Vellinge IF - HBK/HIF

Match borta mot en av seriefavoriterna och det laget som ledde under sommaruppehållet. Både vi och Vellinge förlorade höstpremiären och då passade Klågerup och Janstorp på att gå om oss. Vi hade tillbaka några spelare och så var det som vanligt någon annan som inte kunde. Vi startade med Sandra - Emma N, Elle, Jessica, Maria - Emma L, Matilda, Olinda, Linnea - Linda, jag. Carro, Amanda H och Amanda J började som avbytare.

Vi börjar matchen med en helt annan inställning en sist. Vi pressar högt och stressar Vellinge till misstag. Direkt får vi en frispark i bra läge ute vid straffområdets ena hörn. Emma slår frisparken på mål. Målvakten tappar bollen, men fångar den snabbt. Linda får strax därefter en knuff till i ryggen och Emma får chansen igen. Den här gången går bollen lågt precis utanför stolpen. Vi fortsätter vår höga press och skapar chanser. Emma slår flera riktigt bra hörnor. En är väldigt nära att gå in. Bollen går mot mig framför målvakten. Elle kommer bakom och nickar mot mål. Linda jublar för mål, men målvakten lyckas rädda och de kan sen rensa undan bollen. Vellinge kommer knappt in på vår planhalva och vi jobbar på för att få in bollen. Emma L och Linnea tar löpning efter löpning på kanterna och kommer runt flera gånger. Lindell är väldigt nära att sätta bollen. Olinda och Matilda jobbar bra tillsammans på mitten och vinner nästan alla bollar. Olinda tar flera bra djupledsbollar och är nära att komma igenom. Efter knappt 20 minuter så kommer vår välförtjänta ledningsmål. Jag kommer runt på högerkanten och in i straffområdet. Det är bara målvakten och en back kvar och då passar jag Linda som rullar in bollen i öppet mål. Vi slappnar inte av utan jobbar stenhårt. Linda stressar backlinjen gång på gång och kommer runt på högerkanten. Hon träffar stolpen och bollen studsar ut till mig. Tyvärr blir jag lite stressad och skjuter över. Vi ligger högt i försvaret och tillåter inte Vellinge att skapa något. 2-0 kommer när jag kommer runt på vänsterkanten och lägger in bollen framför mål. Deras spelare rensar rakt ut till Matilda och skjuter på mål. Det är fullt med spelare framför, men bollen letar sig in i målet. Den sista kvarten kommer Vellinge upp några gånger. Det blir farligt vid två frisparkar, men Sandra är bra med i målet och vi släpper inte in något mål.

I andra halvlek kommer Carro in som back och Maria flyttar upp på mittfältet. Vellinge är mycket bättre med och vi blir passiva. Det mesta spelet är på vår planhalva och vi har svårt att få till spelet vi hade i första halvleken. Vi tvingas till några byten och några spelare får byta positioner. Hallqvist och Jönsson kommer in och spelar i anfallet, på kanten och som offensiv mittfältare. Vi kämpar och sliter, men lyckas inte få i gång vår spel. Försvarsspelet är ändå bra och Vellinge skapar inte många farliga målchanser. De har några hörnor, men vi ligger bra i våra positioner och kan rensa undan. Våra lägen kommer på snabba omställningar. Jag kommer runt några gånger på kanterna och Hallqvist är bra med i mitten och även duktig på att hålla i bollen. Tiden går och Vellinge flyttar upp en spelare och blir tre anfallare. Det känns ändå som vi har kontroll på matchen, men det är först i 89:e minuten 3-0 kommer. Jag får en perfekt boll av Linnea, tar mig förbi backen och blir fri. Skönt när bollen sitter och matchen äntligen är helt avgjord.

En riktigt härlig seger och en grym första halvlek. Spelar vi så i alla matcherna, så kommer motståndarna i vår serie att få det tufft. Alla gav verkligen allt idag. Kanoninhopp av Carro, Hallqvist och Jönsson, som visar hur hög klass det är på vår trupp i år. Nu jobbar vi vidare och går in med samma inställning mot Pandora på söndag!