Sandbycupen

Jimmy, jag och Malva var ute och gick en runda på förmiddagen i solen. Vid halv två åkte vi ut till Sandby. Malva var med på första matchen. Vi tittade och hon sov. Sen åkte vi hem till mina föräldrar och lämnade henne. Själva åt vi lite mat och åkte sen tillbaka och tittade på fotbollen. Vid 18 fick jag åka tillbaka och mata henne, annars gick det väldigt smidigt att lämna bort henne. Mina föräldrar hade varit ute och gått och sen fick hon ligga och vila i deras famn. Efter cupen åkte jag och Jimmy för att hämta henne och samtidigt fick vi tårta och kanelbullar.
 
 
Lag blå hade hamnat i en svår grupp och det visade sig sen att alla lagen där tog sig till semifinal och två av lagen till final. Stehag vann till slut enkelt i finalen mot Sandby. Det blev tre förluster. 0-3 mot Torns IF 1. Det kändes som det blev lite stora siffror, men med många spelare som inte spelat så mycket med varandra tar det lite tid att hitta rätt i spelet. I andra matchen gjorde Sandby vit det enda målet. En frispark rakt upp i krysset. Här fungerade spelet mycket bättre och Johanna var riktigt nära att få in en kvittering i slutsekunderna. I sista matchen mötte vi Stehag. Förra årets vinnare. Vi kämpade på bra och det stod länge bara 0-1. Till slut blev det 0-3, men alla gjorde en bra match mot ett bra motstånd.
 
Lag röd mötte i första matchen GIF Nike blå. En match där vi förde spelet och skapade många riktigt bra målchanser. Ribban och stolparna var i vägen några gånger. Bollen ville inte in och med bara några sekunder kvar gör Nike 0-1. Surt. I andra matchen mötte vi Torns IF 2. Spelet fungerade inte riktigt lika bra som i första matchen, men vi skapade ändå flera bra målchanser. Carro trycker till slut in en boll och det blir vinst med 1-0. I sista gruppspelsmatchen möter vi Lunds SK 2. Det lag som imponerat mest i cupen. Det vill sig inte och vi förlorar med 4-0. Med ett mål mindre i målskillnad än Sandby vit blir vi näst bästa trea och får möta Lunds SK 2 igen i kvartsfinalen. Det hade känts lättare att få revansch på Nike än Lunds SK.
 
Det blev bara en kort vila och samla krafter till kvartsfinalen. Vi spelar nu riktigt bra försvarsspel och kommer även upp med folk i anfallen. Deras målvakt är långt ut flera gånger och det gäller att utnyttja misstag. När det bara återstår några minuter, så kommer de förbi på högerkanten och sätter 0-1. Kort därefter på en frispark gör Emma 1-1. Målvakten är skymd och skottet går lågt. Alla kämpar och jobbar för varandra. Tiden går och till slut blir det förlängning. Tredje förlängningen på rad i kvartsfinalen. Lund har mest boll i förlängningen, men vi ligger rätt i försvaret. Till slut får Carro tag på en boll av målvakten och bollen går via Carro och rullar mot det öppna målet. Det var nog inte så många som trodde att vi skulle slå Lunds SK efter storförlusten i gruppspelet.
 
Nu väntade Stehag i semifinalen. Vi jobbar på bra här också, men Stehag gjorde första målet och fick sen också in två till i slutet. Vi fick nu möta Torns IF i match om tredjepris. Torn tog ledningen med 1-0 och sen kvitterade Maria. Tyvärr blev det till slut förlust med 2-1, men vi lyckas komma fyra.
 
Bra jobbat båda lagen! Nu väntar Harlösaspelen på lördag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0