HBK/HIF U - Sankt Olofs IF/Kiviks AIF

I onsdags var det en perfekt kväll för fotboll. Första seriematchen som spelades på Harlösas fina gräsplan. Sankt Olofs IF/Kiviks AIF stod för motståndet och vi visste inte mycket om dem. Deras a-lag spelar i femman. Vi kom till start med Sandra H - Emma N, Ellen, Emma G, Pernilla - Kajsa, Olle, Tilda, Sandra E - Rebecka, Amanda. Dastida, Julia, Elle och jag började som avbytare.

Vi börjar matchen med ett högt tempo och vi har mycket boll. Vi försöker komma upp längs kanterna. Det slås flera bra inlägg både av ytterbackar och yttermittfältare. Ganska tidigt får vi en hörna. Amanda slår in den framför mål. Där dyker Tilda upp och det står 1-0. Vi fortsätter att pressa bortalaget. Tilda och Olle vinner mycket boll på mitten. Olle spelar sen snyggt fram Rebecka och hon rullar enkelt in 2-0. Tyvärr slarvar vi sen och från ingenstans gör de 2-1. Skönt nog så kommer 3-1 kort därefter. Olle spelar fram igen. Den här gången är det Amanda som blir fri och rullar in 3-1. Vi slappnar av igen och kommer lite in i deras tempo. Vi är inte riktigt koncentrerade när vi ska passa och blir tidigt av med bollen några gånger. Vi fortsätter ändå kämpa och bortalaget skapar inte mycket. Emma och Kajsa har ett bra samarbete på högerkanten och Pernilla och Sandra på vänsterkanten, där de turas om att ta löpningar. Det känns som vi ska få hål på dem snart igen, men istället kommer 3-2. Det känns inte rättvist, då vi har det mesta spelet. Rebecka och Dastida byter. Dastida tar flera bra löpningar och det är hon som spelar fram Amanda till ett friläge. Amanda är säker igen och det står 4-2.

Vi är helt klart det bättre laget, men det borde ha varit en större ledning efter första halvleken. I andra halvlek kommer Elle och jag in i anfallet. Nästan direkt kommer jag fri och spelar Elle som sätter 5-2. Kort därefter är situationen den omvända och jag får öppet mål till 6-2. Julia kommer in som vänsterback. Vi fortsätter att rulla på och Sandra H har inte mycket att göra i andra halvlek. Olle har en bra chans, men skottet går precis över. 7-2 kommer efter att jag spelat in till Elle. Målvakten räddade första läget, men bollen hamnar sen hos Amanda. Amanda spelar in till mig, som sätter bollen i mål. Målen fortsätter att komma. Nästa chans är på en hörna. Ellen slår bollen mot mål, där deras back räddar bollen med armen. Dastida får chansen på straffen. Hon gör inget misstag och slår upp bollen i nättaket. 9-2 kommer efter att jag kommit runt på högerkanten och spelat in till Kajsa. Hon skjuter enkelt in bollen i mål. 10-2 kommer också när jag kommer runt på högerkanten och spelar in bollen framför mål. Deras back touchar bollen, men inte bättre än att Elle ändå får tag i den och kan sätta den i mål. Pernilla och Emma G kommer in som mittfältare. 11-2 är en snabb omställning, när jag bryter på egen planhalva och lägger en långboll till Elle. Elle springer ifrån backen och lägger bollen tillbaka till mig, som från nära håll gör mål. Nästa mål är det Elle som spelar till Rebecka, som får vidare bollen till Emma. Emma har ett bra skottläge, men bollen hamnar framför mina fötter och jag slår in 12-2 vid stolpen. 13-2 kommer på ett friläge. Elle spelar fram mig och jag rundar målvakten och rullar in bollen i mål. Emma G är nära att göra mål från långt håll, men skottet går precis över. 14-2 kommer precis i slutet. Bollen kommer från mitten (Pernilla?) till Elle, som springer ifrån backen och gör mål. Dagens högsta måljubel hörs från Elle!:)

Kaos

Det utbryter kaos, när segerfotot ska tas...

Segerfoto

Ett mer uppordnat segerkort

Vi vinner stort och det är rättvist. Många målskyttar vilket är skoj. De unga tjejerna, Julia och Dastida, tar för sig bra och vågar utmana. Olle och Tilda gör en riktigt bra insats på mitten. De vinner mycket boll och har flera fina framspelningar. Olle orkar också mycket mer än tidigare. Bra löpningar och överlapp av yttermittfältare och ytterbackar. Emma G är brytningssäker som mittback och visar även riktigt bra speluppfattning när hon kommer in på innermittfältet. Amanda och Rebecka hittar vandra bra och kul att båda får göra mål! Nästa match är på måndag borta mot Pandora! Vinst igen hoppas jag!

Sandra njuter

Sandra njuter av segern

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0