Framsteg i träningen

Idag blev det en lång sovmorgon och sen har vi varit på Stadium på gågatan. Vi hittade två presenter och fotbollsskor till Jimmy. Får se om vi också följer med på fotbollsträningen idag.
 
Malva blir duktigare och duktigare att ligga på mage och lyfta huvudet. Det går att lyfta huvudet under korta stunder med allt mindre skrik. Hon har också kommit på att det är ganska gott att suga på saker. Tröjärmen blir ibland blöt.
 

4 kg

I måndags gjorde vi inte mycket. Malva var vaken mycket och gillade bäst att vara i min famn.
 
Igår var det dags för BVC igen. Nu har Malva passerat 4 kg och vägde 4010g. Hon går upp mycket och är snart uppe i normalvikt. Huvudet växer också som det ska. Nu ska vi inte på BVC på två veckor och sen har vi ett läkarbesök inbokat veckan efter.
 
Efter BVC gick vi till Möllan och handlade frukt. Sen gick vi hem och tvättade. Tvätten tar lite mer tid, när man ska ha med lilla Malva i tvättstugan men hon somnar snabbt i bärselet.
 
På kvällen blev det första måltiden av Linas matkasse, som vi fick i måndags. Grönärtsoppa med varma paprikamackor. Riktigt gott och ganska snabbt och enkelt att göra!
 

Söndag

Efter fotbollen åkte vi för att se om Maria, Staffan, David och Matilda var hemma. Tyvärr var de inte det, så vi får hälsa på dem en annan dag. Istället åkte vi till Sandby. Anneli lämnade Oskar på tåget och hon kom efter en stund. Anneli fick lite mer Malva-tid. Vi åt mat och åkte sen hem. Hemma så hoppade vi direkt in i Jimmys jobb bil. Bilbarnstolen fick lätt plats. Vi åkte ut till Fredde, Emma och Linn. Fredde och Jimmy kollade på en läckande kran. Malva fick en ny body och ett par byxor i storlek 62. Linn var väldigt söt och lite trotsig. Hon gick och lade sig och vi fikade. Snart får Linn en lillasyster, så då får vi komma igen och hälsa på.

Saif/Nova kicken

I söndags steg vi upp tidigt för att åka till Eslöv och titta på fotboll. HBK/HIF spelade i Saif/Nova kicken.
 
Första matchen var klockan 9.20 mot Hasslarp/Ödåkra. Vi började matchen bäst och Maria hade tidigt läge. Från ingenstans får motståndarna in ett skott via ribban. Vi pressar på resten av matchen och motståndarna ligger lågt och försvarar sig bra. Vi har några riktigt bra chanser. Maria har ett skott i ribban. Olinda har ett bra läge från kanten, men målvakten kommer ut och täcker. Carro får sista chansen. Hon fintar deras back och kommer fri mot målvakten, som igen gör en bra räddning och täcker skottet till hörna. Tyvärr får vi inte in något mål och det blir förlust med 1-0.
 
I nästa match möter vi BK Vången 1 och det är bara vinst som gäller. Nu lossnar det rejält. Tidigt får Emma in ett skott precis intill stolpen. Vi fortsätter att spela bra. Linda frispelar Linnea, som kommer fri och kyligt rullar in 2-0. 3-0 trycker Carro in från nära håll, efter ett inspel från kanten. Maria gör sen 4-0 på ett skott, som vi på läktaren tycker går utanför. En riktigt bra insats av alla och härligt när målen sitter!
 
I sista matchen är det vinst som gäller för att vara säkra på att gå vidare. Löberöd står för motståndet och det blir en jämn match. Vi tar tidigt ledningen. Linda nickar in en boll från Jessica. Vi kämpar sen på bra och skapar en del bra chanser. Löberöd är inte ofarliga. De har ett skott som Sandra får sträcka ut på och rädda vid bortre stolpen och sen har de en frispark i riktigt bra läge. Deras spelare får till ett kanonskott, men tur för oss så träffar det hårt i utsidan av stolpen. Det blir lite heta känslor och Olinda får i ett läge en smäll av deras målvakt. Tiden går och det känns som vi ska reda ut det. Med mindre än en halv minut kvar, så kommer deras målvakt upp och får bollen från insparken. Hon kan ta några steg och sätter bollen säkert vid bortre stolpen. Surt att igen släppa in ett så sent mål mot Löberöd.
 
Nu var vi tvungna att hoppas på att BK Vången skulle slå Hasslarp/Ödåkra. Det blev väldigt nervöst. Vången tog ledningen, Hasslarp/Ödåkra kvitterade och Vången gjorde 2-1. Tiden gick väldigt, väldigt långsamt, men resultatet blev 2-1 till Vången och vi var i kvartsfinal.
 
I kvartsfinalen fick vi återigen möta Stehags AIF. Vi startar riktigt bra och tar tidigt ledningen. Sandra slår upp en långboll, som Matilda spelar vidare till Linda. Linda trycker in bollen vid första stolpen. Stehag kvitterar ganska snabbt på en nick från nära håll. Matchen är sen ganska jämn och spelet böljar fram och tillbaka. Tyvärr tappar vi sen markeringen på en hörna. Deras back blir helt ren och får bra träff på bollen. Den går in vid bortre stolpen. Resten av matchen är jämn. Vi är riktigt nära att kvittera i slutet, då Matilda är framme och får ett motlägg med målvakten. Bollen träffar ribbans ovansida. Med mindre än en minut kvar, så avgör Stehag med ett bra skott.
 
En bra genomförd turnering. Nu laddar vi för utomhussäsongen!
 

Moster på besök!

I lördags blev det en lugn förmiddag hemma. Vi åkte sen till Sandby. Anneli och Oskar var nere över helgen och Anneli ville gärna träffa Malva. Vi fikade först. Jag, Anneli och Oskar gick sen en ganska lång runda i Sandby med vagnen. Det var ganska kallt och vi var ute i en timme. Sedan blev det thaimat. Vi åkte hem först på kvällen och jag och Malva gick och lade oss direkt. Anneli fick sig en stor dos av Malva och påstod att hon hade fått träningsvärk i armen så länge hon hållt henne...
 

Fredagsmys

Jimmy skulle egentligen vara ledig hela dagen, men jobbet verkar inte klara sig utan honom. En gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen fick han åka till jobbet. Den ena gången blev det ett bad, men hans mobil verkar må bra även efter doppet. Före, mellan och efter fick han flera jobbsamtal och så gick det med den lediga dagen...

Jag och Malva var i alla fall lediga. Malva tog ett bad på dagen och Jimmy blev klippt efter att han jobbat klart. På kvällen blev det mys för alla i soffan. Malva tränar lite då och då att ligga på mage. Ibland går det bra, men mest blir det skrik. Hon verkar bli starkare i nacken, så snart kan hon nog ligga och kolla upp hela tiden.
 
 
 

1 månad

Det känns som tiden har gått fort och Malva har växt en del. Idag var det dags för mamma-core för mig. Malva är ganska morgontrött och efter en del problem, så gick vi hemifrån 10.13. Träningen skulle börja halv elva på Heleneholm, men jag gick snabbt och hann precis i tid. Träningen gick bra. En del lätta övningar och andra som jag tog det lite lugnt med. Malva var, till skillnad från en del andra barn, väldigt lugn. Hon öppnade bara en liten springa med ena ögat för att kolla läget en gång. Det blir väl skillnad när hon blir äldre. Jag ska försöka gå de flesta torsdagarna när vi kan. Skönt att röra sig lite igen!
 
 
När vi kom hem, så hade inte Jimmy dykt upp än. Han började träna klockan nio, så vi efterlyste honom. Fem minuter senare dök han upp och han hade med sig presenter. Fina blommor till mig och en ram, en body och en mössa till Malva. Vi blev väldigt glada båda två.
 
 
Ikväll ska Jimmy på bio med några kompisar, så jag och Malva ska ha en mysig tjejkväll!

BVC och bowling

I måndags blev Malva 4 veckor och igår skulle vi till BVC. Malva hade sovmorgon, så det blev lite stressigt att få mat och kläder på innan vi gick till BVC. Väl där fick vi vänta en halvtimme innan vi fick komma in, så Malva fick lite mer mat. Malva hade gått upp 300g på en vecka och vägde 3720g. Dock försvann kanske 100g, när hon direkt efter kissade ner skötbordet. Huvudet var nu 35 cm i omkrets. Hon visade även Ingrid ett leende och kunde följa en leksak. Det gick inte så snabbt, men blicken var på leksaken och sen även på Ingrid när hon flyttade sitt huvud.
 
På eftermiddagen när Jimmy kom hem så testade vi nappflaskan för första gången. Jag hade pumpat upp lite mjölk, som vi värmde. Jimmy fick äran att testa med flaskan och det gick riktigt bra för att vara första gången. Det svämmade bara över lite från munnen två gånger.
 
 
På kvällen gick jag och Malva till Jimmys crossfit-träning. Linda var också där och tränade. Malva sov hela tiden. Efter träningen gick vi in till Big Bowl och Jimmy cyklade dit efter att han hade duschat. Celia fyllde år idag och vi var tio stycken som spelade. På en bana spelade Peter, Max, Rikard, Emil och Jimmy och på den andra tjejerna (Celia, Lena, Evelina och jag) + Johan. Själv var jag inte i bowlingform, precis som under de senaste gångerna. Malva vaknade efter halva spelet och jag, Jimmy och Evelina turades om att underhålla henne, så att jag skulle slippa ge henne mat innan vi hade spelat klart. Jimmy fick dock gå ifrån några rundor, för att byta blöja. Peter skulle vara snäll och spela för Jimmy, men jag tror inte han gjorde sitt bästa. Själv fick han 5 strikes på rad, medan han inte gjorde någon till Jimmy. Kul kväll och Celia verkade nöjd med sin födelsedag.
 

Gammelfarmor

Igår gick vi in till stan för att Malva äntligen skulle få träffa in gammelfarmor. Vi var där vid 13-tiden. Margit verkade glad över att vi kom och fick hålla henne nästan direkt. Malva verkade trivas. Vi fikade sen bullar, toscakaka och rulltårta. Malva somnade och sov resten av tiden. Vi får hälsa på snart igen!
 
 
 
Beckis dök upp vid 16-tiden. Vi åt kinamat och snackade. Det blev även glasstårta. Själv gick jag och Malva och lade oss innan klockan 20. Skönt att sova ibland!

27-årsfest

I lördags var vi bjudna till Celias 27-årsfest. Hon hade den tillsammans med Hanna, som också fyllt 27. Peter och Lars kom hem till oss vid halv sex och vi åt flygande Jakob. Vid halv åtta åkte vi ut till Videdal. När vi kom dit, var redan ganska många där. Hanna hade en jättehund. Den kändes som en åsna i storlek. Den verkade väldigt snäll, men också mycket nyfiken. Det var många vi inte kände som kom, men Maria, Staffan, Evelina och Max var också där. Det bjöds på dricka och snacks. Malva var vaken en del och ville helst inte ligga i sin vagn. Vi stannade till 23-tiden.
 

Vasaloppet nästa!?

Jimmy var iväg en kort stund på jobbet på förmiddagen och sen tränade han crossfit. Jag och Malva hade sovmorgon. På eftermiddagen har jag varit på Bulltofta och åkt skidor. Riktigt härligt att röra sig lite. Jag åkte i knappt en timme och tog den långa rundan (6 km). Spåret var sådär. Bra med tanke på hur lite snö det fanns, men jag var glad att jag hade mina gamla skidor.
 
 
Jimmy och Malva hade en lugn eftermiddag och vilade upp sig inför kvällen!:)


Lugn torsdag!

Vi hade sovmorgon på förmiddagen. På eftermiddagen var Jimmy iväg och tränade crossfit och jag och Malva gick en liten runda med vagnen. Sen åkte vi ut till Hököpinge. Från början var bara Bosse och Alice hemma och efter ett tag kom Jimmys mamma också. Malva var först hos Bosse och var vaken ganska länge. När Jimmys mamma kom så var hon först vaken en liten stund, men sen vilade hon sig mest.

Malva har fått en pappa

I onsdags gick vi till Kronprinsen till familjerätten för att Jimmy skulle bli pappa även på pappret. Vi skrev på tre papper och ett var för delad vårdnad. Tjejen ställde lite frågor, men det mesta kändes väldigt gammalmodigt. Känns inte som det är någon skillnad bara för att man är gift eller inte. När han skrev på ett av papprena så fick det komma in två vittnen, som skrev på och tittade att det var Jimmy som skrev på.

Senare på dagen kom Sofie och Wilma. Wilma såg riktigt stor ut och blev fem månader just den dagen. Jag bjöd på smulpaj med hallon och vaniljsås. Malva fick en leksak av Sofie, Rikard och Wilma och även kläder och ett gosedjur av sin farfar och Agata.

På kvällen åkte Jimmy och Elle till träningen i Harlösa, men jag och Malva var i Sandby och tittade på tv med min pappa. Min mamma var iväg på gympa, men hann även träffa sin nya favorit och sjunga lite.

En ny bästa vän...

Efter att ha varit lite skrikig i söndags och måndags lyckades Malva lära sig att suga på nappen. Nu är det mycket lättare att få henne att ligga själv och hon behöver inte hela tiden bli buren när hon är vaken. Dock är hon fortfarande alltid som mest vaken när vi har tänkt gå och lägga oss. Det här kortet är taget igår klockan 23. Malva är inte det minsta trött, till skillnad från oss andra.
 

BVC

Igår på förmiddagen var det dags för BVC igen. Jag tog vagnen den lilla biten genom parken, men hade behövt medar istället för hjul. Det snöade riktigt mycket. Besöket gick bra. Malva väger nu 3420g och huvudet hade blivit nästan en centimeter större. Resten av dagen gjorde jag inte så mycket. Jimmy kom hem tidigare från jobbet och ska vara ledig resten av veckan. Känns som jag inte har så mycket inbokat, men ändå hinner jag inte med det jag har tänkt att göra.
 

Blåsljudsmottagningen

I måndags eftermiddag var det dags för återbesök för att lyssna på hjärtat. Hon hade ju kvar ett litet blåsljud, när vi åkte hem på annandagen. Jag och Malva gick till sjukhuset och fick träffa en doktor. Malva var så duktig och skrek ingenting, trots att doktorn tog av henne kläderna och lyssnade länge med ett kallt stetoskop. Han kunde inte höra något blåsljud längre och sa att det oftast försvann av sig själv. Skönt att det inte var något kvar! Resten av dagen tog vi det lugnt och på kvällen kollade jag på Idrottsgalan!

Söndag

Igår gick vi till Linda och Jill och blev bjudna på lunch. Pastasallad. Malva vaknade och Linda och Jill fick hålla henne. Hon var vaken en stund, men sov även en del. Vi åt bärpaj med grädde och tittade på skidåkning av olika slag. Vi gick efter några timmar hem och var hemma vid halv fem. Först när vi kom hem var Malva vaken och glad. Sedan var hon ledsen och arg väldigt länge, innan både hon och Jimmy blev trötta och somnade i sängen.
 

Harlösaspelen

I lördags var det först en massa skidor på tv. Malva hann med ett bad och Jimmy fixade en ny frisyr på henne. Vi åkte sen ut till Harlösa och tittade på fotboll. Malva sov i nästan sex timmar när vi var där. Hon var bara lite vaken, när hon fick mat och bytte blöja.
 
 
Lag röd var nära att ta poäng av Löberöd i första matchen. Milan gjorde 1-0, men Löberöd kvitterade och gjorde 1-2 med 14 sekunder kvar. I matchen mot Nike spelade vi bra. Det stod länge 0-0, men Nike gjorde sen 0-1. Med runt 20 sekunder kvar gjorde Nike 0-2. I sista matchen mot Hörby var det redan klart att Löberöd och Nike skulle gå vidare. Hörby ledde med 4-0, innan Jessica skjuter in en reducering. Bättre spel än i Sandbycupen och nära med poäng i de två första matcherna!
 
Lag blå spelade 1-1 mot Torns IF 2 i första matchen. Torn tog ledningen, men Maria kvitterade. I andra matchen mötte vi Veberöd, som var favoriter i gruppen. Vi försvarade oss bra i början, men sen gick Veberöd upp till 0-3. Sandra gör i slutet 1-3 och nästan direkt gör Linnea 2-3. I slutet kändes Veberöd nervösa och det var nära att det kom en kvittering, men de höll undan. Bra match! Sen fick det räcka för oss.
 
I sista gruppspelmatchen var vinst ett måste för att gå vidare och det blev 1-0 mot Teckomatorp. I kvartsfinalen fick vi möta Stehag igen och även denna gången blev de för svåra. De vann med 5-2, men vi fick hål på dem. Stehag vann sen hela cupen, precis som i Sandbycupen. Själv blir jag mer och mer sugen och extra sugen när det är inomhus! Bra jobbat alla som spelade! Lina kanske kan hjälpa mig vem som gjorde mål i de två sista matcherna, så kan jag lägga in det på hemsidan!?

Grand!

I fredags var Malva och jag ute och gick en runda på stan på dagen. Jimmy tränade crossfit på eftermiddagen efter jobbet och vi var där. Malva sov och jag tittade. Vi åkte sen direkt till Lund. Vi hade tänkt äta på Viggo's, men det var fullt där. Det blev istället mat på Burger King. Enkelt och snabbt. Vi gick sen till Grand hotell. Ida fyllde 30 och hade bjudit dit ganska många. Det dracks drinkar med och utan alkohol. Malva förstörde lite för födelsedagsbarnet och drog till sig mycket uppmärksamhet. Både av dem som var där för Ida och även en del andra gäster. Vi stannade till 21-tiden och åkte sen hem. Malva skötte sig bra och hade det mysigt hos många!
 

10 januari

Idag var dagen Malva skulle komma. Istället har vi fått lära känna henne i 2,5 vecka. Mysigt!

Min bror åker tillbaka till Zürich idag. Även han har haft turen att träffa Malva lite. Får se vad hon har lärt sig när han kommer tillbaka om drygt en månad!

Tjejtisdag!

Igår hade jag tänkt förbereda en del på förmiddagen, men Malva var vaken och jag fick inte så mycket gjort. Istället badade jag henne själv för första gången. Det gick riktigt bra. Hon verkar gilla att bada.
 
 
Jimmy kom hem redan vid två. Jag började steka köttfärs till tacopajen. Vid kvart över tre kom bvc på besök. Malva vägde nu 3220 g och hade gått upp över vad hon vägde när hon föddes. Hon skötte sig bra och skrek inte ens när hon fick ta av sig kläderna. Vi satt och pratade lite och hon undrade om olika sjukdomar och om allt var bra. Jag fortsatte sen med pajerna och vid 18 dök Emma, Anna W och Maria upp. Celia och Anna H kom senare och vi åt. Malva vaknade innan vi ätit upp och hade sen fullt upp att få vara hos alla resten av kvällen.

Dubbla besök!

I måndags jobbade Jimmy för första gången, efter att Malva kom. Vi hade det lugnt och mysigt här hemma på förmiddagen. På lunchen kom Jimmy hem och åt. Jag och Malva gick sen till Möllan och köpte grönsaker och frukt. På vägen hem träffade vi vår granne. Hon är riktigt nyfiken och "råkar" ofta öppna dörren när vi gör det. Är jag i tvättstugan, så har hon ofta ett ärende förbi där. Nu kommer hon fram till mig och frågar vems barnet är? Jag blir lite förvånad och säger att det är vårt. Hon trodde jag passade det och hade inte sett att jag var gravid. Jag brukar i och för sig ha jacka på mig ute, men i slutet så såg man det ganska tydligt även med jacka på. Hur hon hade kunnat missa det vet jag inte.
 
På eftermiddagen kom min kusin Caroline och hälsade på. Hon hade med sig presenter till Malva från min moster och min andra kusin. Caroline var här en stund och fick hålla Malva, som mest sov hela tiden.
 
 
Jag gjorde sen bakad potatis med skinka och grönsaker. Katrin och Cecilia dök upp vid halv sju. Malva som börjar bli lite bortskämd, fick nya kläder. Vi åt och satt och snackade resten av kvällen.

Lugn söndag!

I söndags gjorde vi inte så mycket. Jimmy tränade crossfit på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi en runda till sjukhuset, för att hälsa på Jimmys mormor. Jag och Malva väntade utanför medan Jimmy var inne och pratade med sin mormor. Sjuksköterskorna tyckte det var onödigt att vi gick upp med henne, så vi får vänta tills hon kommer hem, innan vi kan träffa

Sandbycupen

Jimmy, jag och Malva var ute och gick en runda på förmiddagen i solen. Vid halv två åkte vi ut till Sandby. Malva var med på första matchen. Vi tittade och hon sov. Sen åkte vi hem till mina föräldrar och lämnade henne. Själva åt vi lite mat och åkte sen tillbaka och tittade på fotbollen. Vid 18 fick jag åka tillbaka och mata henne, annars gick det väldigt smidigt att lämna bort henne. Mina föräldrar hade varit ute och gått och sen fick hon ligga och vila i deras famn. Efter cupen åkte jag och Jimmy för att hämta henne och samtidigt fick vi tårta och kanelbullar.
 
 
Lag blå hade hamnat i en svår grupp och det visade sig sen att alla lagen där tog sig till semifinal och två av lagen till final. Stehag vann till slut enkelt i finalen mot Sandby. Det blev tre förluster. 0-3 mot Torns IF 1. Det kändes som det blev lite stora siffror, men med många spelare som inte spelat så mycket med varandra tar det lite tid att hitta rätt i spelet. I andra matchen gjorde Sandby vit det enda målet. En frispark rakt upp i krysset. Här fungerade spelet mycket bättre och Johanna var riktigt nära att få in en kvittering i slutsekunderna. I sista matchen mötte vi Stehag. Förra årets vinnare. Vi kämpade på bra och det stod länge bara 0-1. Till slut blev det 0-3, men alla gjorde en bra match mot ett bra motstånd.
 
Lag röd mötte i första matchen GIF Nike blå. En match där vi förde spelet och skapade många riktigt bra målchanser. Ribban och stolparna var i vägen några gånger. Bollen ville inte in och med bara några sekunder kvar gör Nike 0-1. Surt. I andra matchen mötte vi Torns IF 2. Spelet fungerade inte riktigt lika bra som i första matchen, men vi skapade ändå flera bra målchanser. Carro trycker till slut in en boll och det blir vinst med 1-0. I sista gruppspelsmatchen möter vi Lunds SK 2. Det lag som imponerat mest i cupen. Det vill sig inte och vi förlorar med 4-0. Med ett mål mindre i målskillnad än Sandby vit blir vi näst bästa trea och får möta Lunds SK 2 igen i kvartsfinalen. Det hade känts lättare att få revansch på Nike än Lunds SK.
 
Det blev bara en kort vila och samla krafter till kvartsfinalen. Vi spelar nu riktigt bra försvarsspel och kommer även upp med folk i anfallen. Deras målvakt är långt ut flera gånger och det gäller att utnyttja misstag. När det bara återstår några minuter, så kommer de förbi på högerkanten och sätter 0-1. Kort därefter på en frispark gör Emma 1-1. Målvakten är skymd och skottet går lågt. Alla kämpar och jobbar för varandra. Tiden går och till slut blir det förlängning. Tredje förlängningen på rad i kvartsfinalen. Lund har mest boll i förlängningen, men vi ligger rätt i försvaret. Till slut får Carro tag på en boll av målvakten och bollen går via Carro och rullar mot det öppna målet. Det var nog inte så många som trodde att vi skulle slå Lunds SK efter storförlusten i gruppspelet.
 
Nu väntade Stehag i semifinalen. Vi jobbar på bra här också, men Stehag gjorde första målet och fick sen också in två till i slutet. Vi fick nu möta Torns IF i match om tredjepris. Torn tog ledningen med 1-0 och sen kvitterade Maria. Tyvärr blev det till slut förlust med 2-1, men vi lyckas komma fyra.
 
Bra jobbat båda lagen! Nu väntar Harlösaspelen på lördag!
 

Cykelpremiär!

Malva åt sina D-droppar för första gången och det gick bra. Jimmy var och tränade på förmiddagen och jag var och tvättade.
 
På eftermiddagen var jag ute och cyklade för första gången. Skön känsla att kunna ta sig lite längre på kortare tid. Jag köpte bananer på Möllan, en ny kalender på Clas Ohlson, bytte storlek på Jimmys vantar på Intersport, köpte ett linne och ett par tights på rean på Stadium och tog med sushi hem. Resten av kvällen blev lugn här hemma.
 
Malva sover bra på nätterna, men frågan är om Jimmy gör det?! På natten satt jag och ammade Malva lugnt och stilla. Tidningen kom i brevinkastet och Jimmy flyger upp och ropar högt. Behöver du hjälp! Undra om tidningsbudet hörde honom...;)

BVC

I torsdags var det dags att besöka BVC för första gången. Vi går på Lunden, som ligger på andra sidan parken. Malva skötte sig utmärkt och skrek inte mycket. Hon vägde 3070 g och hade gått upp sedan annandagen. Hennes huvud hade blivit en halv centimeter större. Sjuksköterskan tyckte hon kunde fokusera bra och Malva gillade det som hängde över skötbordet. Vi fick lite kort information och fick D-droppar. Vi får reda på mer på tisdag, när de ska komma hem till oss.
 
På kvällen var vi hos Jimmys mamma en stund och fikade. Malva sov hela tiden och fick en påse full med kläder från sin nästkusin Iris. De flesta kläderna kan hon ha först till hösten, men det var mycket fint i påsen.

Första fotbollsträningen!

I onsdags hade vi fullt upp hela dagen. Jimmy var på crossfitträning kl 9. Själv bakade jag scones, medan Malva sov. Vid elva dök Jimmy och Elle upp och vi fikade. Malva fick en söt kanin och en mjuk filt av Elle.
 
På eftermiddagen åkte vi ut till Staffanstorp och hälsade på Micke Höst. Jag har hört mycket om honom, men aldrig tidigare fått träffa honom. Han var hemma med Tim (2 år). Lite senare kom även Katarina, Kasper (4 år) och Nelly (3 månader) hem. Det var fullt liv och framförallt Tim satt inte stilla i en sekund.
 
Vid 17 åkte vi vidare till mina föräldrar och åt mat. Malva fick också mat och ny blöja, innan vi åkte vidare till Harlösa. Claudio var inte där, så Jimmy höll i träningen. Det var ganska mycket folk och vi tränade med de lagen som skulle spela på lördag. Malva tyckte det var sådär intressant. Först sov hon i en timme och sen blev hon ledsen. Förhoppningsvis tycker hon det blir roligare, när hon blir lite äldre...;)
 

Nyårsdagen

Varken jag eller Jimmy drack på nyårsafton, men ändå tror jag inte vi gjorde mycket mer än alla som var bakis. Malva sov bra, så vi kunde sova ut. På eftermiddagen var Jimmy förbi en sväng på Gripen och jag och Malva gick fram och tillbaka dit. Jag tittade sen på en massa vintersport, medan Jimmy träffade sina killkompisar på BK Göran.
 

Nyårsafton!

Malva blev idag en vecka gammal. Vi tog det lugnt på dagen och hann med ett bad i badbaljan. Ganska skönt tyckte hon. Jimmy skulle droppa i lite badolja, men fick inte upp locket. Han tog i och det sprutade ner hela mig, spegeln och hela väggen.
 
 
Vid 18 var vi på plats i Eslöv. Det blev ett lugnt firande. Vi var åtta stycken. Jimmy, jag, Malva, Ida, David, Petra, Elin och Erik. Det började med fördrink i två väldigt härliga färger. Grönt och oranget. Sedan var det dags för mat för Malva. Hon åt och sen vilade hon länge. Vi andra åt soppa till förrätt med nybakat bröd till och lax med potatis till varmrätt. Väldigt gott allting! Vi spelade buzz. Vissa imponerade mer än andra och själv var jag lite förvånad att många chansningar gick in. Vi åt sen efterrätt. Cheesecake med kiwi och passionsfrukt. Lagom till tolvslaget gick vi ut. Malva var vaken, men redan när vi öppnade dörren kände vi att hon fick stanna inne. Jimmy höll henne sällskap. Vi andra skålade ute i regnet! Vi stannade sen en timme till. Lilla Malva däckade, medan vi andra åt godis. Det var bara Petra som avstod, eftersom hon hade det som nyårslöfte. Lugn och trevlig nyårsafton! Malva skötte sig jättebra!
 

RSS 2.0