Träningsläger

I fredags var det dags för träningsläger i Ishöj. Vi hämtade Elle vid halv sex och åkte sen över bron. Soligt, men kallt. Det var mer snö i Danmark än i Malmö. Vi fick våra rum direkt och sen var det mat. God buffé! På kvällen hade Claudio lite teori med gruppdiskussioner. Vi försökte sen kolla på Sverige - Irland, men det gick mindre bra. Tvn hade svenska kanaler, men inte kanal 5. Vi fick in en liten bild med dålig kvalité på datorn, men vi tittade inte så mycket och det visade sig att vi inte missade så mycket heller. Efter matchen gick de flesta och lade sig. Malva hade fått en egen säng, men sov i min säng istället. Hon vaknade först vid 5. Duktig tjej!
 

På lördagen åt vi frukost 8.15. Det fanns inte tillgång till någon gräsplan på grund av snön, så alla lag fick dela på en grus- och en konstgräsplan. Vi valde istället att bada på förmiddagen. Badet låg ganska nära. När alla gått in så säger tanten i kassan att vi hade glömt att betala för Malva. Claudio försökte få med henne in, men tanten i kassan var bestämd. I Danmark kostade man minsann, efter att man var född. Jag fick snällt leta fram 26 danska kronor. Vi hade betalt för ett helt fotbollslag, så det kändes som hon hade kunnat släppa in Malva. Vi började med att simma 20 sträckor i en 50 meters bassäng. Det gick snabbare för vissa. Matilda påstod att Sanna simmade om henne minst en gång på varje längd. Själv kändes det bra att simma, förutom två kallsupar av saltvattnet. Claudio och Emma höll koll på Malva. Claudio hade haft det tuffa uppdraget och sätta tillbaka nappen några gånger när den åkte ur. Vi var sen inne i varmvattenbassängen och nu fick också Malva bada. Hon verkar gilla vatten. Det blev några brottningsmatcher med folk på axlarna. Badet avslutades med några hopp i hopptornet. Vissa hade mer höjdskräck än andra, men att bara våga sig upp var stort för det gjorde inte alla. Själv hade jag svårt att behålla bikinin på när jag hoppade.
 
 
 
Innan lunchen blev det gruppfoto och därefter träning på grusplanen. När solen var framme var det riktigt skönt! Ingen klagade på gruset och alla gjorde sitt bästa med studsarna. Uppvärmning, passningar, spel på sista tredjedelen, spel på stor plan och vi avslutade med en tävling i straffområdet. Riktigt rolig tävling och många mål som tjuvades av andra laget. När man sköt utanför så fick man en prick och tre prickar gav en straff åt andra laget. Carro och jag fick lägga varsin straff för vårt lag, som först kom upp i tio mål och vann.
 


Vid sjutiden var det mat och sen dags för lekar. Jag och Linda var lekledare. Vi delade upp alla i tre lag, som visade sig vara väldigt jämna. Först var det ett tips, där det gällde att gissa vem som var bäst på olika saker och sen själva tävlingen. Sandra H var bäst på bilar. Matilda sög snabbast och hade bäst bollkontroll. Carro var bäst på att komma ihåg siffror. Jimmy hade störst lungor och var mest ordningsam. Claudio var störst i käften tätt följd av Olinda. Emma hade bäst balans. Lotta hade bäst sugteknik och åt upp två godissnören först. Sandra var starkast, men den jämna andra platsen var en spännande match mellan Sanna och Jessan som blev oavgjord och fick avgöras mellan Jimmy och Claudio. Tävlingen avslutades med vem som var barnsligast. Lagen fick hjälpa till och Johannas kom på det efter ett tag. De andra två lagen och framför allt Elle gillade inte alls tävlingen. Det var sen en musiktävling, där det gällde att gissa vad en i laget nynnade på. Riktigt kul och vissa sjöng mer eller mindre falskt. Kvällen avslutades med charader. Det verkade som de flesta var nöjda med tävlingarna!
 
 

På söndagen blev det frukost samma tid. Även inatt sov Malva till klockan 5 och somnade sen om och sov till 8. Vi checkade ut och gick en promenad i solen. Träningslägret avslutades med diskussioner i smågrupper, om lite vad som krävs av laget i år och av varje enskild person, laguttagningar med mera.

Ett riktigt roligt träningsläger, trots att det inte blev så mycket fotboll. Alla bjöd på sig själva! Måste även nämna att maten var riktigt god, så också Claudio blir nöjd...;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Coach

Du glömde berätta hur god maten var! Skojar bara! Riktigt bra skrivet, roliga bilder och du har ett otroligt minne. =)

2013-03-27 @ 12:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0