var bara att gå upp. Vi var 16 stycken. Ganska många är bortresta över långhelgen. Vi värmde upp två och två. En backade och den andra sprang framåt. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi skulle sen hålla bollen inom laget. Vi var två lag mot ett. Det som var ett hade fria tillslag och de som var två hade ett. Det gällde att vara koncentrerade, annars gick det inte bra. Vi fortsatte sen spela med två lag och fyra mål. Det gällde nu och passa igenom målen. Två tillslag och sen fritt. Det ena laget var lite bättre än det andra. En orsak var min förkylning, som kändes sämre än vad jag trodde den var. Vi hade många i vårt lag, som inte jobbade lika bra som dem i det andra laget. Mitt under spelet började det vräka ner hagel, så det gjorde riktigt ont i ansiktet. Vi spelade sen med stora mål. Nu blev det jämnare och spelet fungerade riktigt bra stundtals. Vi avslutade med snabba fötter.

Jag tog ett varmt bad när jag kom hem. Jimmy hade stekt bacon, korv, potatis och ägg. Vi åkte sen ut till Hököpinge och hälsade på Jimmys mamma och Bosse. De har passat Ebba i snart en vecka. Ebba är Bosses barnbarn som är 1,5 år. Hon var hur söt som helst. Pratade konstant, men det var väldigt svårt att förstå. Hon ville hela tiden att jag skulle lyfta upp henne och min mobil var väldigt intressant. Hon åt först mat och vi skulle sen fika. Hon var väldigt sugen på våra bullar och kakor och blev till slut riktigt sur när hon inte fick smaka. Hon rensade bordet och golvet på alla smulor. Jimmy lekte sen med Ebba. Ebba slängde ut alla leksaker ur lådorna och Jimmy lade tillbaka dem. En evighetslek!:) Vid sju var hon riktigt trött och somnade och vi andra åt pizza.

Löberöds IF - Vittskövle IF

Blåsigt och ganska kallt. Min första herrmatch i a-lagsserierna. Valdet och Henrik var AD. Min förkylning håller på att gå över, så det blir lättare och lättare att orka springa hela matcherna. Löberöd tog ledningen i slutet av första halvlek. I andra halvlek utökar de tidigt sin ledning på ett skott från långt håll. Vittskövle kommer snabbt igen och gör på kort tid 2-1 och 2-2. I slutet av matchen avgör bortalaget med 2-3.

Det går lite snabbare, är tuffare i närkamperna och snackas mer än vad jag är van vid från dammatcherna. Igår blev det sex gula och ett rött kort. Inte ofta det händer i en dammatch.

Rödeby AIF - Vittsjö GIK

I tisdagskväll åkte jag upp till Rödeby (Karlskrona), för att döma en match i omgång 3 i Svenska cupen. Jag hämtade upp Ola och Per-Ola i Karlskrona. Rödeby (div 2) tog emot damallsvenska Vittsjö. Första gången jag är domare för ett damallsvenskt lag, tidigare har jag bara varit AD i träningsmatcher och Svenska cupen. Klubben hade gjort ett jättefint arrangemang och en kille sjöng den svenska nationalsången väldigt fint innan matchstart. Det var runt 500 personer som var och tittade. Vittsjö tog ledningen med 0-1 med kvarten kvar av första halvlek, men i slutet kvitterade Rödeby på ett friläge. I andra halvlek hade Vittsjö väldigt mycket boll, men hemmalaget försvarade sig bra. I slutet gjorde Rödeby 2-1 på en hörna och resten av matchen stod publiken upp och applåderade sitt lag. Efter slutsignalen utbröt ett väldigt högt jubel. Inte ofta det är sådan stämning på dammatcher!

Göteborg - MFF

Igår på kvällen var vi och kollade på Göteborg - MFF på Tröls. Peter, Lars, Celia, Rikard och Sofie var också där. Själv blev det Fish&Chips. Vi lyxade till det och åt marängsviss till efterrätt. Matchen blev riktigt spännande. Göteborg tog ledningen en gång i varje halvlek, men MFF kvitterade riktigt snyggt i slutet av halvlekarna. Bra stämning!

HBK/HIF - Lunds BOIS

Härligt väder för fotboll, men på Knutsvallen blåste det som vanligt. Lunds BOIS stod för motståndet. Nykomling från femman, som har börjat bra i serien. Maria och Elle var tillbaka i laget efter sjukdom. Vi startade med Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Sofie, Maria, Matilda, Stephanie - Linnea, Annika. Tilda, Jessica N och Maggie var avbytare. Jag kom till andra halvlek. Mikael har tagit bilderna.

I första halvlek hade vi lite medvind. Vi kommer snabbt in i matchen. Vi skapar många hörnor. Emma slår dem bra och vi är på och nickar på flera av dem. Lunds BOIS är duktiga och pressar högt. De har flera snabba spelare och det gäller att vi är på tå för att hålla dem borta från målchanser. Vi känns ändå som det starkare laget. Tilda kommer in som yttermittfältare. Med 10 minuter kvar av första halvlek, kommer 1-0. Det är en bra slagen hörna av Emma. Ellen är nära att få in bollen, men den hamnar istället hos Maria, som trycker dit den. 2-0 kommer strax därefter. Linnea snor bollen från Lunds BOIS backar och gör sitt första seriemål. Det var hon verkligen värd och nu hoppas jag det kommer många fler. Även 3-0 kommer innan pausen. Linnea lobbar över målvakten och Annika är framme och skjuter in bollen i mål.

Maria är uppe och nickarHög press av Annika!Elle uppe och nickar på en hörnaSnyggt tillslag av Stephanie!Annika på väg framåtAnnika gav Lunds BOIS stora problemLinnea springe ifrån backarnaDeras målvakt hade mycket att göra!Elle hoppar högst!

Själv kom jag i slutet av halvleken. Riktigt härligt att höra att det stod 3-0. Bra jobb i första! Jag tror vi omedvetet slappnar av lite i andra halvlek. Lunds BOIS är duktiga, men vi ska vara bättre och kunna spela med ett högre tempo längs marken. Vi är tidigt nära att rinna igenom till ett friläge, men domaren blåser för offside. Istället kommer 3-1, efter att vi försökt spela oss ur ett läge långt ner på vår planhalva. Lund pressade högt och när vi försöker rensa, så träffar bollen på deras anfallare. Hon sätter bollen i mål. Vi fortsätter att jobba på och det är bra rörelse på alla. Vi vinner mycket närkamper. Stundtals har i svårt att få ner bollen på marken och det blir många bollar i luften. Kvarten in i andra halvlek kommer 4-1. Maria slår en boll upp till mig. Målvakten kommer ut långt, men jag når bollen före henne och kan slå en hög boll över henne. Samtidigt kolliderar jag med målvakten, men hon får mest ont. Medan vi ligger på marken, studsar bollen in i mål. Lunds BOIS reducerar efter bara några minuter. Vi avvaktar och sätter inte press. Deras anfallare får god tid på sig och får till ett bra skott. Bollen seglar över Sandra och precis under ribban in till 4-2. Vi tar sen tag i matchen och skapar några bra lägen. Jag spelar fram Linnea, som är väldigt nära att göra mål. Målvakten får i sista stund foten på bollen och räddar. Vi kommer upp med mycket folk. Annika och Stephanie kommer med bra fart på kanterna och får bra bollar av våra backar och innermittfältare. Vi har även flera hörnor. I andra halvlek tror jag inte Lund hade en enda. Elle är uppe och nickar på två hörnor, men bollen går inte mot mål. Tilda och Sofie kommer in som yttermittfältare. Det känns som vi har kontroll på matchen, men det skiljer bara två mål. Med tio minuter kvar, får vi en ny hörna. Emma slår den långt. Vid bortre stolpen dyker Elle upp och får träff på bollen. Bollen tar en back, men Elle ger sig inte och skjuter in returen. 5-2. Tyvärr släpper vi nästan direkt in ett mål igen. Samma anfallare är på och stressar oss högt. Ellen är väldigt nära att få undan bollen, men kan inte hindra anfallaren att göra 5-3. I slutet är vi närmast att utöka, men det blir inga fler mål i matchen.

Elle precis innan målet!Jag och två backarSamma backar igen och en hårt i ryggenAnnika och EllenJag på väg mot målAnnika igen. Högst i nickduell!

Härligt med seger igen! Det kändes lite onödigt att släppa in tre mål i andra halvlek, men det visar att man aldrig kan slappna av. Att vi hela tiden måste vara 100% koncentrerade. Idag gör alla en bra insats och vi jobbar verkligen för varandra. Nästa helg väntar IK Pandora på bortaplan! Ladda, ladda, ladda!

Målglädje
Målglädje!


Max och Evelinas bröllop!

I lördags var vi på bröllop hela dagen och kvällen. Vigseln ägde rum klockan 14 i Görslövs kyrka. Fint! Emil var bestman och Celia tärna. En tjej sjöng två fina sånger. Det enda tråkiga var vädret. Efteråt när vi gick ut höll vi på att blåsa bort. Det var kallt och regnade, men det ger väl tur i kärlek?!

Jimmy, jag och MoaPå väg inDet kastades risCeliaBettyCelia, Evelina, Max och EmilJimmy och jagVeteranbilen

Festen hade de på Fosie boställe. På vägen dit svängde vi in på McDonald's, eftersom många var hungriga och det skulle dröja tills vi fick mat. Ett mysigt ställe. Vi väntade först ganska länge på brudparet. Det serverades dricka och kex med ost. När väl brudparet kom i sin veteranbil, skålades och hurrades det. Vi satte oss sen ner för att äta. Jag hade Henrik till bordet. Rikard satt mittemot och Mackan på min högra sida. Till förrätt var det whiskeygravad oxfile med sallad. Det hölls tal och sjöngs under tiden. Varmrätten var lax med potatis, musslor och sparris. Gott. Godast var efterrätten som bestod av vaniljparfait med grädde, hallonsås och jordgubbar. Vi tittade på kort och film från möhippan och svensexan. Det mest otippade var när två av Evelinas kollegor dök upp och sjöng en Kiss-låt. De var målade precis som Kiss. Sedan var det dags för ett coverband att spela. Evelina och Max dansade bröllopsvalsen och sen var alla med och dansade resten av festen. Bandet spelade väldigt blandade låtar och var duktiga. I första pausen blev det chokladtårta. När bandet hade spelat klart bjöds det på nattamat i form av korv med bröd. Ett riktigt fint och bra ordnat bröllop! En del fortsatte till efterfest hos Jenny och Fippe, medan jag och Jimmy åkte hem.

MingelBrudparet har anläntDen smaskiga efterrättenLätta frågor!KISSJimmyBröllopsvalsenBandetBröllopstårtan!
Jimmy dansar med brudenJagKjellMycket dans!

F16 landskamper Sverige - Danmark

I fredags spelades första landskampen på Harlyckan i Helsingborg. De hade en ny stor läktare, som jag inte sett tidigare. Riktigt mycket folk och bra stämning. Linda dömde matchen och Jilan och Malin var AD. Själv var jag 4:e domare. Det är första gången, men det kändes bra. Lugna bänkar och bra arrangemang. Det enda krångliga var Danmarks trippelbyten. Inte så ofta det händer annars. Första trippelbytet tog lite tid, men till andra gången hade jag fått in rutinen med tavlan. Danmark vann matchen med 1-0.

I söndags spelades den andra landskampen på Limhamns IP. Det var riktigt härligt väder. Jag var domare, Åsa och Karoline AD och Malin 4:e domare. Det är duktiga tjejer. Tekniska och kvicka. Danmark tog ledningen i första halvlek och i andra halvlek kvitterade Sverige. Matchen slutade 1-1. Allt kändes bra förutom att jag var förkyld, så jag orkade inte springa så mycket som jag brukar.

Väldigt roligt att vara med på! 

Oxie IF - BK Flagg

Min första match som AD i herrfyran. Förkylningen är bättre, men jag är fortfarande väldigt täppt i näsan. Bortalaget började bäst, men efterhand jämnade matchen ut sig. Det regnade och blåste en hel del. I slutet av halvleken gjorde Oxie 1-0, efter att skottet touchat en försvarare. I andra halvlek började det vräka ner. Oxie utökade till 2-0. I slutet reducerade Flagg, men i slutminuterna punkterade hemmalaget matchen med 3-1. Jag hade en lugn sida, då det blåste åt andra planhalvan. Några gula kort, annars var det en lugn och välspelad match. Kul att vara AD igen. Det var flera månader sen sist!

Dubbelt synd om Jimmy

Vi var en sväng och åt god mat hos Jimmys mormor igår. Riktigt gott som vanligt och hon är så snäll. Dock var vi tvungna att åka hem tidigt, för Jimmy kände sig inte bra. Riktigt trött, svettig och väldigt täppt. Känns som han har blivit förkyld plus att han har sin pollenallergi. Jobbigt! Vi gick och lade oss, när vi kom hem vid åttatiden. Själv var jag tvungen att gå upp en timme senare och cykla till jobbet. Hoppas en massa sömn för Jimmy gör honom bättre!


Träning

När jag vaknade på eftermiddagen, tänkte jag först inte träna. Halsonten har försvunnit, men istället har jag blivit täppt i näsan. Eftersom Jimmy skulle hålla i fys på slutet och jag inte kan träna på torsdag, så bestämde jag mig ändå för att åka dit. Vi var inte lika många som vi brukar (15 stycken), men en del hade ju spelat match söndag och måndag. Vi började träningen med att passa mellan varandra i en yta två och två. För att bli jämnt antal, så var Jimmy med. Efter varje övning bytte vi partner. Vi körde volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan joggade vi två varv runt planen och körde passningar mellan oss. Vi spelade sen med två väggar. Tre mot tre. Det blev stundtals jobbigt att jaga, eftersom man var två mindre. Målvakterna gick ifrån och vi körde tre mot tre med en joker. När Claudio sa till så skulle det laget som inte hade boll över till den andra ytan och ta bollen. Vi spelade sen med stora mål, tre mot tre. Ett lag slog en skottpassning över till andra laget och det gällde att göra mål. När det blev mål, bollen var död eller målvakten fångat bollen med händerna, så bytte vi spelare. Vi avslutade med spel åtta mot åtta. Det var bra tempo och för det mesta bra spel under övningarna. Efter träningen hade Jimmy fys. Bara sju minuter, men det blev jobbigt. Vi skulle göra sju burpees och sju fällkniven och det skulle göras om och om igen. Alla kämpade på bra! Nästa tisdag kommer Jimmy igen och kör med oss.

Kul träning med mycket spel!:)

Sjuk? och härlig insats av u-laget

Igår hade jag ont i huvudet hela dagen och efterhand började jag få ont i halsen också. Hoppas verkligen det går över, för jag vill inte bli dålig. Jag bokade av HIT och sov i två timmar innan jobbet.

På jobbet fick jag väldigt roliga nyheter från u-laget. Vinst med 6-1 mot IK Pandora. Vi spelade med Julle - Jessica K, Jessica N, Emma G, Sandra E - Kajsa, Olle, Pernilla, Stephanie - Fanny, Rebecka. Hanna och Maggie började på bänken. Vi hamnade tidigt i underläge, men Pernilla kvitterade snabbt på straff. Innan halvleken var över ledde vi med 3-1 efter mål av Stephanie och Fanny. I andra halvlek gjorde Fanny tre mål till och det blev seger med 6-1. Riktigt bra jobbat!

Hammenhögs Blå IF - HBK/HIF

Det var en härlig dag för fotboll. Vi mötte Hammenhögs Blå, som är ett farmarlag till Hammenhög som spelar i division 3. Planen var stor och fin. Tyvärr hade vi två sena återbud på Maria och Elle, men istället tillkom Jessica och Pernilla in i truppen. Vi startade med Sandra - Emma N, Ellen, Maggie, Carro - Annika, Tilda, Matilda, Sofie - Linnea, jag. Jessica, Stephanie, Pernilla och Kajsa var avbytare. Mikael Stenkil har tagit bilderna.

Hammenhög börjar matchen bäst och rullar runt bollen mellan varandra på den stora planen. Vi får springa mycket och jaga, men håller dem borta från vårt straffområdet. Det är stora ytor och efterhand börjar även vi kunna utnyttja dem i vårt spel. Vi skapar tidigt flera bra lägen. Jag blir framspelad och målvakten får tag på bollen precis framför mina fötter. Lite senare får jag bollen av Sofie på kanten och tar mig in i straffområdet. Precis framför mål försöker jag spela Matilda, men målvakten läser passningen och tar bollen. Linnea har några lägen och ett lobbskott är väldigt nära att gå in. Deras back lyckas rensa undan bollen på mållinjen. Vi har några hörnor och är bra med på dem. Även Hammenhög slår bra hörnor, men vi ligger bra i vår defensiv och är först på bollen och kan rensa undan. Vi har många chanser till bra lägen, men deras mittback ligger djupt och lyckas förhindra oss precis innan straffområdet flera gånger. Det är väldiga ytor bakom deras backlinje och till slut får vi hål på dem. Anfallet startar ute på vänsterkanten. Carro spelar Sofie och Sofie slår bollen vidare till mig. Jag driver in och hittar Matilda, som tagit en fin löpning. Matilda driver vidare och frispelar Annika. Annika gör inget misstag och sätter bollen vid första stolpen. Kort därefter går vi bort oss på ett inkast inne på vår planhalva. Det känns som hela laget kommer snett. Deras anfallare driver in i straffområdet och får en kanonträff rakt upp i första krysset. Otagbart för Sandra. Vårt första insläppta mål i årets serie. Surt, när det kändes som vi hade fått i gång vårt spel. Ellen bytte sen med Jessica. Vi jobbar på bra och fortsätter att vara det laget som skapar mest. Tilda jobbar bra i mitten tillsammans med Matilda och de vinner mycket boll. Annika provar skott från långt håll, men det går över. I slutet av halvleken kommer 2-1. Deras ytterback spelar fel och jag får tag på bollen i straffområdet. Jag spelar Sofie, som är stark och slår bollen förbi målvakten och in i mål. Skönt att ha ledningen i paus. Hammenhög hade mycket boll, men vi kändes farligare framåt.

Närkamp med mittbackenAnnika har full kontroll på bollen och blir stämplad av deras ytterback.Sofie boll är på väg in i målKramkalas efter målet

Andra halvlek börjar bra för oss och det känns som vi har kontroll på matchen. Vi kommer med mycket fart och Annika och Sofie är bra med i flera anfall. Sofie byter sen med Stephanie. Stephanie kommer snabbt in i matchen och tar mycket löpningar på sin kant. Matilda har sen ett jätteläge, men hennes chip går precis utanför målet. Linnea har nästa jätteläge. Målvakten kommer långt ut och Linnea provar att lobba, men även den här gången lyckas Hammenhög rensa precis framför målet. Vi har bra lägen på hörnor och det känns som vi är närmare 3-1 än dem en kvittering. 20 minuter in i halvleken får Hammenhög frispark på kanten precis utanför vårt straffområde. Vi ställer upp en mur. Hon som slår frisparken får riktigt bra träff. Bollen får en perfekt båge och går in precis under ribban. Bara att komma igen. Matchen står sen och väger och det känns som tiden går snabbt. Ellen byter med Tilda. Med knappt en kvart kvar kommer 3-2 till Hammenhög, efter en kontring. Efter målet pressar vi Hammenhög och skapar flera riktigt bra lägen. Hammenhög har inte något i slutet och slår bara ifrån sig. Våra bästa chanserna har Stephanie och Annika. Stephanie får ett friläge från höger, men hennes skott går precis över målet. Annika kommer perfekt på ett inlägg från högerkanten, men från nära håll får hon tyvärr inte riktigt träff. Vi ger allt för att få in en kvittering, men det vill sig inte.

Vi är på hugget på en hörnaMatilda på väg framåtMatilda är väldigt nära att göra målDeras ytterback får hoppa för att undvika StephanieJag i kamp med en back.

Årets första förlust och insläppta mål i serien. Jag tycker ändå vi gör en bra match. Hammenhög är det bästa laget vi har mött i serien. De har några spelare som höjer laget och de flesta har riktigt bra tillslag. De var effektiva när chanserna dök upp. Själv tycker jag nog ett oavgjort resultat skulle varit mer rättvist sett till matchen, men i fotboll vinner det laget som gör flest mål. Det är bara att komma igen och fortsätta jobba på träningar och matcher. Maggie och Tilda, som kommer in från start, gör det riktigt bra och visar att de vill vara med och kriga om en startplats. Kul att se Stephanie i laget igen, med lite träning och matcher kommer motståndarna ha svårt att stoppa henne. Match på söndag mot ett Lunds BOIS, som verkar vara i bra form.

På väg framåt
På väg framåt


Första förlusten

Tyvärr förlorade vi igår. 3-2 mot Hammenhögs blå. Hade nästan glömt hur tråkigt det var. Inte blev det bättre av att jobba natt med en sprängande huvudvärk. Smällen mot huvudet tog nog rätt bra. Huvudvärken har fortfarande inte gått över och jag är öm i sidan av pannan. Det är bara att komma igen till nästa match! Kommer ett längre referat med bilder tills imorgon.

Anneli på TT

Igår på förmiddagen var det träning med TT och jag hade lurat med mig Anneli. Jimmy har väldigt mycket problem med pollen och hoppade över träningen. Själv hade vi ju match senare på dagen, så jag körde inte hårt. Klockan 10 var det samling på Vanna beach. Många dök upp. Vi körde först uppvärmning. Passet var 3 burpees, 6 armhävningar och 9 fällkniven och sen skulle man springa fram och tillbaka till första lyckstolpen. Detta skulle upprepas i 30 minuter fram till den tionde lyckstolpen och sen skulle man gå nedåt igen. Nästan alla satte igång med maxtempo, men själv "fuskade" jag. Jag hade knappt någon puls och gjorde lite mindre av övningarna. I slutet sprang jag ifatt Anneli och vi avslutade precis lika. Anneli jobbade på bra och kul att jag hann träffa henne. Det var soligt, men kallt i vinden men det kändes som det blev varmare under tiden.

Anneli efter passet

Stretching efter passet

Efter passet hade jag riktigt otur, när jag tappade mobilen. Jag skulle dämpa fallet med foten, men istället studsade mobilen ner i en smal springa i bryggan och hamnade 20 cm ner på några stenar. Springan var alldeles för smal för att få ner handen. Efter mycket jobb och pillande med en påse, så tänkte vi ge upp och ringa Jimmy så han kunde komma med en såg. Då kom Marcus med ett tips, om det gick att komma under. Jag hittade ett litet hål och efter mycket besvär nådde jag fram och fick äntligen tag i mobilen.

Det lilla håletPå väg utDet går sådär...Nästan uteÄntligen ute


Beckis 40-årsfest

Efter dömningen i lördags, så körde jag till Eslöv och var där vid halv nio. Alla andra var redan där och hade ätit förrätt och varmrätt. Jag började med att äta. Riktigt gott! Potatisgratäng, fläskfilé och sallad. Det blev sång och tävling. Vem som kände Petra bäst? Mitt lag vann. Lite tur och mycket skicklighet.:) Det var inte många lätta frågor. Till efterrätt blev det marängsviss. Det kan inte bli annat än gott. Efter maten dansade en del bugg, ett drinkbord och chips kom fram. Mycket trevligt folk och väldigt bra fixat av Petra!

Kökspersonalen samlad!:)Ellen, David och IdaDelar av det vinnande bordetMm, god efterrätt!Beckis, Pia, Ida, Jimmy

Lindsdals IF - Östers IF

I lördags var jag i Lindsdal, som ligger precis norr om Kalmar och dömde Lindsdal - Öster. Det var soligt, men blåste ganska mycket. Det var en ganska jämn första halvlek, som Öster vann med 1-0. I andra halvlek ökade Öster till 2-0 och i slutet kom även 3-0. Jag fick bra hjälp av min AD, Jonas och Peter. Sanna var och kollade på mig och det blev snack efteråt.

Frivecka

I onsdags hann jag med en träning på Friskis. Cirkelfys. Alltid skoj! Den här gången var det inte lika jobbigt som sist och jag slapp träningsvärk.

På eftermiddagen cyklade jag drygt 3 mil på Jimmys cykel. En härlig runda förbi Torup.

Matchen på kvällen har jag redan skrivit om.

På torsdagen var jag på jobbet hela dagen. Först utbildning på förmiddagen och på eftermiddagen var det avdelningsmöte.

På kvällen var det fotbollsträning i Hardeberga. Härligt väder och vi var 22 stycken. Nytt rekord! Uppvärmning, där hälften är i mitten och de andra i en ring runt. Vi hade sen en uppspelsövning med inlägg och avslut. I slutet spelade vi på stor plan och allra sist blev det snabba fötter. Efter träningen var det fika i klubbstugan.

På fredagen tränade jag cirkelgym mitt på dagen. På kvällen blev det grillning. Jag började grilla, men efter att ett gäng killar kom förbi och kastade vattenballong på mig, så tog Jimmy över. Vi hyrde film och kollade på Simon och Ekarna. Jimmy slog nytt rekord och var vaken till 22 på en fredagkväll.:)

HBK/HIF U - Sankt Olofs IF/Kiviks AIF

I onsdags var det en perfekt kväll för fotboll. Första seriematchen som spelades på Harlösas fina gräsplan. Sankt Olofs IF/Kiviks AIF stod för motståndet och vi visste inte mycket om dem. Deras a-lag spelar i femman. Vi kom till start med Sandra H - Emma N, Ellen, Emma G, Pernilla - Kajsa, Olle, Tilda, Sandra E - Rebecka, Amanda. Dastida, Julia, Elle och jag började som avbytare.

Vi börjar matchen med ett högt tempo och vi har mycket boll. Vi försöker komma upp längs kanterna. Det slås flera bra inlägg både av ytterbackar och yttermittfältare. Ganska tidigt får vi en hörna. Amanda slår in den framför mål. Där dyker Tilda upp och det står 1-0. Vi fortsätter att pressa bortalaget. Tilda och Olle vinner mycket boll på mitten. Olle spelar sen snyggt fram Rebecka och hon rullar enkelt in 2-0. Tyvärr slarvar vi sen och från ingenstans gör de 2-1. Skönt nog så kommer 3-1 kort därefter. Olle spelar fram igen. Den här gången är det Amanda som blir fri och rullar in 3-1. Vi slappnar av igen och kommer lite in i deras tempo. Vi är inte riktigt koncentrerade när vi ska passa och blir tidigt av med bollen några gånger. Vi fortsätter ändå kämpa och bortalaget skapar inte mycket. Emma och Kajsa har ett bra samarbete på högerkanten och Pernilla och Sandra på vänsterkanten, där de turas om att ta löpningar. Det känns som vi ska få hål på dem snart igen, men istället kommer 3-2. Det känns inte rättvist, då vi har det mesta spelet. Rebecka och Dastida byter. Dastida tar flera bra löpningar och det är hon som spelar fram Amanda till ett friläge. Amanda är säker igen och det står 4-2.

Vi är helt klart det bättre laget, men det borde ha varit en större ledning efter första halvleken. I andra halvlek kommer Elle och jag in i anfallet. Nästan direkt kommer jag fri och spelar Elle som sätter 5-2. Kort därefter är situationen den omvända och jag får öppet mål till 6-2. Julia kommer in som vänsterback. Vi fortsätter att rulla på och Sandra H har inte mycket att göra i andra halvlek. Olle har en bra chans, men skottet går precis över. 7-2 kommer efter att jag spelat in till Elle. Målvakten räddade första läget, men bollen hamnar sen hos Amanda. Amanda spelar in till mig, som sätter bollen i mål. Målen fortsätter att komma. Nästa chans är på en hörna. Ellen slår bollen mot mål, där deras back räddar bollen med armen. Dastida får chansen på straffen. Hon gör inget misstag och slår upp bollen i nättaket. 9-2 kommer efter att jag kommit runt på högerkanten och spelat in till Kajsa. Hon skjuter enkelt in bollen i mål. 10-2 kommer också när jag kommer runt på högerkanten och spelar in bollen framför mål. Deras back touchar bollen, men inte bättre än att Elle ändå får tag i den och kan sätta den i mål. Pernilla och Emma G kommer in som mittfältare. 11-2 är en snabb omställning, när jag bryter på egen planhalva och lägger en långboll till Elle. Elle springer ifrån backen och lägger bollen tillbaka till mig, som från nära håll gör mål. Nästa mål är det Elle som spelar till Rebecka, som får vidare bollen till Emma. Emma har ett bra skottläge, men bollen hamnar framför mina fötter och jag slår in 12-2 vid stolpen. 13-2 kommer på ett friläge. Elle spelar fram mig och jag rundar målvakten och rullar in bollen i mål. Emma G är nära att göra mål från långt håll, men skottet går precis över. 14-2 kommer precis i slutet. Bollen kommer från mitten (Pernilla?) till Elle, som springer ifrån backen och gör mål. Dagens högsta måljubel hörs från Elle!:)

Kaos

Det utbryter kaos, när segerfotot ska tas...

Segerfoto

Ett mer uppordnat segerkort

Vi vinner stort och det är rättvist. Många målskyttar vilket är skoj. De unga tjejerna, Julia och Dastida, tar för sig bra och vågar utmana. Olle och Tilda gör en riktigt bra insats på mitten. De vinner mycket boll och har flera fina framspelningar. Olle orkar också mycket mer än tidigare. Bra löpningar och överlapp av yttermittfältare och ytterbackar. Emma G är brytningssäker som mittback och visar även riktigt bra speluppfattning när hon kommer in på innermittfältet. Amanda och Rebecka hittar vandra bra och kul att båda får göra mål! Nästa match är på måndag borta mot Pandora! Vinst igen hoppas jag!

Sandra njuter

Sandra njuter av segern

Mycket fotboll!

Igår var jag först i Helsingborg och dömde Svenska cupen. Riktigt härligt väder och en bra gräsplan! Eskilsminne DIF - IF Limhamn Bunkeflo. Förra året dömde jag en DM-semifinal mellan dem, som avgjordes först i förlängning. Igår var det två spelande lag och båda lagen tryckte till i närkamperna. LB07 tog tidigt ledningen och utökade till 2-0 precis innan pausen. I andra halvlek kom ganska tidigt 3-0 och i slutet 4-0. Det blev mycket löpningar, eftersom det blev många snabba spelvändningar i matchen. Första matchen i riktig värme och det kändes.

När jag kom hem, åkte jag inlines till Malmö IP och tittade på LdB-Umeå. Jag trodde det skulle bli en jämn match, men Malmö ville annat. 4-0 i pausen, efter fyra nästan likadana mål. I andra halvlek fortsatte Malmös fina spel och matchen slutade 7-1. Jag trodde på en jämn match, men Malmö var alldeles för bra för Umeå igår. Kul match att titta på med många mål och fina prestationer. Anja Mittag gjorde 4 mål!

På kvällen blev det 12,5 km på Jimmys racer. Med cykelskor för första gången. Jimmy hade sagt att jag skulle vara försiktigt, när jag gick av. Själv hade jag mer problem att få på skorna, men när det väl gick så funkade allt smidigt. Får se om jag övertar Jimmys skor och han köper nya eller om jag köper nya.

Valborg

Jag är ledig hela vecka. Riktigt skönt ska det bli! Vädret verkar bli härligt. På Valborg var vi bjudna till Malena och Anders. Valborgsfirande kombinerat med inflyttningsfest i deras hus i Borgeby. Det var ett tema på festen och det var att man skulle komma med hemska kläder. Jag var häxa och Jimmy var ett skelett. Det bjöds på kaffe och kaka när vi kom. Huset var pyntat med en massa hemskheter. Senare tändes grillen och alla grillade det vi hade med oss. Själv åt vi både kött och korv. Till det grillade bjöds det på likmasksallad! Det blev tipsrunda och fotboll senare under kvällen. Vi aktiverade också våra hjärnor med stjärn- och kubpussel. En trevlig valborg!

Ett glatt skelettMalena jagade spökenJimmy med lånat häxhår!Det hade hänt hemska saker i duschen...I poolen låg en gubbe och flöt


RSS 2.0