Trea i Tomtecupen!

I lördags spelade vi Tomtecupen i Kombihallen här i Malmö. Josse stod i mål, Emma N, Hallqvist, Tilda och Carro var backar och jag, Linnea, Matilda och Jönsson var anfallare. Vi hade hamnat i samma grupp som LB07 1, BK Vången 2 och Korpföreningen Malmö. Ett lag var solklart favoriter, men vi ville ge alla en match.
 
I första matchen mötte vi LB07 1, som spelar i Elitettan. Vi valde att spela med hög press. Tyvärr gjorde de mål direkt efter nedsläppet. Inte den starten man vill ha mot ett bra lag. Vi spelade sedan bra. LB07 blev stressade av vår press och spelade faktiskt bort många bollar. Vi hade inte mycket till anfallsspel, men Josse hittade rätt med flera långbollar. Efter en stund kom en perfekt boll upp mot mig och jag kunde nickskarva in 1-1. LB07 hade spelövertag och skapade några bra chanser, men hela vårt lag jobbade bra och Josse gjorde några riktigt fina räddningar. De gjorde sedan 2-1. Vi fortsatte med vår taktik. De var nära 3-1 några gånger, men även vi hade chanser. Jag var nära på ytterligare en långboll, Emma hade en frispark i bra läge och Tilda fick också en fin målchans, som gick precis utanför. Resultatet stod sig. LB07 var nog inte så nöjda med resultatet. Själva gjorde vi nog den bästa insatsen på väldigt länge. Tror inte vi kommer vara så nära att ta poäng av ett sådant bra lag igen...
 
I andra matchen mötte vi BK Vången 2. Ett ungt lag, som hade förlorat sin första match mot Korpföreningen Malmö med 2-0. Vi tog tag i matchen direkt och hade flera bra chanser. Jönsson tryckte in 1-0 efter en rörig situation framför målet. Det kändes som vi hade kontroll på matchen, men vi blev stressade i vårt anfallsspel. Tyvärr kvitterade Vången med ett snyggt skott. Vi fortsatte att jobba på och var det laget som hade mest boll. Tilda uppfattade sedan en situation bra. Hon kunde från långt håll lägga in bollen i mål, då målvakten var långt ute. Vi hade sedan många chanser att avgöra, men lyckades inte få dit bollen. Vången hade inte så mycket, men de var snabba i sina omställningar. I slutsekunderna, så kunde jag äntligen få in 3-1 och vi vann rättvist. Det borde ha varit några mål större marginal, men en vinst är alltid bra!
 
Sista gruppspelsmatchen blev avgörande för vilken placering vi skulle få. Korpföreningen Malmö hade vunnit med 2-0 mot BK Vången, men de hade också förlorat med hela 14-0 mot LB07 1. Det gällde för oss att inte underskatta dem och göra vårt jobb. Det blev en match med lågt tempo. Vi hade det mesta av spelet. Motståndarna backade hem långt med hela laget och gjorde det trångt framför mål. Det tog ett tag, men till slut spräckte vi nollan, då Carro från en dålig vinkel, pangade upp bollen i nättaket. 2-0 kom lite senare då jag hittade Linnea framför mål. Hon gjorde inget misstag och slog in bollen i mål. Vi skapade flera bra chanser och borde ha gjort fler mål, men vi vann enkelt med 2-0 och blev tvåa i gruppen.
 
Inför kvartsfinalen var det ovisst vem vi skulle möta. Grupp 3 var väldigt jämn. Alla kunde gå vidare inför sista omgången. Vi skulle möta vinnaren. Det visade sig att bli BK Vången 1. Linnea åkte hem, så Hallqvist flyttade upp i anfallet. BK Vången hade mycket boll i matchinledningen, men vi höll våra positioner bra. Efter bara några minuter tog vi ledningen. Hallqvist hittade mig ute på högerkanten och jag sköt in bollen vid bortre stolpen. Vi tillät Vången att ha fortsatt mycket boll, men de hade svårt att skapa chanser. De få skotten som gick på mål, räddade Josse. I slutet av matchen hittade Emma mig med en fin boll på en hörna och jag kunde sätta 2-0. En riktigt härlig vinst! Ytterligare en bra taktik som fungerade. En rolig sak med matchen var att en av domarna (Mehmet-Mohammed Culum) i höst har varit assisterande domare och fjärdedomare för Milan, Juventus, Ajax och Tottenham. Hade varit dumt att klaga på domarkvalitéen efter matchen då...:)
 
I semifinalen fick vi möta LB07 2. Ett ungt spelskickligt lag. De var väldigt kvicka och satte direkt press på oss. Ganska tidigt gjorde de 1-0. Vi försökte spela vårt spel och kom upp till några chanser. Emma hade en stenhård frispark på mål, men målvakten var rätt placerad. De utökade till 2-0 och vann rättvist. Det kändes som vi inte riktigt orkade spela med så hög press, som vi hade gjort mot deras förstalag. Vi gjorde vårt bästa, men det räckte inte och vi fick ladda om för bronsmatch.
 
I finalen möttes LB07 1 och 2 och LB07 1 vann med 6-0. Vi mötte Lunds BOIS och ville avsluta en fint genomförd turnering med vinst. Det började väldigt lojt från vår sida. De var mer på hugget och skapade de första chanserna. Det var ändå vi som tog ledningen. Jag spelade fram Hallqvist, som rullade bollen förbi målvakten. Vi var inte riktigt på tå sedan, för Lund kvitterade nästan direkt. Båda lagen var antingen trötta eller hade svårt att tända till. Många bollar spelades bort. Jag kom sedan fri och kunde skjuta in 2-1, men även den här gången så kvitterade Lund ganska snabbt. Matilda avgjorde sedan med 3-2. Lund gav oss en bra match och det var spännande ända till slutsignalen.
 
 
Jag tycker vi förtjänade en tredjeplats efter så många bra matcher. Vi var det enda laget som gjorde mål på LB07 1 och även höll nere siffrorna. De vann sina andra matcher med 4-0, 5-0, 6-0, 9-0 och 14-0. Alla som spelade gjorde det riktigt bra både defensivt och offensivt. Vi spelade verkligen som ett lag och blev vi av med bollen bestämde vi oss för att vinna tillbaka den direkt. En härlig turnering och kul att några var och hejade på oss under hela cupen. Nu tar vi snart lite julledigt!
 
 Nästan alla som var med på plan under dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0