HBK/HIF - Vellinge IF

Hemmapremiär i Harlösa. Soligt, men blåsigt. En grön plan, som var lite ojämn. Vellinge IF visste vi inte så mycket om. De vann sin premiär stort och förlorade i omgången efter klart mot Onslunda. Vi antog att det skulle bli en tuffare match än mot Gislöv. Vellinge kom med blåa tröjor, så vi fick spela med det vita bortastället. Vi hade tillbaka några spelare, som inte var med i första matchen. Startelvan såg ut så här: Sandra H - Johanna, Elle, Jessica, Maggie - Emma, Maria, Matilda, Linnea - Caroline, jag. På bänken startade Olinda, Jessica K, Sandra M, Julle och Amanda H. Olinda och Julle har skött fotograferandet under matchen riktigt bra!
 
 
Vi startar med motvind och gör det riktigt bra. Tidigt får vi en hörna. Strax därefter kommer 1-0. Vi har ett inkast högt upp på deras planhalva. Vellinge vinner bollen efter inkastet, men gör en dålig passning. Jag får tag på bollen i straffområdet och tar mig närmare målet. Från nära håll kan jag sätta bollen vid första stolpen. Skönt med en tidig ledning. Vi fortsätter att komma upp med mycket folk. Vi får en frispark högt upp som Jessica slår in framför mål. Efterhand tar Vellinge över mer och mer. Vi får mest jaga boll. Spelet är nästan bara på vår planhalva, men vi ligger i bra positioner och alla kämpar för att få bort bollen. Trots deras fina spel och stora bollinnehav, så skapar inte Vellinge många chanser. Den farligaste kommer efter en felpass av oss. Våra backar gör ett jättejobb och hinner nästan ifatt Vellinge-spelaren. Sandra kommer ut och gör sig stor. Avslutet går mellan benen på Sandra, men hon räddar bollen med ena foten, så att den inte går mot mål. Våra spelare hinner ifatt bortaspelaren och lyckas få undan bollen. Jag har en jättechans, efter en underbar boll av Caroline. Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb och stark i närkampen mot deras mittback, så hon får undan bollen. Vi får slita väldigt mycket defensivt. Maggie orkar även med några offensiva löpningar tillsammans med Linnea på vänsterkanten. Vi har också något bra läge, som precis blir avblåst för offside. Allt vårt jobb lönar sig och vi lyckas hålla nollan fram till pausen.
 
 
I andra halvlek har vi fördel av medvinden och vi flyttar upp spelet. Det är vi som har komandot i matchen och skapar en del hörnor och inkast högt upp på deras planhalva. Jessica kastar dem flesta in i straffområdet. Det blir farligt några gånger och till slut kommer 2-0. Jessicas boll når Linnea, som vänder upp och skjuter mot mål. Bollen tar i bortre stolpen och in. Jag får sen ett nytt friläge av Maria, men i sista stund, så lyckas deras mittback, täcka skottet. Harlösa har några omställningar, men vi fortsätter att spela bra försvarsspel. Amanda kommer in i anfallet och tar mycket löpningar. Hon är väldigt nära att komma förbi ute på högerkanten. Emma slår in många bra bollar i straffområdet och en når mig. Tyvärr träffar jag inte bollen rent. Den går i en båge mot stolpen och målvakten hinner upp den. Efter en stund byter även jag och Olinda kommer in. Linnea flyttar då upp i anfallet. Hon fortsätter att ta mycket löpningar och har flera bra lägen och avslut. Olinda krigar och vinner mycket boll på mitten tillsammans med Matilda och Maria. Jessica kommer in som högerytter och i slutet kommer även Sandra M in som offensiv mittfältare. Vi kämpar och det ser ut som vi ska klara att hålla nollan. Tiden går och Vellinge flyttar upp mer och mer. Till slut får de in en reducering, efter att en spelare kom helt fri. Efter avsparken blåser domaren av matchen. Det kändes lite onödigt att släppa in en boll med så få sekunder kvar, men vi fick tre riktigt härliga poäng!
 
 
Absolut inte en av våra bästa matcher spelmässigt, men alla jobbade för varandra. En del spelare sprang mer än andra. Carro, Maggie och Matilda verkar orka springa på allt. Maria och Matilda vann mycket bollar på mitten och hela vårt försvarsspel såg bra ut under matchen. Jessica gjorde en riktigt bra match. Även om vårt anfallsspel inte fungerade så bra, så skapade vi ändå fler bra målchanser än Vellinge. Riktigt bra inhopp av alla avbytare! Kul med mycket publik. Till helgen är det match mot Pandora i Hardeberga!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0