Revansch

Det blev en härlig revansch idag mot Janstorp. 1-1 i paus och 3-1 när matchen var slut. Mycket halt underlag, men det var lika för båda lagen. Vi vann rättvist och Claudio bjöd på god pizza efteråt! Alltid kul att vinna!!!

Världens bästa supporter och Jimmy trotsade regnet och gjorde debut på linjen...;)

Beckis och Bunkeflostrand!

Igår på eftermiddagen träffade vi Beckis vid Triangeln. Vi gick till Möllan och åt glass. Malva ville nog också ha, men hade precis ätit, så hon blev aldrig ledsen. Vi gick sedan en runda i Folkets park. Vi tittade lite på djuren och barnen på lekplatsen. Malva provade gungan. Killen bredvid gungade så högt det bara gick och Malva roade sig med att titta på honom. Tror inte hon hade gillat den farten...
 
Jimmy hämtade sedan oss och vi åkte ut till Jimmys bror. Det blev gott grillat kött och korv. Vi satt först ute, men fick förflytta oss in, då det började regna. Resten av kvällen blev det soffhäng. Jimmy och Bosse diskuterade lite vårt hus och deras nya renoveringsplaner.
 
Malva är redan grym på datorer. Tur att hennes pappa också kan lösa en del saker...

Kompassen!

I torsdags hann vi även med ett besök på Kompassen med föräldrargruppen. Barnen hade växt mycket och Linus och Oskar for omkring på golvet. Malva försökte hänga efter och de andra två som var sju månader låg mest stilla, men det dröjer inte länge innan de också tar sig fram. Malva tittade hela tiden på de större killarna och verkade vilja kunna samma saker. En av dem bet Malva på näsan. Hon blev lite ledsen, men det gjorde nog inte så ont. Vi pratade om lek och språkutveckling. På vägen hem somnade Malva som en stock. Många nya intryck!
 
Igår var vi på sångstund på Kompassen, som är en öppen förskola. Det var barn upp till 5 år. Malva tittade hela tiden på alla andra och verkade gilla det. Det hände mycket. Såpbubblorna var nog roligast. Alla barn blev helt till sig när de sprang omkring och slog sönder bubblorna. Vi stannade kvar och lekte en stund. Även det här gången somnade hon direkt i vagnen på vägen hem. Tror vi får försöka gå minst en gång i veckan nu i höst!

Dubbelträning!

I torsdags skulle jag, Kajsa och en Helena från hennes föräldrargrupp träna på Friskis på cirkelgymmet. Det visades vara upptaget och istället körde vi ett eget pass i Pildammsparken. Vi körde på bra och hade liknande pass som vi brukar köra på Billys barnvagnsgympa. På vägen hem upptäckte jag ett tomt snöre på vagnen. Lejonet var borta. Vi gick tillbaka för att leta, men den färgglada leksaken fanns ingenstans. Tråkigt på en så fin leksak, som Malva verkade gilla. Nu har nog något annat barn roligt med den. Malva har som tur var inte så bra minne och nöjer sig med de leksakerna hon har.
 
På kvällen var det dags för fotbollsträning. Skönt väder igen! Malin Schmiedel var där. Alltid kul med "gamla" spelare som dyker upp. Vi började med mottagning och pass och drev sedan genom koner. Träningen fortsatte med spel med väggar. Det laget som hade bollen var hela tiden i övertag. Vi spelade sedan med tre mål. Ett lag försvarade och ett anföll. Första rundan vann mitt lag och andra rundan så vann det andra laget, efter några snabba mål i slutet. Vi spelade sedan på stor plan. Mitt lag hittade varandra riktigt bra och tog mycket löpningar. Linda och jag börjar mer och mer få in hur vi vill ha bollarna. Alice och Emma Lindell kom bra på kanterna!

Skanska och TMI

I onsdags träffade vi Skanska på förmiddagen. Det höll först inte på att bli något möte, då det hade blivit missförstånd med hon vi skulle träffa och att hon dessutom var sjuk. Vi fick istället träffa Anneli, som vi träffade sist och vi blev lite klokare på vad vi ska välja i alla fall.
 
På kvällen var jag på höstens första TMI pass. Det var på Johanneslust nya "box". Uppvärmningen var 4 varv av 6 åsnearmhävningar, 6 fällknivar, 6 sälen och 6 knäböj med upphopp. Passet bestod sedan av 9-6-3 marklyft 40 kg, boxjumps och pullups. Vila 4 min. 12-9-6 pushpress 20 kg, ryska kb-svingar och burpees. Vila 4 min. 21-15-9 amerikanska kb-svingar, armhävningar och utfall med kb. Mina muskler mellan nacke och axlar kände helt klar av passet efteråt, men kul och svettigt var det!

LdB FC Malmö - Linköpings FC

I tisdags var jag 4:e domare i damallsvenskan. Sandra dömde. Det var min första tv-sända match och det är en hel del andra saker man måste tänka på då. TV styr mycket. Det var över 1000 på läktaren och LdB vann matchen med 4-0.
 

BVC

I måndags var det dags för 8-månaderskontroll på BVC. Malva var 66,7 cm och vägde 8,3 kg. Hon var tillbaka på normalkurvan på vikten och antagligen är det för att hon rör sig mer och mer. Huvudet växte också som det ska. Vi pratade lite allmänt. Vi ska hämta ut en bok på biblioteket och säkra hemmet!

IK Pandora - HBK/HIF

Vi hade bortamatch i Ystad i söndags. Skönt väder, men lite blåsigt. I våras tillät vi Pandora göra tre mål och de hade länge ledningen, innan vi i slutet vände till 5-3. Vi hade de flesta tillgängliga. Maggie och Carro var båda lite krassliga, men fanns med på bänken. Även Hallqvist, Jönsson och Lina började som avbytare. Vi startade som sist med Sandra - Emma N, Elle, Jessica, Maria - Emma L, Matilda, Olinda, Linnea - Linda, jag.
 
Vi startar med riktigt hög press och stressar Pandora. Tidigt får vi skottläge och spelet befinner sig på deras planhalva. Vi har vinden i ryggen och en del bollar blir lite för långa. Pandora chockar sedan oss, genom att i sitt första anfall lägga ut bollen på deras vänsterkant. Deras spelare är riktigt snabb och springer förbi Emma. I straffområdet hinner nästan Elle ikapp, men 7:an kommer till avslut och bollen går in. Riktigt tungt, men vi startar direkt vår höga press. Det dröjer inte länge innan jag kommer runt på kanten, efter en fin boll av Emma L. Jag försöker gå på mål, men de rensar. Jag får tillbaka bollen och hittar Matilda, som gör 1-1. Vi fortsätter att ha mycket boll. Pandora har inte mycket, men försöker hitta deras snabba spelare på kanten. Vi har läst det och Emma N får hjälp med understöd. Vi kommer till många skottlägen, men även många bollar som blir för långa. Själv får jag några riktigt fina bollar, men tyvärr är förstatillslaget dåligt, så bollen rinner iväg. Efter en kvart får jag bollen av Maria mitt på planen. Linda tar en löpning i djupled. Jag hittar henne med en passning och hon springer sig fri. Fri med målvakten, slår hon in bollen till 2-1. Härligt! Det känns som vi ska få in några fler bollar innan paus. Vi har några frisparkar i bra lägen, men tyvärr går inte bollarna på mål. Vi har en hörna som Emma N slår in bra, men tyvärr går inte nicken på mål. Jag kommer runt på kanten, in i straffområdet och prickar stolpen. Linda har ett friläge, som målvakten kommer ut och räddar. Emma L och Linnea tar många bra löpningar på kanterna och får in några bollar framför mål, men vi är inte riktigt nära att sätta dem. I slutet av halvleken så kommer Maggie in istället för Linnea och Lina byter med Olinda. Pandora har inte mycket, men försöker hålla i bollen och nå sina anfallare. Trots vår press så blir det inga fler mål.
 
 
I andra halvlek så får vi motvind. Pandora kommer högre upp. Vi får tidigt ett bra läge, när de slår en för lös hemåtpass. Jag når bollen precis innan målvakten, men inte bättre än att hon får ut ett ben och rensar undan. Det blir mer och mer Pandora, då vi inte får upp bollarna. Vi kommer runt några gånger på högerkanten och skapar en hörna. Emma N slår den framför mål och Jessica tajmar den helt rätt. Det blir en stenhård nick i ribban. Den var värd ett bättre öde. Kort därefter kontrar Pandora och en spelare är solklart offside. Backlinjen stannar upp och tror att domaren ska blåsa, men spelaren bryr sig inte om bollen utan istället kommer 7:an bakifrån och kan göra mål. Riktigt surt! Sådana bollar får vi inte släppa utan alltid jobba tills domaren blåser. Vi gör en del byten. Carro kommer in på vänsterkanten och Amanda H på högerkanten. Lite senare kommer även Amanda J in. Vi fortsätter att försöka få fram bollarna, men det vill sig inte riktigt. Nästa kalldusch kommer när 7:an återigen kommer förbi och kan sätta 3-2. Nu har vi inget att förlora. Elle flyttar upp i anfallet och vi jobbar på. Vi kommer runt flera gånger på kanterna och försöker få in bollarna framför mål. Det är nära, men bollen vill inte in. Vi har några frisparkar i bra läge, men målvakten räddar. Mitt i vår press så kommer Pandora upp och ser ut att ha öppet mål. Jag är säker på att bollen går in, men på något sätt lyckas Sandra rädda. Riktigt viktigt! Tiden går och det känns som vi inte ska få in något mål. Till slut sitter ändå 3-3. Jag får bollen av Amanda H ute på högerkanten. Jag kommer till läge, men mittbacken stoppar upp mig. Istället hamnar bollen hos Linnea som har bestämt sig att bollen ska gå in och det gjorde den också. Gött! Nu har vi ändå en poäng. Vi fortsätter att jobba på. Efter en boll av Matilda, får vi ett liknande läge. Jag kommer in i straffområdet och hittar Elle. Hon får inte till det hårdaste skottet för dagen, men det var alldeles tillräckligt för att bollen skulle rulla in över mållinjen och ge oss 4-3. De sista minuterna är lugna och vi har boll på deras planhalva.
 
 
En riktigt härlig seger och tre viktiga poäng. Ibland har man tur, men synd om Pandora som faktiskt gjorde det bra och var effektiva. Vi kan spela mycket bättre än så här och vi får ta fram det i slutspurten av serien, där alla matcher är viktiga. Härliga inhopp av avbytarna som visar hur duktig trupp vi har i år! Till helgen ska vi försöka ta revansch mot Janstorp!
 

35-årsfest!

I lördags kväll var vi bjudna på Linas 35-årsfest i Löddeköpinge. Malva var i Sandby. Vi var där bland de första och fick direkt välkomstdrink. Gästerna strömmade in och det blev fullt. Fotbollstjejerna med respektive och grannarna fick sitta i uterummet, medan övriga (familj och gamla kompisar) hamnade i tältet. Det blev också lagen i tävlingarna. Vi började med en trixningstävling. Tyvärr var jag helt ur form och klarade 2 och 9. Tur att jag räddades av Johan, som imponerade stort. Nästa tävling gällde det att smälla ballonger och enligt Lina fanns det inga regler. Det utnyttjade Jimmy med en helt ny stil, med ena benet upp i vädret. Det bjöds på riktigt god buffé-mat. Paj, köttbullar, kycklingspett och en massa annat gott. Tävlingarna fortsatte och uterummet fortsatte att dominera. Mange och Sofie var grymma på intron och Daniel och Jenny krossade i bordshockey. Sedan ledde vi med ointagliga 4-0.;) Resten av tävlingarna lät vi tältet komma ifatt. Det blev en jämn kamp mellan Mille och Malin i chippning, där till slut Mille avgjorde. Allmänbildningen dominerades helt av tältet, men det var inte lätta frågor. Sista tävlingen var rolig. Det gällde att sjunga en låt från artisten man såg och så skulle den andra gissa. Stefan och Åsa fick fem rätt. Tältet började starkt, men fick till slut bara ett rätt mer. Det ser så lätt ut från sidan, men det visade sig vara riktigt svårt. Roliga tävlingar och kul att vi vann. Det bjöds på goda cupcakes till efterrätt och resten av kvällen blev det mycket chips och godis. Hela Linas fina solglasögonssamling kom fram och det ena paret var snyggare än det andra. En jättetrevlig kväll med mycket skratt. Roligt att träffa både gamla och "nya" kompisar! Hoppas Lina kan njuta av presenterna!
 
 
Fler bilder finns på Linas blogg (ellensmamma.wordpress.com)

Malva 8 månader!

Idag blir vår lilla tjej 8 månader. Tiden går snabbt. Hon har varit lite gnällig någon dag i veckan. Kanske är det framtänderna, där upp som är på väg ut. Det ser ut som de kommer att komma vilken dag som helst. Annars är det just nu väldigt tråkigt när jag lämnar rummet hon är i. Från att allt är perfekt, så gallskriker hon direkt hon inte ser mig. Jobbigt när man har lite att göra här hemma. Hon har kommit på att hon kan ta sig mellan rummen. I veckan har hon tagit sig från vardagsrummet till köket med två stopp på vägen. Först suga lite på mina inlines och sen på Jimmys fotbollsskor. Hon rengör golvet bra och blir snabbt smutsig på magen. Jag får väl börja att städa bättre! Det märks att det är väldigt jobbigt, för efter en så lång strapats så blir hon väldigt trött och sover gott. Ikväll ska hon fira hos mormor och morfar, medan jag och Jimmy ska fira en 35-åring!:)
 

LB07 - Sundsvalls DFF

Igår kväll var det dags att döma Elitettan igen. Skönt väder och matchen spelades på konstgräset på Limhamns IP. Igno och Daniel var AD. LB07 ledde med 2-0 i paus och utökade till 3-0 i andra halvlek. Nu blir det vila nästa helg och sedan är det dags för Växjö.

Träning

I tordags var det fotboll igen. Vi var 18 stycken i Harlösa och det var en härlig kväll för fotboll. Teknik på en liten yta som uppvärmning. Efter varje övning bytte vi kompis. Vi körde sedan fyra och fyra. Löpningar där det gällde att runda den konen, som Claudio pekade på. Bra kamp och en del skratt. Träningen fortsatte med spel med små mål. Mitt lag vann en, spelade en lika och förlorade en. Vi hade sedan en inläggs- och avslutningsövning, där vi först slog med höger och sedan med vänster. Vi avslutade med spel på stor plan.

Cirkelgym och Malmöfestival

I onsdags så var jag och Kajsa och tränade på cirkelgymmet på Stadion. Malva och Lovetta skötte sig bra och det blir nog flera pass för oss. Roligare att träna tillsammans!
 
På eftermiddagen blev det en runda till Malmöfestivalen. Vi tittade på crossfit och åt thaimat.

HBK/HIF U - BK Vången

I tisdags var det dags för träning och samtidigt match för u-laget. Vi var åtta på träningen. Vi började som vanligt med teknik. Två som gjorde olika typer av löpningar och två som passade, gjorde volley mm. Sedan övade vi lite finter, när en backade. Vi spelade med fyra mål, där det gällde att ta emot bollen på de andra sidan målet. Träningen avslutades med spel med femmannamål. Jessica, Elle, Sofia och Emma N dominerade spelet och sköt skott på skott på Maria. Det ena hårdare än det andra. Själva (jag, Matilda och Ellen) försvarade vi oss mest, men vi var effektiva och vann båda matcherna.
 
Vi slutade träningen lite tidigare och kollade på u-laget. De ledde med 1-0, efter att Maggie hade spelat in till Dastida som gjort mål. De kämpade riktigt bra och hade några snygga anfall i slutet av matchen. Olinda spelade fram Hallqvist, som utökade till 2-0. I slutet lyckades BK Vången reducera, men vi höll undan och vann. Härlig match av alla som spelade!
 

Kakel och klinkers

I tisdags var vi och tittade på kakel och klinkers. Det ingår ett orginal, där man kan välja mellan några olika färger. Riktigt svårt att veta vad vi vill ha, men vi får kolla in några badrum och kök, så ska vi nog hitta något snyggt.

Måndag

Vi började dagen med barnvagnsgympa. Kajsa och Lovetta var där för första gången. Det var många mammor som var där, som inte hade varit där tidigare. Det är väl alla som vill komma igång efter semestern. Passet var som vanligt bra och solen sken!
 
På eftermiddagen var Malva och jag nere på festivalen och tittade när Jimmy jobbade. Malva verkade gilla det och jag smakade en god amerikansk glass med vanilj och choklad. Malva ville också smaka, men glömde bort det efter ett tag.
 
Vi åkte sen ut till Husie för en utbildningsmatch med domarklubben. Husie - Lilla Torg i ett reservlagsmöte. Vi var 30 stycken och blev indelade i sex grupper. Min grupp skulle kolla på ledarskap och regeltolkning. Teamet skötte sig bra och efteråt så fick de höra vad vi tyckte de hade gjort bra och vad de kunde göra för att förbättra sig. Malva var som vanligt en stjärna och busade lite med några domare. Hon gillade att ligga på konsgräset i lokalen. Hon har lärt sig att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Nästan så att det ser ut som hon gör situps. Det ser roligt ut!

Överraskning!

På kvällen i söndags åkte vi ut till Oxie, för att överraska Rikard som fyllde 30 dagen efter. Vi var många som kom och sjöng för honom i dörren. Han var nog extra glad redan innan vi kom, eftersom MFF hade vunnit. Vi grillade korv och åt sedan god chokladtårta.
 

Vellinge IF - HBK/HIF

Match borta mot en av seriefavoriterna och det laget som ledde under sommaruppehållet. Både vi och Vellinge förlorade höstpremiären och då passade Klågerup och Janstorp på att gå om oss. Vi hade tillbaka några spelare och så var det som vanligt någon annan som inte kunde. Vi startade med Sandra - Emma N, Elle, Jessica, Maria - Emma L, Matilda, Olinda, Linnea - Linda, jag. Carro, Amanda H och Amanda J började som avbytare.
 
Vi börjar matchen med en helt annan inställning en sist. Vi pressar högt och stressar Vellinge till misstag. Direkt får vi en frispark i bra läge ute vid straffområdets ena hörn. Emma slår frisparken på mål. Målvakten tappar bollen, men fångar den snabbt. Linda får strax därefter en knuff till i ryggen och Emma får chansen igen. Den här gången går bollen lågt precis utanför stolpen. Vi fortsätter vår höga press och skapar chanser. Emma slår flera riktigt bra hörnor. En är väldigt nära att gå in. Bollen går mot mig framför målvakten. Elle kommer bakom och nickar mot mål. Linda jublar för mål, men målvakten lyckas rädda och de kan sen rensa undan bollen. Vellinge kommer knappt in på vår planhalva och vi jobbar på för att få in bollen. Emma L och Linnea tar löpning efter löpning på kanterna och kommer runt flera gånger. Lindell är väldigt nära att sätta bollen. Olinda och Matilda jobbar bra tillsammans på mitten och vinner nästan alla bollar. Olinda tar flera bra djupledsbollar och är nära att komma igenom. Efter knappt 20 minuter så kommer vår välförtjänta ledningsmål. Jag kommer runt på högerkanten och in i straffområdet. Det är bara målvakten och en back kvar och då passar jag Linda som rullar in bollen i öppet mål. Vi slappnar inte av utan jobbar stenhårt. Linda stressar backlinjen gång på gång och kommer runt på högerkanten. Hon träffar stolpen och bollen studsar ut till mig. Tyvärr blir jag lite stressad och skjuter över. Vi ligger högt i försvaret och tillåter inte Vellinge att skapa något. 2-0 kommer när jag kommer runt på vänsterkanten och lägger in bollen framför mål. Deras spelare rensar rakt ut till Matilda och skjuter på mål. Det är fullt med spelare framför, men bollen letar sig in i målet. Den sista kvarten kommer Vellinge upp några gånger. Det blir farligt vid två frisparkar, men Sandra är bra med i målet och vi släpper inte in något mål.
 
I andra halvlek kommer Carro in som back och Maria flyttar upp på mittfältet. Vellinge är mycket bättre med och vi blir passiva. Det mesta spelet är på vår planhalva och vi har svårt att få till spelet vi hade i första halvleken. Vi tvingas till några byten och några spelare får byta positioner. Hallqvist och Jönsson kommer in och spelar i anfallet, på kanten och som offensiv mittfältare. Vi kämpar och sliter, men lyckas inte få i gång vår spel. Försvarsspelet är ändå bra och Vellinge skapar inte många farliga målchanser. De har några hörnor, men vi ligger bra i våra positioner och kan rensa undan. Våra lägen kommer på snabba omställningar. Jag kommer runt några gånger på kanterna och Hallqvist är bra med i mitten och även duktig på att hålla i bollen. Tiden går och Vellinge flyttar upp en spelare och blir tre anfallare. Det känns ändå som vi har kontroll på matchen, men det är först i 89:e minuten 3-0 kommer. Jag får en perfekt boll av Linnea, tar mig förbi backen och blir fri. Skönt när bollen sitter och matchen äntligen är helt avgjord.
 
En riktigt härlig seger och en grym första halvlek. Spelar vi så i alla matcherna, så kommer motståndarna i vår serie att få det tufft. Alla gav verkligen allt idag. Kanoninhopp av Carro, Hallqvist och Jönsson, som visar hur hög klass det är på vår trupp i år. Nu jobbar vi vidare och går in med samma inställning mot Pandora på söndag!

IFK Kalmar - QBIK

I lördags tog jag bilen till Kalmar. Det var lite kaos där, eftersom det var Ironman. Jag fick ställa bilen och gå den sista biten. Gröndals IP var riktigt fin och härligt väder för fotboll. Matchen blev mållös, trots några riktigt bra målchanser. Kvällen avslutades med god mat i Södra Sandby. Malva hade skött sig bra hela dagen och Jimmy hade haft det kul på Gripens tävling på festivalen!

Malmöfestivalen!

I fredags började Malmöfestivalen. Jag och Malva var först och tittade på Jimmy som tränade på Gripens festival box på Central Park. Vi träffade sedan Linda och Jill. Vi åt först mat och sedan gick vi runt. Jag och Jimmy provade frusen yoghurt. Gott, men inte lika gott som mjukglass...

Fotboll x 2

I tisdags spelade u-laget match mot SSIF/VAIF. Vi tappade till 0-2 i första, men en bit in i andra ledde vi med 3-2. Tyvärr blev det förlust med 7-3, men bra kämpat av er som spelade.

Vi andra tränade i Hardeberga. Vi var sju + Jimmy. Kvadraten inledde träningen. Vi fortsatte med att driva boll i ett område. Höger, vänster, utsida, insida, sula och finter. Övningen avslutades med två rundor av herre på täppan. Linda vann båda. Vi spelade sedan fyra mot två. De som var fyra hade två tillslag och de som var två hade fritt. Vi körde sedan en mot en. Man startade rygg mot rygg med bollen mellan sig och så gällde det att göra mål. Vi fortsatte med avslut. Två och två tävlade vi om att ta bollen och göra mål på Jimmy. Träningen avslutades med spel fyra mot fyra. Bra träningen med högt tempo, fast vi var så få.
 
Igår var det dags för träning igen. Nu var vi över 20 och tro det eller ej så var Lina där. Hon har länge sagt att hon skulle dyka upp, men vissa hade nog inte trott på det...;) Uppvärmningen var att springa fram och tillbaka. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Vi bytte kompis efter varje övning. Vi avslutade med att två och två passa i en åtta över hela planen. Vi fortsatte träningen med spel, där det gällde att göra mål mellan koner med mottagning. Stundtals fungerade det riktigt bra. Vi körde sedan anfall och försvar. Fyra mot fyra, tre mot tre och två mot två. Därefter spel på stor plan. Alla kämpade på bra och pressen i vårt lag fungerade rikigt bra. Jag och Linda i anfallet, spelade ihop oss lite till i helgen. Träningen avslutades med sex rundor snabba fötter och nedjoggning. Härligt kväll för fotboll. Den kraftiga vinden från dagen var helt bortblåst...;)

Hemsk måndag...;)

Gårdagen började med hotellfrukost på Scandic Kramer. Det ingick i min tågbiljett. Jag var framme vid halv sex. Jag åkte hem och hämtade Malva, så att Jimmy kunde åka till jobbet. Malva och jag tog bussen in till stan igen. Riktigt gott och som vanligt äter man lite för mycket. Malva fick också smaka. Leverpastejsmörgåsen var god. Hon åt sen på en paprikabit, som snacks och till efterrätt blev det honungsmelon. När jag kom tillbaka efter att ha hämtat frukt sitter Malva glad med en kniv i handen. Hur hon lyckats ta den, vet jag inte, men hon når längre än vad man tror. Tur att den inte var vass.
 
 
Efter maten gick vi till Friskis på Stadion. Det var dags för Boot Camp barnvagn. Vi var tre stycken, men passet hade försvunnit från nätet, så det kanske hade kommit fler annars. Passet blev lite annorlunda, då det började vräka ner, så vi höll till lite under tak och i skydd av träden. Första passet med regn under hela sommaren. Kul ändå och vi blev inte så blöta.
 
Efter träningen så tog vi bussen till Västra hamnen, för vi skulle träffa Anneli, Oskar, Mikael och pappa. På väg till volleybollplanerna upptäcker jag att tigern är borta och Malva gallskriker. Jag killar efter den i vagnen, men hittar inte den och tänker att vi nog tappade den på bussen. Det blåser mycket nere vid havet. Vi spelar ändå två matcher. Anneli och Mikael mot mig och Oskar. Lite svårspelat i blåsten, men kul. Vi vinner precis i båda matcherna. Sedan var det dags för bad. Ganska stora vågor, men härligt i vattnet. Vi hoppar och dyker lite. Ganska jobbigt att simma i de stora vågorna. Anneli mesar och hoppar inte i. Det märks att hon släktar på mamma...;) Det ser mörkt ut över havet och när vi kommer upp så öppnar sig himlen. Det blåser storm, vräker ner och haglar. Malva gallskriker och undrar vad som händer. Vi tar skydd, men Malva och pappa hinner bli ganska blöta. Själv hade jag ju bara bikini på mig. Efter ett tag slutar det regna och jag och Malva går tillbaka mot busshållsplatsen för att leta efter tigern. Vi ser den inte och tänker höra med någon hittegods avdelning, om de hittat den på bussen. Men plötsligt ser vi den. Någon har satt den på stängslet till Ica Maxi. Där sitter den alldeles dyngsur, men i övrigt bra skick. Malva sover som en stock efter den hemska upplevelsen med allt hagel och regn, men skönt att tigern var tillbaka.
 
 
Vi tar oss hem och åker till Ikea. Det blev först mat och sedan köpte pappa en matstol till Malva. Ikeabesöket avslutas med mjukglass! Malva såg väldigt sugen ut på att smaka. Vi åker sen förbi det nya huset. De hade inte kommit mycket längre än sist. Vi kollar runt lite i området och åker sen hem!
 
 Vår "platta"!

Eskilstuna United DFF - Djurgården

I söndags tog jag tåget upp till Eskilstuna. Resan upp gick bra med ett byte i Linköping. Jag var framme i god tid, så jag kunde ta det lugnt. Arenan låg nära tågstationen. Det var riktigt härligt fotbollsväder. Jag fick hjälp på linjen av två bröder, som skötte sig kanon. Matchen vann Eskilstuna med 3-0. Ännu en match med mycket publik. Över 400 kom och Djurgården hade med en riktig klack, som hördes hela matchen. Hemresan blev längre. Jag fick sitta två timmar i Katrineholm och vänta på nattåget.
 
Bra utsikt från ett av de fyra husen runt arenan...

Anneli och Oskar

Efter matchen åkte vi till Sandby. Vi tog det lugnt och vilade upp oss inför kvällen. Pappa hämtade Anneli och Oskar. Vi åt paj och god hallontårta. Vi satt och snackade, men stannade inte alltför länge eftersom jag skulle iväg med tåget dagen efter.

HBK/HIF - Gislövs IF

I lördags var det dags för höstpremiären. Gislövs IF stod för motståndet i Harlösa. Premiären i våras hade två halvlekar. Den första gjorde vi riktigt bra och ledde med 5-0. I andra halvlek kom de ut som ett nytt lag och det var jämnt. Vi saknade några spelare nu, men kom till start med ett bra lag. Sandra - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma L, Matilda, Olinda, Linnea - Amanda H, jag. På bänken startade Linda, Alice, Lindita och Amanda J.
 
Vi börjar i motvind och sol i ögonen. Gislöv tar direkt tag i matchen. De stressar oss högt och kommer till några tidiga avslut. Efterhand kommer vi högre upp i banan och närmar oss deras mål. Amanda spelar riktigt snyggt fram mig med en boll precis bakom deras backlinje. Jag kommer alldeles fri, men lyckas vinkla bollen utanför bortre stolpen. Gislöv fortsätter att ha mycket spel. Vi kommer upp och får några hörnor, men det blir aldrig farligt. Efter drygt tio minuter så får deras anfallare en riktigt bra träff i en snabb omställning och det står 0-1. Det dröjer inte så länge, innan samma spelare kommer fri i straffområdet. Hon pressas bort från målet och Sandra kommer ut, men hon lyckas ändå göra mål. Tungt att släppa in två mål på så kort tid. Vi fortsätter att jobba och skapar några bra lägen. Gislöv börjar tidigt backa hem och pressar inte lika högt upp. I "drickpausen" får vi höra att vi måste ha bättre inställning och vara 100% koncentrerade. Vi spelar upp oss. Amanda har ett jätteläge, efter att Emma spelar henne helt fri. Tyvärr går bollen utanför målet. Vi kämpar, men det lilla sista framför mål saknas. Gislöv skapar nästan ingenting längre, men försvarar sig bra.
 
I andra halvlek så kommer Linda in i anfallet och Amanda H flyttar ner på mittfältet. Linda ger järnet direkt och får oss andra att höja oss. Vi kommer med mycket fart och det mesta spelet är på Gislövs planhalva. Det som saknas är de riktigt heta lägena. De avsluten vi tar går nästan alla rakt på dera målvakt. Vi har ganska många hörnor, som Jessica eller jag tar. Vi är på många bollar, men får inte dem på mål. Gislöv har inte så mycket i andra halvleken. De har något farligt läge på någon hörna och ett skott utifrån som hamnar ovanpå målet. Vi gör några byten. Alice kommer in på mittfältet och Lindita på en kant. Vi fortsätter att pressa. Linda har ett jätteläge, när hon tar sig förbi någon spelare i straffområdet och skjuter mot bortre krysset. Målvakten lyckas precis tippa bollen till hörna. Jag får ett bra läge, när Matilda spelar en hög boll till mig i straffområdet. Tyvärr kommer jag för långt ifrån bollen efter att jag tagit ner den och backarna hinner fram och rensa undan. Maggie tar flera underbara löpningar och Linnea tar för sig och kommer till några skottlägen. Vi kämpar och försöker, men vi lyckas inte få in någon boll.
 
Vi startar inte bra, men spelar upp oss. Det här var en match vi borde ha vunnit, men ska man vinna matcher måste man göra mål och det gjorde vi inte. Linda gör en riktigt bra andra halvlek. Mer av hennes vilja och tuffhet i närkamper krävs om vi ska vinna matcher. De unga spelarna tar alla för sig bra och visar att det är hård konkurrens i laget. Kul att se! Nu laddar vi för vinst i nästa match och då ger vi allt redan från start!

Sol igen!

Igår var jag och Malva och fixade lite ärenden på förmiddagen. Malva shoppade loss på sommarrean och hittade två solhattar och en ny body. På eftermiddagen tog vi bussen ut till Scaniabadet. Mikael dök upp efter en stund på sina inlines. Drygt 25 km, så bra jobbat av honom. Det var varmt i solen, men lite svalare i vattnet. Malva börjar mer och mer likna en hund. Hon biter på allt och nu ville hon helst ha mina gamla svettiga gymnastikskor. På kvällen lyxade vi till det med korvstroganoff och rabarberpaj!
 

Fotboll

I torsdags var det regnigt för första dagen på länge. Man hoppades att det skulle bli lite svalare, men efteråt kändes det nästan ännu mer kvavt. Jag och Malva åkte ut tidigare till Sandby. Malva rör sig runt, runt, runt. Vi hann även gå en runda och hon sitter inte direkt och lutar sig bakåt och vilar sig. Hon håller sig uppe med händerna och varenda sak som rör sig eller låter ska hon titta på.

På kvällen kom Jimmy och vi åkte ut till Harlösa. Träningen började med övningen där det gäller att ha koll på alla, så att vi gör allt samtidigt. Först bara springa och sedan även med boll. Vi löste det bra. Vi fortsatte med att tre och tre köra vändningar och komma förbi en motståndare. Vi var fyra i min grupp. Jag, Jessan, Olle och Evelina. Vi övade sen på inlägg från vänster. Många bra inlägg och avslut. Vi avslutade med spel på stor plan. Jag och Hallqvist spelade tillsammans i anfallet och det fungerade bra. Hoppas det gör dig idag också!

Skanska och Ribban

Idag hade de också lovat regn, men det har varit ytterligare en fin dag. Kanske någon grad svalare, men det gjorde inget. Vi var på Skanska och gjorde några val till huset mitt på dagen. Förutom det som ingår så valde vi till centraldammsugare och handdukstork, som vi tror kan vara bra att ha. Jag och Malva åkte sedan vidare till Ribban och träffade Mikael. Lite senare kom också Peter. Jimmy hade som vanligt lite undanflykter för att slippa bada. Han hämtade de nya hjulen till vagnen och köpte även en leksak till Malva. Hon såg överlycklig ut när hon fick det i handen. Ett litet musikintrument, som låter när man skakar det!

Fotboll!

Igår var det dags för fotbollsträning. Malva hälsade på hos mormor under tiden. Vi var 20 stycken och det var perfekt väder för träning. Vi började med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, lår-volley, bröst-volley, nedtagningar, vändning-pass och nick. Snabba fötter. Sedan var det spel med väggar. Riktigt bra flyt och alla jobbade bra. Vi fortsatte med inlägg fyra och fyra. Träningen avslutades med spel på stor plan. Tyvärr avslutade vi lite tidigare, då Linda vred sin fot. Hoppas det inte var så allvarligt!

Lomma!

Igår blåste det ganska mycket och de hade sagt att det skulle regna. Det var riktigt soligt och jag såg inga regnmoln, så vi tog bussen ut till Lomma för att bada. Mikael åkte inlines i motvind och fick ta i för att komma dit. Härligt i vattnet och Malva badade nästan helt. Vi åt glass och njöt i solen.
 

Jimmy börjar jobba

I måndags var det dags för Jimmy att jobba igen. Själv steg jag upp tidigt för att tvätta. Vi gick sedan till Stadion, för veckans barnvagnsgympa-pass. Kanon som vanligt. Väldigt svettigt! Det har varit bra väder alla gånger och inte kommit en droppe regn. På vägen hem handlade jag mat och gjorde sedan tacopaj. Peter kom förbi och åt och vi åkte inlines med Malva till Ribban. Jimmy var på träning. Per, Dress och Alexandra var med på Ribban. Riktigt härligt i vattnet, men ganska blåsigt så det blev kyligt när vi tog oss hem vid halv nio.

Husie IF - Glumslövs FF

Vi sov i Sandby och tog det lite lugnt på förmiddag. Vi åkte sedan och hälsade på Björn och Agata. Jag tog sedan bilen till Husiegården, där jag skulle döma division 2. Det var varmt även i den här matchen. Svårt att döma själv när man är van att döma med AD. Matchen blev mållös, trots många bra chanser. På kvällen blev det grillning hemma!

Olindas fest!

Efter matchen körde jag ner till Hardebergas klubbstuga. Olinda hade 30-årsfest. Jag var där kvart över åtta och fick direkt smaka på en väldigt god buffé. Jag hamnade på Manchester United bordet tillsammans med Jessan, Jenny, Johanna och en till. Vi hade kommit bra i tävlingarna. Johanna blev bara slagen av Claudio på öldrickandet och Jenny hade varit bra på att flytta nonstop. Vi gick en omöjlig tipsrunda, men vi lyckades nog få över hälften rätt. Jag fick sedan vara med i en provsmakningstävling. Först fick jag hela munnen full med kanel, trots att Emma var snäll och sa att jag bara skulle smaka lite. Sedan smakade allt kanel. Lakrits, vaniljsocker, citron och whiskey. Svårt när allt blandades i smakerna, men jag lyckades få alla rätt. Sista tävlingen var att bygga korthus. Jessan var bäst, men Jimmy vann. Det bjöds på två goda efterrätter. Chokladmousse och lyxig kladdkaka. Väldigt gott båda två. Vi satt sedan mest och snackade. Väldigt trevlig fest och hoppas Olinda får en toppenresa till Barcelona!
 

Hovås/Billdal - Östers IF

I lördags tog jag tidigt bilen, för jag skulle upp till Hovås och döma i Elitettan. Det var 28 grader när jag körde vid nio. Inte optimalt i en bil utan AC. Jag pausade hos Petra i Skummeslöv. Vi gick en runda längs stranden. Jag var framme strax innan halv två. Det varnades för åska, men kom bara lite regn. Det var en fartfylld match, som hemmalaget vann med 3-2. Riktigt, riktigt svettigt!

Nya trix!

Mycket har hänt på slutet. Malva har lärt sig massor av nya saker. Hon tar sig nu fram eller man kanske ska säga bakåt. Hon hamnar under soffor, bord och fastnar i hörnor. Hon gör många nya ljud. Brummar och säger yeah yeah yeah yeah. Hon sitter helt själv förutom när hon får för sig att slänga sig bakåt, så man får ha lite koll. Hon tycker även det är kul att banka med handen i bordet, men bara högerhanden. Det är också kul att dra mig i håret och hon vägrar att släppa. Jimmy har precis klippt sig. Mycket smart!!!

Varm fredag!

Idag har jag och Jimmy varit och jobbat på Big Slap på Tallriken. Vi hade med oss Malva, som var duktig och mest satt fint i vagnen. Claudio hjälpte också till och vi jobbade med några killar från Harlösa. Var resten av damlaget var vet jag inte?! Vi lade lite golv och tog bort plast och en plastbit från lysande rör. Vid tvåtiden tyckte Claudio att vi kunde gå, så jag och Malva åkte till Ribban. Det kändes lite oorganiserat vad vi skulle göra och Linero utnyttjade det till max, då de inte gjorde mycket medans vi var där, mer än att äta god buffé.
 
 
Min bror kom efter ett tag till Ribban. Det var riktigt härligt i vattnet. Jag gillar verkligen att bada. Halv sex tog jag mina inlines och åkte hem. Riktigt svettigt! Jimmy hade inte orkat fixat helt klart för grillning, så vi gick till Bright Bar & Grill och åt Toast Skagen och Ryggbiff med pommes och bernaise. Inte helt fel det heller! Härligt med varma sommardagar!

Inte en lugn stund...

Vi fortsätter att inte vara hemma så mycket. Idag var vi först i Bunkeflostrand och hälsade på Malvas kusiner. Marina var hemma och vi hann även träffa Bosse innan vi skulle åka vidare. Vi hämtade upp Mikael på vägen och åkte ut till Sandby. Min mamma hade längtat så efter Malva och hade inte tid med något annat. Malva åt fisk, potatis, morot och mango. Vi andra fick också god mat!
 
 
Jag och Jimmy åkte ut till Harlösa för träning. Carro var äntligen tillbaka och även Freja var på träningen. Det var ett tag sen båda var där sist. En ny typ av uppvärmning med mycket bolltouch och lite tankeverksamhet. Vi körde sedan snabba fötter. Vi spelade sedan med väggar. Vi sköt lite på Sandra och Julle och avslutade med spel på stor plan. Jimmy körde bonus i slutet. Två varv med idioten. Sedan var det larven, krabban, björnen, grodan och lite annat som tog över. Passet avslutades med en planktävling. Vissa gav upp lite för fort, men de flesta kämpade bra. Jag, Felicia, Elle och Carro stod kvar till slutet. Sedan fick alla göra fem burpees! Bra jobb av alla och det märktes varken på Freja eller Carro att de inte tränat fotboll på länge...

Lörby IF - Kristianstads DFF

Igår åkte vi tidigt till Bromölla. Jimmy ville hälsa på Simon. Vi gick en runda på en marknad, som var precis där Simon bodde. Plötsligt började det vräka och mullra. Vi väntade länge vid ett stånd, men gick till slut hem i lite regn. På eftermiddagen blev det grillat.
 
Jag tog sedan bilen till Lörby. Det var dags för Svenska cupen igen. Lörby hade fått ett damallsvenskt lag på besök. Det var en härlig kväll för fotboll och mycket folk kom. 570 personer ville se damfotboll. Kristianstad rivstartade och gjorde mål i första anfallet. Sedan blev det bara ett mål till i första halvleken. Den andra halvleken blev mållös, trots några träffar i ribban och stolparna. Riktigt härlig inramning och två lag som försökte spela fotboll! Ännu en rolig match att döma!

Scaniabadet och fotboll

I tisdags var det regnigt på förmiddagen, men efter lunch så åkte jag och Malva till Scaniabadet. Min bror kom också efter ett tag. Det var stora mörka moln ute över havet, men vi fick två timmar med sol. Vi gjorde några hopp från bryggorna. Malva sov mest, men var uppe lite i blåsten. När jag tog bussen hem, så öppnade sig himmeln. Folk på stan visste inte vart de skulle bli av och det var skönt att vara under tak då.
 
 
På kvällen var det dags för första träningen efter sommaren för mig. Jimmy och Malva var med. Vi var 13 stycken, men Claudio hävdade bestämt att Sanna och Emma skulle komma. Vi började med kvadraten och körde sen Engelska kvadraten. Vi körde sen teknik två och två runt halva planen. En kastade och en sprang. Jimmy fick hoppa in och Malva fick vara hos Milan och Anita. Vi spelade sedan med väggar. En timme in i träningen så dök då äntligen Sanna och Emma upp. Lite sent, men bättre sent än aldrig...;) Jimmy avslutade träningen med löpning och 21-15-9. Första rundan var med knäböj och höga hopp och andra rundan med situps och mountain climbers. Härligt att träna fotboll igen! En ny tjej var där, som inte hade tränat på länge, men hon var riktigt duktig.
 
 

RSS 2.0