Hammenhögs Blå IF - HBK/HIF

Det var en härlig dag för fotboll. Vi mötte Hammenhögs Blå, som är ett farmarlag till Hammenhög som spelar i division 3. Planen var stor och fin. Tyvärr hade vi två sena återbud på Maria och Elle, men istället tillkom Jessica och Pernilla in i truppen. Vi startade med Sandra - Emma N, Ellen, Maggie, Carro - Annika, Tilda, Matilda, Sofie - Linnea, jag. Jessica, Stephanie, Pernilla och Kajsa var avbytare. Mikael Stenkil har tagit bilderna.

Hammenhög börjar matchen bäst och rullar runt bollen mellan varandra på den stora planen. Vi får springa mycket och jaga, men håller dem borta från vårt straffområdet. Det är stora ytor och efterhand börjar även vi kunna utnyttja dem i vårt spel. Vi skapar tidigt flera bra lägen. Jag blir framspelad och målvakten får tag på bollen precis framför mina fötter. Lite senare får jag bollen av Sofie på kanten och tar mig in i straffområdet. Precis framför mål försöker jag spela Matilda, men målvakten läser passningen och tar bollen. Linnea har några lägen och ett lobbskott är väldigt nära att gå in. Deras back lyckas rensa undan bollen på mållinjen. Vi har några hörnor och är bra med på dem. Även Hammenhög slår bra hörnor, men vi ligger bra i vår defensiv och är först på bollen och kan rensa undan. Vi har många chanser till bra lägen, men deras mittback ligger djupt och lyckas förhindra oss precis innan straffområdet flera gånger. Det är väldiga ytor bakom deras backlinje och till slut får vi hål på dem. Anfallet startar ute på vänsterkanten. Carro spelar Sofie och Sofie slår bollen vidare till mig. Jag driver in och hittar Matilda, som tagit en fin löpning. Matilda driver vidare och frispelar Annika. Annika gör inget misstag och sätter bollen vid första stolpen. Kort därefter går vi bort oss på ett inkast inne på vår planhalva. Det känns som hela laget kommer snett. Deras anfallare driver in i straffområdet och får en kanonträff rakt upp i första krysset. Otagbart för Sandra. Vårt första insläppta mål i årets serie. Surt, när det kändes som vi hade fått i gång vårt spel. Ellen bytte sen med Jessica. Vi jobbar på bra och fortsätter att vara det laget som skapar mest. Tilda jobbar bra i mitten tillsammans med Matilda och de vinner mycket boll. Annika provar skott från långt håll, men det går över. I slutet av halvleken kommer 2-1. Deras ytterback spelar fel och jag får tag på bollen i straffområdet. Jag spelar Sofie, som är stark och slår bollen förbi målvakten och in i mål. Skönt att ha ledningen i paus. Hammenhög hade mycket boll, men vi kändes farligare framåt.

Närkamp med mittbackenAnnika har full kontroll på bollen och blir stämplad av deras ytterback.Sofie boll är på väg in i målKramkalas efter målet

Andra halvlek börjar bra för oss och det känns som vi har kontroll på matchen. Vi kommer med mycket fart och Annika och Sofie är bra med i flera anfall. Sofie byter sen med Stephanie. Stephanie kommer snabbt in i matchen och tar mycket löpningar på sin kant. Matilda har sen ett jätteläge, men hennes chip går precis utanför målet. Linnea har nästa jätteläge. Målvakten kommer långt ut och Linnea provar att lobba, men även den här gången lyckas Hammenhög rensa precis framför målet. Vi har bra lägen på hörnor och det känns som vi är närmare 3-1 än dem en kvittering. 20 minuter in i halvleken får Hammenhög frispark på kanten precis utanför vårt straffområde. Vi ställer upp en mur. Hon som slår frisparken får riktigt bra träff. Bollen får en perfekt båge och går in precis under ribban. Bara att komma igen. Matchen står sen och väger och det känns som tiden går snabbt. Ellen byter med Tilda. Med knappt en kvart kvar kommer 3-2 till Hammenhög, efter en kontring. Efter målet pressar vi Hammenhög och skapar flera riktigt bra lägen. Hammenhög har inte något i slutet och slår bara ifrån sig. Våra bästa chanserna har Stephanie och Annika. Stephanie får ett friläge från höger, men hennes skott går precis över målet. Annika kommer perfekt på ett inlägg från högerkanten, men från nära håll får hon tyvärr inte riktigt träff. Vi ger allt för att få in en kvittering, men det vill sig inte.

Vi är på hugget på en hörnaMatilda på väg framåtMatilda är väldigt nära att göra målDeras ytterback får hoppa för att undvika StephanieJag i kamp med en back.

Årets första förlust och insläppta mål i serien. Jag tycker ändå vi gör en bra match. Hammenhög är det bästa laget vi har mött i serien. De har några spelare som höjer laget och de flesta har riktigt bra tillslag. De var effektiva när chanserna dök upp. Själv tycker jag nog ett oavgjort resultat skulle varit mer rättvist sett till matchen, men i fotboll vinner det laget som gör flest mål. Det är bara att komma igen och fortsätta jobba på träningar och matcher. Maggie och Tilda, som kommer in från start, gör det riktigt bra och visar att de vill vara med och kriga om en startplats. Kul att se Stephanie i laget igen, med lite träning och matcher kommer motståndarna ha svårt att stoppa henne. Match på söndag mot ett Lunds BOIS, som verkar vara i bra form.