Skillinge IF - HBK/HIF

I lördags var det dags för sista matchen för vårsäsongen. Det var väldigt varmt och matchen spelades på konstgräs. Väldigt fin utsikt, men själv tycker jag fotboll ska spelas på naturgräs. Skillinge var ett mittenlag i tabellen och hade vunnit tre, spelat en lika och förlorat tre. De spelade förra året i division 3. Vi ställde upp med Julle - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Matilda, Maria, Linnea - Linda, jag. På bänken hade vi tre duktiga u-spelare. Dastida, Emma L och Lindita.

Matchen startar i högt tempo och det skapas chanser åt båda håll. Redan efter fem minuter gör Emma N 1-0. Hon får bra träff långt utifrån kanten och bollen seglar över målvakten och in vid bortre stolpen. Härlig start! Tyvärr kvitterar Skillinge strax därefter. I en snabb omställning skjuter deras spelare på mål. Julle är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in. Spelet är fortsatt jämnt ett tag. Jag har en jättechans, då jag får bollen av Linda. Jag vänder och skjuter över. Jag hade kunnat ta det lugnare och bara rulla in bollen. Skillinge tar sedan över mer och mer. Vi slarvar i passningarna. Bra lägen framåt hamnar hos Skillinge-spelarna. Skillinge är duktiga på att ställa om och utnyttjar kanterna bra. Vi blir passiva och backar hem för mycket med laget. Vi sätter press med för få spelare och blir överspelade. Dastida kommer in i anfallet istället för Linda. När drygt halva halvleken är spelad, så gör Skillinge 2-1. Även detta är ett skott från straffområdeslinjen. Maria måste sen byta och fixa sina fötter. Emma N flyttar in i mitten och Emma L kommer in på kanten. Både Dastida och Emma L kommer bra in i matchen, är bra på att hålla boll och har bra fart under fötterna. Vi har fortsatt svårt att skapa chanser. Skillinge skapar inte heller så mycket, men lyckas göra 3-1 på en hörna. De slår in hörnan bra framför mål. Deras spelare kommer bra till bollen och nickar hårt mot mål. Det är omöjligt för Julle att ta bollen. Där måste vi vara tuffare och gå mot bollen. Tror det är första hörnan i serien vi har släppt in, så det har ändå fungerat bra i år. Vi fortsätter att kämpa på resten av halvleken, men 3-1 står sig till pausen.

Vi är inte alls nöjda med första halvlek och bestämmer oss för att pressa högre. Maria kommer in igen och Johanna går ut. Vi kommer ut som ett nytt lag. Vi vinner boll högt upp och Skillinge känns stressade och slår bort många bollar. Dastida har de första chanserna, när hon skjuter några skott. Tyvärr blir det inte mål, men bra avslut. Jag avslutar sen utifrån några gånger, men de flesta skotten går över. Skillinge skapar inte mycket, då vi ligger väldigt bra i försvaret. Linda kommer in igen och Dastida blir yttermittfältare. Linda är tuff och vinner mycket boll. Hon är inne i straffområdet några gånger och skapar bra lägen. Vi har även några hörnor som blir farliga. Hela laget spelar upp sig. Matilda springer väldigt mycket och är väldigt nyttig för laget. Vårt bästa läge är en trippelchans. Linda har första skottet från en ganska dålig vinkel nära mål. Returen hamnar hos mig, som provar avslut. Matilda får sen bollen och har ett jätteläge. Snyggt placerar hon bollen vid bortre, men målvakten gör en grym räddning och klistrar bollen. Lindita kommer in på en kant och även hon gör ett piggt inhopp. Hon är riktigt tuff i närkamperna och hennes vilja är grym. Vi kämpar verkligen för varandra och alla ger allt. Vi tvingas till många byten, men alla kommer in bra och det märks inte så mycket att vi flyttar runt. Skillinge skapar någon hörna och har någon kontring som blir farlig, men vi försvarar oss mycket bättre över hela plan i andra halvlek. Tyvärr går tiden och även om vi var värda att göra mål, så lyckas vi inte och matchen slutar 3-1 till Skillinge.

Vi gör inte en av våra bästa matcher, men andra halvlek såg bra ut. Hade vi fått ett tidigt mål i andra halvlek, så tror jag Skillinge hade blivit ännu mer stressade. Alla kämpar på bra i värmen. Jessica gör en bra match och hittar en bra position i andra halvlek. Framför backlinjen vinner hon mycket boll. Matilda och Maria kämpar på riktigt bra på mitten. Linnea gör grymma löpningar hemåt, där hon till slut vinner bollen igen. Kul att se hur alla våra unga spelare tar för sig. De kommer bara bli bättre och bättre. Vellinge förlorade också i helgen, så när halva serien är spelad så leder vi med tre poäng. Nu laddar vi för en spännande höst!